Rondreizen naar Colombia

Alles wat een mens zich maar kan wensen...

Individuele Rondreis Colombia
Stel je eigen rondreis samen

Individuele Rondreis Colombia

Colombia is als zijn klimaatzones. Enorm gevarieerd en wij kunnen ons niet voorstellen dat je dit fantastische land niet zou willen ontdekken. Het verleden is natuurlijk wat duister maar dat hebben ze achter zich gelaten en heeft geleid tot een enorme bloei van kunst in cultuur in met name Medellin.

Colombia heeft iedereen wat te bieden. Ontdek San Agustin met ons en ga chillen in Cartagena. Laat je meevoeren naar de bijzondere natuur van Hato La Aurora of het drielandenpunt diep in de Amazone of de regenwouden aan de Atlantische kust! Laat ons je meenemen op een reis door een land waar alles groeit en bloeit, dat vol zit met bijzondere plekken en lieve warme wensen!

Kijk naar onze voorbeeldreis door Colombia.

Deze kun je vanaf € 2795 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Colombia
Ons Dagboek
Paardrijden in Colombia
Dag 1 - vliegen naar Bogota; Direct vanaf Amsterdam is er helaas geen verbinding maar met Air France kan het wel via Parijs. Zo gezegd, zo gedaan. Vroeg in de ochtend staan we in Parijs en...
Lees verder
kleurrijjk colombia
Colombia, of is het Locombia Nadat we onze oorspronkelijke plannen om hebben moeten gooien vanwege de onrust in Ecuador die natuurlijk alweer voorbij is als we vertrekken mogen we in plaats van...
Lees verder
Voorbeeldreis

Colombia; één grote tropische verrassing

Je kunt tegenwoordig geen reisblad open slaan of er staat iets over Colombia in. En dat is terecht. De reis die wij als voorbeeld hebben genomen laat vooral goed zien hoe divers het land is. Je begint in de Andes in Bogota, echt een hele leuke stad. Dan door naar de Tatacoa, niet een echte woestijn al voet dat wel zo. De beelden in San Agustin doen aan als ware jet op Paaseiland om vervolgens via de koffie driehoek aan de Caraïsche kust te bezoeken.

Dag tot dag programma 

Dag 1: aankomst Bogota waar wij natuurlijk klaar staan om jullie naar jullie hotel te brengen.

Dag 2: Bogota en niet vergeten om het goudmuseum te bezoeken!

Dag 3: jullie vliegen vandaag naar Neiva waar wij weer klaar staan en jullie naar Villavieja brengen, de poort van de Tatacoa woestijn. In de avond nemen we je mee naar de sterrenwacht waar de zuidelijke hemel aan je wordt uitgelegd.

Dag 4: Vandaag nemen we je mee naar de “woestijn”zelf die je bezoekt met een Engels sprekende gids.

Dag 5: Vandaag brengt een mooie rit  je in San Agustin

Dag 6: tijd om de beroemde beelden van San Agustin te ontmoeten 

Dag 7: een rit door een wonderlijk landschap van het Purace NP naar Popayan. Ook vandaag heb je weer een Engels sprekende gids bij je.

Dag 8: vrije dag in Popayan met zijn vele vele kerken. Cultuurliefhebben halen hun hart op.

Dag 9: naar Cali, el capital de la Salsa!

Dag 10: lekker swingen in Cali

Dag 11 en 12: Jullie rijden naar Salento, het beroemde koffiegebied van Colombia. Morgen brengen jullie een bezoek aan de Cocora vallei met zijn torenhoge palmen, natuurlijk met een Engels sprekende gids.

Dag 13-15 Jullie vliegen naar Santa Marta waar wij op jullie staan te wachten. We rijden jullie naar de omgeving van het Tayrona National Park waar jullie de komende dagen de tijd hebben om de flora en fauna te ontdekken. 

Dag 16 & 17 Een transfer met meerdere toeristen brengt jullie in Cartagena, voor ons de mooiste stad van Latijns Amerika. Ga heerlijk genieten van prachtige pleinen, mooie stadswallen en zalig eten en drinken.

Dag 18 & 19: per boot naar de Islas de Rosario, tropische verwennerij waar je heerlijk kunt snorkelen en bij kunt komen van de reis.

Dag 20: terug naar Cartagena voor een laatste nacht in Colombia

Dag 21: terugvliegen met een koffer vol prachtige herinneringen!

 

 

Prijs: Vanaf € 2795 per persoon bij 2 personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de privé rondreis door Colombia:

 • Bogota: Muisca
 • Villavieja: Villa Paraiso
 • Palomino: Ja Jotara
 • San Augustin: Finca el Maco
 • Popayan: La Plazuela
 • Cali: San Antonio
 • Salento: Salento Real
 • Cartagena: 3 banderas
 • Islas de Rosario: San Pedro de Majagua

Inbegrepen in de reissom:

 • accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • boot van en naar de Islas Rosario
 • alle transport tijdens de rondreis in privé vervoer met een Spaans sprekende chauffeur behalve van la Jorara naar Cartagena, dat is een transfer met meerdere internationale toeristen
 • bezoek aan de Tatacoa woestijn en de sterrenwacht met een Engels sprekende gids
 • bezoek aan het Purace NP met een Engels sprekende gids
 • bezoek aan de Cocora vallei met een Engels sprekende gids
 • binnenlandse vluchten waar nodig

Niet inbegrepen in de reissom:

 • entreegelden
 • overige maaltijden
 • fooien
 • boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • calamiteitenfonds € 2,50
 • overige excursies
 • internationale vlucht, luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Colombia
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Tierradentro

Is de civilisatie van San Augustin al een mysterie, hier is het nog meer de vraag wie deze prachtige graftomber hier heeft uitgegraven. Echt een "off the beaten track" bestemming. Overnachtingen zijn hier dan ook wel basic maar het is zeer de moeite waard.

Leiticia

Ook Colombia deelt mee in de Amazone vreugde. Vanaf Leiticia kun je simpel de grens naar Brazilië of Peru over hoppen. De mooiste lodges liggen eigenlijk ook in deze landen al is er dicht bij Leicitia ook de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de Amazone dolfijn.

Cali

De hoofdstad van de salsa! Op zich is Cali niet prachtig maar de sfeer maakt alles meer dan goed! Overal muziek en elke avond wel ergens waar je kunt worden opgezweept.......

Medellin

Een stad met een roemrucht verleden, nu eigenlijk vooral een moderne stad met een fantastisch klimaat. Behalve voor mensen die alles over Pablo Escobar willen weten is er eigenlijk niet veel meer te doen dan flaneren, winkelen en op terrasjes zitten. Kan overigens wel heerlijk zijn om even te ontspannen.......

Cartagena

Eén van de allermooiste koloniale steden die er bestaat! Mag echt in geen enkele reis ontbreken. Je moet het oude centrum zien en genieten van alle kleuren en de zachte bries van de Caraïbische zee.

Islas Rosario

Ideaal om de reis mee te besluiten zijn deze eilanden die op ongeveer een uur varen van Cartagena liggen. Ze zijn tot nationaal park verklaart en je kunt er prima snorkelen en duiken. Lekker aan een pina colada lurken is natuurlijk ook geen probleem!

Tayrona National Park

Op 4 uur van Cartagena ligt dit nationale park dat vooral bijzonder is vanwege zijn accommodatie Slapen in de Ecohabs is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is geen ideale strandverlenging maar je kunt in het gebied wel heerlijk wandelen door de jungle en langs verlaten stranden. In 2020 is het park dicht van 1 tot 15 februari, 1 tot 15 juni en 19 oktober tot 2 november.

Salento

De pittoreske ligging en zijn omgeving maken een bezoek meer dan waard. Ingeklemd in de Andes met prachtige plekken als de Cocora Vallei met zijn unieke palmen. In deze omgeving vind je verder ook erg veel koffie plantages dus mocht je zin hebben, kom en proef mee!

Bahia Solano

Deze bestemming is het hele jaar door nat maar altijd erg de moeite waard! De natuur is puur net als de lokale bevolking. Wees voorbereid op prachtige wandelingen langs verlaten stranden en vanaf juli komen er walvissen voorbij!

Bogota

Prachtig gelegen en een knus oud centrum met een prachtig goudmuseum. Mag je niet missen...... Het uitgaansleven is ook niet te versmaden.

Hato la Aurora (el Yopal)

Dit ga je wellicht niet terugvinden maar ligt iets ten noordoosten van el Yopal. Stel je hier een soort Pantanal bij voor. Graslanden vol met heel veel beestjes. Van capibara´s tot jaguars, het zit er allemaal. De locatie en de rust zijn verder ronduit uniek!

Cano Cristales

Van begin juni tot eind oktober is deze rivier -bij het dorpje la Macarena- rood gekleurd door de algen. Het is echter niet alleen dit natuurfenomeen. De omgeving is wonderschoon en je voelt je hier heel ver van de bewoonde wereld!

Tatacoa woestijn

Je voelt je in de Tatacoa net als Gulliver. De rode zandsteen heeft de grillige vormen van de Grand Canyon. Ze zijn echter nooit meer dan 10 meter hoog. De cactussen zorgen er verder voor dat het woestijn gevoel compleet is. Ook de sterrenwacht hier is een vermelding waard.

San Agustin

Wij denken dat dit één van de hotspot van Zuid Amerika gaat worden. Bijna net zo mysterieus van Machu Picchu en vol met beelden die aan Paaseiland doen denken. Gaat dit zien! De omgeving is prachtig te paard te ontdekken en ook dat mag je eigenlijk niet missen.

Popayan

Mooie oud koloniale stad die vol staat met prachtige kerken en ditto pleintjes. Vanaf hier kun je ook een prachtige uitstap maken naar de indianen markt van Silvia of de condor in een nabijgelegen canyon zien zweven.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Colombia
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Colombia
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Colombia
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Colombia
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Colombia
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Colombia
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Colombia
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Colomobia
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Colombia
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hoi Hans,

Inderdaad zijn we helaas weer thuis na een mooie reis door Colombia.

Een land met een hele vriendelijke bevolking die alles doet om je een heerlijke vakantie te bezorgen en waar we ons nooit onveilig gevoeld hebben, ook een land met een enorme verscheidenheid die we in deze reis volop hebben kunnen ervaren. Een hoogtepunt in deze reis was voor ons duidelijk het verblijf in Hato de Aurora; een hele ervaring om er te komen met een weg die op een gegeven moment eigenlijk geen weg meer is maar gewoon weiland, een heerlijk verblijf in de finca, eenvoudige maar prima kamer met een mooie veranda, een heel relaxte sfeer en een geweldige staf. We hebben daar fantastische excursies gedaan door de wetlands, over de rivier en door de bossen. 

Verdere hoogtepunten de fiets tocht in Bogota, de Tatacoa woestijn, St Augustin was erg ontspannen met een verrassend historisch park en een geweldige paardrijd rit door de bergen en ook Salento vonden wij heel gezellig. In Tayrona waren we erg blij met de Yorara Finca; geweldig gastvrije ontvangst, mooie finca waar je je meteen thuis voelde , mooi strand en zowel Tayrona als flamingo park bereikbaar met de bus. Een heerlijk verblijf. En natuurlijk hebben we Majagua nog vers in het geheugen waar we een aantal mooie duiken gemaakt hebben. Duikschool was prima met goede begeleiding afgestemd op de wensen van ons en met een mooi onderwater landschap met mooie koraal formaties en geweldige sponsen.

Nog enkele opmerkingen die we ook telefonisch met Pure hebben gedeeld:

 • vlieg ticket van Bogota naar Yopal was verkeerd geboekt voor een vlucht die niet in het schema stond waardoor we geen ticket hadden voor de vlucht die gepland stond. Wij kwamen daar op het vliegveld achter en moesten met hoge tijdsdruk met Pure andere tickets regelen. Dat leverde behoorlijk wat stres op en is op het nippertje gelukt maar daardoor misten we wel bijna een hoogtepunt van deze reis; de trip naar Hato.
 • vertrek uit St Augustin werd onduidelijk; we wisten niet wie welke transfer zou regelen en het hotel kwam met andere info dan in het reisschema stond…de vertrektijd klopte ook niet
 • we zaten met nog een ander stel in de Tatacoa woestijn en toen was er veel onduidelijkheid tav hun en ons programma en welke gids waarvoor beschikbaar was. Dat leverde s avonds al een urenlange discussie op en overdag veel telefonisch gebel met Pure tijdens deze excursie. In ons schema stond dat we om 9 uur ‘ s ochtends naar de woestijn zouden gaan (volgens de gids niet  was het 6 uur) maar dat is veel te laat voor die trip want dan is het veel te heet in de woestijn. om 6 uur vertrekken en de zonsopgang zien is veel beter.

Andere transfers gingen prima en stonden keurig op tijd klaar met een goede service en chauffeurs die ons spaans konden ontcijferen. Ook de hotels waren erg leuk met een goede service, een lekker ontbijt en goede bedden. Hierdoor en door de grote verscheidenheid en mooie wandelingen, boottochten, duiken en reizen hebben we een heel goede vakantie gehad.

Al met al hebben we heerlijk verblijf gehad in Colombia waar we met veel plezier nog van nagenieten. We zullen ook zeker Colombia aanbevelen als vakantiebestemming.

Reis Colombia

Hallo Hans en Tonia,

 

We hebben inderdaad erg genoten! Wat een fantastische reis hebben jullie voor ons samengesteld!! Heel afwisselend en prima geregeld. 

Wellicht vinden jullie het leuk/zinvol om nog dingen te horen die we echt top vonden en waar we mogelijk nog een tip hebben?

 

Heel goed:

 

* hartelijk welkom in Colombia (met cadeautjes :-));

* het afwisselende programma;

* hele leuke hotels op goede locaties;

* goede gidsen die de tijd namen en goed Engels spraken, met name compliment voor Armando die we op de trip naar Villa de Leyva hadden;

* snelle reactie van Pure Colombia als iets niet goed dreigde te gaan;

* goed vervoer, mooie routes, aardige chauffeurs.

 

Tips:

 

* bij de binnenlandse vluchten bleek dat we maar 15 kg. bagage mee mochten nemen. We hadden elk ongeveer 18 kg bij ons (KLM = 23 kg) en hadden geen rekening gehouden met bagage-opslag en kleinere rugzakjes meenemen. Wellicht goed om dat bij de reisinformatie te vermelden? (Het is in dat kader echt handig om dan in Cartagena 1 hotel te hebben, zodat je bagage kunt opslaan als je naar Isla Grande gaat).

* Isla Grande was prachtig, maar in de maanden jan.-maart (zo vernamen wij) komt er rond 12.30 uur een enorme wind opzetten, waardoor je eigenlijk niet meer buiten kunt blijven zitten. daar hadden wij dus ook "last' van. Ook de boottocht terug moest eerder en met een omweg omdat de zee te ruw was. Goed om te weten? Het is toch jammer als je niet de hele dag van dat paradijsje kunt genieten.

* en tenslotte: het telefoonkaartje werkte bij ons niet. Handiger is wellicht dat Pure Colombia een whatsapp account heeft dat je kunt bereiken? Dan hoef je geen kosten te maken. Bij gids Armando werkte dat perfect. (Het hotel in Bogota had onze reservering na de excursie naar Villa de Leyva niet en een appje naar Armando loste het op: hij belde het hotel meteen. We hebben verder 1x, bij terugkomst uit Hato la Aurora, bijna een uur op het vliegveld gewacht op de taxi en toen maar een sms gestuurd naar Pure Colombia. Daar reageerden ze overigens meteen op. De chauffeur had vastgezeten in het verkeer. Maar whatsapp was gratis/handiger geweest :-). Verder ging alles heel goed op tijd).

 

Maar deze "tips" dus echt ter info voor jullie. Voor ons geen belangrijke punten en nogmaals heel veel dank voor deze fantastische reis!!

Groetjes,

Menno en Roely

Reis Colombia

Goedemorgen,

Wij hebben echt een geweldige reis gehad! Wat heeft Colombia een prachtige natuur en super vriendelijke mensen.

Alles was perfect geregeld! Overal stonden ze ons keurig op te wachten.

Bogota was voor ons het minste van de hele reis.

Het hotel was prima, maar wij hadden totaal niet de behoefte om de stad te verkennen. Vanwege alle vluchten moesten we daar zijn, maar anders hadden we het liefst Bogota overgeslagen. 

Cano Cristalles was adembenemend en Cartagena is het mooiste stadje die we ooit gezien hebben!

Met vriendelijke groet,

Rowan en Janna 

Reis Colombia

Hoi Hans en Tonia, we zijn gisteren thuis gekomen en nu net wakker ????. We hebben een geweldige reis gehad. Zoveel verschillende delen van het land gezien . We hebben een goede indruk gekregen van de diversiteit van Colombia en vonden het een land om naar terug te keren. Zeer aardige mensen met humor en hulpvaardig . Mooie natuur, afwisselend , cultuur, lekker eten. Prachtige stranden , gesnorkeld . Die week aan de kust aan het einde was een goede afsluiting. De reis liep op rolletjes . We hebben ons erover verbaasd dat de taxi’s altijd op tijd klaar stonden en dat alles zo soepel liep. Lammert spreekt een beetje Spaans, dat was wel zo handig om contact te maken.

De kinderen (12,15, 16) hebben ook genoten. Die voelden zich thuis in de hotels en veilig op straat. 

Sowieso is ons dat reuze meegevallen . Van verhalen en waarschuwingen krijg je het idee dat je op elke hoek van de straat in de steden beroofd kunt worden. Wij zijn wel alert geweest maar hebben ons niet onveilig gevoeld en we waren meestal rond 21 uur terug in het hotel. 

De tours en de gidsen waren ook stuk voor stuk voor stuk een succes . De gidsen spraken goed Engels en konden en wilden veel vertellen over hun land.

In Bogota hebben wij zelf nog een fietstour gedaan (aanrader!!) en in San Agustin een gids genomen in het archeologisch park. Dan zie je net wat meer. In Popoyan heb je een hele leuke gratis stadstour (zelf bedrag geven) door studenten. Ook een aanrader . 

De hotels waren een prima keuze. Alleen in Medellin zouden we nog eens kijken naar een ander hotel. Schoon hoor, maar onpersoonlijk en groot en ongezellig . Een zwembad was daar wel lekker geweest, beetje afkoelen.

Cano Cristales was een hele bijzondere ervaring . We hadden een hele jonge gids, die ontzettend zijn best deed. We hadden gelukkig bij aankomst al een tripje naar een kleiner stuk van de rivier waar we de kleuren zagen en konden zwemmen. De dag daarop gingen we naar de grote rivier , maar toen heeft het de hele dag gehoost... niets te zien, een grote modderrivier... de dag erop nog een leuke ontbijttrip gedaan en ontbeten bij een familie middenin de Llano’s en weer even een stukje rivier gezien.

Alles was trouwens toch included in deze trip. Toegang park, luchthavenbelasting , eten en drinken . En een feestavond met dans. Erg leuk!!!

Nog een tip voor toekomstige klanten :in het het begin appcontact maken met Pure Colombia . Overal is WiFi en het is handig om ophaaltijden even te checken en geeft pure Colombia de mogelijkheid om wijzigingen aan de klant zelf door te geven . Deden ze nu naar de hotels maar die gaven het niet altijd door. Die waren 2 keer anders dan afgesproken , en pure Colombia reageert heel snel op de app (kwamen we aan het eind pas achter). 

Dank voor de organisatie van onze reis. Fijn dat het contact zo soepel verliep. Jullie reageerden heel snel op mailtjes en vragen  en dat we een keertje ook telefonisch  konden overleggen  over de reis vonden we prettig .

We zijn erg tevreden , gaan jullie zeker aanbevelen aan vrienden . 

 

Groeten van Lammert en Maartje 

Reis Colombia

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022

Hi Hans en Tonia,

Dank voor jullie mail. Alles goed hier - hoe is het met jullie?

We hebben een heerlijke reis gehad, dank daarvoor.

Allereerst complimenten aan Intrepid. Ze waren echt geweldig. We voelden ons totaal ontzorgd en ze waren enorm attent en pro actief. Echt een hele goede organisatie.

Het Sofitel in Baru is echt van wereldklasse, echt uitmuntende service (ter vergelijking - we zaten afgelopen weekeinde in het Rosewood Castiglion del Bosco in Toscane en vonden niet dat het daar substantieel beter was!). Mochen we ooit Colombia weer aandoen staat dit Sofitel Baru zeker als nr 1 op de lijst.

Medellin was indrukwekkend en El Cielo was ook perfect. De tours hielden daar wel minder rekening met de kids (te veel info die ze net niet goed genoeg konden volgen).

Cocora valley was prachtig en de jungle wandeling in Barbas Bremen was ook absoluut een hoogtepunt. Hele goede gidsen en we hebben daar echt prachtige dagen gehad. De locals die de Ecohab runnen waren echt super lieve mensen (hielp dat we spaans spraken!) en eten was boven verwachting goed. Hebben het daar erg fijn gehad.

Cartagena is een prachtige stad en het Santa Clara een top hotel. Was waanzinnig om een echt Colombiaans huwelijk daar mee te mogen maken.

Punta Faro is een prachtig eilandje en allemaal goed geregeld. De boot reis is wel echt heftig vonden we (wij hebben best makkelijk last van wagenziekte en dat ging allemaal niet helemaal goed). Hadden ook wel erg pech dat de moter het op de terugweg niet deed dus het een 4.5uur reis was. 

Al met al een heerlijke vakantie - Colombia is echt een prachtig land. Nogmaals dank voor jullie hulp.

Hartelijke groeten,
J

Colombia juli 2023

Beste Dagboekeniers,

Onze rondreis in Colombia is voortreffelijk verlopen door jullie goede voorbereiding en de geweldige support van jullie locale agent(e), Linda, die ons van dag tot dag per app begeleidde. De afspraken met gidsen, chauffeurs en hotels klopten tot op de minuut; mede daardoor hebben we geen moment van onveiligheid ervaren. Op ons verzoek om kleine aanpassingen en wijzigingen van het dagprogramma werd altijd positief gereageerd.

Wij zijn erg te spreken over de volledigheid en zorgvuldigheid van het "day-to-day" overzicht waarin werkelijk alle relevante informatie beknopt en toegankelijk is samengevat.

Wij verwoorden hiermee de mening van ieder van ons vijfkoppig gezelschap.

Vriendelijke groet,

Loes en Jan

Colombia rondreis 2023

Twintig jaren geleden las ik mijn kinderen voor uit een boek dat verhaalde over een jongetje dat leefde op een eiland op het Titicaca meer. Toen al nam ik me voor er ooit eens te gaan kijken. Nu twee jaar gelden werd het voornemen langzaam werkelijkheid. Ik had veel informatie verzameld over de landen rondom het Titicaca meer en steeds meer werd me duidelijk dat het minimaal 4 landen zouden worden n.l. Peru, Chili, Bolivia en Equador.

De route had ik inmiddels al ontwikkeld en samengesteld vanuit de basisgedachte "Reis als het kan met de zon in je rug, dan zie je meer" en de reis zoveel mogelijk over land te doen, om echt in het land te zijn.W at volgde was het samenstellen van een "gelegenheidsreisgezelschap". Na rond vraag onder onze reisvrienden, waren snel twee paren gevonden die het wel aandurfden. Natuurlijk kenden we elkaar ook al van reizen naar Patagonie en Moskou.

De uitdaging was nu een provider te vinden die aan onze wensen wilde voldoen en bereid was een eventuele "standaardreis" aan te passen.

Oorspronkelijk gingen we er vanuit dat we zelf, met gehuurde campers, de reis zouden maken.

Met ons programma van wensen en eisen waren snel, wereldwijd, aanbieders gevonden, maar de meesten hadden een zeer afstandelijke benadering ten aanzien van ons reisschema, zo van waarom zou je iets anders willen dan de standaard- programma's die we al ontwikkeld hebben.

Begin van het jaar bezochten we de vakantiebeurs en ieder paar trok er op los om nog aanvullende informatie en offertes te krijgen. Bijna aan het einde van onze rondtour kwam wij zelf in contact met de medewerkers van Reislust. Op onze vraag of ze nog iemand kenden die trek had onze reis te organiseren, reageerden ze enthousiast met "Ja hoor, dan moet je bij Hans zijn van Dagboekreizen". We zullen jullie wensen en eisen wel even doorsturen en dan neemt hij wel contact met jullie op.

Vanaf dat moment liep het. Snel werd duidelijk dat onze droomreis ingevuld zou worden. Aanvullende punten werden onder gebracht in onze reis, met name begin op laag niveau en maak de route zo dat je langzaam maar zeker went aan de hoogte en vooral rijdt niet zelf, maar laat je vervoeren met een comfortabel voertuig zoals een Mercedes Sprinter.

Het was een verademing snel, maar vooral wederzijds betrokken, te kunnen reageren. We hadden het gevoel dat we iemand gevonden hadden die net zo dol is op reizen als wij het zijn. En dat gevoel werd steeds verder uitgebreid en ingevuld. Nadat we de definitieve offerte hadden gekregen, wisten we het zeker, met Dagboekreizen gaan we het doen.

We hebben een fantastische reis gehad en zijn Hans en zijn team nog steeds dankbaar dat we het allemaal hebben kunnen doen. Natuurlijk ging ter plaatse ook wel eens iets goed fout, maar een sms'jes naar Hans en je kon erop wachten dat binnen een half uur noodzakelijk aanpassingen plaats vonden.

Oh ja, waar waren we allemaal. De start was in Lima

 • Lima - Een prachtige stad waar het nooit regent.
 • Ica - Overnachten in een oase met zandbergen om je heen is zeer speciaal.
 • Nazca - Natuurlijk de lijnen, je ziet er zoveel dat 's avond in je bed liggend nog alle lijnen door elkaar lopen.
 • Cuzco - Een stad om te bezoeken met een mooie kathedraal, soms is er een opstand en moet je een nachtje binnen blijven.
 • Machu Picchu - Prachtig om te zien. Hoe bedenk je je het om zo hoog te gaan wonen. Ollatatambo vond ik indrukwekkende.
 • Amazone oerwoud - Om het eens te ervaren in een slaapkamer met drie wanden, de vierde is het oerwoud. Fantastisch.
 • Titicaca meer - De drijvende Uros eilanden zijn op zich een bezienswaardigheid, maar een nachtje op het eiland Amantani brengt je terug naar de basics van het leven.
 • Colca Canyon - Het toetje van een canyon en als je geluk hebt zie je de Condors.
 • Arequipa - Een gezellige stad met veel bekijks.
 • Arica - En dan ben je in Chili, in de belasting vrije zone. Heerlijk aan zee en het beginpunt van de trip naar het schitterende Lauca meer.
 • San Pedro de Actacama - Het begin van een barre maar imponerende tocht naar en over de Salar.
 • Salar de Uyuni - Voor mij het hoogte punt van de reis, zo ver, zo wit, zo indrukwekkend.
 • Potosi - Daar waar vroeger de zilvervloot mee beladen werd. Nog steeds wordt onder erbarmelijke omstandigheden getracht zilver uit de berg te halen.
 • Sucre en Santa Cruz - Twee steden die de gezelligheid en rijkdom van Potosi naar zich toe haalden. Samaipata - De Inca burcht op een grote steen. Schitterend om te zien.
 • La Paz - Als je van steden houdt is La Paz een echte aanrader. Vanaf uitzichtpunten rond de stad kun je de steile afdalingen in de stad goed bekijken.
 • Trujjilo en  Chiclayo - Het bezoeken van opgravingen en het mooie museum is alle moeite waard. 
 • Cuenca - Het begin van Equador het land van de vulkanen en leuke en gezellige plaatsen zoals Banos en Riobamba.  
 • Cotopaxi vulkaan - Fantastisch om te beklimmen tot 5000 m hoogte. 
 • Papallacta - Met zijn heet water bronnen een verademing. 
 • Quito - De hoofdstad die moet je gezien hebben en natuurlijk een uitstapje naar de markt van Otavalo en de evenaar. 
 • Bellavista nevelwoud - Prachtig om te zijn, met zijn vele kolibries. 
 • San Lorenzo - Het droogwoud en de vissers aan de kust van dit kleine plaatsje laten je weer tot rust komen voor de grote terugreis. Het was fantastisch om al die plaatsen en omgevingen te kunnen bezoeken in de wetenschap dat het goed georganiseerd was en dat indien nodig back-up gegarandeerd was.

Een schitterende reis, een kleine 10.000 km, drie verschillende oerwouden en een hoogte van 0 tot 5000 meter. Een voor eeuwig onvergetelijke reis in latijns-Amerika

Kort en goed, wil je een uitdagende reis, met eigen wensen, dan boek je je reis bij Hans van Dagboek reizen.

Elso Tieman.

Een reis van 1000 mijl begint met een enkele stap... (Loa Tzu)

Dag Hans,

Dank je wel!

 

Ja, helaas zit de reis er al weer op en mijn werkzame leventje begint morgen weer:-( maar gelukkig kan ik er voorlopig even tegenaan, want ik heb echt een fantastische tijd in Colombia gehad!

Ik heb enorm genoten van alles wat ik gezien en gedaan heb, wat een prachtland is Colombia!En wat hebben jullie samen met Pure-Colombia mijn hele reis goed geregeld zeg!

Toen ik net in het hotel in Bogotá was, werd ik al telefonisch verwelkomd en ook vlak voordat ik uit Cartagena wegging, werd ik gebeld of alles verder goed en naar m’n zin geweest was.

Tussendoor via whatsapp een aantal keer contact met ze gehad, echt super dat dat kon en hoe snel dingen vervolgens opgepakt en afgehandeld werden.

Was met name heel fijn i.v.m. Avianca die al enige tijd aan het staken geweest was en het vluchtschema nog immer continue veranderde.

Wat ik hen tevens gezegd heb (ik moet het evaluatieformulier nog naar ze sturen) is, dat alles bijzonder goed geregeld was, ik volop genoten heb, het vervoer, de gidsen en chauffeurs en de hotels prima waren en de hotels ook zeer centraal gelegen waren.

Het minste hotel vond ik Acqua Express in Medellín. Daar was de badkamer niet al te schoon, het personeel aan de receptiebalie niet al te vriendelijk en er was wel heel veel geluidsoverlast (zowel van binnen als van buiten komend).

Verder waren alle hotels perfect, zeker Casa Mara en Salento Plaza. Wel was er op diverse locaties tevens geluidsoverlast (harde muziek die lang door ging), maar dat is deels ook lastig te voorkomen (zeker de op de raarste tijden kraaiende hanen;-).

De gidsen en chauffeurs waren allen zeer vriendelijk en goed evenals het vervoer zelf.

Ik vond het van een aantal mensen die ik wat langer/vaker gehad heb zelfs “moeilijk” afscheid te nemen. Met name Victoria (Bogotá) en Jaime (die ik vanaf Neiva tot Popayan als chauffeur/gids gehad heb).

De reis zat qua opbouw en afstanden ook goed in elkaar. Was een mooie afwisseling van cultuur en natuur.

Helaas dit keer geen condors gezien (heb ik jaren geleden in Peru wel gezien), maar Puracé National Parc was evengoed zeer mooi en een bijzondere locatie.De Tatacao dessert vond ik echt prachtig, zeker het rode stuk.

Doordat Avianca met haar vluchten aan het stunten was, heb ik een dag later dan gepland alsnog de Spaanstalige (!) sterrenwacht meegemaakt. Ik versta het Spaans erg goed (beter dan ik het kan spreken) dus dat was geen probleem en een heel leuke en boeiende ervaring.

Cartagena was nu al bloedje heet, maar idd erg mooi. Het enige nadeel daar vond ik die verkopers die je om de haverklap aanspreken of je water, een hoed, een zonnebril, fruit of een toer wilt doen. Maar ze accepteerden wel een nee, dus waren wat dat aangaat niet vervelend.

Salento was heel bijzonder en zeker het gebied met de waxpalmen. De tour daar was mooi en eindigde zelfs met een koffieproeverij

En ga zo maar door… ik kan over elke plaats waar ik geweest ben het nodige mooie schrijven, maar ga jou daar niet mee vermoeien:-)

Kortom: top tijd en super vakantie in Colombia gehad!

Het weer zat ondanks dat ik in de regentijd was ook volop mee (overdag alleen maar prachtig weer gehad met af en toe wat bewolking, paar keer in de nacht een bui gehad), dus beter kon het allemaal niet.

Veel groeten,

Natascha

Rondreis Colombia
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies