Caye Caulker op Belize

Rijke jungle en Caraïbische sferen

Individuele rondreis Belize
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Belize

Belize, het kan haast geen toeval zijn dat ze hier de taal van Bob Marley spreken... Alles is hier relaxed maar wat wil je ook? Fantastische eilanden waar de reggae vibe je van verre tegemoet komt in combinatie met wonderschone jungle...

Onder water is het land gezegend met de mooiste riffen en als je hier dan nog een snufje Guatemala bij gooit, heb je een reis om nooit te vergeten! Niet dat ze zelf geen prachtige Maya ruïnes hebben die diep in de jungle liggen verstopt...

Kijk naar onze voorbeeldreis door Belize en Guatemala.

Deze kun je vanaf € 1995 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Belize & Guatemala
Ons Dagboek
De rijke onderwaterwereld van Belize
Dag 1 - naar Playa del Carmen Het is weer zo ver! We mogen op pad… We hebben maanden geleden bij één van de vele KLM tickets toegeslagen en zo zitten we vanmorgen op stoel...
Lees verder
verborgen parels Guatemala en Belize
Tijd voor nieuwe avonturen en dus een nieuw dagboek! We zijn onderweg naar Guatemala Stad . Daar kun je niet in één keer heen vliegen maar de KLM brengt mij, met blaar (relevant...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Maya tempel in Palenque Mexico
Mexico is echt ontzettend divers. Van de azuurblauwe zee langs de Riviera Maya tot de bergvolkeren in Chiapas, van cultuur in Oaxaca tot culinair in Mexico Stad en van magische dorpen tot...
Lees verder
Chichicastenango markt in Guatemala
Guatemala heeft een slechte naam en ik vraag me al jaren af waarom. Natuurlijk, er gebeurd wel eens wat maar waar tegenwoordig niet? Is dat dan de reden om al die prachtige plekken links te laten...
Lees verder
San Cristobal in Mexico
Mocht je drie weken kunnen spenderen in een tropisch oord dan hebben wij de ultieme reis voor je! Dit is écht een wonderschone reis die je brengt langs één van de grootste...
Lees verder
Voorbeeldreis

Guatemala en Belize; van Maya’s tot reggae

Belize als bestemming alleen is vooral niet handig qua vluchten maar behalve dat is het denken wij ook heel erg leuk om er nog een klein beetje Guatemala aan toe te voegen voor de sfeer! Daarom deze reis bedacht waarbij de nadruk natuurlijk wel licht op Belize met zijn rijke jungle en heerlijke Caraïbische eiland sfeer… Je begint in oud koloniaal Antigua om dan via het meer van Atitlan en de prachtige kleurrijke indianenmarkt van Chichicastenango de jungle van Midden Amerika in te trekken. Via het weinig bezochte Semuc Champey kom je in Tikal wat onze favoriet is qua Maya complexen. San Ignacio en Cockscomb zijn puur natuur bestemmingen. Bij de ene ligt de nadruk op actief zelf ervaren, bij de ander op dieren proberen te spotten. Tot slot een lekker eiland om onder de invloed van Bob Marley lekker over de reis te mijmeren vooraleer je terugvliegt.

Dag tot dag programma 

Dag 1 Bij aankomst in Guatemala Stad staan we op jullie te wachten en rijden jullie door naar Antigua

Dag 2 Een volle dag om deze prachtige plek te ontdekken. Geniet van een goed schuimende cappucino op één van de vele terrasjes of ga je toch liever een vulkaan beklimmen? Kan allemaal!

Dag 3 Een transfer per shuttlebus met meerder toeristen brengt jullie vandaag in Panajachel waar je in de middag dan nog een boottocht zou kunnen maken op het meer van Atitlan. Aan de overkant van het meer kun je de Maya God Maximon gaan bezoeken en dat is zeker een aanbeveling.

Dag 4 brengt jullie naar de markt in Chichicastenango. Deze markt is alleen op donderdag en zondag en dit kan betekenen dat we het programma aan moeten passen want deze markt missen is wel echt eeuwig zonde. Het is niet alleen de markt. In de omringende heuvels worden oude Maya rituelen opgevoerd (nee, niet voor de toeristen maar gewoon vanuit geloofsovertuiging) en de kerken zijn zwanger van de wierook!

Dag 5 en 6 Jullie zetten in een lange rit van een uur of 7 in een transfer met meerdere toeristen koers naar Coban waar je de volgende dag een volle dag excursie naar Semuc Champey op het programma hebt staan en ook de grotten van Lanquin doe je aan.

Dag 7 en 8  Eén van de meest bijzondere plekken in Midden Amerika is ontegenzeggelijk Tikal. Gelegen in een prachtig nationaal park vind je prachtige oude stellae maar is het werkelijk een sprookje in de vroege morgen als je al dan niet met gids het oerwoud wakker hoort worden.

Dag 9 en 10 Tijd om van land en taal te wisselen. Het Spaans moet plaats maken voor het Pidgeon Engels in Belize en jullie komen aan in San Ignacio waar je de volgende dag de ATM excursie maakt. Klinkt wat plastisch maar dit is een zeer bijzondere excursie waarbij je een oud Maya grottenstelsel gaat ontdekken. Je moet geen last hebben van claustrofibie.

Dag 11 en 12 Tijd om even uit te gaan puffen in Placencia, een klein dorpje op de punt van het vasteland van Belize. Een mooie excursie om hier te maken is een uitstap naar het voor de kust gelegen Laughing Bird Caye.

Dag 13 en 14 Een weinig gemaakte stop is het Cockscomb Jaguar Reserve. Er zitten zeker jaguars maar als we realistisch zijn dan is de kans dat je deze ziet nihil. Van het hele gebied is maar een beperkt deel open voor toeristen. Niet getreurd, het is nog steeds een prachtige plek en met een goede Engels sprekende gids is het er puur genieten.

Dag 15 - 17 Caye Caulker is een klein eilandje waar je per watertaxi naar toe vaart. Het heeft een hele fijne sfeer en Bob Marley is er God. Je kunt de komende dagen heerlijk snorkelen en genieten van laid back island life. Op één van de dagen hebben we een boottocht inbegrepen waarbij je lekker gaat snorkelen op het prachtige rif dat hier ligt. Met een groot zeiljacht en lekker vers eten is dit een topdag!

Dag 18 reis je terug per watertaxi naar Belize Stad en weer naar huis

 

 

Prijs: vanaf € 1995 per persoon bij 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Caye Caulker; Seaside Cabanas
 • Antigua: Posada Hermano Pedro
 • Panajachel: Dos Mundos
 • Tikal: Jungle Lodge
 • San Igancio: Cahal Pech
 • Placencia: Seaspray
 • Cockscomb: Maya Centre
 • Coban: Casa Duranta

Inbegrepen in de reissom:

 • Transfers van en naar de luchthaven op privé basis
 • transfers tussen de plaatsen in Guatemala met een collective, een busje met meerdere internationale toeristen. In Belize zijn alle transfers op privé basis
 • Nederlandstalige ondersteuning ter plaatse
 • overnachtingen in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt, vol pension tijdens verblijf in Cockscomb
 • ATM excursie tijdens verblijf in San Ignacio
 • Bezoek aan de markt van Chichicastenango
 • Boottocht op het meer van Atitlan
 • Excursies in Cockscomb met een Engels sprekende gids
 • Snorkelexcursie en boottocht tijdens verblijf in Caye Caulker

Niet inbegrepen in de reissom:

 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • entreegelden
 • fooien
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Watertaxi van en naar Caye Caulker en dit kost ongeveer 15 USD one way
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • internationale vlucht, luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Belize en Guatemala
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Guatemala Stad

Sinds de KLM vliegt op Panama is het best gemakkelijk om een mooie reis door Guatemala hier te beginnen. De stad zelf is redelijk modern en de hotels voor een nachtje prima te doen.

Antigua

Heerlijke oude stad met een waanzinnig uitzicht op een vulkaan die zo uit een boek lijkt te zijn weggelopen. Lekker genieten van de markt, hippe sfeer en de mooie oude straten!

Panajachel

Gelegen aan het meer van Atitlan en 3 vulkanen op de achtergrond kan het uitzicht zich meten met waar ook ter wereld. Ga op zoek naar Maximon, de lokale god die aan de overkant van het meer woont!

Chichicastenango

Er zijn veel indianenmarkten te vinden in heel Latijns Amerika maar de sfeer hier is zeer bijzonder! Elke donderdag en zondag staat dit kleine dorp op zijn kop en kun je op zoek naar snuisterijen maar is het ook mogelijk om een oud Maya ritueel met sjamanen bij te wonen. Geen toeristenkunstje, nee, the real deal!

Tikal

De mooiste Maya opgraving in Centraal Amerika. Een zeer geslaagde combinatie van prachtige tempels en natuur en als je er doorheen loopt voel je je regelmatig Lara Croft. Veel apen en prachtige vogels maar ook neusbeertjes laten zich veel zien.

Livingston

De bevolking van deze "stad" dragen de naam Garifuna en maken de plek tot iets unieks in Guatemala. Het is vooral dan ook de sfeer die je hier moet gaan proeven.

Caye Caulker

Een heerlijk eiland voor de kust van Belize. Het is geen strandbestemming want veel strand is er niet maar om te snorkelen en te duiken is dit het paradijs! Elk hotel heeft natuurlijk wel een zwembad en ligstoelen, dat dan weer wel.

Coban

De stad Coban ligt nog in het hoogland en is bij uitstek de plek om een excursie te maken naar het onwaarschijnlijk mooie Semuc Champey met zijn kalkterrassen en de grotten van Kamba.

San Ignacio

Dorp van 20 duizend inwoners maar tevens dé plek om excursies te maken naar Barton Creek, de beroemde ATM excursie of de ruïnes van Caracol en Xunantunich. Prachtig in de heuvels gelegen is dit een plek dit je niet mag missen!

Caves Branch

Echt een plaatje van een plek. Het is logisch om of hier of in San Ignacio te slapen en dan je uitstappen te doen, daar zit hem de kneep. Niveau van accommodatie is hier hoger en er zijn een aantal excursies die met namen op het grondgebied van Ian Anderson te doen zijn.

Cockscomb Jaguar Reserve

Prachtig gebied waar echt ook jaguars te vinden zijn. Je kunt dag- of avondwandelingen maken. De kans dat je dan een jaguar ziet is helaas niet groot, zijn pootafdruk moet wel lukken! Niet getreurd, geweldige jungle en genoeg andere dieren om te bekijken!

Placencia

Helemaal aan het einde van Belize en heel laid back van sfeer. Vooral leuk om een paar dagen te genieten van het kleine dorpje en de eilanden die in de nabije omgeving liggen en per boot goed te bereiken zijn. Vooral Laughing Bird Caye is prachtig.

Ambegris Caye

Wat meer ontwikkeld dan Caye Caulker en qua accommodatie ook wel wat beter. Het is ook wat groter en daarom kun je er mooi overheen fietsen of karren met een golfkarretje. Excursies die worden aangeboden zijn gelijk aan die van Caye Caulker…

Rio Dulce

Rio Dulce ligt aan een grote lagune waar het heerlijk toeven is en bij uitsteke de plek om een dagexcursie te maken naar Livingston of de nabijgelegen Finca Paraiso waar warmwaterbronnen mengen met watervallen, wat wil je nog meer!

Lamanai Landings

Gelegen vlakbij het stadje Orange Walk wat vooral beroemdheid geniet vanwege de vele mennonieten die er wonen. Vanaf hier maak je een prachtige excursie naar de gelijknamige ruïnes.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Guatemala
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Guatemala
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Belize
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Belize
  Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Belize
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Belize
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Belize
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Guatemala
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Guatemala
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Guatemala
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Belize
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Guatemala
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Belize
  Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Guatemala
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Belize
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Guatemala
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Belize
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Guatemala
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Beste Hans,

Wezijn weer gezond en zeer tevreden thuis. Ik heb vaak gedacht om jullie tussentijds een mail te sturen. we hebben vaak tegen elkaar gezegd dat de reis echt fantastisch was en dat alles zo goed geregeld en op elkaar afgestemd was. 

Maw: we hebben echt een geweldige tijd gehad.

Het eerste hotel in playa del Carmen was helemaal goed. We konden heerlijk bijkomen en genieten van de Mexicaanse dynamiek op het strand.

Daarna naar Tulum waar we met open mond dit paradijsje aanschouwden. We hebben er zo genoten! En ook nog een zeeschildpad op t strand gezien s avonds die eieren ging leggen. Bijzonder schouwspel, de kinderen vonden het fascinerend.

Laguna Bacalar was ook een prachtige plek, waar we relaxten in hangmatten, bubbelbad en zwembad. De kanotocht was erg leuk en goed georganiseerd. Leuke Duitsers die veel vertelden onderweg over het meer en de vogels (al hebben we de foto's en filmpjes nog niet ontvangen).

Palenque waren de tempels indrukwekkend. Het hotel viel wat tegen. 

In de jungle hadden we minder mooi weer. Wel was de omgeving fascinerend, de achtergrondnuziek van brulapen en krekels waren bijzonder. Jammer dat de mensen soms harde muziek opzetten, dat verstoorde de junhlesfeer wel. De activiteiten vielen ook wat tegen qua organisatie, we moesten overal om vragen en alles werd wat sober aangeboden. Wellicht beter om hier vooraf een soort programma te regelen. 

San Christobal vonden vooral Pieter en ik zo geweldig. Het bergklimaat, de markt, de straatjes, de sfeer... Ik had er nog veel langer willen blijven. De tocht naar deMayadorpen en de kerk bracht ons in een andere wereld, we keken onze ogen uit. Toen we hoorden dat de burgermeester de week ervoor door het volk vermoord was, waren we nog meer onder de indruk van de dynamiek in een Mayadorp. 

Ook Merida was een leuke stad, waar we volop genoten hebben. We hebben in de menigte meegedanst, door de straten geslenterd, heerlijk gegeten en geborreld. Het was ook een prachtig hotel, ongelofelijk klantvriendelijk en prachtige koloniale sfeer. De tocht naar de grotten en kleine dorpen in de buurt was ook prachtig en indrukwekkend. 

Chitzen itza was ook een onvergetelijk. Het hotel was adembenemend. We keken onze ogen uit en hebben maximaal genoten van de prachtige voorzieningen. We zijn om zes uur 's ochtends naar de tempel gegaan, een fascinerend schouwspel waarbij in absolute stilte de mist optrok en de zon opkwam. Het grote tempelcomplex was zo indrukwekkend. 

De laatste plek op Holbox was qua voorzieningen wel een stapje terug. Maar de bijzondere omgeving met zandwegen, groenblauwe zee, hangmatten, gezellig dorp en de rondscharrelende leguanen de huisjes maakte veel goed. De walviashaaientocht was een van de hoogtepunten en een onvergetelijke ervaring (ondanks de zeeziekte). Ook het snorkelen, vissen vangen en daarna de vis opeten met elkaar was zo bijzonder. Alleen het hotel bij Holbox was niet zo'n succes. Het personeel snapte weinig, we hebben het vliegtuig terug ternauwernood gehaald mede dankzij onattent personeel. We hebben drie keer gezegd dat we een rekening van het eten moesten betalen, maar men wist niet hoe het zat. We zijn toen maar met alle bagage op een truck vertrokken (de taxi's reden niet vanwege de regen) omdat we veel stress hadden om de boot te halen. Uiteindelijk ging alles net goed.

Terugkijkend was de reis geweldig. Het programma was goed uitgebalanceerd, bijna alle locaties verrassend mooi en aangenaam, de georganiseerde trips waren allemaal leuk en goed. De dame van Solana tours was ook attent. We zijn er blij dat we bij jullie geboekt hebben en willen jullie enorm bedanken voor de goede en attente organisatie. 

Groetjes Marjan

Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

hallo Hans

we hebben heerlijke reis gehad! De kinderen ook erg enthousiast! 

De landen zijn wel veel drukker geworden ivm mijn eerdere reis in 1990, maar ja, dat gaat overal zo. Ik vond bv Chichicastenango tegenvallen nu, veel te druk. Maar Tikal blijft onvergetelijk! 

Qua hotels: ik vond het hotel in Bacalar echt het allerbeste, hele goede service, vriendelijk personeel. Ook Jungle Lodge vond ik erg aangenaam.

Hotel in San Ignacio vond ik erg druk, er zaten steeds grote groepen Amerikaanse jongeren, ontbijt werd afgeraffeld. Maar San Ignacio zelf was wel weer leuk.

Fijn dat het item over het transport wordt opgepakt, de rest van de transporten ging prima hoor, maar dit transport was ver onder de maat inderdaad. 

Nog een kleine tip misschien over transport vanuit Caye Caulker naar laguna Bacalar: wij zijn met de watertaxi gegaan (om 7 u s ochtends, kosten 55 Amerikaanse dollar pp, toen nog kosten douane Belize 20 Amerikaanse dollar , plus bij mexicaanse grens nog 550 pesos (ongeveer 33 amerikaanse dollar pp). Dus ongeveer 88 Amerikaanse dollar pp exclusief de douanekosten voor Belize. 

De andere familie kon geen watertaxi meer boeken, zijn met watertaxi teruggereisd naar Belize stad en met privé vervoer naar Chetumal gegaan. Hun kosten volgens mij: 18 Belizan dollar voor watertaxi, 80 amerikaanse dollar voor privé vervoer, 20 Amerikaanse dollar om Belize uit te komen, GEEN kosten voor mexicaanse grens! Kosten dus ongeveer 29 Amerikaanse dollar pp exclusief douanekosten Belize.  Ze waren een uur eerder in Bacalar dan wij (zelfde tijd vertrokken). Dus veel goedkoper en sneller! Misschien handig om dit gewoon te regelen in de reis, scheelt gedoe en is goedkoper 

De walvishaaientocht hebben alleen mijn man en zoon gedaan omdat ik ziek was, andere zoon erg gevoelig voor zeeziekte, van de andere familie hoorden we slechte verhalen. Ze hebben prachtige walvishaaien gezien, echter ook deze firma kan beter denk ik. Ze hadden zonder overleg onze tocht een dag later gepland, de geplande dag zat al vol. De gidsen spraken geen Engels, probeerden nog extra geld af te troggelen voor de lunch, men moest nog vissen vangen terwijl aantal mensen kotsend in de boot zaten… 

Al met al een hele mooie afwisselende reis, iha prima tempo, op eind wat rustiger en dat was prima zo

hartelijke groeten

Carin 

Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Hoi Hans,

Geweldige reis gehad, met Tikal als hoogtepunt!!! Bijna alles was perfect geregeld. Antigua was top in alle opzichten, Tikal sprong er voor mij persoonlijk uit. De jungle, de dieren, de historie, de mystiek en ook de lodge was top!

San ignacio een heel leuk stadje om te overbruggen, lekker relakst sfeertje, prima hotel ook.

Placencia geweldige vibe. Seaspray was ook te gek, ligging was top!

Echter in Tutznilah was er even een vergissing met de kamer. We kregen een kamer met 1 (relatief klein) bed. Ondanks we de voucher hebben laten zien (1 twin en 2 camas), hebben we bijbetaald voor een upgrade naar een kamer met 2 bedden. Ondanks er verder geen gasten aanwezig waren ????. 

De laatste week in San Pedro was genieten geblazen, even bijkomen van de trip. Mooie combi van strand en op stap gaan en lekker uiteten.

Al met al mn beste vakantie ooit gehad!

Groeten,

Jetse

 

 

 

Reis Guatemala en Belize

Hi Hans

Dank voor je bericht, heel attent ! We hebben een top vakantie gehad. Vooral Guatemala en Belize hadden onze voorkeur, hoewel het hier ook toeristisch is, is het toch meer laid back (zeker in vergelijking met Playa del Carmen).
De service van Solana was perfect. We hebben nog een paar keer via whatsapp contact met ze gehad. Alle transfers waren er op de afgesproken tijden (soms zelfs te vroeg).
 
Wat ons betreft waren de hoogtepunten Antigua, Semuc Champey, Tikal, Laguna Bacalar en Caye Caulker.
De markt in Chichi vonden we alle 4 te druk, maar dit bezoek was toch op doorreis naar Panajachel, dus prima combi.
We vonden het ook leuk om in Guatemala in een collectivo te rijden. We hebben daar ook andere Nederlanders ontmoet (jonge backpackers) dus dat was voor onze kids ook leuk om te zien.
 
Tikal was fascinerend en de jungle lodge was prachtig! We hebben de sunrise tour gedaan met de gids Tony van het hotel, niet goedkoop, maar erg de moeite waard. In het restaurant hadden we de avond van tevoren nog een tarantula zien lopen. Het personeel werd en niet koud of warm van (no pericoloso) maar dat vonden wij toch wel eng, zeker toen hij onder ons tafeltje doorliep!
 
Onze gids naar Semuc Champey (Manuel) was echt fantastisch ! We hebben een hele leuke dag met hem gehad.
 
Ook niets dan lof voor Maya Walk tours, die de ATM tour in San Ignacio aanbieden. Heel professioneel en ook hier was onze gids (Hector) erg informatief.
 
Als we de snorkeltochten vergelijken (Raggamuffin op Caye Caulker en de whaleshark tour op Isla Holbox) heeft die van Caye Caulker onze voorkeur: het was heel ontspannen aan boord en erg goed georganiseerd. We kregen ruim de tijd om te snorkelen en onze gidsen lieten ons fantastische dingen zien. Wat ons aan de whaleshark tour een beetje tegenviel was de lange reis per boot naar de plek waar de vissen zwemmen (2 uur) en we maakten met de boot telkens enorme klappen op het water, waardoor onze jongste een beetje misselijk werd. Eenmaal aangekomen mochten we allemaal maar een minuutje het water in met de gids, maar wat ons nog het meeste tegenstond was de massaliteit: er lagen wel 20-30 bootjes met toeristen die allemaal het zelfde deden, dus vonden we het een beetje zielig voor de dieren. Daarom hebben we meer genoten van de snorkeltocht op Caye Caulker die veel meer ontspannen was.
 
Omdat het windseizoen over was, was 4 dagen op Isla Holbox wellicht te lang. We hadden aanvankelijk nog gekeken naar lessen voor kitesurfen maar het seizoen loopt van november tot mei dus er waren geen instructeurs op het eiland. Maar Isla Holbox is een leuk charmant eiland, erg relaxed, zeker in vergelijking met de hectiek van PdC! Het was heerlijk om af te sluiten in het Magic Blue hotel, heerlijk zwembad en lekkere kamers (en super centraal gelegen).
 
Hoewel het hotel in Isla Holbox (Xaloc resort) ook prima was, leek het erop dat het personeel het werk niet altijd aankon: op zaterdagavond (onze eerste dag) was er een groot feest op het strand bij het hotel en de resten lege flessen e.d stonden er maandag nog. Ook zagen we mensen een bord spaghetti eten in het zwembad, erg vreemd, en we hebben niet gezien dat het zwembad werd schoongemaakt. 
 
Het hotel aan Laguna Bacalar was ook fantastisch! 
 
Het hotel in San Ignacio (Cahal Pech) was iets gedateerd maar verder prima. We hebben overigens heerlijk gegeten in het centrum van San ignacio! 
 
Het hotel op Caye Caulker was ook fijn, lekker centraal gelegen. Wel een beetje inspiratieloos ontbijt (zeker in vergelijking met de andere hotels) : self service bij het zwembad, maar verder prima. Heel attent van het hotel dat ze voor de dag van ons vertrek (al om 06.30 u) de avond vantevoren een koffieapparaatje en wat andere spullen goor het ontbijt hadden klaargezet.
 
De hotels in Guatemala waren ook prima. Fantastisch ontbijt bij Los Bucaros in Antigua in een mooie koloniale ontbijtzaal. 
Los Mundos in Panajachel was ook prima (fijne kamers en badkamer en centraal gelegen) 
Ook vonden we het leuk om in Coban te overnachten: duidelijk niet heel toeristisch, dus leuk om het normale leven van Guatemala mee te krijgen.
 
Tot zover mijn feedback, laat maar weten als je nog meer wilt weten!
 
Met vriendelijke groet
 
Chantal 
Reis Mexico, Guatemala en Belize

Goede middag allemaal,

Bedankt voor jullie mailtje.
Wij hebben een prachtige reis achter de rug. Het was wat we ervan verwachte en zoveel meer??.

Onze persoonlijke hoogtepunten:
- 2-daagse hike Acatenango: Bleek toch zwaarder te zijn dan gedacht, ondanks onze goede voorbereidingen. Toch heel blij dat we dit gedaan hebben. Goede organisatie door Tropicana.
-ATM-cave: Waw, een echte must-do! Wij begrijpen dus waarom jullie dit standaard opnemen in jullie programma
-snorkelen met zeilboot in Caye Caulker: prachtige dag! Ook leuke Caraïbische vibes dankzij de bemanning, een aanrader!
-in Placencia hebben wij de Monkey river tour gedaan. Tip voor natuur- en dierenliefhebbers. Van apen, krokodillen, tarantula tot een heel assortiment aan vogels, mooie dag!
-Tikal: overnachting in het park zelf. De brulapen ‘s nachts gaan we niet missen maar wel onvergetelijke ervaring.

Wat de samenwerking met Solano tours betreft, ook dat verliep vlot, goed bereikbaar en snelle contactname.
Bv Ons programma is ter plaatste moeten aangepast worden, nl de Ferry naar Belize hebben we 1 dag eerder genomen aangezien de agent, van de boottocht tss Rio Dulce en Livingston, ons tijdens die tocht liet weten dat er op zaterdag (en zondag) geen Ferry was. Wij hebben Solano tours gecontacteerd en zij hebben onmiddellijk het nodige gedaan wat betreft ons verblijf (hotel) en vervoer.
(Persoonlijk kwam ons dat niet slecht uit aangezien wij een volledige dag in Livingston achteraf gezien niet nodig vonden)

Kortom, wij hebben 3 prachtige weken achter de rug mede dankzij de goede organisatie van jullie en Solana tours, waarvoor dank!

Binnenkort komen we terug bij jullie op antenne want we kijken al volop uit naar een volgende bestemming volgend jaar, nl Zuid-India.??

Fijne zondag nog en tot binnenkort.
Groetjes Ginny en Werner

Mexico, Guatemala en Belize 2023

Goedenavond

Onze reis zit er helaas weer op.
Deze is omgevlogen.in één woord onvergetelijk.
Wij reizen nu inmiddels al een jaar of 38.
Hebben ook al erg veel van de wereld gezien.Gaan naar iedere bestemming maar 1 keer, dus misschien kun je je voorstellen hoeveel landen we bezocht hebben.
Laat staan met hoeveel reisorganisaties we te maken hebben gehad.
Zo ook met jullie.
We zullen jullie eerlijk zeggen.We hebben het nog nooit zo top geregeld gehad als nu.
Als we jullie een cijfer mogen geven van 1 tot 10 (10 =uitmuntend)dan krijgen jullie een dikke vette 10
Super,super.Overal waar we kwamen stond chauffeur keurig te wachten.Deze waren vaak half uur voor tijd aanwezig.Hotels top geregeld en zijn zeker aan te bevelen. Excursies idem dito. Ook de travel key was
super handig.
Kortom we zouden niet één minpunt kunnen bedenken. Van jullie organisatie kunnen de anderen nog heel veel leren en een voorbeeld aan nemen. Als we weer besluiten een reis te boeken zijn jullie degene die dit mogen organiseren.
Ga zo door.Dikke vette complimenten.
Bedankt voor deze onvergetelijke reis.
Wim & Elma

costa rica rondreis januari 2024
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Cookies - Sitemap