Zuid Luangwa safari in Zambia

Gastvrij met de mooiste nationale parken

Individuele rondreis Zambia
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Zambia

 

Safari WijzerZambia is nog bijna maagdelijk en je wordt er met open armen ontvangen. De nationale parken kunnen zich echt meten met de mooiste in Afrika en mijn droom om ooit eens een kleimuur vol karmijnrode bijeneters te zien werd binnen een dag vervuld... Nog meer aanbevelingen nodig? Bedenk je wel dat Zambia, net als Botswana en Zimbabwe van de buitencategorie zijn qua prijs. Daar krijg je dan wel een unieke safari ervaring voor terug!

Kijk naar onze voorbeeldreis door Zambia.

Deze kun je vanaf € 3595 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Zambia
Ons Dagboek
Borrelen met olifanten in Zambia
Dag 1 - vliegen naar Lusaka Sinds maart dit jaar vliegt onze blauwe trots een aantal maal per week naar Lusaka en Harare in een soort van combi vlucht. Wij hebben een kaartje gekocht...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Victoria Falls in Zimbabwe
Ze hebben echt een poosje zwarte sneeuw gezien voor wat betreft toerisme in Zimbabwe. Gelukkig lijken de zaken weer wat ten goede te keren. En dat is maar goed ook want het land heeft in Hwange...
Lees verder
De weg wijzen in Zuidelijk Afrika
Het heeft even moeten duren maar nu zijn we dan zo ver! Dagboek Reizen heeft genoeg kennis van Zuidelijk Afrika om hier hele mooie dingen samen te stellen. Of je nu besluit om Namibië aan...
Lees verder
Voorbeeldreis

Zambia; de onontdekte parel van Afrika

Zambia is zeker nog niet doorgebroken bij het grote publiek. Dat kan ook niet want het is allemaal nog heel pril wat er is. Het heeft een paar wonderschone parken in de vorm van Luangwa en Kafue en deze kun je dan of combineren met een bezoek aan Zimbabwe dan wel met een bezoek aan Botswana. De infrastructuur is nog broos maar voor de wat meer doorgewinterde Afrika ganger is het een absolute aanrader!

dag tot dag programma zambia

Dag 1: Bij aankomst in Lusaka staan we je op te wachten en brengen we je naar een heel tof hotel om te vieren dat je in Zambia bent aangekomen.

Dag 2 - 4: Jullie vliegen naar Mfuwe waar de mensen van Kafunta voor jullie klaar staan. De eerste nachten slaap je bij de ingang van het park maar maak je onvergetelijke safari’s in dit wonderschone park dat beroemd is vanwege zijn luipaarden en speciale giraffe ondersoort. 

Dag 5 & 6: De komende nachten verblijf diep in het park in het Island Bush Camp en kun je op zoek naar dieren in een compleet andere omgeving en is het soms ook mogelijk om een wandeling te maken met je gids. Bezoek ook een een kleiwand die vol zit met nestelende bijeneters, het leven wordt niet rijker!

Dag 7 -9: Je vliegt terug naar Lusaka en we rijden je over land naar het  Lower Zambezi National Park. Grappig genoeg krijgt dit park zijn dieren van de overkant waar het Mana Pools NP ligt in Zimbabwe. Het park is prachtig en je moet natuurlijk een boottocht maken over de Zambezi op zoek naar wild. Net als in de andere parken zijn er 2 safari’s per volle dag inbegrepen.

Dag 10 & 11: is het tijd om een bezoek te brengen aan de Victoria watervallen. Je rijdt terug naar Lusaka en vliegt dan naar Victoria Falls waar je van de watervallen kunt genieten van de Zambiaanse kant. Weelderige begroeiing en een lekkere lodge doen hier de rest.

Dag 12 vlieg je terug naar huis. Dat kan vanaf hier of vanaf Lusaka.

 

 

Prijs vanaf € 3595 per persoon o.b.v. 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte lodges en tented camps tijdens de reis:

 • Lusaka: Lattitude 15
 • South Luangwa: Kafunta
 • South Luangwa: Island Bush Camp
 • Lower Zambezi: AnabeziCamp
 • Livingstone: Waterberry Lodge

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport in 4 X 4 voertuigen in de parken onder leiding van zeer kundige natuurgidsen
 • Alle entreegelden
 • Vluchten van Lusaka naar Mfuwe (retour) en van Lusaka naar Victoria Falls. De transfer naar Lower Zambezi gaat overland 
 • In de parken 2 excursies per dag en dit kunnen game drives zijn maar bijvoorbeeld ook wandelingen met een game ranger of een kano tocht. Programma stem je ter plaatse met de gidsen af
 • Verblijf in alle lodges en camps in de parken op basis van all inclusive, in Lusaka en Livingstone op basis van logies en ontbijt

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Overige entreegelden
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Internationale vlucht en luchthavenbelasting
 • Calamiteitenfonds
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Zambia
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

South Luangwa

Prachtig nationaal park in het oosten van het land. Beroemd als vallei van de luipaarden en die naam heeft het niet voor niets. Prachtige kleine bushcamps waar je zeer intiem kunt genieten van je safari.

Lower Zambezi Nationaal Park

Vroeger een jachtgebied maar sinds halverwege de jaren 80 een nationaal park. Erg mooi gelegen en vanwege de Zambezi ook een prima plek om per boot op safari te gaan. Landschappelijk gezien zeker het mooiste park van Zambia.

Kafue National Park

Eén van de grootste parken van Afrika, ongeveer de grootte van Zwitserland. Het unieke van het Kafue national park is de afgelegenheid en de wilde en ruige omgeving. Verwacht niet dat je de hele tijd struikelt over de dieren, het is savanne en dieren trekken er rond. Niettemin zeer de moeite waard.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Victoria Falls

Lokaal bekend als de "Rook die dondert". Zonder meer één van de meest imposante plekken op aarde. Geniet van de prachtige uitzichten en regenbogen die het zonlicht over de watervallen giet. Victoria Falls kun je zowel vanuit Zimbabwe als Zambia bezoeken.

Lusaka

Een stad die nog een dorps karakter heeft maar waarschijnlijk als start- of eindpunt van je safari zal dienen. Wel een mooie kleurrijke markt die het vermelden waard is!

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Zambia
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Zambia
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Zambia
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Zambia
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Zambia
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Zambia
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Zambia
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Zambia
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022

Hallo Hans en Tonia, 

 

We hebben een hele fijne vakantie gehad!

De hele reis goed weer gehad behalve 2 dagen in Chobe alleen maar regen, maar toch nog op de laatste dag met de regenpak en poncho aan toch nog een leeuw gezien .

Kaapstad was erg leuk en alles ging prima met de auto. De route van Botswana waren we ook erg blij mee en de volgorde. Moremi Crossing was voor ons de eerste stop. door vele regenval afgelopen weken wat het gras er hoog in de delta. Hierdoor hebben we in deze dagen niet heel veel dieren gezien. Omdat het onze eerste stop was waren wij wel bij elke impala en hippo onder de indruk. De mensen die we tegenkwamen die Chobe eerst hadden gedaan en daarna naar de Delta waren minder enthousiast. Moremi Crossing was een prima lodge met erg lekker eten!

In Kwai zagen we meer dieren (eerste dag gelijk een leeuwin en een luipaard) en veel vogels en zebra's etc. Sango Safari Camp was echt super! Ze hadden blijkbaar net de accommodatie een opfrisbeurt gegeven en het zag er prima uit. Hier vonden we de gids en het personeel van de lodge ook het beste. Ook hier wel hoog gras en door regenval van de weken ervoor slechte wegen in de game reserve dus we zijn daar niet echt het moremi reserve in gegaan (daar zouden ook meer dieren te zien zijn volgens de gids). Laatste avond in Sango kregen we een verrassingsetentje opgezet buiten onze tent met champagne!

In Chobe de meeste olifanten giraffen, impala's (eigenlijk bijna alle dieren) gezien. Bakwena lodge was ook echt een goede lodge met hele fijne kamers en goede service.

De volgorde was dus goed- moremi crossing, een goede lodge en achteraf gezien minste dieren gezien, (soort intro safari, ook omdat we daar "pas" om 6u op moesten en dit werd daarna alleen maar vroeger), Sango in Kwai, een betere lodge en meer dieren gezien dan in moremi, Chobe- wat luxere kamers en meeste dieren gezien.

Naar Zimbabwe toe ging het prima, maar de transfer had niet doorgekregen dat we van lodge waren veranderd (ze hadden opdracht om ons naar Bayete te brengen), dus hebben we dat nog even afgestemd en ook dat ze ons van juiste lodge kwamen ophalen voor de vlucht naar Jo'burg.  Ilala lodge was ook precies wat we wilden en we hebben daar 1,5 dag lekker aan de pool gelegen en ff bijgekomen van de reis. (ook eindelijk uitgeslapen want in Chobe moesten we om 5u op elke ochtend!) Het restaurant bij Ilala was ook super. De Vic Falls waren ook zeer de moeite waard en even de brug over een een voetje op  Zambia grondgebied was ook erg leuk. 

Al met al een super vakantie gehad en alles was goed geregeld. We hebben tijdens de reis van andere reizigers ook veel goede verhalen over Namibië en Kalahari woestijn gehoord, dus die hebben we op ons lijstje gezet voor over een paar jaar . 

Groetjes en bedankt!

 

Dianne en Roeland

Rondreis Botswana

Beste Hans en Tonia,

Zijn idd weer terug.Hebben het heerlijk gehad, weer veel gezien en genoten.Verhalen gaan snel over de wereld, komen hier volgende week op terug, genieten jullie van Lissabon, mooier weer dan hier denk ik.

groeten,

Kees en Janny

Rondreis Zambia

Hoi Hans,

We liggen compleet uitgeteld op de bank...waren na een lange reis om half 4 weer thuis. We hebben een prachtige vakantie gehad.

Nkonzi camp was zo persoonlijk en intiem! Echt een hele fijne plek. Wel veel, heel veel Tse Tse vliegen! Jo en Clive zijn supervriendelijk, we hebben goed gegeten en genoten van de gezelligheid en natuurlijk de game-drives. Three Rivers was weer heel anders. Prachtige kamers. We hebben daar niet erg veel wild gezien tijdens de drives, maar wel liepen de olifanten en giraffen langs onze kamer toen we op het terras bij zaten te komen. Tot slot River lodge. Dat was voor ons echt perfect en we zijn heel erg blij dat we daar hebben afgesloten. Heerlijke locatie, weinig Tse Tse vliegen en een uitstekende service. De gids die we hadden was echt heel erg goed en we hebben elke game drive wel iets bijzonders gezien, naast de ‘gebruikelijke’ olifanten en giraffen...Ze hebben ons enorm in de watten gelegd. We mochten maar liefst 2 x lunchen op het tree deck. En we waren de enigen die gisterochtend nog een game drive mochten doen met een aangepaste tijd, zodat we op tijd terug waren voor de transfer. Heel bijzonder en dat hebben we enorm gewaardeerd. We kunnen met recht zeggen dat we South Luangwa echt het allermooiste stukje Afrika vinden dat we ooit hebben gezien.

 

We danken jullie hartelijk voor de organisatie!

 

Groetjes,

Andre en Marina

 

Rondreis Zambia

Hoi Hans,

We liggen compleet uitgeteld op de bank...waren na een lange reis om half 4 weer thuis. We hebben een prachtige vakantie gehad.

Nkonzi camp was zo persoonlijk en intiem! Echt een hele fijne plek. Wel veel, heel veel Tse Tse vliegen! Jo en Clive zijn supervriendelijk, we hebben goed gegeten en genoten van de gezelligheid en natuurlijk de game-drives. Three Rivers was weer heel anders. Prachtige kamers. We hebben daar niet erg veel wild gezien tijdens de drives, maar wel liepen de olifanten en giraffen langs onze kamer toen we op het terras bij zaten te komen. Tot slot River lodge. Dat was voor ons echt perfect en we zijn heel erg blij dat we daar hebben afgesloten. Heerlijke locatie, weinig Tse Tse vliegen en een uitstekende service. De gids die we hadden was echt heel erg goed en we hebben elke game drive wel iets bijzonders gezien, naast de ‘gebruikelijke’ olifanten en giraffen...Ze hebben ons enorm in de watten gelegd. We mochten maar liefst 2 x lunchen op het tree deck. En we waren de enigen die gisterochtend nog een game drive mochten doen met een aangepaste tijd, zodat we op tijd terug waren voor de transfer. Heel bijzonder en dat hebben we enorm gewaardeerd. We kunnen met recht zeggen dat we South Luangwa echt het allermooiste stukje Afrika vinden dat we ooit hebben gezien.

 

We danken jullie hartelijk voor de organisatie!

 

Groetjes,

Andre en Marina

 

Rondreis Zambia
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies