orang oetan borneo

Hét natuur walhalla

Individuele rondreis Maleisisch Borneo
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Maleisisch Borneo

De prachtige natuur van Borneo, met de ongerepte jungle van Danum Valley als één van de hoogtepunten, is werkelijk prachtig. Dit land is zo enorm veelzijdig met mogelijkheden als de grotten van Mulu aan de ene kant tot aan een tropisch eiland waar je heerlijk weg kunt dromen en kunt genieten van de waanzinnig mooie onderwaterwereld aan de andere kant van het spectrum! Maleisisch Borneo heeft het allemaal.

Kijk ook een naar onze voorbeeldreis

Deze kun je vanaf € 2195 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

kaart maleisisch borneo
Ons Dagboek
dwerg olifant borneo
Over dwergolifanten en orang-oetans Dag 1 vliegen naar Maleisië  Aangezien ik toch over moet stappen in Kuala Lumpur, en nog nooit in Kuala Lumpur geweest ben, besluit ik een...
Lees verder
neusaap Borneo
Een bezoek aan Maleisisch Borneo stond al heel lang op het lijstje van Tonia en mij en nu is het eindelijk zo ver! Na een veel te vroege vlucht vanaf Soerabaya komen we, met een tussenstop in...
Lees verder
Voorbeeldreis

ongetemd Maleisisch Borneo

Nadat ik 2 dagen in Kuala Lumpur ben geweest is het een verademing om opeens op het groene Borneo te zijn. Ook het moment dat ik zeeschildpadjes terug mocht zetten in de zee ga ik niet snel meer vergeten, hetzelfde geldt voor mijn ontmoeting met wilde orang-oetans, of de neusapen in Bako NP. Ik krijg er nog steeds kippenvel van, het is bijna onmogelijk om een hoogtepunt te noemen.

Dag tot dag programma

Dag 1: Aankomst in Kuching. Wij staan klaar om jullie naar jullie hotel in Kuching te brengen.

Dag 2: Voor vandaag staat er een bezoek aan Bako Nationaal Park op het programma. Jullie gaan het park per voet en boot verkennen. En wie weet spot je een neusaap.

Dag 3: Vandaag zijn jullie terug in Kuching en gaan jullie deze stad per fiets ontdekken. 

Het is een leuke stad en kijk niet raar op van de katten standbeelden.

Dag 4: Jullie gaan op visite bij de longhouses en de Iban stam die daar wonen. Op de weg terug stoppen jullie nog even bij het Semenggoh Rehab Centre, een opvang voor orang oetan’s.

Dag 5 – 7: Zodra jullie landen staan wij klaar om jullie naar Mulu te brengen. Hier gaan jullie de aankomende dagen naar Gunug Mulu Nationaal Park om de grotten te verkennen. Pas wel op voor laag vliegende vleermuizen. Het gebied staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Dag 8 & 9: Vandaag komen jullie na een korte vlucht aan in Kota Kinabalu, afgekort in de volksmond als KK. Wat jullie zeker gaan doen hier een snorkel trip naar een marnine park en naar het Kinabalu Nationaal Park. Daar ga je ook een kijkje nemen in een botanische tuin met de mooiste orchideeën.

Dag 10 – 12: Dan gaan we naar Sepilok, hier strijk je neer bij de Kinabatangan rivier. Een plek waar veel  wildlife zit, waaronder ook de Borneo dwergolifant. Je gaat hier zowel per boot als wandelend de omgeving verkennen. 

Dag 13 – 16: Het is tijd om even lekker bij te komen op een heerlijk tropisch eiland. Op Gaya eiland kun je genieten van een prachtige onderwaterwereld of languit op het strand gaan liggen. Je komt hier met een lokale vlucht van Sandakan naar Kota Kinabalu en dan en mooie boottocht. 

Dag 17: Helaas zit het erop en brengen wij jullie terug naar Kota Kinabalu en vervolgens naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

 

Prijs: vanaf € 2195 per persoon op basis van 2 reizenden

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Hotels

 • Kuching: The Lime Tree hotel
 • Mulu: Mulu Marriott
 • Kota Kinabalu: Hotel Shangri-La
 • Sepilok: Nature Lodge Sepilok
 • Kinabatangan: Nature Lodge Kinabatangan
 • Gaya Island: Gaya Island Resort

Inbegrepen in de reissom:

 • Transfers op privé basis van en naar de luchthaven
 • Transport met eigen auto en chauffeur tijdens de gehele reis
 • Entreegelden voor de nationale parken in de offerte
 • Een Engels sprekende gids voor de bezoeken aan de parken
 • Binnenlandse vluchten nodig voor de reis
 • Accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Bezoek aan Bako National Park met Engels sprekende gids
 • Fietstocht in Kuhching
 • Dagtrip  naar Longhouse en een bezoek aan het Semenggoh Rehab Centre
 • Dag trip om te snorkelen bij Kota Kinabalu 
 • Transfer van en naar Gaya Island

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Fooien en optionele excursies
 • Boekingskosten € 25
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Internationale vluchten, luchthavenbelasting
 • Verzekeringen

 

 Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

kaart borneo
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Gomantang Caves

De Gomantang grotten, ook wel zwaluwgrotten genoemd, zitten vol van vleermuizen en je raad het al; zwaluwen en zwaluwnestjes. De zwaluwnestjes staan bekend als culinair lekkernij, deze worden twee keer per jaar geoogst. Ook wonen hier veel kakkerlakken en giftige kreeften. 

Kuching

Deze stad staat ook wel bekends de kattenstad. Overal waar je komt zie je katten in de vorm van beelden of graffiti op de muren. Er is zelfs een kattenmuseum. Je kunt hier een leuke fietstocht maken door deze gezellige stad en het is tevens de uitvalsbasis voor het Bako National Parc.

Tunku Abdul Rahman Park

Een marine park voor de kust van Kota Kinabalu.Het park bestaat uit meerdere eilandjes, Gaya, Manukan,Sapi , Sulug en Mamutik.Je kunt hier heerlijk snorkelen en duiken. Overnachten kun je overigens het beste op Gaya.

Lankayan island

De perfecte locatie om te snorkelen en duiken. Het ligt op een super klein eilandje en het heeft 12 huisjes. Duik je niet is Gaya Island wellicht de betere keuze.

Mabul Island

Een klein eiland voor de kust van Semporna. Als je van duiken houdt dan moet je dit op je lijst zetten want vanaf hier kun je duiken bij Sipadan, een zeer beroemd duikparadijs. Mabul zelf en het nabijgelegen Kapelai zijn overigens ook de moeite waard!

Tabin Wildlife Reserve

Een prachtig reservaat dan een jaar of 20 geleden is opgezet. Er is een wildlife resort dat erg mooi is gelegen en je de mogelijkheid biedt om de wat moeilijkere soorten zoals de kraagbeer en diverse soorten katten te spotten tijdens safari’s die je meestal met een auto doet.

Bako National Park

Dit mooie natuurgebied is met een klein oppervlak van 2727 hectare een must see op Borneo. De beroemde neusaap komt hier voor, maar ook makaken, herten, slangen, baardzwijnen en grote varanen leven in het gebied. Het park grenst aan de zee waardoor de flora en fauna vrij uniek is.

Danum Valley

Dit is één van de oudste regenwouden ter wereld en een magische plek om een paar nachten te zijn. De kans om orang utans te zien is hier zeer groot maar besef je wel dat dit een dure plek is om te overnachten. Daar krijg je wel een meer dan geweldige ervaring voor terug!

Iban (Batang Ai)

De Iban is een etnische bevolkingsgroep. De grootste van Sarawak. Als je meer wilt weten over deze cultuur kun je een longhouse bezoeken nabij het Batang Ai stuwmeer. Met eventueel een overnachting in een longhouse om meer over deze cultuur te leren!

Gunung Mulu national park

Als je van grotten houdt is dit park een aanrader. De grotten die hier te vinden zijn hebben een lengte van 150 km bij elkaar. Het park staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst.

Kota Kinabalu

De hoofdstad van Sabah, gelegen aan het nationale park Kinabalu waarin je Mount Kinabalu kunt beklimmen. Vanuit de stad kan je met een bootje een snorkel tour maken.

Mount Kinabalu National Park

Laat je omspelen door dit prachtige tropische regenwoud. In dit natuurpark vind je de op een na hoogste berg van Zuidoost-Azie, met de verrassende naam, Mount Kinabalu.

Sepilok

Sepilok Orang Utan Centre is een opvangcentrum voor orang-oetans. Weesjes en orang-oetans uit gevangenschap worden hier geholpen om weer zelfstandig in het oerwoud te leven. Als bezoeker kun je dit mooie wezen aanschouwen, evenals beren, neushoorns en olifanten.

Kinabatangan rivier

Waar je slaapt aan deze rivier maakt eigenlijk niet eens zo heel veel uit, maar slapen moet je er! Grote kans op olifanten , orang oetans en de nodige neushoornvogelsoorten maken dit een must do stop tijdens je reis naar Maleisisch Borneo. Heb je wat meer te besteden dan is het Kinabatangan Wetlands Resort een mooie maar ook in Sukau en Bilit kun je prima overnachten.

Kuala Lumpur

Ideale stad voor een korte stop over, Kuala Lumpur. Mega grote stad met veel shopping malls, parken en de beroemde Petronas Towers.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Borneo
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Borneo
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Borneo
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Borneo
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Borneo
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Borneo
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Borneo
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Borneo
  Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Borneo
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Cookies - Sitemap