Mount Everest vanuit Nepal

Puur genieten op het dak van de wereld!

Individuele rondreis Nepal
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Nepal

 

Aankomen in Kathmandu heeft iets weg van een reis in een tijdsmachine. Als je in het oude centrum van Kathmandu aankomt heb je het idee dat je een paar honderd jaar in de tijd bent teruggegaan. Maar schijn bedriegt want achter de mooie oude facades zitten prachtige en trendy plekjes.

Je neemt een vleugje cultuur, een vingerhoedje natuur en mixed dat met een stevige trektocht en je krijgt de ideale individuele rondreis in Nepal! Stel hem met ons samen....

Laat je de Kathmandu vallei echter achter je dan heeft het land nog enorm veel authenticiteit te bieden. De jungles van Bardia en Chitwan zijn enorm en bulken van het wild. Natuurlijk mag een trektocht door de bergen niet ontbreken en voordat je er erg in hebt zijn er twee weken voorbij!

Kijk naar onze voorbeeldreis door Nepal

Deze kun je vanaf € 1295 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Nepal
Ons Dagboek
Pokhara in Nepal
Dag 1 - Vliegen naar Kathmandu, Nepal; Het is niet altijd even makkelijk om in Nepal te komen. Om de één of andere onduidelijke reden wordt het maar matig aangevlogen. Wij vliegen...
Lees verder
India & Nepal: twee landen, twee werelden
Dag 1 - Vliegen naar Delhi Ik heb heel veel zin in mijn reis naar Noord India en Nepal, ben erg benieuwd, vooral naar de verschillen van deze 2 landen.. De vlucht loopt helaas wat vertraging op...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Bhaktapur in Nepal
Ga bij de grens van Nepal staan en je zult zien hoe mensen bijna de grond soms kussen als ze India verlaten! Nee, India is prachtig, maar je kunt het soms maar zo lang aan… Wij nemen je mee...
Lees verder
Dans in Udaipur Noord India
India is een land waarvan vaak wordt gezegd dat je het lief hebt of haat. Deels is dat waar maar vergeet niet dat het land een continent op zich is en dat je er zoveel mogelijkheden hebt! In...
Lees verder
Voorbeeldreis

Nepal; van neushoorn tot gebedsvlag

Deze adembenemende reis (letterlijk) laat je Nepal op zijn best zien. Zo bezoek je het mooiste cultuurgoed in Bhaktapur, word je teruggeworpen in de middeleeuwen in Kathmandu maar maak je ook een trektocht door de Himalaya en word je ondergedompeld in de rijke flora en fauna van het Chitwan National Park.

Dag tot dag programma:

dag 1 en 2: Bij aankomst in Kathmandu staan we je natuurlijk op te wachten en brengen we je naar je hotel. De volgende dag heb je een dag om te acclimatiseren en Kathmandu te ontdekken. De stad spreekt zeer tot de verbeelding aan door zijn mooi tempels en avontuurlijke gevoel.

Dag 3; Dat gevoel wordt nog sterker in Bhaktapur waar we je vandaag mee naar toe nemen. Heerlijke plek die je met een Engels sprekende gids ontdekt. Einde dag rijd je weer terug naar Kathmandu.

Dag 4: Vandaag reis je naar Pokhara om morgen te beginnen aan je trektocht. De gids komt vandaag de route met je doornemen en checkt ook je spullen die je bij je hebt. Mocht je nog iets nodig hebben dan is het geen punt om dit ter plaatse te kopen of te huren. Vaak nog spotgoedkoop ook!

Dag 5-10; Je gaat de Poon Hill trektocht maken. Echt zwaar is deze niet maar je krijgt het ook niet cadeau. De eerste dag is inkomen maar op dag 2 is het acht uur lopen met de nodige trappen en dit wordt door veel mensen wel als zwaar ervaren. Dag 3 bereik je het hoogste punt (Poon Hill op ruim 3200 meter) waarna je verder loopt onder de Anapurna langs met hopelijk prachtige vergezichten op de Himalaya reuzen en bloeiende rodondenderons. Op dag 10 eindigt de tocht en kom je terug in Pokhara. Onderweg slaap je in eenvoudige theehuisjes soms met een warme douche. Eten is eenvoudig maar prima en na de tocht heb je zeker een geweldig gevoel van voldoening! Dag 10 kunnen je voeten dan lekker uitrusten aan het meer van Pokhara.

Dag 11 - 13: Tijd om het Chitwan National Park te ontdekken. Dit doe je per boot en per jeep uit een lodge aan de rand van het park. De kans is groot dat je een Indische neushoorn tegen het lijf loopt. De kans op tijgers is aanwezig maar wel stukken kleiner. Elke volle dag dat je er bent maak je in de ochtend en in de middag een uitstap naar het park. Dit doe je met een Engels sprekende gids die ook het programma met je afstemt.

Dag 14 en 15: een lange rit met soms duizelingwekkende afgronden brengt je vandaag naar Kathmandu waar je de volgende dag naar de luchthaven wordt gebracht en dan komt deze heerlijke reis helaas tot een einde.

 

 

Prijs: vanaf € 1295 per persoon o.b.v. 2 reizende personen 

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Kathmandu; Hotel Traditional comfort
 • Pokhara; Temple Tree resort
 • Poon Hill trek; kleine lodges met eigen sanitaire voorzieningen
 • Chitwan; Jungle Villa resort

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport met privé vervoer met airconditioning en chauffeur
 • Entreegelden in Chitwan en Bhaktapur
 • Gids en sherpa tijdens de trektocht
 • Trekking permit
 • Excursie met Engels sprekende gids naar Bhaktapur
 • Accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt behalve in Chitwan
 • Vol pension in Chitwan alsmede alle activiteiten aldaar (alle safari´s e.d.)

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes etc.
 • Fooien
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige entreegelden
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Internationale vlucht en luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Nepal
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Kathmandu

Het is net alsof je eeuwen wordt teruggeworpen als je in Kathmandu aankomt. Ga lekker rondsnuffelen bij de vele tempels en in Thamel en geniet!

Bhaktapur

Deze plek voelt als een enorm openluchtmuseum en feitelijk is het dat ook. Er wonen alleen ook nog steeds mensen in! Niet voor niets op de Unesco lijst gezet; dit mag je niet missen...

Pokhara

De stad waarvan de meeste trekkingen aanvangen, gelegen aan een meer. Leuke levendig stadje met veel restaurantjes, barretjes en outdoor winkels. Prima plek om ook na je trekking nog een dag door te brengen.

Eco Community trekking

Deze trekking is net als de beroemde Poon Hill, maar veel rustiger en authentieker. Je kan kiezen van 2 tot wel 7 dagen wandelen door het echte Nepal.

poon hill trektocht

Deze trektocht is niet te zwaar en voor eenieder die normaal ter been is goed te doen. Je zult worden beloond door prachtige nevelwouden met rodondenderons en uitzichten op de reuzen van de Himalaya

Chitwan National Park

Eén van de laatste schuilplaatsen van de tijgers en de Aziatische neushoorn. Gelegen in het laagland met de Himalaya als achtergrond. Kon allemaal lelijker!

Lumbini

Behalve de eerste plaats waar je slaapt als je over land van India naar Nepal reist ook nog eens de geboorteplaats van Boeddha.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Nepal
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Nepal
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Nepal
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Nepal
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Nepal
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Nepal
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Nepal
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Nepal
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Nepal
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Dag Hans,

Prima reis gehad. Uitstekend georganiseerd.

Hotels waren zeer wisselend maar overwegend goed. 

Zullen je organisatie zeker positief aanbevelen.

Groet,

Gerard 

Rondreis Nepal

Beste, Tonia, Hans,

We zouden onze bevindingen van onze geweldige reis naar India en Nepal nog even mailen.Vooruit daar gaan we dan.

De route is geweldig en alle indrukwekkende items die je verwacht zie je ook zeker. De plaatselijke agenten en gidsen zijn uitstekend, altijd op tijd en altijd behulpzaam.

De chauffeurs zijn uitstekend. In India heel hard rijdend, zelfs door dorpskernen heen, in Nepal heel rustig rijdend. Maar allemaal save rijdend. De afstanden zijn soms lang en van GPS of navigatiesystemen hebben ze nog niet gehoord. Regelmatig dat er verkeerd werd gereden en dat we ze op de juiste weg moesten helpen. Geen probleem overigens, maar wel opvallend.

Groeten Jerry en Astrid

 

Hallo Hans,

Dank voor je mailtje, wij hebben ENORM genoten. Het was een waanzinnige reis en een super ervaring voor ons. Nepal was nog leuker, mooier, indrukwekkender dan we hadden verwacht. En ik moet zeggen dat dat ook zeker komt door het programma, de samenwerking met Royal Mountain en de accomodaties die jullie voor ons hadden samengesteld/uitgezocht.

Royal Mountain heeft ons zeer professioneel en goed georganiseerd begeleid deze reis. De gids in Kathmandu en Bhaktapur (Kalpana) was een zeer leuke dame die veel wist en ons ook een mooi inkijkje heeft gegeven in het leven in Nepal en al haar gewoonten.

De reis van Nagarkot naar Chitwan per auto was wel even een ‘dingetje’. Eerst al een uur over hobbelige weg om in Kathmandu te komen, dan tussen de 1,5/2 uur om door Kathmandu te komen en dan nog een aantal uur naar Chitwan over een erg slechte weg. Tocht duurde 2 uur langer dan ze hadden gezegd dus dat viel wel tegen en daardoor hebben we ook eerste middag excursie gemist. Dat werd overigens wel weer helemaal goedgemaakt door de entourage, sfeer en het programma van Tiger Tops. Wat een fantastische omgeving is dat en wat een mooi, rustgevend team dat daar de boel runt en begeleid. Heerlijk gegeten en de meeste grote beesten gezien (Rhino’s, wilde olifanten, krokodillen, apen, bizons en allerlei vogels. De tijgers waren ons steeds net te snel af , veel sporen gezien maar niet ‘the real thing’).

De rit naar Pokhara (waar we wel tegenop zagen) viel toen weer mee, we waren al om 13 uur in Pokhara in Temple Tree. Daar kwam de gids (Yaman Mahji) ’s avonds al langs voor een briefing over de trekking en om de tas te brengen waar we onze spullen in konden doen.

De trekking zelf was ook onvergetelijk. Op de eerste dag kwamen we een andere toeriste uit Australie tegen die ook met gids en drager van Royal Mountain onderweg was en uiteindelijk hebben met z’n allen de trekking gedaan. Super mooi, fysiek toch nog wel uitdagend maar heel bijzonder. Ook erg leuk om met 4 nepaleze mannen/jongens op te trekken en te horen hoe hun leven er uit ziet.  Heel vrolijk, regelmatig zingend hielpen ze ons door de zware momenten heen.

De laatste dagen in Pokhara waren heerlijk, Temple tree is een fijn hotel alhoewel ze op 1 middag ook andere toeristen bij het zwembad toelieten waardoor het nogal druk werd. Wij hebben er verder geen last van gehad maar vonden het wel beetje raar.

Onze vluchten waren nog wel een ander verhaal: al op de heenweg hadden we in Londen vertraging waardoor we onze aansluitende vlucht in Oman niet konden halen. Daarom was alternatief traject geregeld waarbij we eerst naar New Delhi moesten en van daaruit naar Kathmandu. We kwamen daardoor pas rond middernacht aan, maar gelukkig hebben de mensen van Royal Mountain ons goed opgevangen. (tijdens het wachten hebben we meteen een claim ingediend via vluchtvertraagd.nl, het lijkt erop dat we 600 euro pp terug kunnen krijgen dus dat is dan nog meevallertje)

Ook terug hadden we vertraging, toen in Oman waardoor we onze aansluitende vlucht vanuit Munchen naar Amsterdam misten. Ook toen was iets geregeld en hebben we een nacht in hotel in munchen geslapen om vervolgens zaterdagochtend vroeg alsnog laatste stukje naar huis te doen. (ik moet nog uitzoeken of we daar ook nog vergoeding voor kunnen aanvragen ).

 

Al met al, zeker voor herhaling vatbaar! Heel erg bedankt voor jullie adviezen en begeleiding.

 

Hartelijke groeten,

René en Astrid

Rondreis Nepal

Hoi Hans, 

Ja,  we zijn nog lekker aan het genieten van een paar dagen Kathmandu.  Heerlijk relaxed in de ochtend weer wat sightseeing ( we zijn nog een keer naar Bakhtapur geweest,  naar Pashupatinath en vandaag willen we naar de monkey temple) en in de middag lekker bij zwembad van het Shanker hotel.  Top! 

De trekking was weer fantastisch. Begeleiding vanuit Royal Mountain was weer heel goed geregeld. Dag van te voren kwamen ze op afgesproken tijdstip naar  het hotel voor een briefing en kennismaking met de gids.  Helaas konden we op vertrekdag niet vanuit Kathmandu met vliegtuig nare Lukla vanwege slechte weer.  Gids  heeft toen voorgesteld om met heli te gaan,  we moesten daarvoor wel wat bijbetalen maar royal mountain heeft de prijs van het ticket verrekend. Hun office manager heeft toen ook nog even telefonisch contact met ons gehad om te vragen of als oké was. 

Onderweg heeft de gids goede basic lodges voor ons geregeld zodat we daar steeds eigen wc op de kamer hadden (????????). De luxe lodges hadden dat sowieso al, net als een verwarmd bed en warme douche ( via elektrische deken of warme kruiken). Ook opladen,  wifi en alle koffie/ thee waren daar gratis. Lunch en diner waren daar volgens vast menu,  prima eten.  Nadeel was dat we 3 nachten als enige gasten daar sliepen dus dat is niet zo gezellig.  

Achteraf vonden  wij de hoge extra kosten (eten is daar nl. ook echt stuk  duurder dan in basic lodges) toch niet opwegen tegen de voordelen.  Kwam ook omdat we de basic lodges dit jaar wat beter vonden. Maar geen spijt dat weer het zo hebben geprobeerd.

Al met al weer een prachtige ervaring, foto's geven  maar deel van de ervaring weer!! 

Heel erg dank ook voor jullie hulp en wellicht weer tot een volgende vakantie ????. 

Hartelijke groet, 

René en Astrid

Reis Nepal

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies