kleurrijk cameleon

Het achtste continent

Individuele rondreis madagaskar
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis madagaskar

Madagaskar is één van de armste landen waar ik ooit geweest ben, maar met dat in het achterhoofd is het ook gelijk het meest bijzondere land. Het landschap wisselt bijna na iedere bocht, fatsoenlijke wegen zijn er bijna niet, de parken zijn bizar mooi. Doe daar de bijzondere fauna bij, lemuren, de meest aparte, kleurrijke kameleons en de zeer vriendelijke bevolking en je hebt een perfecte mix voor een avontuurlijke vakantie.

Kijk hier naar onze voorbeeldreis door Madagaskar.

Deze kun je vanaf € 3495 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

kaart madagaskar
Ons Dagboek
baobab bomen madagaskar
Dag 1 aankomst Madagaskar Zo na een goede vlucht eindelijk geland in Madagaskar . Lang naar uitgekeken en nu is het zo ver ik ben in Madagaskar. Bij de douane merk je gelijk dat je even weer...
Lees verder
Voorbeeldreis

Madagaskar; avontuurlijk en authentiek

 

Madagaskar stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Dan is het eindelijk zover dat het gaat gebeuren, ik had er eigenlijk geen idee bij wat ik er van kon verwachten. Ik kan nu wel zeggen dat het alle verwachtingen ruim overtroffen heeft.

Wees wel bedacht dat het echt een arm land is en water en stroom niet zomaar vanzelf sprekend is. Maar geloof mij dit land ga je verliefd op worden.

Dag tot dag programma

Dag 1: Vandaag komen jullie aan in Antananarivo, door de locals Tana genoemd, de hoofdstad van Madagaskar. Wij staan jullie op te wachten op het vliegveld en brengen jullie naar jullie hotel. 

Dag 2: Jullie vliegen naar Morondava. Morondava ligt aan de westkust en er hangt een ontspannen sfeertje. 

Dag 3 & 4: Jullie zetten koers naar Bekopaka Bemaraha. Eerst rijden jullie naar Belo, via Baobabs forest en de rode aarde van het westen. We steken de Tsiribihina rivier over met een klein pondje en gaat het verder door het droogste gedeelte van Madagaskar. In de avond komen jullie aan in Bekopaka.

Na het ontbijt gaan jullie een heel bijzonder gebied verkennen, de Tsingy. Jullie gaan je verbazen als je door dit bijna buitenaardse landschap loopt en klimt. Valt niet te beschrijven hoe bijzonder dit gebied is.

Dag 5: Na alle indrukken van gister gaan jullie vandaag weer terug naar Morondava. Het gaat over zandwegen en aan het eind van de dag stoppen we bij Allee des Baobab. Hier genieten jullie van een prachtige zonsondergang. 

Dag 6: Het word een mooie rit door het mooie landschap, met Baobab bomen en rijstvelden naar Miandrivazo.

Dag 7: Vandaag reizen jullie naar Antsirabe, het landschap veranderd langzaam in hooglanden. Antsirabe is de enige stad die voelt en lijkt op een Europese stad.

Dag 8 & 9: De aankomende dagen staan in het teken van Ranomafana NP. Hier gaan jullie een hele mooie wandeling maken en op zoek naar lemuren, ook maki’s genoemd. Er leven 12 soorten lemuren in het park, waaronder 2 zeldzame. Dus hou je ogen goed open.

Dag 10 & 11: Jullie zetten koers naar Isalo NP. Op de weg er naar toe brengen wij jullie langs bezoeken jullie Fianarantsoa. Vanuit daar rijden jullie door naar een papier makerij en het ANJA park. 

Isalo NP is de volgende bestemming. Dit park is in mijn ogen een van de mooiste van Madagaskar en jullie gaan hier ook een trekking maken. Je zult verbaast staan van het als maar wisselende landschap en neem tussendoor een verkoelende duik onder een waterval. Tegen de avond gaan jullie naar Isalo Window, voor een betoverende zonsondergang.

Dag 12: Jullie rijden via Zombitse NP, waar jullie een kort bezoek aan brengen, naar de luchthaven van Tulear.

Vanuit daar vliegen jullie terug naar Tana.

Dag 13 & 14: Deze dagen zitten jullie in Andasibe. We nemen jullie mee naar Pyereras reptielen park en gaan op bezoek in een typisch Betsimisaraka village. De volgende dag brengen wij jullie naar Andasibe Nationaal park en gaan we opzoek naar de Indri Indri, de grootste lemuur van het land. Natuurlijk stoppen wij ook even bij Lemur Island, klein privé park, waar de lemuren graag even op je schouder komen zitten.

Dag 15: Vandaag rijden jullie naar Mahambo. Onderweg stoppen we bij een suiker plantage en maken een stop in Tamatave, de grootste haven van het land.

Dag 16 – 19: Deze dagen zitten jullie op een heerlijk eiland. Dit was vroeger een echt piraten eiland, nu is het meer voor de mensen die rust en willen genieten van de schoonheid van het eiland. Jullie gaan hier even bijkomen van de prachtige reis. In de maanden juli tot en met september kun je hier ook goed walvissen spotten. 

Dag 20 & 21: Wij brengen jullie naar de luchthaven en jullie vliegen terug naar Tana. Daar slapen jullie nog een nachtje. De volgende dag nemen jullie het vliegtuig terug naar huis..

 

Prijs: vanaf € 3495 per persoon op basis van 2 reisenden

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de privé rondreis Madagaskar

 • Tana: Gassy Country House
 • Morondava: Palissandre Cote Ouest  
 • Bekopaka: Soleil de Tsingy
 • Miandrivazo: Princesse Tsiribihina
 • Antsirabe: Chambre du Voyageur
 • Ranomafana: Centrest Sejour
 • Isalo: Relais de la Reine
 • Andasibe: Andasibe Hotel
 • Mahambo: La Pirogue Mahambo
 • Sainte Marie: Soanambo

Inbegrepen in de reissom:

 • Transfers op privé basis van en naar de luchthaven
 • Transport met eigen auto en chauffeur tijdens de gehele reis
 • Entreegelden voor de nationale parken in de offerte
 • Een Engels sprekende gids voor de bezoeken aan de parken
 • Binnenlandse vluchten nodig voor de reis
 • De ferry in Tsiribihina en Manambolo
 • Boot van Mahambo naar Sainte Marir
 • Accommodatie op basis van logies en ontbijt

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Fooien en optionele excursies
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Internationale vluchten, luchthavenbelasting
 • Verzekeringen

 

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

kaart madagaskar
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Antananarivo

De hoofdstad van Madagaskar, waar de Franse gemixt met Aziatische invloeden nog goed te zien zijn.

Cruise

Vanaf Nosy Be kun je ook een cruise maken met een oude originele vissersboot. Je slaapt op verlaten strandjes in een simpel tentje. Onderweg stop je her en der om even te snorkelen.

Isalo Nationaal Park

In mijn ogen van de mooiste parken van Madagaskar. Met zijn afwisselende landschappen, natuurlijke zwembaden en dierenleven, een park wat je niet wilt missen.

Tsingy de Bemaraha

Een uniek gebied in de wereld en opgenomen op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Het gebied bestaat uit puntige kalksteen rotsen waar je tussen en overheen loopt, omringd door ongerepte bossen. Eigenlijk een verplichte must see. Helaas tussen december en april bijna niet toegankelijk.

Renomafana Nationaal Park

Het Ranomafana park is een paradijs voor de natuurliefhebber. Hier kun je prachtige wandeltochten maken of een duik nemen in een van de vele warmwaterbronnen.

Berenty private Reserve

Het park om lemuren te spotten, aangezien ze hier niet bang zijn voor mensen. Verder goed toegankelijk park wat het hele jaar door te bezoeken is.

Nosy Be

Heerlijk groen eiland met witte stranden, wel vrij toeristisch. Fijne plek om even te relaxen of te gaan duiken, snorkelen kan ook op de omringende eilanden. Vanaf Nosy Be kun je ook naar andere eilanden bijvoorbeeld Nosy Komba.

Sainte Marie eiland

Dit tropisch eiland met zijn kokospalmen en witte stranden staat vooral bekend om de bultrug walvis te spotten, juli tot en met september is de beste tijd.

Allee des Baobabs

Een zandweg met aan beide zijde Baobab bomen erlangs wat prachtige plaatjes oplevert bij een ondergaande zon.

Ankarana Nationaal Park

Gelegen in het noorden van Madagaskar. Het is een prachtig park met een grote bioversiteit. Beste tijd om het park te bezoeken is van september tot november. Dit laat zich ook heel mooi combineren met het Amber Mountain National Park

Fianarantsoa

Een grote stad waarvan een gedeelte op de werelderfgoedlijst van unesco staat. Mooi gebied voor wandelingen.

Islands of Lemur

Klein prive park in de buurt van Andasibe. Hier springen de lemurs letterlijk op je schouder.

Tulear

De stad zelf is niet heel bijzonder maar het staat vooral bekend bij duikers en snorkelaars.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Madagaskar
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Madagaskar
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Madagaskar
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Madagaskar
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Madagaskar
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Madagaskar
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Madagaskar
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Madagaskar
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Madagaskar
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies