Masai Mara Kenia

Dit is wat Karen Blixen nu zou doen als ze de kans had!

Individuele Rondreis door Kenia
Stel je eigen rondreis samen

Individuele Rondreis door Kenia

Wij houden van Afrika, echt HOUDEN van, maar dat kan ook haast niet anders als we, elke keer dat we er komen, verwend worden met de mooiste zonsondergangen, de liefste mensen, de mooiste dieren en het meest heerlijke eten. Kenia vormt hierop geen uitzondering.

Safari Wijzer

Het is mogelijk om op één dag oog in oog te staan met een nomadische stam, dan je tussen de leeuwen te begeven om de dag ten slotte te eindigen aan een hagelwit strand..... wat wil een mens nog meer!

Kijk naar onze voorbeeldreis door Kenia of naar de voorbeeldreis waarin we Kenia combineren met Tanzania.

Deze kun je vanaf € 3395 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Kenia
Ons Dagboek
jachtluipaard in Kenia
Dag 1: Nairobi Nadat we gisteren met de dagvlucht van de KLM relaxed naar Nairobi zijn gevlogen om daarna te worden opgepikt om naar ons „eigen plekje", Indaba Camp op Muiri Lane te...
Lees verder
Samburu in Kenia
Dag 2; Nairobi Dit keer heeft het niet zo veel zin om over dag 1 te schrijven. We gingen pas laat in de avond aan boord van Kenya Airways om terug te gaan naar ons geliefde Kenia. We...
Lees verder
Serengeti in Tanzania
Dag 1: aankomst Nairobi Na gisteren een comfortabele dagvlucht met de KLM te hebben genoten en aan te zijn gekomen op mijn thuis in Nairobi (zo voelt deze campsite met kamers ondertussen...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Rwenzori Mountains in Oeganda
Een reis naar Oeganda. Voor ons is het niet alleen het bezoek aan de berggorilla's al staan die natuurlijk wel vaak op het menu. Nee, Oeganda is anders dan de rest van Oost Afrika. Het is nog rijk...
Lees verder
Bij Lake Natron in Tanzania
Er zijn veel manieren om door Afrika te reizen maar de meest comfortabele is toch wel om je rond te laten rijden in je eigen 4WD landrover. Dit is niet alleen de beste manier om te vervoeren, het...
Lees verder
Voorbeeldreis

Kenia, een reis naar het land van Karen Blixen

Ik heb er lang over zitten dubben maar ik heb er voor gekozen om in Kenia een reis aan te bieden die een superervaring geeft voor een relatief lage prijs. Ik heb niet willen beknibbelen op de accommodatie of de ervaringen met wild maar gewoon door de route slim neer te zetten en ook de reis qua lengte in toom te houden. Het resultaat is een heerlijk diverse reis langs een paar van de allermooiste plekjes die Kenia rijk is. Karibu!

Dag tot dag programma:

Dag 1 en 2  bij aankomst in Nairobi staan we klaar om te beginnen aan deze fantastische reis. De volgende dag ga je de buitenwijken van Naiobi ontdekken en zul je snel er achter komen dat de natuur hier in de achtertuin begint. Je begint bij de Sheldrick foundation die zich inzetten voor verweesde olifanten en neushoorns, een koddig gezicht. Dan naar het giraffe centre waar je het nodige leert over deze prachtige dieren om tot slot een bezoek te brengen aan het huis van Karen Blixen.

Dag 3 en 4 De afstand naar het Naivasha meer is maar een uur of twee maar als je Nairobi uitrijdt word je gelijk overvallen door de ruimte van Afrika. Vanmiddag maak je een prachtige boottocht over het meer en de volgende dag staat er een fiets of wandeltocht op het programma in het Hells Gate National Park dat je op eigen gelegenheid kunt ontdekken en waar je zeker oog in oog komt te staan met de eerste wilde dieren als zabra’s en giraffes. 

Dag 5 is niet ver rijden en in de middag ga je op safari in het Nakuru NP. Behalve dat dit een prachtig alkalisch meer heeft waar vaak veel flamingo’s te vinden zijn is het ook een plek waar je een meer dan gemiddelde kans hebt om de zwarte neushoor tegen te komen.

Dag 6 – 8 Je rijdt in een uur of 4 naar de Masai Mara, eigenlijk het Keniaanse verlengstuk van de Serengeti maar zeker in de maandag juni tot september zit het hier tjokvol dieren omdat de migratie van gnoe’s en zebra’s dan hier te vinden is. De wuivende graslanden zijn wonderschoon en met alle dieren voelt het zeker als het Hof van Eden.

Dag 9 rijd je weer terug naar Nairobi om hier een nacht te slapen. Ga vanavond even lekker eten bij de Carnivore, een Afrikaanse churrasceria waar de nodige exotische vleessoorten op het menu staan.

Dag 10 – 13; tijd om te gaan genieten van de hagelwitte stranden waar met name de stranden ten zuiden van Mombasa mee gezegend zijn.  Ga lekker duiken of snorkelen, lees een boek en geniet van vers voedsel uit de zee!

Dag 14 word je heel vroeg naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis.

 

 

Prijs: vanaf € 3395 per persoon bij 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels en lodges tijdens de reis:

 • Nairobi: Tamarind Tree
 • Naivasha: Lake Naivasha Sopa
 • Nakuru: Lake Nakuru Lodge
 • Masai Mara:  Mara Sopa Lodge
 • Diani Beach: Leopard Beach Resort

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport per landrover met chauffeur/gids
 • Vlucht van Nairobi naar Mombasa
 • Safari’s en entreegelden in Naivasha, Hells Gate, Nakuru en de Masai Mara
 • Accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt in Nairobi en half pension in Mombasa. Vol pension tijdens de reis van de reis.

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige excursies
 • Internationale vlucht, luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

 

 

Kenia & Tanzania; Laat Oost Afrika je hart veroveren en ga mee naar de plek waar tijd een andere betekenis heeft!

Het is natuurlijk een combinatie die tot de verbeelding spreekt. Het allerbeste van wat Oost Afrika te bieden heeft. Deze reis neemt je mee naar de Masai Mara en de Serengeti zodat de kans dat je (een deel van) de migratie ziet wel erg groot wordt. Verder hebben we een keur aan bijzondere plekken opgenomen en is er aan het einde van de reis ook echt nog tijd om tot jezelf te komen op de hagelwitte stranden van Zanzibar.

Dag tot dag programma

Dag 1 bij aankomst in Nairobi staan we klaar om te beginnen aan deze fantastische reis. 

Dag 2 en 3 De afstand naar het Naivasha meer is maar een uur of twee maar als je Nairobi uitrijdt word je gelijk overvallen door de ruimte van Afrika. Vanmiddag maak je een prachtige boottocht over het meer en de volgende dag staat er een fiets of wandeltocht op het programma in het Hells Gate National Park dat je op eigen gelegenheid kunt ontdekken en waar je zeker oog in oog komt te staan met de eerste wilde dieren als zabra’s en giraffes. 

Dag 4 – 6 Je rijdt in een uur of 5 naar de Masai Mara, eigenlijk het Keniaanse verlengstuk van de Serengeti maar zeker in de maandag juni tot september zit het hier tjokvol dieren omdat de migratie van gnoe’s en zebra’s dan hier te vinden is. De wuivende graslanden zijn wonderschoon en met alle dieren voelt het zeker als het Hof van Eden.

Dag 7 rijd je weer terug naar Nairobi om hier een nacht te slapen. Ga vanavond even lekker eten bij de Carnivore, een Afrikaanse churrasceria waar de nodige exotische vleessoorten op het menu staan.

Dag 8 brengt je per bus naar Tanzania. Jeeps uit beide landen mogen niet rijden in het andere land en dus is dit de meest logische manier om van land te wisselen. Bij het busstation in Arusha staan we je natuurlijk op te wachten.

Om er wat variatie in te houden rijden we op dag 9 naar Mto Wa Mbu waar het Manyara NP te vinden is. Dat laten we, tenzij je zelf graag wilt, links liggen en we maken vanmiddag een fietstocht met een lokale gids om te ontdekken hoe de Masai en Datoq leven.

Dag 10 en 11; het Natron meer is van een woeste schoonheid. Het meer zelf is alkalisch en behalve flamongo’s die er broeden leeft er niets in het meer. Het is vaak roodachtig van kleur en door de omgeving bijna buitenaards om te zien. In de kloven rondom het meer zijn echter watervallen met tropische begroeiing te vinden en de flamingo’s trekken op hun buurt weer roofdieren aan. Gaat dat zien!

Dag 12 – 14: de Serengeti is enorm en dat ga je de komende dagen ervaren. We slapen altijd 1 of 2 nachten in een migratie kampement. Deze tenten staan er niet het hele jaar en volgen de migratieroute van de gnoe’s en zebra’s naar de Mara. De andere nachten slaap je in het Seronera gebied, van oudsher het wildrijkste gebied van de Serengeti.

Als je op dag 15 op de rand van de Ngorongoro krater staat kun je niets anders bedenken dan dat het paradijs er zo uit zou moeten zien. In de perfect ronde krater zie je namelijk gewoon de dieren lopen en voel je je een rijk mens. Natuurlijk ga je de krater ook in en maak je er een safari. Daarna rijd je door naar Karatu waar je slaapt maar mocht je liever op de kraterrand slapen dan kan dat ook……wel “ietsje” duurder.

Dag 16 en 17; Tijd om te gaan ontspannen en je vliegt vandaag van Arusha naar Stone Town. Door de Arabische invloeden is dit stadje echt een labyrint van kruip door en sluip door straatjes en dat ga je op dag 17 dan ook doen samen met een Engels sprekende gids die dan ook gelijk de soms wat opdringerige verkopers op afstand houdt.

Dag 18 -20; Nadat je nog een bezoek hebt gebracht aan het Jozani woud om een glimp op te vangen van de prachtige Rode Colobus aap rijden jullie naar het strand in Nungwi om een paar dagen lekker na te mijmeren over de reis. Als kers op de taart is een boottocht naar het Mnemba atol om daar heerlijk te gaan snorkelen opgenomen in de reis.

Dag 21 brengen we je naar de luchthaven in Zanzibar en komt deze fantastische reis ten einde.

 

 

Prijs: vanaf € 4795 per persoon bij 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Nairobo: Tamarind Tree
 • Naivasha: Lake Naivasha Sopa
 • Masai Mara: Sopa Lodge
 • Arusha:  Planet Lodge
 • Mto Wa Mbu: Burudika Lodge
 • Lake Natron: Lake Natron Tented Camp
 • Ngorngoro: Rhotia Valley
 • Camp Serengeti: Acacia Tented Camp
 • Stone Town: Dhow Palace
 • Nungwi: Kendwa Rocks

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport per privé Landcruiser met chauffeur/gids in Kenia en in Tanzania
 • Vlucht van Arusha naar Zanzibar
 • Bus van Nairobi naar Arusha
 • Accommodatie in voornoemde hotels en lodges o.b.v. vol pension tijdens de gehele reis. Enkel ontbijt in Nairobi en Arusha en op Zanzibar.
 • Entreegelden voor alle nationale parken tijdens de reis
 • Fietstocht bij Hells Gate
 • Jeep safari in de Ngorongoro krater
 • Bezoek aan het Jozani Forest op Zanzibar
 • Snorkel- en boottocht naar het Mnemba atol
 • Halve dag gids voor wandeling door Stone Town
 • Vervoer van luchthaven naar Stone Town en van Stone Town naar Nungwi  

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Boekingskosten € 50,-
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige excursies
 • Internationale vlucht, luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Kenia
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Lake Baringo

Mooi zoetwatermeer dat zeer rijk is aan vogelleven en nijlpaarden

Amboseli

Dit is het mooiste park waar het gaat om uitzichten, je kijkt namelijk altijd op de Kilimanjaro

Tsavo

Heel groot nationaal park dat al lange tijd door droogte wordt geteisterd maar nog steeds zeer diverse flora en fauna te bieden heeft

Nairobi

Mis deze stad niet! Het heeft veel te bieden zoals het nauwelijks bezochte Nairobi National Park en het huis van Karen Blixen. Voer de giraffen in het Giraffe Centre en verwen de smaakpapillen in de Rusty Nail.

Masai Mara

Dit is zoals je Afrika altijd in de mooie natuurdocumantaires ziet. Geniet van de „Grote Trek" van de wildebeesten en laat je betoveren door het landschap, de dieren en niet te vergeten de Masai zelf.

Nakuru

Deze plaats is beroemd vanwege zijn alkalische meer waar soms duizenden flamingo's te zien zijn. Het gelijknamige nationale park is een bezoek meer dan waard, alhoewel je de bedreigde zwarte neushoorns ook hier helaas steets minder vaak ziet. 

Naivasha

Een zoetwatermeer gelegen in de Grote Slenk. Perfect om per boot te verkennen en op zoek te gaan naar nijlpaarden en visarenden. Het nabij gelegen Hells Gate National Park wordt zeker één van de highlights van je reis.

Samburu

Gelegen in de halfwoestijn heeft Samburu een paar zeer bijzondere diersoorten als de grevy zebra en de gerenoek. De Samburu zijn verwant aan de Masai en prachtig om te zien. Het park staat bekend om zijn roofdieren die vaak worden gezien.

Mombasa

Mombasa zelf is leuk om te bekijken met als hoogtepunten de lokale markt en Fort Jesus. Het bekendst zijn echter de stranden  ten zuiden van Mombasa. Hagelwit zand, warm water en prachtige riffen met name geschikt om te duiken

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Kenia
  Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Kenia
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Kenia
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Kenia
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Kenia
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Kenia
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Kenia
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Kenia
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Kenia
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hallo Hans

We zijn weer heelhuids thuis gekomen.

Wat hebben we een fantastische reis gehad. De game-drives waren allemaal ongelooflijk mooi. Wat hebben we veel gezien en zelfs in Ngoro Ngoro de neushoorn die vlak voor onze auto de weg overstak. Geweldig in 1 woord.

De eerste overnachting in de Serengeti kwam te vervallen omdat de migratie nog niet zo ver was en hebben we 3 nachten in Acacialodge geslapen. Wat een prachtige omgeving met  's ochtends de huilende hyena's en blaffende jakhalzen om je heen. Zelfs een zwijn heeft bij onze tent geprobeerd een gat te graven.

Onze gids Mozes was dan ook erg verrast toen we de eerste dag in Serengeti al duizenden gnoe's en zebra's zagen die toch al aan de migratie begonnen waren. Wij hebben onze ogen uit gekeken wat een aantallen zie je daar.

Masai Giraffe Eco Lodge is ons erg slecht bevallen. Ontvangst en bediening was erg onprofessioneel. We waren gewend geraakt aan een ontvangst met warm handdoekje en koel drankje maar hier moesten we zelf de koffie of thee pakken. Niet dat dat erg is maar het personeel stond maar een beetje te kijken. Een wijntje was er niet. Een keer was er 1 fles gehaald en toen was het weer op.  Het zwembad zag er niet erg aantrekkelijk uit. Vies en groen.

De stoelen voor de bungalow waren slecht en je kon er niet goed in zitten. Lokale gids was opdringerig wat we niet gewend waren. Op Tripavisor zie ik alleen maar goede berichten maar wij kunnen me daar niet in vinden. De Belgische eigenaresse was er niet dus misschien dat daarom het personeel ondeskundig was?

Ons advies zou zijn deze niet meer aan te bieden.

Nog een tip van ons aan je klanten : Neem een stekkerdoos mee met minstens 3 ingangen. Er zijn nl erg weinig stopcontacten in de meeste accommodaties.

En nog 1 tip. We hebben heel erg veel last van Tseetsee vliegen gehad. Ze steken dwars door kleding heen. Pijnlijk en lastig want het jeukt enorm. En het kan ook nog gevaarlijk zijn voor de slaapziekte.

Spray tegen tseetseevlieg

Tegenwoordig is er een natural spray op de markt die beschermt tegen de Tseetsee vlieg. Deze Anti Insect Natural spray van Care Plus is een insectwerend middel op natuurlijke basis. Het bevat citronella en lemon-eucalyptusextracten. Het middel bevat geen DEET of andere chemicalieen en is dus geschikt voor mensen die geen DEET kunnen of mogen verdragen. Dus ook ideaal voor kleine kinderen (vanaf 3 maand) en zwangere vrouwen. Care Plus geeft aan de deze spray 3 uur lang bescherming biedt tegen de Tseetseevlieg.

Gebruik tegen de TseeTseevlieg geen DEET spray.

Verder hebben we enorm genoten en hebben we alles gezien wat er maar te zien valt.

Heel erg bedankt daarvoor.

Groeten Harmien

Rondreis Tanzania

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022

Goedemiddag Hans (en iedereen bij Dagboek reizen)

Vandaag zijn we thuisgekomen van onze reis naar Tanzania. Het is onze gewoonte om na de reis altijd even te laten weten hoe het is geweest. De pluspunten, maar ook de verbeterpunten. Niet om te zeuren of te klagen, maar zodat jullie dit eventueel kunnen gebruiken voor toekomstige reizen.

Allereerst wil ik zeggen dat we het best spannend vonden om deze reis via jullie te boeken. We kenden jullie natuurlijk nog niet. We hebben al vele reizen gemaakt, altijd via onze vaste reisadviseuse bij D-reizen. Zij wist precies wat we leuk vonden en dat was dus altijd erg vertrouwd. Nadat zij failliet gingen, was het voor ons een beetje zoeken.
Dit was natuurlijk best een dure reis en dat maakte het voor ons wel spannend om te boeken bij een voor ons nog onbekende organisatie. Zeker omdat het in het regenseizoen was. We hebben behoorlijk getwijfeld, maar zijn zo blij dat we de gok genomen hebben! Zoals ik eerder al aangaf hebben we al vele mooie reizen mogen maken, maar al na enkele dagen wisten we zeker dat deze reis alles ging overtreffen!
Het was echt een droomreis! Alles was tot in de puntjes geregeld. En voor wat betreft het regenseizoen: jullie gaven aan dat we hier niet bang voor hoefden te zijn en daar was geen woord van gelogen. Sterker nog: we hebben er vooral heel veel voordeel van gehad.
We hebben in 7 dagen safari misschien in totaal een kwartier regen gehad (overdag)
Daarentegen was het overal wel super rustig. We kwamen soms 2 tot 3 uur lang geen enkele andere auto tegen. We werden direct geüpgraded naar een luxere accommodatie in de Serengeti: Seronera Luxery Camp. In Tarangire Luxery camp waren we zelfs de enige gasten en kregen we de Honeymoonsuite aangeboden!
We hebben zelfs heel veel meegemaakt van de great migration, wat we nooit hadden verwacht van tevoren.
Alle accommodaties waren heel erg goed, het eten was heerlijk en we hadden de beste gids die we ons konden wensen! We hebben iedere dag gamedrives gemaakt van 7:30 tot 18:30 en het verveelde geen moment.
We hebben echt geen enkel negatief punt over het safari gedeelte. Wel nog een kleine tip: er wordt verwacht dat je de gids een flinke fooi geeft. Zo'n 20 tot 40 dollar per persoon per dag. (Wat ie ook dubbel dwars waard is!!) Dat kan oplopen tot een behoorlijk bedrag en dat is misschien wel handig om van tevoren aan te geven.

Na de safari gingen we naar Zanzibar om nog een paar dagen bij te komen. De dag na aankomst hadden we een privétour door Stonetown, waar we eerlijk gezegd niet zoveel zin in hadden. Maar we hadden een goede gids en we vonden het toch erg leuk!
De accommodatie in Nungwi was prima, maar vanaf donderdag werd het restaurant overdag gesloten in verband met de Ramadan. Je kon er dus niet lunchen, maar je kon ook niets te drinken bestellen. Voor ons niet zo'n probleem, omdat we donderdag een snorkeltour hadden, vrijdags naar huis gingen en sowieso de voorkeur gaven aan een ander restaurant. Maar misschien wel handig om te weten voor toekomstige reizigers.
Ook was het niet mogelijk om met creditcard te betalen. Er zit een pinautomaat vlakbij het hotel, alleen deed deze het niet altijd en kan je maar kleine bedragen pinnen en betaal je zo'n 6 euro per transactie.
Het uitzicht vanaf het hotel was wel prachtig en we hebben hier nog heerlijk een paar dagen kunnen bijkomen van onze fantastische reis.

Wij zullen een volgende keer zeker weer via jullie boeken. Jammer dat jullie niet alles aanbieden wat nog op ons verlanglijstje staat!
Tijdens de vakantie heb ik met enige regelmaat foto's op social media geplaatst en ik kreeg meteen al de vraag via welke reisorganisatie we hadden geboekt. Hopelijk hebben jullie er binnenkort dus weer wat nieuwe klanten bij!
We willen jullie heel erg bedanken voor alles. Het contact voorafgaand aan de reis heb ik als heel prettig ervaren en de reis was zelf was echt perfect geregeld!

Met vriendelijke groet,

John en Lieke

Tanzania en Zanzibar 2023

och we hebben GENOTEN, ik wil terug!!!!!!!!!!!!

De chauffeurs en koks waren schatjes... zeker de jongens uit Kenia waren zeer proffie en leuk. Eefje & Innocent zijn ook erg leuk! Michael, de chauffeur, heeft nog een ontmoeting met de Keniaanse Cricket Warriors voor ons geregeld... was WAANZINNIG!!!  haha en uiteraard hebben we nog een paar uur langs de weg zitten wachten ivm lekke banden, maar dat heeft natuurlijk zijn charme... 

qua afstanden waren we misschien liever vanaf serengeti naar dar el salaam gevlogen en Mwanza overgeslagen,  maar dat is geen item hoor!

Mensen allemaal even vriendelijk en op het strand in zanzibar hebben de jongens en ik nog gevoetbald met de maasai jongens.

1 minpunt; Simba Campsite (daar hadden ze alleen maar gaten in de vloer.. te ranzig en goor voor woorden) tot grote hilariteit van alle mannen heb ik de chauffeur gevraagd een waterfles kapot te snijden zodat ik daar in kon plassen. 

1 aandachtspunt; Tilapiahotel... incapabel & inflexibel personeel... en ook erg suf, zij hebben daar die URU diamonds haha en ik was in de mood om zeker 5 armbanden te kopen!!!

Maar overall een droomvakantie.

Kan ik foto's voor de chauffeurs en de koks naar jou sturen?

Groetjes, Erna

Rondreis Kenia
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Cookies - Sitemap