Het prachtige Laos

Zeer warm aanbevolen

Individuele rondreis Laos, Vietnam en Cambodja
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Laos, Vietnam en Cambodja

Elke rondreis die we bij Dagboek verkopen, begint bij onze eigen kennis. Dat is in dit geval niet anders. Laos verraste ons met zijn vele groen en heerlijk ontspannen sfeer. Luang Prabang is echt een juweeltje dat je lekker op je gemak moet ontdekken.

We vonden prima verbindingen om via Hanoi in Vietnam het wonderschone noorden met zijn bergvolkeren en midden met zijn grotten en koninklijke grandeur te bezoeken.

En de goede verbinding tussen Danang en Siem Reap maakt het mogelijk via Angkor in Cambodja te eindigen op het nog niet ontdekte Koh Rong Samloen.

Onze reis kun je maken als een eerste kennismaking, maar is ook prima geschikt voor hen die al een stuk van Azië hebben gezien! Echt zeer warm aanbevolen…

Kijk naar onze voorbeeldreis door Laos, Vietnam en Cambodja.

Deze kun je vanaf € 2995 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart Laos, Vietnam en Cambodja
Ons Dagboek
Kleurrijke markt van Sapa in Vietnam
Na ons Costa Rica en Mexico avontuur is het tijd om weer eens een hele andere kant op te vliegen en dus zetten we op een regenachtige dag in september koers naar Schiphol. Een kleine 11 uur later...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Rijstvelden in Vietnam
Vietnam stond al lang op onze lijst. Dat kwam voornamelijk door Sapa waar we al jaren naar toe wilden in combinatie met de Top Gear special die we zagen en waar we onder de indruk raakten van de...
Lees verder
Tempel bij Angkor Wat in Cambodja
Iedereen zegt altijd over bijvoorbeeld de Taj Mahal; je moet er een keer zijn geweest. Meestal kloppen die beweringen ook wel. Hetzelfde werd ons verteld over Angkor Wat, alleen moet je er niet...
Lees verder
Zonsondergang op Koh Samui in Thailand
Mocht je rond de drie weken of meer hebben dan is dit zeker een optie. Je pikt dan gewoon Angkor Wat mee in Cambodja en begint of eindigt de reis in Vietnam. Naar gelang hoeveel tijd je hebt kun...
Lees verder
Voorbeeldreis

Laos, vietnam en cambodja; een hele gelukkige combinatie en een reis om nooit te vergeten!

De reis begint eigenlijk in Thailand waar je in Bangkok even went aan Azië. Dan zetten we echter koers naar het prachtige noorden van Thailand waar je via de Friendship Bridge Laos binnenkomt om vervolgens met de boot over de Mekong Laos verder ontdekt. Luang Prabang is je eindhalte in Laos waarna je Vietnam verder gaat ontdekken met als hoogtepunten de mooie steden Hoi An en Hué en het nationale park met hierin de grotten van Phong Nha. Vanaf Danang vlieg je tot slot naar Siem Reap om Angkor te ontdekken en daarna op de stranden van Koh Rong Samloen het ware paradijs te ontdekken…

dag tot dag programma

Dag 1 en 2: Bij aankomst in Bangkok staan we je natuurlijk op te wachten en brengen we je naar je hotel. Bangkok mag je natuurlijk zelf verkennen maar op dag 2 hebben wij een fietstocht bedacht door China Town en de buitenwijken die je het gevoel geven dat je op het platteland zit.

Dag 3:  Vandaag vlieg je naar Chiang Rai waar we je oppikken en je rijdt door naar Chiang Khong waar je aan de  oevers van de Mekong overnacht.

Dag 4 en 5: Je steekt de Friendship bridge over en dan ben je in Laos. Je stapt aan boord een boot die je in 2 dagen naar Luang Prabang gaat brengen en onderweg stop je in Pakbeng en de grotten van Pak Ou. Een fantastisch avontuur.

Dag 6:  Luang Prabang is een geweldige stad voor je makkelijk een dag zoet brengt. Veel mooie gebouwen en met een gids ga je dit verkennen. In de avond kun je zelf struinen over de night market.

Dag 7 en 8: Vandaag vlieg je naar Hanoi waar we je oppikken en waar je slaapt in het oude deel dat je de volgende dag op eigen gelegenheid kunt ontdekken.

Dag 9 en 10: Je zet koers naar Halong Bay waar je per boot de beroemde baai gaat ontdekken. De volgende dag rijd je weer terug naar Hanoi.

Dag 11 en 12: Je vliegt naar Dong Hoi waar we klaar staan en vandaag en morgen ga je de grotten van Phong Nha ontdekken. Een haast mythische plek en nog maar weinig bezocht.

Dag 13 en 14 : Vandaag zet je koers naar Hue waar je in de middag aankomt. De volgende morgen heb je er een boottocht en bezoek je de Verboden Stad waarna we je een lokale proeverij aanbieden. Dan is het tijd om door te reizen naar Hoi An.

Dag 15: Hoi An is een snoezige plek en vooral in de avond is het er sprookjesachtig!

Dag 16: Vandaag vlieg je vanaf Danang naar Siem Reap waar wij bij aankomst weer klaar staan.

Dag 17: Vandaag heb je een gids en transport om een volle dag naar Angkor Wat te kunnen gaan en al deze schoonheid goed tot je door te laten dringen. 

Dag 18 - 20: Een laatste binnenlandse vlucht brengt je naar Sihanoukville en per boot naar Koh Rong Samloen om nog even een paar dagen tropisch te ontspannen.

Dag 21: We rijden je terug naar Phnomh Penh en je stapt op de vlucht naar huis

 

Prijs: vanaf € 2995 per persoon o.b.v. 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Hanoi: Golden Lotus hotel 
 • Halong Bay : Orient Junk 
 • Hue: Mondial hotel
 • Hoi An: River Beach Resort 
 • Siem Reap: Suorkear Boutique
 • Luang Prabang: Jasmine Hotel
 • Pakbeng: Phetsoksai BKC Hotel
 • Phong Nha: Phong Nha Lake Resort
 • Koh Rong Samloen: Sok San Beach Resort
 • Chiang Khong: Ibis Styles Chiangkhong Riverfront
 • Bangkok : Furama Silom

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport met privé vervoer met airconditioning, met de bus van en naar Halong.
 • Verblijf Halong Bay op basis van vol pension en activiteiten inbegrepen
 • Engels sprekende begeleider in Vietnam/Laos en Cambodja (kan per plaats verschillen)
 • Bezoek grotten van Phong Nha met Engels sprekende gids
 • Boottocht gedurende 2 dagen op de Mekong in Laos met bezoek aan lokale dorpen, Engels sprekende gids en de grotten van Pak Ou
 • Boot transfer van en naar Koh Rong Samloen
 • Vlucht van Bangkok naar Chiang Rai
 • Vlucht van Luang Prabang naar Hanoi
 • Vlucht van Hanoi naar Dong Hoi
 • Vlucht van Danang naar Siem Reap
 • Vlucht van Siem Reap naar Sihanoukville
 • Stadstour met gids in Luang Prabang 
 • Boottocht en bezoek Verboden Stad in Hue
 • Entreegelden, vervoer en Engels sprekende gids in Angkor Wat
 • Accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt, vol pension in Halong Bay

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes etc.
 • Fooien
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Internationale vlucht en luchthavenbelastingen
 • Visa
 • Verzekeringen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Laos Vietnam en Cambodja
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Da Lat

Een mooie stop in de hooglanden tussen Nha Trang en Saigon. Een prettig klimaat zorgt er voor dat het enorm geliefd is bij de Vietnamese bevolking maar het aantal highlights is beperkt. Meest grappige is zeker de Zwitserse rodelbaan die je er kunt vinden.

Bangkok

In Bangkok is ontzettend veel te beleven. Breng een bezoek aan de drijvende markt of ga op een avontuurlijke fietstocht door China Town. Deze laatste is ook te bezoeken tijdens een streetfood tour Verder mag een bezoek aan Wat Pra Keo natuurlijk niet ontbreken.

Hanoi

Eén van de mooiste steden in Azië met een werkelijk prachtig oud centrum. Geen hoogbouw maar kleine meertjes en knusse straten. Puur genieten een een geweldige plek voor een streetfood tour!

Kep

Dit gebied staat nog in de kinderschoenen en daarom is het zo ontzettend leuk. Niet geschikt als strandliefhebber maar wel boordevol mooie nationale parken, leuke vismarkten en eilanden voor de kust waar je prima kunt zwemmen, zonnebaden en snorkelen

Ninh Binh

Ook wel Halong Bay op het land genoemd. Een karstgebergte waar je op verschillende plaatsjes door kunt varen met bootjes. Een haast Efteling achtige ervaring...

Sihanoukville / Koh Rong (Samloen)

Eigenlijk Otres II want de stad zelf is foeilelijk met weinig vertier. Waar het wel handig voor kan zijn is voor een speedboot naar de eilanden voor de kust waarvan Koh Rong en Koh RongSamloen momenteel de meeste hotte bestemmingen zijn. Prachtig blauwe zee en heerlijk snorkelen of duiken.

Sapa

In onze ogen een must bij een bezoek aan Vietnam. De bergvolkeren in het noorden hebben nog maar weinig van hun oorspronkelijke charme verloren en het gebied is werkelijk fantastisch qua natuur. Gaat dat zien, gaat dat zien!

Angkor Wat

Het allermooiste tempelcomplex ter wereld mag niet ontbreken in een willekeurige reis die bij deze fantastische plek in de buurt komt. Tha Phrom is mijn absolute favoriet maar het hele complex verdient zeker 2 dagen je aandacht...

Halong Bay

Laat je verwennen tijdens een 2 daagse cruise door één van de mooiste en grilligste landschappen ter wereld. Bezoek enorme grotten en ga zwemmen in één van de baaitjes, ook een must see op elke reis waar Vietnam in zit...

Phnom Penh

Gelegen aan de Mekong is dit dé plek om over land in Cambodja aan te komen dan wel te vertrekken. Vanaf hier kun je per boot door naar Vietnam. Vroeger wat afgeschreven als saaie stad maar tegenwoordig vol met mooie boutique hotels en gezellige restaurants. Bovendien een paar indrukwekkende markten dus een dag hier is zeker geen straf.

Hue

De oude keizerstad Hue is in onze ogen één van de meest authentieke plekken in Vietnam en verdient dan ook een warm plekje in onze harten. Laat je betoveren door alle oude kunst die hier te vinden is.

Strand Thailand

Mocht je 3 weken of langer door de regio trekken en een lekker strand aan het einde van de reis willen hebben dan zijn de stranden van Thailand zeker een optie. Je kunt tegenwoordig snel vliegen naar o.a. Koh Samui en dan verder reizen naar bijvoorbeeld Koh Tao... We helpen je graag met het vinden van de beste optie!

Hoi An

Samen met Hue vormt Hoi An een groots levend openlucht museum en we zijn er zeker van dat je hier zult genieten. Het dorp zelf is prachtig en vooral in de avond bijna sprookjesachtig. Dan ligt het ook nog eens vlak aan zee en zijn de stranden hier heerlijk. Tot slot is er nog My Tho dat je zou kunnen vergelijken (enige fantasie is wel nodig) met Angkor Wat in Cambodja

Chiang Khong

Deze stad ligt in het mooiste stukje Thailand. Het noorden is groen en bergachtig en zeer de moeite waard! Je slaapt hier aan de oevers van de Mekong en is de poort naar Laos en een cruise op de Mekong.

Saigon

Veel mensen vinden het een hel, voornamelijk vanwege het verkeer en de warmte. Wij vinden het een heerlijke stad waar je zeker even rond moet kijken. Leuke markten, hippe wijken en natuurlijk de beroemde Cu Chi tunnels binnen bereik.

Pakbeng

Een piepklein dorpje aan de oevers van de Mekong die prima past in een 2 daagse boottocht naar Luang Prabang maar die je ook aan kunt doen als je een tocht wilt maken vanuit de stad zelf en een nacht in het groen wilt slapen.

Mui Ne

Op ongeveer twee uur rijden van Saigon eigenlijk één van de beste strandoptie's in Vietnam. Mooie stranden en een heerlijke zee om in te zwemmen.

Luang Prabang

Mooi stadje dat door de Unesco tot werelderfgoed is uitgeroepen en met reden. Prachtige tempeltjes en een heel hoog boutique gehalte maken dit tot een geliefde stop en de avondmarkt is erg gezellig!

Nha Trang

Mocht je heel graag willen snorkelen en duiken dan is deze plaats aan het einde van de reis het overwegen waard. Voor de kust liggen diverse eilanden waarop je op sommige ook kunt slapen. Deze zijn vaak minder druk en een prima afsluiting van de reis. Nha Trang kun je per vliegtuig vanuit Hanoi of Saigon bereiken.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Cantho

Gelegen diep in de Mekong Delta is dit de meest logische plek om te overnachten bij een bezoek aan de Mekong Delta. Het is ook mogelijk om een nacht bij de mensen thuis te slapen bij een bezoek aan de Mekong Delta. In Cantho hebben we een heerlijk boutique hotel gevonden en eigenlijk alleen daarom moet je er al heen!

Phu Quoc

Dit eiland is snel aan het veranderen en tegenwoordig is het vooral voor Aziatische toeristen een favoriete bestemming. Je bent gewaarschuwd! Het eiland leent zich wel mooi voor snorkelen. 

Chau Doc

Gelegen aan de grens met Cambodja en daarom het vermelden waard... nou ja, ook het Victoria hotel dat majestueus over de Mekong uitkijkt en waar je lekker kunt eten mag ook niet onvermeld blijven. Verder is het hier een kwestie van karaoke zingen en/of slapen...

Mekong Delta

Mocht je het eens anders aan willen pakken dan is het erg leuk om een nacht bij een lokale familie te slapen! Lekker varen door de kleine stroompjes en genieten van het leven van alledag...

Phong Nha

Natuur bezoeken in Vietnam is een kunst op zich en de grotten van dit gebied bieden een uitgelezen mogelijkheid. Voeg hierbij een geweldige accommodatie aan een meer waar het heerlijk toeven is en je weet genoeg.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Cambodja
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Laos
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Cambodja
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Cambodja
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Laos
  Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Laos
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Cambodja
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Laos
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Cambodja
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Laos
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Cambodja
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Laos
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Cambodja
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Laos
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Cambodja
  Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Laos
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Cambodja
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Laos
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hallo Hans en Tonia, 

Wij hebben een prachtige reis gehad en er echt van genoten met de jongens en zoveel indrukken en ervaringen meegemaakt, teveel om op te noemen !  :)

De drukte in HCMC tegenover de rust op het water in de Mekong delta.  Een relatief rustig Hanoi en een prachtig Sapa met trekking door de rijstvelden.

Overal was er veel zorgzaamheid van de mensen ( en de gidsen ! ) .Vooral de gidsen Luang en mr. Ling in hun organisatietalent en specifiek mr Ling (in Hoi An ) met zijn kennis. Hij gaf ook Chris nog een verjaardag cadeau, heel attent !

Halong Bay was een verademing op zich en bijzonder aangenaam voor ons.

In Hoi An zijn we ook ook nog naar een kledingzaak geweest en een heren suite, een pantalon en dames blouse op maat laten aanmeten, geweldig gelukt !

We hebben een ochtend gefietst, als tripje georganiseerd door het Resort. ook heel interessant en leuk geweest.

We hebben op de laatste dag nog een tripje per speedboat naar de Cham eilanden gemaakt en lekker gesnorkeld en gezwommen, absoluut  een aanrader ( ook geregeld door mr. Ling. ) 

We zijn bijzonder tevreden over de organisatie vanuit Dagboek reizen in combinatie met jullie lokale gidsen, overal waren de transfers goed geregeld en waren de mensen op tijd (met duidelijk bordje Party Heijink ).

Ook de accommodaties en het lokale eten waren allemaal erg geslaagd, ook heel afwisselend in stijl, en paste goed bij ons. Vooral de zwembaden en de WIFI FREE  bij de hotels is met kinderen heel aangenaam.

Complimenten hiervoor !

Rondreis Vietnam

Beste Hans, 

Het is veel te koud hier! We willen terug! Thuis aangekomen weer lekker druk met alles en nog wat. We vonden de reis erg leuk en zijn ook lekker tot rust gekomen, hadden we beide wel nodig.

Enige puntje was dat sommige vluchten niet lekker aansloten waardoor we tijd verloren en dat op het vliegveld moesten volmaken. 

Al met al mooie reis! Nogmaals dank voor het samenstellen van de reis! En dank aan Mr. Phong contactpersoon in Vietnam, hij was erg behulpzaam met alles!

Wie weet tot weer in de toekomst... voor een ander mooie reis.

 

Lin

Rondreis Vietnam & Cambodja

Goedemiddag Hans,

Ja we zijn weer terug (helaas), na een onwaarschijnlijk mooie, fantastisch georganiseerde en indrukwekkende reis. Het was perfect geregeld door jullie en voor herhaling vatbaar. wel weer wat geleerd : keuzes maken. Sommige plekken waren zo mooi, leuk , interessant,  maar waren we veel te kort... Nog maar een keer terug. 

Weinig tot geen struggles. Een kamikaze rijtocht van Sapa terug naar Hanoi. Chauffeur reed als een dolle, vond t nodig om een paar keer te stoppen om aan een bong te hangen en stopte midden op de snelweg in het donker om er vervolgens een vriend in te laten stappen die ook even in Hanoi werd afgezet...

Jasje  niet meer terug gekregen (vergeten Halong Bay) : wel direct actie door agent Vietnam en onze gids. Super! 

Helaas pieste het van de regen  op Koh Rong Saloem, ingewikkeld met aankomst: verkeerde pier afgezet ... 1,,5 uur lopen over strand in stromende regen... uiteindelijk geregeld ., ander bootje paar dollar vriendelijk blijven lachen hahah . Het  resort zelf en zeker eigenaar en personeel maakten alles goed. Terug was wel een uitdaging daar Agent Cambodja per se wilde dat we de vroege boot naar vaste land terug namen om zeker op tijd te zijn in Phnom Penh. Per saldo betekende dat om 815 vertrek, boot 845 , terugreis PP aankomst vliegveld ca 1430/1500 . Vertrek 23.35h .  en dus nog terug Duesseldorf via via via ...Best wel lang , maar we hebben alles overleefd. :-)

Reis om nooit te vergeten en zeker bij een vervolgbestemming ergens ter de wereld kom ik graag bij jullie terug

Dank!!!

met vriendelijke groet/with kind regards,

 

Karen

Rondreis Vietnam & Cambodja
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Cookies - Sitemap