Hassan 2 moskee in Marokko

Het leven kan zo aangenaam zijn

Individuele rondreis Marokko
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Marokko

Op de een of andere manier heeft het ontzettend lang geduurd voordat we Marokko leerden ontdekken. We hadden er niet zo veel mee. Nu is dat allemaal anders. We hadden al veel verhalen gehoord over Marrakech maar grappig genoeg bleven meestal de negatieve dingen hangen. 

Handelaren die van alles willen verkopen, het stof, het vuil. Het is waar, dat is er ook allemaal maar er is zoveel meer! Dompel je onder in Fes, bezoek de duinen van Zagora of de vele prachtige groene valleien die het land rijk is. We weten ook nog wat hele mooie plekken in de bergen en als je dit combineert leidt dit tot een sprookje van 1001 nacht!

Kijk naar onze voorbeeldreis door Marokko.

Deze kun je vanaf € 1195 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Marokko
Ons Dagboek
Kamelentocht in Marokko
Dag 1: Je kunt op 1001 manieren naar Marokko vliegen. Het kan tegenwoordig zelfs met onze vrienden van EasyJet. Wij kiezen echter voor "good old" Royal Air Maroc. Het is een relaxte...
Lees verder
Het is echt veel te lang geleden. Dat realiseer ik me pas als ik in het vliegtuig stap naar Marrakech . Met Transavia ben je er zo en de vliegtijden zijn ook nog een schappelijk. Om 5 uur stappen...
Lees verder
Voorbeeldreis

Marokko; in de ban van 1001 nacht

Een reis naar Marokko is een reis die je op maar een paar uur vliegen naar een hele andere wereld brengt. De steden zijn exotisch en ruiken naar medina’s vol kruiden en specerijen. Fes ruikt dankzij de leerlooierijen die er zijn minder prettig maar in mijn ogen is het wel één van de mooiste steden. Vanaf daar zou je een route kunnen nemen naar het zuiden die de duinen van Merzouga aandoet om dan via de kasbah van Ait Benhaddou naar Marrakech te rijden. Nog een snufje strand in Essaouira en je hebt echt een hele fijne reis die je prima zelf per huurauto kunt maken.

Dag tot dag programma

Dag 1 bij aankomst in Casablanca pikken jullie de huurauto op en rijd je naar Rabat dat niet ver weg is. Je zit hier gelijk lekker aan zee en komt gelijk in de juiste sfeer.

Dag 2 en 3; het prachtige Meknes ligt op een paar uur rijden en in mijn ogen is deze stad nogal ondergewaardeerd. Ik zet hier een halve dag een gids klaar om te voet de prachtige medina te ontdekken. 

Dag 4 en 5 Via Volubilis (een mooie Romeinse opgraving) kom je in Fes. De medina hier vind ik zelf de meest tot de verbeelding spreken. De sfeer verandert hier ook nauwelijks. De lucht van de leerlooierijen kan heftig zijn maar een halve dag met een gids aan de wandel is ook hier in mijn ogen wel een must.

Dag 6; na de steden in het noorden zet je nu koers naar de woestijn. Dat is echter een forse rit en daarom kies ik er altijd voor om je een nacht onderweg te laten slapen. Erfoud is een heerlijke plek om dat te doen en we hebben hier ook een prettige accommodatie.

Dag 7 en 8; de duinen van Merzouga zijn beroemd. Je slaapt hier een nacht in een kasbah aan de rand van de duinen maar de andere nacht slaap je er gewoon middenin. Eenvoudig maar de sterrenhemel zul je nooit meer vergeten!

Dag 9 en 10; de Todra kloof vind ik indrukwekkend en het mooie is dat je hem prima zelf te voet kunt ontdekken. Er zijn ook mensen die zowel de Todra als de Dades kloof willen doen. Geen enkel probleem maar dan kun je beter de reis een dagje langer maken.

Dag 11 en 12; een mooie rit brengt je in Aït benhaddou dat je op dag 12 kunt ontdekken. Deze plek is voor talloze films gebruikt en als je er rondloopt snap je perfect waarom. Nog een insider tip, hoe hoger je gaat, hoe minder toeristen!

Dag 13 en 14; Marrakech is altijd een va et viens geweest van passanten en ook al is het aantal toeristen fors gestegen, het blijft gewoon een magische plek met de Djma el Fna als middelpunt. Je dropt de auto in Marrakech bij aankomst omdat dit prijstechnisch het beste uitpakt.

Dag 15 – 17; Een reis naar Marokko kan makkelijk 3 weken duren. Ik heb voor nu gekozen voor Essaouira maar dan doe ik eigenlijk Imlil te kort, wat een geweldige plek in de bergen is en als je van wandelen houdt mag je het niet overslaan. Essaouira is een sfeervol vissersdorp met een mooi breed strand dat vooral in de zomer fijn is want altijd een stevige bries, wel goed insmeren…

Dag 18 rijd je met een transfer terug naar Marrakech voor een laatste nacht en de volgende dag vlieg je terug naar huis (dag 19)

 

 

Prijs: vanaf € 1195 per persoon bij 2 reizende personen.

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Marrakech: Riad Sabah
 • Essouira: Riad Zahra
 • Rabat: Riad Dar Dar
 • Meknes: Riad Yacout
 • Fes: Dar Settash 
 • Erfoud: La Rose du desert
 • Merzouga: Kasbah Mohayut
 • Aït Benhaddou: Riad Maktoub
 • Todra kloof: Auberge le festival

Inbegrepen in de reissom:

 • Huurauto (economy model) met airconditioning en verzekeringen vanaf aankomst Casablanca tot aan aankomst Marrakech
 • Transfers van en naar Essaouira
 • Halve dag gidsen in Meknes en Fes
 • Excursie naar de duinen bij Merzouga waar je ook een nacht slaapt in een bivouac en avondeten is die dag inbegrepen.
 • Alle overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt in voornoemde hotels, half pension in Merzouga

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes etc.
 • Fooien
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Entreegelden
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Internationale vlucht, luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Marokko
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Marrakech

Laat je betoveren door Marrakech en vooral door het beroemde plein; de Djma el Fna. Oosterse mystiek op zijn best. Koopjes jagen in de altijd koele souk is natuurlijk ook een must!

Merzouga

De duinen van Erg Chebbi zouden in elke reis moeten zitten maar niet in de zomer, te heet!

Gorges du Dades

Een prachtige vallei waar je prima een nacht kunt verblijven, voldoet zeker aan het 1001 nacht gevoel

Gorges du Todra

Deze vallei is vooral te voet te ontdekken en 2 nachten zijn eigenlijk wel aan te raden

Aït Benhaddou

Een kasbah die vooral ook een film monument is, hoe hoger je de kasbah in loopt hoe rustiger het wordt

Essouira

Tot nog niet zo heel lang geleden een slaperig vissersdorp. Nu is het „ontdekt" maar weet het gelukkig erg veel van zijn charme vast te houden. Het strand is wijds en met een heerlijke zeewind is het er zalig toeven en surfen.

Rabat

Laat je verwennen in een stad die door veel mensen om onbegrijpelijke redenen wordt overgeslagen. Gelegen aan zee heeft het een intieme souk en een paar fantastische hotels en restaurants die zich met het beste mondiale niveau kunnen meten.

Atlas gebergte

Een wonderschoon gebergte met de Mont Toubkal als hoogste piek. Vooral in de lente is het onbeschrijfelijk mooi als de bloesems hun best doen om je te bedwelmen.

Erfoud

Poort naar de woestijn en een logische stap als je per huurauto vanaf Fes onderweg gaat

Fes

Eén van de vier koningssteden. De oude souk staat op de Unesco lijst van beschermde werelderfgoederen. Behalve de prachtige souk is het ook een feest om de lokale ambachten zoals bv. het tapijtweven te gaan bekijken.

Meknes

Nog steeds bekend als het „Versailles van Marokko", nog meer aanbeveling nodig?

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Marokko
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Marokko
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Marokko
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Marokko
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Marokko
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Marokko
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Marokko
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Marokko
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Marokko
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hi Hans. Je bent me voor! Het was super!!! We hebben enorm genoten. Nergens last van gehad en iedereen meer dan aardig. Ik ga nog eens terug! Groet! Ghada. 

Ps. Zodra ik wat foto's heb stuur ik je er een. Tis nu een chaos...

Rondreis Marokko

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022

Beste Hans,

we hebben echt een geweldige reis gehad. Het was wel zeer warm de eerste week (40-45gr), dus de steden bezoeken werd daardoor iets meer een uitdaging... Maar we hebben ons gewoon aangepast aan de Marokkaanse cultuur en veel siesta's gehouden.

Fijn dat alles zo goed geregeld was, de auto stond klaar, buskaartjes werden spontaan bij de Riads langsgebracht en overal prettig verwelkomd met een kopje thee.

Als we terugkijken, dan zijn we het helemaal met je eens dat de rondleidingen door de medina's van grote waarde zijn. Wel waren wij al wat sneller uitgekeken op de steden, met name door de hitte, dus een zwembad zou voor ons de volgende keer een voorwaarde zijn ;). De sahara en Todra vallei waren prachtig. Het hotel in Erfoud en Eit Ben Haddou was echt supermooi (en weer zwembad, haha). De verkoeling in Essaouira was heerlijk, net Zandvoort!

Dank dat jullie het zo goed hebben geregeld.
Groetjes
Jonneke en Rick

Marokko reis juni 2022
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies