Zebras in Botswana

Hoe werkt het?

Stel je eigen rondreis samen

Hoe werkt het? Werkwijze en voorwaarden

Om onze reizen betaalbaar te houden hebben we een eenvoudige manier van werken ontwikkeld. Alle landen die we aanbieden zijn door ons (meerdere keren) bezocht net als (bijna) alle plekken die we aanbieden. In deze landen hebben we agentschappen die we al jarenlang gebruiken. Toen we met het idee voor Dagboek Reizen kwamen waren ze meteen enthousiast en hebben vanaf de eerste minuut met ons samengewerkt om een zo klantvriendelijk mogelijk eindresultaat te bereiken.

Twee opties

Als klant heb je twee keuzes;

 • Je kunt de Individuele Voorbeeld Reis boeken die wij aanbieden. Deze reis is gebaseerd op de onderzoeksreizen die wij hebben gemaakt, maar dan iets uitgebreider en met de in onze ogen meest ideale „flow" en keuze van accommodaties.
 • De andere keus die je hebt is om zelf een rondreis samen te stellen. Hiervoor hebben we een handzame manier bedacht. Je zoekt de plekken bij elkaar naar gelang het aantal dagen dat je hebt aangegeven te willen/kunnen reizen in het land van je keuze. Wij gaan vervolgens voor je aan de slag om de beste route samen te stellen. We doen dit overigens in nauw contact met onze klant.

In beide gevallen maken we vervolgens, nadat de reis helemaal tot je tevredenheid is gekneed, de boeking compleet. Indien gewenst zoeken we bij je pakket natuurlijk ook een vlucht. We hebben vaak toegang tot betere tarieven dan die je op bijvoorbeeld Cheaptickets.nl kunt vinden en bieden in ieder geval een prijs die in lijn is met wat je zelf op internet kunt boeken.

Dan begint voor jou als klant de voorpret en mocht je in de tijd van boeking tot vertrek vragen hebben dan staan we natuurlijk altijd voor je klaar om deze te beantwoorden. Tijdens je individuele rondreis staan wij in contact met de agent ter plaatse om er zeker van te zijn dat de reis naar wens verloopt. Mochten er problemen ontstaan dan zijn we er natuurlijk als de kippen bij om deze op te lossen!

SGR/ANVR, annuleren en andere belangrijke zaken

Sinds december 2010 is Dagboek Reizen lid van de SGR/ANVR. Wij zijn juridisch één entiteit samen met onze zusterorganisatie Reislust en Dagboek Reizen staat te boek als een handelsnaam van Reislust.

Annuleringsvoorwaarden Dagboek Reizen: Dagboek Reizen is lid van de ANVR. Op al onze reizen zijn derhalve de ANVR voorwaarden van toepassing. Door het karakter van onze reizen hanteren we in overeenstemming met de ANVR wel enkele afwijkende voorwaarden. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:

 • tot 56 dagen voor vertrek: 25% van de totale reissom;
 • vanaf 56 tot 42 dagen voor vertrek: 35% van de totale reissom;
 • vanaf 42 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de totale reissom;
 • vanaf 28 dagen tot dag van vertrek: 100% van de totale reissom;

Bovenstaande is niet van toepassing op door Dagboek Reizen internationale of lokaal geboekte vluchten. Kosten in geval van annulering zijn hierbij in alle gevallen 100% op het moment van boeking van de reis.

Je dient bij boeking 25% van de totale reissom te voldoen plus de eventueel geboekte internationale tickets. Het resterende bedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek bij ons binnen te zijn. De betaaldata vind je ook altijd terug op de factuur,net als de annuleringsvoorwaarden.

Zodra je de reis hebt geboekt is het niet meer mogelijk om zonder kosten van de reis af te zien (herroepingsrecht). Lokale en internationale vliegtickets dienen volgens offerte te worden betaald en het kan tevens zijn dat er accommodaties zijn die reeds bij boeking een annulerings fee rekenen. Ook die berekenen wij dan direct door.

De complete reis- en boekingsvoorwaarden kun je hier inzien.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben dan kun je ons altijd even bellen of mailen!

Waarom op reis met Dagboek?

 • Zeer persoonlijke benadering
 • Unieke ervaringen
 • Diepgaande kennis van bestemmingen
 • Klein en intiem
 • Snel en effectief

Ook bij Dagboek Reizen:

 • Altijd met volledige en actuele kennis van de bestemming
 • Altijd inspirerend en een unieke ervaring
 • Prachtige combinaties met andere bestemmingen

                                                 Travelife Partner logo

Dagboek Reizen committeert zich aan duurzaamheid    

bij Dagboek Reizen zijn wij ons bewust van de belangrijke rol die wij en onze klanten spelen in het beschermen en behouden van de vaak kwetsbare natuurgebieden op onze bestemmingen. Het is mede in onze verantwoording dat de lokale bevolking, de dieren en de natuur met respect behandeld worden.

Sinds de zomer van 2021 zijn wij trotse
Travelife Partner.

Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies