Mount Everest vanuit Nepal

Puur genieten op het dak van de wereld!

Individuele rondreis Nepal
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Nepal

 

Aankomen in Kathmandu heeft iets weg van een reis in een tijdsmachine. Als je in het oude centrum van Kathmandu aankomt heb je het idee dat je een paar honderd jaar in de tijd bent teruggegaan. Maar schijn bedriegt want achter de mooie oude facades zitten prachtige en trendy plekjes.

Je neemt een vleugje cultuur, een vingerhoedje natuur en mixed dat met een stevige trektocht en je krijgt de ideale individuele rondreis in Nepal! Stel hem met ons samen....

Laat je de Kathmandu vallei echter achter je dan heeft het land nog enorm veel authenticiteit te bieden. De jungles van Bardia en Chitwan zijn enorm en bulken van het wild. Natuurlijk mag een trektocht door de bergen niet ontbreken en voordat je er erg in hebt zijn er twee weken voorbij!

Kijk naar onze voorbeeldreis door Nepal

Kaart van Nepal
Ons Dagboek
Pokhara in Nepal
Dag 1 - Vliegen naar Kathmandu, Nepal; Het is niet altijd even makkelijk om in Nepal te komen. Om de één of andere onduidelijke reden wordt het maar matig aangevlogen. Wij vliegen...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Bhaktapur in Nepal
Ga bij de grens van Nepal staan en je zult zien hoe mensen bijna de grond soms kussen als ze India verlaten! Nee, India is prachtig, maar je kunt het soms maar zo lang aan… Wij nemen je mee...
Lees verder
Dans in Udaipur Noord India
Het is gek maar ik verheug me er op. Het is meer dan 10 jaar geleden dat ik reisleider was in India. Toen was het zwaar en sliepen we in eenvoudige hotels. Nu hebben we besloten om een reis te...
Lees verder
Voorbeeldreis

Nepal; van neushoorn tot gebedsvlag

Deze adembenemende reis (letterlijk) laat je Nepal op zijn best zien. Zo bezoek je het mooiste cultuurgoed in Bhaktapur, word je teruggeworpen in de middeleeuwen in Kathmandu maar maak je ook een trektocht door de Himalaya en word je ondergedompeld in de rijke flora en fauna van het Chitwan National Park.

Dag tot dag programma:

dag 1 en 2: Bij aankomst in Kathmandu staan we je natuurlijk op te wachten en brengen we je naar je hotel. De volgende dag heb je een dag om te acclimatiseren en Kathmandu te ontdekken. De stad spreekt zeer tot de verbeelding aan door zijn mooi tempels en avontuurlijke gevoel.

Dag 3; Dat gevoel wordt nog sterker in Bhaktapur waar we je vandaag mee naar toe nemen. Heerlijke plek die je met een Engels sprekende gids ontdekt. Einde dag rijd je weer terug naar Kathmandu.

Dag 4: Vandaag reis je naar Pokhara om morgen te beginnen aan je trektocht. De gids komt vandaag de route met je doornemen en checkt ook je spullen die je bij je hebt. Mocht je nog iets nodig hebben dan is het geen punt om dit ter plaatse te kopen of te huren. Vaak nog spotgoedkoop ook!

Dag 5-10; Je gaat de Poon Hill trektocht maken. Echt zwaar is deze niet maar je krijgt het ook niet cadeau. De eerste dag is inkomen maar op dag 2 is het acht uur lopen met de nodige trappen en dit wordt door veel mensen wel als zwaar ervaren. Dag 3 bereik je het hoogste punt (Poon Hill op ruim 3200 meter) waarna je verder loopt onder de Anapurna langs met hopelijk prachtige vergezichten op de Himalaya reuzen en bloeiende rodondenderons. Op dag 10 eindigt de tocht en kom je terug in Pokhara. Onderweg slaap je in eenvoudige theehuisjes soms met een warme douche. Eten is eenvoudig maar prima en na de tocht heb je zeker een geweldig gevoel van voldoening! Dag 10 kunnen je voeten dan lekker uitrusten aan het meer van Pokhara.

Dag 11 - 13: Tijd om het Chitwan National Park te ontdekken. Dit doe je per boot en per jeep uit een lodge aan de rand van het park. De kans is groot dat je een Indische neushoorn tegen het lijf loopt. De kans op tijgers is aanwezig maar wel stukken kleiner. Elke volle dag dat je er bent maak je in de ochtend en in de middag een uitstap naar het park. Dit doe je met een Engels sprekende gids die ook het programma met je afstemt.

Dag 14 en 15: een lange rit met soms duizelingwekkende afgronden brengt je vandaag naar Kathmandu waar je de volgende dag naar de luchthaven wordt gebracht en dan komt deze heerlijke reis helaas tot een einde.

 

 

Prijs: vanaf €1095 per persoon o.b.v. 2 reizende personen 

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Kathmandu; Hotel Traditional comfort
 • Pokhara; Temple Tree resort
 • Poon Hill trek; kleine lodges met eigen sanitaire voorzieningen
 • Chitwan; Jungle Villa resort

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport met privé vervoer met airconditioning en chauffeur
 • Entreegelden in Chitwan en Bhaktapur
 • Gids en sherpa tijdens de trektocht
 • Trekking permit
 • Excursie met Engels sprekende gids naar Bhaktapur
 • Accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt behalve in Chitwan
 • Vol pension in Chitwan alsmede alle activiteiten aldaar (alle safari´s e.d.)

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes etc.
 • Fooien
 • Boekingskosten € 20
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige entreegelden
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Internationale vlucht en luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Nepal
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Pokhara

Waar ter wereld vind je deze uitzichten?

poon hill trektocht

Deze trektocht is niet te zwaar en voor eenieder die normaal ter been is goed te doen. Je zult worden beloond door prachtige nevelwouden met rodondenderons en uitzichten op de reuzen van de Himalaya

Chitwan National Park

Eén van de laatste schuilplaatsen van de tijgers en de Aziatische neushoorn. Gelegen in het laagland met de Himalaya als achtergrond. Kon allemaal lelijker!

Kathmandu

Het is net alsof je eeuwen wordt teruggeworpen als je in Kathmandu aankomt. Ga lekker rondsnuffelen bij de vele tempels en in Thamel en geniet!

Bhaktapur

Deze plek voelt als een enorm openluchtmuseum en feitelijk is het dat ook. Er wonen alleen ook nog steeds mensen in! Niet voor niets op de Unesco lijst gezet; dit mag je niet missen...

Lumbini

Behalve de eerste plaats waar je slaapt als je over land van India naar Nepal reist ook nog eens de geboorteplaats van Boeddha.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Excursies en entreegelden - Nepal Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Nepal Bekijk Sluit
 • Vervoer - Nepal Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Nepal Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Nepal Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Nepal Bekijk Sluit
 • Klimaat - Nepal Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Nepal Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten... - Nepal Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Nepal Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Dag Hans,

Prima reis gehad. Uitstekend georganiseerd.

Hotels waren zeer wisselend maar overwegend goed. 

Zullen je organisatie zeker positief aanbevelen.

Groet,

Gerard Bos

Rondreis Nepal

Beste, Tonia, Hans,

We zouden onze bevindingen van onze geweldige reis naar India en Nepal nog even mailen.Vooruit daar gaan we dan.

De route is geweldig en alle indrukwekkende items die je verwacht zie je ook zeker. De plaatselijke agenten en gidsen zijn uitstekend, altijd op tijd en altijd behulpzaam.

De chauffeurs zijn uitstekend. In India heel hard rijdend, zelfs door dorpskernen heen, in Nepal heel rustig rijdend. Maar allemaal save rijdend. De afstanden zijn soms lang en van GPS of navigatiesystemen hebben ze nog niet gehoord. Regelmatig dat er verkeerd werd gereden en dat we ze op de juiste weg moesten helpen. Geen probleem overigens, maar wel opvallend.

Groeten Jerry en Astrid

 

Hallo Hans,

Dank voor je mailtje, wij hebben ENORM genoten. Het was een waanzinnige reis en een super ervaring voor ons. Nepal was nog leuker, mooier, indrukwekkender dan we hadden verwacht. En ik moet zeggen dat dat ook zeker komt door het programma, de samenwerking met Royal Mountain en de accomodaties die jullie voor ons hadden samengesteld/uitgezocht.

Royal Mountain heeft ons zeer professioneel en goed georganiseerd begeleid deze reis. De gids in Kathmandu en Bhaktapur (Kalpana) was een zeer leuke dame die veel wist en ons ook een mooi inkijkje heeft gegeven in het leven in Nepal en al haar gewoonten.

De reis van Nagarkot naar Chitwan per auto was wel even een ‘dingetje’. Eerst al een uur over hobbelige weg om in Kathmandu te komen, dan tussen de 1,5/2 uur om door Kathmandu te komen en dan nog een aantal uur naar Chitwan over een erg slechte weg. Tocht duurde 2 uur langer dan ze hadden gezegd dus dat viel wel tegen en daardoor hebben we ook eerste middag excursie gemist. Dat werd overigens wel weer helemaal goedgemaakt door de entourage, sfeer en het programma van Tiger Tops. Wat een fantastische omgeving is dat en wat een mooi, rustgevend team dat daar de boel runt en begeleid. Heerlijk gegeten en de meeste grote beesten gezien (Rhino’s, wilde olifanten, krokodillen, apen, bizons en allerlei vogels. De tijgers waren ons steeds net te snel af , veel sporen gezien maar niet ‘the real thing’).

De rit naar Pokhara (waar we wel tegenop zagen) viel toen weer mee, we waren al om 13 uur in Pokhara in Temple Tree. Daar kwam de gids (Yaman Mahji) ’s avonds al langs voor een briefing over de trekking en om de tas te brengen waar we onze spullen in konden doen.

De trekking zelf was ook onvergetelijk. Op de eerste dag kwamen we een andere toeriste uit Australie tegen die ook met gids en drager van Royal Mountain onderweg was en uiteindelijk hebben met z’n allen de trekking gedaan. Super mooi, fysiek toch nog wel uitdagend maar heel bijzonder. Ook erg leuk om met 4 nepaleze mannen/jongens op te trekken en te horen hoe hun leven er uit ziet.  Heel vrolijk, regelmatig zingend hielpen ze ons door de zware momenten heen.

De laatste dagen in Pokhara waren heerlijk, Temple tree is een fijn hotel alhoewel ze op 1 middag ook andere toeristen bij het zwembad toelieten waardoor het nogal druk werd. Wij hebben er verder geen last van gehad maar vonden het wel beetje raar.

Onze vluchten waren nog wel een ander verhaal: al op de heenweg hadden we in Londen vertraging waardoor we onze aansluitende vlucht in Oman niet konden halen. Daarom was alternatief traject geregeld waarbij we eerst naar New Delhi moesten en van daaruit naar Kathmandu. We kwamen daardoor pas rond middernacht aan, maar gelukkig hebben de mensen van Royal Mountain ons goed opgevangen. (tijdens het wachten hebben we meteen een claim ingediend via vluchtvertraagd.nl, het lijkt erop dat we 600 euro pp terug kunnen krijgen dus dat is dan nog meevallertje)

Ook terug hadden we vertraging, toen in Oman waardoor we onze aansluitende vlucht vanuit Munchen naar Amsterdam misten. Ook toen was iets geregeld en hebben we een nacht in hotel in munchen geslapen om vervolgens zaterdagochtend vroeg alsnog laatste stukje naar huis te doen. (ik moet nog uitzoeken of we daar ook nog vergoeding voor kunnen aanvragen ).

 

Al met al, zeker voor herhaling vatbaar! Heel erg bedankt voor jullie adviezen en begeleiding.

 

Hartelijke groeten,

René en Astrid

Rondreis Nepal
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.