pantanal wijzer

Liever naar de Noord Pantanal of de Zuid Pantanal?

Pantanal wijzer

Stel je eigen rondreis samen

Pantanal wijzer

Ik heb er lang over nagedacht maar ik denk dat het goed is om naast de safariwijzer die je op onze site vindt nu ook een wijzer te plaatsen over de Pantanal. De verdeling is heel simpel en ik denk ook makkelijk aan te kunnen geven hoe je het beste kunt kiezen:

Noord-Pantanal

Dit deel van de Pantanal bereik je met een vlucht naar Cuiaba. Ik raad iedereen aan om dit gebied te combineren met een bezoek aan het gebied rond Nobres. Nobres kun je prima vergelijken met Bonito in het zuiden. Ook hier veel kalksteen en mogelijkheden om te snorkelen. Ook hier een grote variëteit aan flora en fauna. Grote verschil is dat alles hier nog steeds in de kinderschoenen staat en dus een meer authentieke sfeer heeft maar ook dat alles nog zeer eenvoudig van opzet is. Belangrijk om te weten is dat het niet aan te raden is om zelf te rijden in dit deel van de Pantanal. Wegen staan soms onder water en dan kom je snel vast te zitten en het gebied rond Nobres is beroerd qua borden. Dat maakt de Noord-Pantanal ook wat duurder om te bezoeken. Een gids moet hier ook met je mee omdat lodges die niet voorhanden heeft. Staat tegenover dat de kans om jaguars te spotten hier het grootste is. Je moet dan wel naar de rivier bij Porto Joffre en hier een boottocht maken. De nieuwe lodge die we hier hebben is een enorme aanrader. De Noord-Pantanal voelt ruiger aan en is denk ik iets beter af waar het gaat om de grotere dieren.

Zuid-Pantanal

Zeker voor gezinnen is dit een prima keuze. Bonito is een ontzettend leuke plek waar je hele leuke tochten kunt maken. De pousada’s in dit gebied zijn in onze ogen wat verder in ontwikkeling en bieden dan ook een goed programma. Dieren kijken in de Pantanal is hoe dan ook geen enkel probleem. Zo lang het niet je grootste wens is om een jaguar te zien, zit je aan deze kant echt zeker net zo goed! Groot voordeel is ook dat je dit gebied prima kunt bezoeken met een huurauto en dat maakt je ook lekker mobiel. Voor de Pantanal zelf zorgen wij natuurlijk voor een gids om het maximale er uit te halen. Aan beide zijdes van de Pantanal bestaan de excursies uit varen met een boot, wandelingen of een safari met een jeep. Dit gebeurd zowel overdag als in de avond. In de Pantanal verblijf je altijd op basis van vol pension. 

Waarom op reis met Dagboek?

  • Zeer persoonlijke benadering
  • Unieke ervaringen
  • Diepgaande kennis van bestemmingen
  • Klein en intiem
  • Snel en effectief

Ook bij Dagboek Reizen:

  • Altijd met volledige en actuele kennis van de bestemming
  • Altijd inspirerend en een unieke ervaring
  • Prachtige combinaties met andere bestemmingen

                                                 Travelife Partner logo

Dagboek Reizen committeert zich aan duurzaamheid    

bij Dagboek Reizen zijn wij ons bewust van de belangrijke rol die wij en onze klanten spelen in het beschermen en behouden van de vaak kwetsbare natuurgebieden op onze bestemmingen. Het is mede in onze verantwoording dat de lokale bevolking, de dieren en de natuur met respect behandeld worden.

Sinds de zomer van 2021 zijn wij trotse
Travelife Partner.

Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Cookies - Sitemap