Petra in Jordanie

Waar werelden samenkomen

Individuele rondreis Jordanië en Dubai
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Jordanië en Dubai

We zaten hier een beetje te dubben over leuke bestemmingen die niet te ver weg zijn. Toen kwam het idee op om Jordanië en Dubai te combineren en een heerlijke reis vol contrasten was het gevolg.

Jordanië, met zijn prachtige oude historie die terug te vinden is in Petra en Jerash en het hypermoderne Dubai. Een grotere tegenstelling is haast niet denkbaar. Voeg daar een flinke snuf natuur aan toe in de vorm van de Dode- en de Rode Zee en de woestijn bij Wadi Rum et voilà, een heerlijke reis is geboren!

Kijk naar onze voorbeeldreis naar Jordanië en Dubai.

Deze kun je vanaf € 995 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

De combinatiereis met Dubai kun je vanaf € 1250 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Jordanië en Dubai
Ons Dagboek
Oudheden in Jordanie
Dag 1; Vliegen naar Amman Het is een koude januaridag als wij de tas hebben gepakt voor een weekje Jordanië en Dubai . Eerstgenoemde is niet nieuw voor me maar het is altijd leuk om er...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Tempel in Egypte
De ideale reis door Egypte gaat een paar dagen naar Cairo om even de souks op te snuiven en natuurlijk de pyramides te bezoeken om dan koers te zetten naar Aswan . Vandaar kun je dan met een...
Lees verder
Voorbeeldreis

Jordanië en Dubai; een bijzondere mix van oud en nieuw

Jordanië is een klein land en daarom uitzonderlijk geschikt voor een korte reis. 8 dagen is afdoende om de belangrijkste plekken te zien. Petra is van uitzonderlijke schoonheid maar ook de duinen en rotsen van Wadi Rum zijn om kippenvel van te krijgen. De Dode Zee is als bijzonderheid iets wat je niet over wil slaan en de Rode Zee kun je in Aqaba ook prima ontdekken. Wij bieden, dankzij een mooie verbinding van Royal Jordanian, de mogelijkheid om er een paar dagen Dubai aan te plakken. Dat is extra leuk omdat bijna alles daar nieuw is en in schril contrast staat met de oude schatten van Jordanië.

dag tot dag programma:

Dag 1: Bij aankomst in Amman staan wij natuurlijk klaar om je naar je hotel te brengen. Momenteel is het nog steeds zo dat het visum gratis is zo lang wij jullie maar vooraf aanmelden, scheelt je toch al gauw 45 euro.

Dag 2: Vandaag brengen we je in de morgen naar Jerash waar een lokale Engels sprekende gids klaar staat om je de belangrijkste dingen te vertellen over deze prachtige Romeinse overblijfselen. Daarna reis je terug naar Amman waar je dan ook de belangrijkste plekken kort aandoet. Je slaapt vannacht nog in Amman.

Dag 3: Een wonderschone rit over de Kings Highway brengt je via Mount Nebo en Little Petra naar Petra. Mocht je ook nog het kruisridderfort van Kerak willen bezoeken moet je echt zorgen dat je op tijd weg gaat en met de chauffeur een kleine toeslag afspreken.

Dag 4: Petra, de oude stad van de Nabateeërs bereik je door de Siq door te wandelen. Een prachtige kloof die vrij nauw wordt voordat Petra zelf voor je ligt. Echt een fantastische plek. Ook hier zetten we een lokale Engels sprekende gids voor je klaar.

Dag 5: In Wadi Rum is Lawrence of Arabia gefilmd en als je er rondrijdt snap je helemaal waarom. De meest bizarre vormen en kleuren vind je in deze semi woestijn. Vannacht slaap je in een tented camp dat alleen maar bijdraagt aan de beleving. Met wat mazzel is er ook zang en dans van de lokale nomaden.

Dag 6 en 7: Aqaba, nou ja, ik kies hier zelf altijd graag voor Tala Bay dat op een kleine 10 minuten rijden van Aqaba zelf af ligt. Dat doen we omdat het koraal hier geweldig is en je zo alle tijd hebt om je hotelkamer uit te lopen en dan te gaan genieten van al het moois onder water.

Dag 8 en 9: De Dode Zee is je laatste stop in Jordanië. Het is wel een stukje rijden op dag 8 maar haast hoef je zeker niet te hebben. Je kunt dan de volgende dag gebruiken om je in Dode Zee modder te (laten) rollen of om gewoon drijvend een boek te lezen want ondergaan in het water is niet te doen.

Dag 10 naar huis of Dubai. Kies je voor Dubai dan staan we daar klaar om je naar je hotel te brengen en zit in de dagen dat je er zit ook een stadstour met meerdere internationale toeristen. Op dag 13 brengen we je naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis. In Dubai is genoeg te doen, maar je moet wel openstaan voor winkelen of ander vermaak in een winkelcentrum.

 

 

Prijs vanaf € 995 per persoon bij 2 personen

De reis inclusief Dubai vanaf € 1250 per persoon bij 2 personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Hotels die we tijdens deze reis gebruiken:

 • Amman: Sulaf hotel
 • Petra:  Old Village
 • Wadi Rum:  Rahayeb Camp
 • Aqaba: Marina Plaza
 • Dode Zee: Dead Sea hotel
 • Dubai: Hilton Garden Mall of the Emirates

Inbegrepen in de reissom:

 • Privé vervoer met chauffeur en airconditioning
 • Entreegelden voor Jerash en Petra en ter plaatse ook een Engels sprekende gids
 • Overnachtingen in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt, half pension in Wadi Rum
 • 2 uur durende jeeptocht in Wadi Rum met Engels sprekende gids
 • Indien je Dubai toevoegt zijn er ter plaatse transfer van en naar de luchthaven inbegrepen net als een lokale stadstour met meerdere internationale toeristen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes etc.
 • Fooien
 • Boekingskosten € 20
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Entreegelden (Petra en Jerash zijn wel inbegrepen)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Internationale vlucht Amman/Dubai v.v., luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Jordanie en Dubai
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Aqaba

Het enige stukje Rode Zee van Jordanië......snorkelen en duiken doe je het beste in Tala Bay dat ongeveer 10 minuten rijden naar het oosten ligt. Heerlijk om je reis te besluiten!

Kerak

Als kruisvaarder je interesse hebben is een bezoek haast wel een must!

Dubai

In 30 jaar van niets tot iets......en niet zo maar iets! Hypermoderne architectuur en een enorme smeltkroes van culturen maken Dubai echt tot een hele leuke plek! Voeg daar een snufje souk, een warme zee en hypermoderne winkelcentra bij en je kunt je hier prima een paar dagen vermaken!

Amman

Amman is een mooie mix van oud en nieuw en is een prima uitvalsbasis voor het noorden van het land. Zelf heeft het ook nog een mooie citadel en Romeinse opgravingen...

Jerash

Prachtig behouden gebleven Romeinse stad op een klein uurtje rijden van Amman. Zeer de moeite waard en je hoeft echt geen geschiedenisliefhebber te zijn om het mooi te vinden!

Madaba en Mount Nebo

Laatstgenoemde is vooral beroemd als plaats waar Mozes over het beloofde land keek. Mount Nebo wordt vaak met Madaba, waar kerken met wonderschone mozaïeken te zien zijn, gecombineerd als een dagtocht of op doortocht naar Petra.

Dode Zee

Bijzonder omdat je nergens anders ter wereld 400 meter onder de zeespiegel kunt staan. Het is hier ook altijd een stuk warmer dan de rest van Jordanië. Leuk voor een middag als uitstap vanaf Amman of om een nachtje te ontspannen.

Petra

Eén van de nieuwe wereldwonderen en als je de Siq uit komt lopen en op het eerste gebouw, de "treasury" stuit dan voel je je echt even Indiana Jones, wonderschoon!

Wadi Rum

De makers van Lawrence of Arabia hadden zeker smaak! Dit stukje woestijn is prachtig en nodigt je uit om te genieten van wonderschone kleuren en bizarre gevormde rotsen en diep rood zand.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Jordanië & Dubai Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Jordanië & Dubai Bekijk Sluit
 • Verzekeringen Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Jordanië & Dubai Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Jordanië en Dubai Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Jordanië & Dubai Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Jordanië en Dubai Bekijk Sluit
 • Klimaat - Jordanië & Dubai Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Jordanië & Dubai Bekijk Sluit
 • Vervoer - Jordanië & Dubai Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten? Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Beste Hans,

We hebben een geweldige reis gehad, heerlijk en indrukwekkend.Vooral Jerash, Danah en Petra sprongen eruit. Overigens waren ook Madaba en Mount Nebo meer dan de moeite waard. Wat tegenviel was eigenlijk alleen de reistijd de 1e reisdag, die was te lang. En dan hebben we nog niet eens het kasteel in Kerak bezocht. We waren pas om 8 uur in Danah en hebben dus dik 2 uur in het donker gereden. Ik denk dat we dit wat onderschat hebben. De Kings Highway gaat gewoon niet snel en zeker voor Jerash heb je tijd nodig.

Leerpuntje voor de volgende keer.

Wadi Rum vonden we de rondrit heel erg imposant, mooier dan bijv. de woestijnrit in Marokko, zeker anders. Wat we jammer vonden was dat er in ons kamp veel omgevingslicht was en je hierdoor (en door het zand)vrijwel geen sterrenhemel kon zien.

Verder vonden we de verscheidenheid aan hotels verrassend, de eenvoud maar warmte in Danah en luxe in Petra.

Kortom, Buiten het kamp in Wadi Rum, vooral door het vele licht, alles prima bevallen.We komen voor de kerst nog een keer langs om over een volgende vakantie te praten.

 

Groeten, ook aan Tonia,

Dick en Tiny

Rondreis Jordanië
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van