Berg gorillas in Bwindi Oeganda

De parel van Oost Afrika

Individuele rondreis Oeganda
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Oeganda

Een reis naar Oeganda. Voor ons is het niet alleen het bezoek aan de berggorilla's al staan die natuurlijk wel vaak op het menu. Nee, Oeganda is anders dan de rest van Oost Afrika. Het is nog rijk aan (regen)wouden én het is het land waar het Ruwenzori gebergte ligt.

Safari Wijzer

De bergketen met de bijnaam „Mountains of the moon" hebben voor ons altijd iets magisch gehad. Niet te vergeten start ook de Nijl hier aan haar reis naar de Middellandse Zee. Mocht je een reis willen maken "Off the beaten track" dan is Oeganda echt een hele hele mooie uitdaging!

Kijk naar onze voorbeeldreis door Oeganda.

Deze kun je vanaf € 3595 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Oeganda
Ons Dagboek
Hippos in Oeganda
Dag 1; De KLM heeft een directe vlucht op Entebbe. Wij hebben echter gekozen voor een variant via Nairobi en komen na een overstap in de vroege ochtend in Entebbe aan. Veel te laat...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Bij Lake Natron in Tanzania
Er zijn veel manieren om door Afrika te reizen maar de meest comfortabele is toch wel om je rond te laten rijden in je eigen 4WD landrover. Dit is niet alleen de beste manier om te vervoeren, het...
Lees verder
Hells Gate in Kenia
Wij houden van Afrika, echt HOUDEN van, maar dat kan ook haast niet anders als we, elke keer dat we er komen, verwend worden met de mooiste zonsondergangen, de liefste mensen, de mooiste dieren en...
Lees verder
Voorbeeldreis

Oeganda; van chimpansees, berggorilla’s en de Oegandese kob

Oeganda is niet alleen maar berggorilla's. Toegegeven, het is absoluut één van de hoogtepunten van de reis maar er is zoveel meer te ontdekken! Tijdens deze reis die je begint in Kampala reis je via Jinja naar het Murchison Falls National Park waar je slaapt op een sprookjesachtige plek, vlak aan de Nijl. Hierna gaan we op zoek naar chimpansees in het Kibale National Park en zul je de contouren van de Ruwenzori's zien opdoemen. Hierna staat een bezoek aan het Queen Elizsabeth National Park op het programma, waar we op zoek gaan naar de grote katten. We eindigen de reis in Kampala maar natuurlijk niet voordat we de berggorilla's in Bwindi hebben gezien!

Dag tot dag programma:

Dag 1 bij aankomst in Entebbe staan we jullie natuurlijk op te wachten en brengen we je naar het hotel dat dicht bij de luchthaven ligt.

Dag 2 en 3 De Nijl ontspringt in Oeganda en deze rivier staat de eerste dagen centraal in de reis. Je begint in Jinja, een gezellige plek waar ook veel aan raften wordt gedaan. Het raften is optioneel en je moet wel enige ervaring hebben, heel makkelijk is het niet.

Dag 4 en 5 Je tijdt door naar het Murchison National Park. Hier zijn de watervallen van de Witte Nijl te vinden waar je per boot ook naar toe gaat varen. Verder is dit nationale park je eerste kan op wilde dieren. Vooral het vogelleven is hier rijk maar alle grote diersoorten zijn er te vinden. Je maakt op dag 5 een eerste safari en dan de volgende ochtend nog één.

Dag 6 en 7 Het Kibale woud is beroemd om zijn chimpansees en op dag 7 ga je met een gids op zoek naar ze. Ze fourageren op bepaalde tijden op de grond maar het kan ook zijn dat je ze enkel in de boomtoppen zult zien. Het is puur natuur dus garanties zijn niet te geven. De rit naar Kibale gaat overigens over slecht wegen en duurt lang.

Dag 8 -10 het beroemdste park van Oeganda waar het gaat om groot wild is zeker het Queen Elizabeth National Park. Hier slaap je dan ook 3 nachten om volop te kunnen genieten. Er zit een boottocht op het Kazinga kanaal inbegrepen met zijn enorme aantallen krokodillen en nijlpaarden. Verder maak je een safari in de beroemde Ishasha sector met zijn boomklimmende leeuwen.

Dag 11 en 12; het Bwindi impenetrable forest is één van de beste plekken ter wereld om berggorilla’s ze zien. Je wordt ingedeeld in groepjes en gaat lopen. Soms lang, soms kort, soms steil, soms zwaar. Je blijft uiteindelijk een uur bij de gorilla’s en dat ga je van je leven niet meer vergeten.

Dag 13 is een eerste stap op weg terug naar Kampala en je slaapt bij het Lake Mburo NP dat je in de middag gaat verkennen.

Dag 14 brengt je terug in Kampala en in de avond brengen we je naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

 

 

Prijs: vanaf € 3595 per persoon bij 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Entebbe:  Airport View Hotel
 • Jinja: Source of the Nile
 • Murchison: Pakuba Safari lodge
 • Kibale: Chimpanzee Forest Guest Lodge
 • Queen Elizabeth:  Twin lakes lodge
 • Bwindi: Kitandara Tented Camp
 • Mburo: Rwakobo Rock

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport per privé vervoer met landrover met chauffeur/gids
 • Boot excursie in Murchison en in Queen Elizabeth
 • Accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt in Kampala en Jinja, o.b.v. vol pension in de overige hotels en lodges
 • Entreegelden voor Queen Elizaberth, Muchison en Mburo
 • Wandeling met lokale Engels sprekende gids naar de chimpansees in Kibale
 • Gorilla trekking in Bwindi

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige excursies
 • Internationale vlucht, luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Oeganda
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Lake Mburo

Mooi meer dat de terugreis van Bwindi naar Entebbe prima onderbreekt

Kampala

De hoofdstad van Oeganda en startpunt van bijna alle routes. De stad ligt op een aantal heuvels en voelt daarom niet zo groot aan.

Jinja

Vooral bekend bij liefhebbers van raften. Hier kun je proberen de Nijl te bedwingen. Jinja zelf is echter ook best een leuk plekje waar het heerlijk toeven is voor een dag.

Murchison

De gelijknamige watervallen zijn niet de enige trekpleister in dit nationale park. De omgeving is spectaculair en het dierenleven is uitbundig. De lodge ligt prachtig aan de Nijl.

Kibale

Dit nationale park is vooral beroemd om zijn chimpansees. Het is geweldig om een groep voor een poosje te volgen en te kijken hoe deze „neven" van ons leven.

Queen Elizabeth National Park

Het belangrijkste national park van Oeganda. Ook hier weer kun je van schitterende uitzichten genieten met de „Mountains of the moon" in het Westen en de Gote Slenk in het Oosten. Alle grote roofdieren komen er voor en worden met regelmaat gezien.

Bwindi

Dé plek om de berggorilla te bezoeken. In sommige parken is het zien niet gegarandeerd maar in Bwindi lukt het eigenlijk altijd. Het is een ontmoeting die je je leven lang niet meer vergeet!

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Oeganda
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Oeganda
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Oeganda
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Oeganda
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Oeganda
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Oeganda
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Oeganda
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Oeganda
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Oeganda
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Goedemiddag Hans (en iedereen bij Dagboek reizen)

Vandaag zijn we thuisgekomen van onze reis naar Tanzania. Het is onze gewoonte om na de reis altijd even te laten weten hoe het is geweest. De pluspunten, maar ook de verbeterpunten. Niet om te zeuren of te klagen, maar zodat jullie dit eventueel kunnen gebruiken voor toekomstige reizen.

Allereerst wil ik zeggen dat we het best spannend vonden om deze reis via jullie te boeken. We kenden jullie natuurlijk nog niet. We hebben al vele reizen gemaakt, altijd via onze vaste reisadviseuse bij D-reizen. Zij wist precies wat we leuk vonden en dat was dus altijd erg vertrouwd. Nadat zij failliet gingen, was het voor ons een beetje zoeken.
Dit was natuurlijk best een dure reis en dat maakte het voor ons wel spannend om te boeken bij een voor ons nog onbekende organisatie. Zeker omdat het in het regenseizoen was. We hebben behoorlijk getwijfeld, maar zijn zo blij dat we de gok genomen hebben! Zoals ik eerder al aangaf hebben we al vele mooie reizen mogen maken, maar al na enkele dagen wisten we zeker dat deze reis alles ging overtreffen!
Het was echt een droomreis! Alles was tot in de puntjes geregeld. En voor wat betreft het regenseizoen: jullie gaven aan dat we hier niet bang voor hoefden te zijn en daar was geen woord van gelogen. Sterker nog: we hebben er vooral heel veel voordeel van gehad.
We hebben in 7 dagen safari misschien in totaal een kwartier regen gehad (overdag)
Daarentegen was het overal wel super rustig. We kwamen soms 2 tot 3 uur lang geen enkele andere auto tegen. We werden direct geüpgraded naar een luxere accommodatie in de Serengeti: Seronera Luxery Camp. In Tarangire Luxery camp waren we zelfs de enige gasten en kregen we de Honeymoonsuite aangeboden!
We hebben zelfs heel veel meegemaakt van de great migration, wat we nooit hadden verwacht van tevoren.
Alle accommodaties waren heel erg goed, het eten was heerlijk en we hadden de beste gids die we ons konden wensen! We hebben iedere dag gamedrives gemaakt van 7:30 tot 18:30 en het verveelde geen moment.
We hebben echt geen enkel negatief punt over het safari gedeelte. Wel nog een kleine tip: er wordt verwacht dat je de gids een flinke fooi geeft. Zo'n 20 tot 40 dollar per persoon per dag. (Wat ie ook dubbel dwars waard is!!) Dat kan oplopen tot een behoorlijk bedrag en dat is misschien wel handig om van tevoren aan te geven.

Na de safari gingen we naar Zanzibar om nog een paar dagen bij te komen. De dag na aankomst hadden we een privétour door Stonetown, waar we eerlijk gezegd niet zoveel zin in hadden. Maar we hadden een goede gids en we vonden het toch erg leuk!
De accommodatie in Nungwi was prima, maar vanaf donderdag werd het restaurant overdag gesloten in verband met de Ramadan. Je kon er dus niet lunchen, maar je kon ook niets te drinken bestellen. Voor ons niet zo'n probleem, omdat we donderdag een snorkeltour hadden, vrijdags naar huis gingen en sowieso de voorkeur gaven aan een ander restaurant. Maar misschien wel handig om te weten voor toekomstige reizigers.
Ook was het niet mogelijk om met creditcard te betalen. Er zit een pinautomaat vlakbij het hotel, alleen deed deze het niet altijd en kan je maar kleine bedragen pinnen en betaal je zo'n 6 euro per transactie.
Het uitzicht vanaf het hotel was wel prachtig en we hebben hier nog heerlijk een paar dagen kunnen bijkomen van onze fantastische reis.

Wij zullen een volgende keer zeker weer via jullie boeken. Jammer dat jullie niet alles aanbieden wat nog op ons verlanglijstje staat!
Tijdens de vakantie heb ik met enige regelmaat foto's op social media geplaatst en ik kreeg meteen al de vraag via welke reisorganisatie we hadden geboekt. Hopelijk hebben jullie er binnenkort dus weer wat nieuwe klanten bij!
We willen jullie heel erg bedanken voor alles. Het contact voorafgaand aan de reis heb ik als heel prettig ervaren en de reis was zelf was echt perfect geregeld!

Met vriendelijke groet,

John en Lieke

Tanzania en Zanzibar 2023

och we hebben GENOTEN, ik wil terug!!!!!!!!!!!!

De chauffeurs en koks waren schatjes... zeker de jongens uit Kenia waren zeer proffie en leuk. Eefje & Innocent zijn ook erg leuk! Michael, de chauffeur, heeft nog een ontmoeting met de Keniaanse Cricket Warriors voor ons geregeld... was WAANZINNIG!!!  haha en uiteraard hebben we nog een paar uur langs de weg zitten wachten ivm lekke banden, maar dat heeft natuurlijk zijn charme... 

qua afstanden waren we misschien liever vanaf serengeti naar dar el salaam gevlogen en Mwanza overgeslagen,  maar dat is geen item hoor!

Mensen allemaal even vriendelijk en op het strand in zanzibar hebben de jongens en ik nog gevoetbald met de maasai jongens.

1 minpunt; Simba Campsite (daar hadden ze alleen maar gaten in de vloer.. te ranzig en goor voor woorden) tot grote hilariteit van alle mannen heb ik de chauffeur gevraagd een waterfles kapot te snijden zodat ik daar in kon plassen. 

1 aandachtspunt; Tilapiahotel... incapabel & inflexibel personeel... en ook erg suf, zij hebben daar die URU diamonds haha en ik was in de mood om zeker 5 armbanden te kopen!!!

Maar overall een droomvakantie.

Kan ik foto's voor de chauffeurs en de koks naar jou sturen?

Groetjes, Erna

Rondreis Kenia

Heey Hans,

Ja ja we zijn weer terug! Gelijk met de neus in de boter qua weer (ik hou van sneeuw :-)). De vakantie was geweldig! Wat is Oeganda een top land! Heel mooi. We hadden ook echt een hele goede chauffeur/gids, hele fijne man. Hij regelde alles, echt top! Ook erg luxe dat we de hele auto voor ons alleen hadden :-).

We hebben wel een paar puntjes van feedback, zie maar of je er iets mee wilt doen :-). 

Allereerst staat in de reisbeschrijving dat het hotel (bij aankomst) op enkele minuten afstand van het vliegveld is maar dit was 2 uur. Op zich geen probleem als je dat weet, maar als je na de lange reis verwacht met 5 min in je hotel te zijn dan is dat even een teleurstelling :-). 

Daarnaast zou ik overwegen (indien mogelijk) om de Hippo lodge te schappen. Deze lodge had nogal wat achterstallig onderhoud (gaten in de daken, hutjes op instorten). Ook hadden we daar niet altijd stromend water en elektriciteit (was volgens de medewerkers een externe factor dus konden ze niet heel veel aan doen maar was niet heel fijn). 

Verder vonden wij de 3 dagen die wij in Queen Elizabeth Park hadden net 1 dag te lang (ook doordat we in de wat mindere Hippo lodge zaten waar we best wat tijd hebben besteed). Wij hadden liever 1 dag extra in bijvoorbeeld Lake Mburo np gehad of 1 dag eerder terug gegaan naar Kampala 

Dat waren de puntjes. Overall zijn we heeeeel tevreden, was echt 1 van de mooiste reizen ooit! Vooral de gorilla’s waren fantastisch!! Dank voor het regelen!!

Fijne avond!

Liefs,

Lysan

Rondreis Oeganda

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies