Home / Introductie

Dagboek Reizen, een schatkist aan mogelijkheden

Het leven van alledag is er een die veel van een mens vraagt. Reizen is hierdoor niet langer meer een groot goed maar een genotsmiddel dat veel en vaak moet worden ingenomen.

 

Reizen, mensen ontmoeten, ontdekken

Individuele Rondreizen zijn er natuurlijk in alle soorten en maten en je kunt je afvragen hoe je je als organisatie nog kunt onderscheiden. We hebben een jarenlange ervaring, zowel met rondreizen als met de reiswereld en wat ons altijd het meest heeft aangesproken zijn de verhalen die je hoort onderweg van mensen die ook ontdekken en de laatste nieuwtjes met je delen zodat ook jij die dingen te zien krijgt.

We pretenderen echt niet dat we geen commerciële belangen hebben maar toch hebben we bij de opzet van Dagboek Reizen getracht die invsalshoek te vinden. We hebben alle reizen die we aanbieden zelf gemaakt en de meeste zeer recent. We hebben ze voor je beschreven als een reiziger met veel tips en dingen die we zelf als heel positief hebben ervaren. Ook veel anekdotes en weetjes zodat je, mocht je ons pad willen volgen alvast enig gevoel hebt bij de reis van je keuze.

 

Individuele maatwerk reizen

Wat we zelf uit Dagboek Reizen willen halen is vooral voldoening en het plezier om op persoonlijk vlak met onze klanten om te gaan. Jarenlang hebben we grote reisorganisaties geleid en het is hoog tijd voor wat reisintimiteit. We hebben daarom ook besloten om maar 250 boekingen per jaar aan te nemen. Dat houdt ons klein en zorgt er voor dat we ons kunnen wijden aan onze boekers. We willen individueel maatwerk bieden maar met een persoonlijke touch. Meer klanten kunnen we en willen we dan niet hebben. Je kunt bijna 1 op 1 de reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!) maar onze „bouwsteenformule" zorgt er voor dat je het ook anders aan elkaar kunt knopen. Mocht je daarnaast nog eigen wensen hebben dan zullen we ook die graag voor je inpassen.

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen!

Onze agenten ter plaatse zijn al jaren persoonlijke vrienden van ons en we kunnen daarom ook zonder schroom zeggen dat wat je ook bij ons zult boeken een prachtige en unieke ervaring zal worden.

Ter plaatse word je begeleid door een lokale engelssprekende gids en/of chauffeur waarvan je vaak aan het einde van de reis het gevoel zult hebben dat je een nieuwe vriend hebt gemaakt.

De individuele rondreizen die we aanbieden zijn niet gebonden aan een begrip als luxe of basic. Het is over het algemeen een mix. Zelf zijn we niet vies van een prachtige lodge op zijn tijd zeker niet als je twee dagen ervoor midden in de jungle hebt moeten kamperen. De reizen zijn ontsproten aan onze eigen wensen en zijn dus allemaal uniek!

 

Wie zijn wij

Dagboek Reizen is een intieme maar zeer professionale reisorganisatie die bestaat uit een aantal zeer gedreven personen. Hans van den Bout (1969), Rob de Laet (1956) en Tonia Röthlisberger (1985).

 

Onze Dagboek Rondreizen maken we zelf

Hans en Tonia zijn het hele jaar op zoek naar nieuwe bestemmingen maar reizen ook alle reeds bestaande bestemmingen af op zoek naar nieuwe "hot spots". Zij zijn tevens verantwoordelijk voor de offertes en het runnen van het bedrijf. Rob en Hans kennen elkaar al ruim 15 jaar nadat zij in 1996 Shoestring hebben opgericht. Toen Shoestring en Koning Aap reizen werden verkocht in 2005 zijn ze in Zwitserland een avontuur voor Kuoni Reizen begonnen waar Hans uiteindelijk Tonia heeft ontmoet. Zij is Zwitsers en zorgt behalve voor Dagboek Reizen ook voor het gelijknamige Tagebuch Reisen in Zwitserland. Nadat het Kuoni project in Zwitserland was afgerond werd besloten om wat nieuws te beginnen in Nederland en Dagboek Reizen was geboren.

We hopen dat onze individuele reizen je zullen bevallen!

Hans van den Bout

Geboren en getogen Schiedammer en in het reisvak sinds 1995. Daarvoor student rechten en muziekwetenschappen. Vader van 2 prachtige dochters. Afrika is zijn grote liefde maar vindt het reizen op zich altijd een feestje. Heeft als grote wens om nog een keer de Congo af te varen. Auteur van „De 40 leukste steden van de wereld".

Rob de Laet

"Reizen is leven", is het motto van Rob die Nederland eigenlijk meer als standplaats gebruikt. Hij verblijft tegenwoordig veel in Salvador, Brazilië. Rob heeft veel reisgidsen geschreven voor o.a. de ANWB en heeft o.a. filosofie gestudeerd. Zijn grote wens is om een boek te schrijven over de essentiële vragen van het leven.

Tonia van den Bout

Was lang ongewis over wat ze zou willen worden maar heeft in het uitzetten en bedenken van reizen haar roeping gevonden. Heeft een commerciële opleiding gevolgd die elke dag goed van pas komt. Binnen Dagboek is zij degene die kritisch toetst wat de rest aanbrengt en ze is ook vaak het proefkonijn voor de ideeën van Hans en Rob. Haar grote liefdes zijn Kenia en Brazilië en ze is een enorme natuurfreak en dierenliefhebster. Haar grootste wens is om ooit nog eens een dierenopvangcentrum te runnen. Sinds juni 2012 de vrouw van Hans :-)

 

 

Prive Rondreis Zuid-oost Azië Prive Rondreis Midden Amerika Prive Rondreis Afrika Prive Rondreis India Prive Rondreis Zuid Amerika Prive Rondreis Midden-Oosten
© Dagboekreizen, Theo Thijssensingel 1 2652 HM Berkel en Rodenrijs, Nederland. Tel: 010-2237381
openingstijden: ma t/m vrij 10:00 - 18:00 uur - sitemap - reis- en boekingsvoorwaarden