Vietnam

Een reis door een land met veel gezichten

Individuele rondreis Vietnam
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Vietnam

Vietnam stond al lang op onze lijst. Dat kwam voornamelijk door Sapa waar we al jaren naar toe wilden in combinatie met de Top Gear special die we zagen en waar we onder de indruk raakten van de landschappen.

Sapa is overweldigend en mag in geen enkele route ontbreken in onze ogen. De rest (dat klinkt oneerbiedig maar is zeker niet zo bedoeld) is echter een bezoek ook meer dan waard! Wij vonden Hoi An, Hanoi en Saigon de uitschieters in positieve zin! Laat je meenemen naar een land waar eten een kunst op zich is...

Kijk naar onze voorbeeldreis door Vietnam.

Deze kun je vanaf € 1995 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Vietnam
Ons Dagboek
In de straten van Hanoi Vietnam
Dag 1: vliegen naar Hanoi Eindelijk is het zo ver. Na bijna twee jaar gaan we terug naar Azië. Belachelijk natuurlijk maar het is er gewoon niet van gekomen. We waren te druk met andere...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Tempel bij Angkor Wat in Cambodja
Iedereen zegt altijd over bijvoorbeeld de Taj Mahal; je moet er een keer zijn geweest. Meestal kloppen die beweringen ook wel. Hetzelfde werd ons verteld over Angkor Wat, alleen moet je er niet...
Lees verder
Zonsondergang op Koh Samui in Thailand
Mocht je rond de drie weken of meer hebben dan is dit zeker een optie. Je pikt dan gewoon Angkor Wat mee in Cambodja en begint of eindigt de reis in Vietnam. Naar gelang hoeveel tijd je hebt kun...
Lees verder
Kleurrijke markt van Sapa in Vietnam
Elke rondreis die we bij Dagboek verkopen, begint bij onze eigen kennis. Dat is in dit geval niet anders. Laos verraste ons met zijn vele groen en heerlijk ontspannen sfeer. Luang Prabang is...
Lees verder
Voorbeeldreis

Vietnam - rijk en gevarieerd! 20 dagen de irissen en de papillen verwennen

Deze reis begint in het noorden en neemt je mee naar de kleurrijke bergvolkeren alvorens je in Halong Bay te brengen. De keizerstad Hue en het uit een prentenboek weggelopen Hoi An staan daarna op het programma. Saigon is modern en een hele stap vooruit in de tijd... Dan maak je deze reis af met een bezoek naar de Mekong Delta en sluit je af op een heerlijk strand in het zuiden van het land.

dag tot dag programma

Dag 1 en 2; Bij aankomst in Hanoi staan we je natuurlijk op te wachten en brengen we je bij je gezellige hotel midden in de oude stad. Geniet met volle teugen van deze heerlijke plek.

Dag 3 -5: We brengen je op dag 3 naar de nachttrein en de volgende morgen kom je aan in Lao Cai. Na een ontbijt nemen we je mee naar een mooie markt die hier op verschillende weekdagen worden gehouden door de kleurrijke minderheden die dit gebied rijk is. Op dag 5 maak je een mooie trektocht in het gebied rond Sapa vooraleer je de bus terug neemt naar Hanoi.

Dag 6 en 7: Je zet koers naar Halong Bay waar je per boot de beroemde baai gaat ontdekken. De volgende dag rijd je weer terug naar Hanoi.

Dag 8 en 9: Je vliegt naar Dong Hoi waar we klaar staan en vandaag en morgen ga je de grotten van Phong Nha ontdekken. Een haast mythische plek en nog maar weinig bezocht.

Dag 10 en 11 : Vandaag zet je koers naar Hue waar je in de middag aankomt. De volgende morgen heb je er een boottocht en bezoek je de Verboden Stad waarna we je een lokale proeverij aanbieden. Dan is het tijd om door te reizen naar Hoi An.

Dag 12: Hoi An is een snoezige plek en vooral in de avond is het er sprookjesachtig! Er hangt gewoon een hele fijn sfeer en bijna elke hoek is fotogeniek.

Dag 13 en 14; Je vliegt naar Saigon waar we klaar staan en de volgende dag ga je op een stadstour waar je belangrijkste plekken gaat bekijken zoals de kathedraal en het oude postkantoor in Franse stijl.

Dag 15 en 16; hoogste tijd om de Mekong Delta te ontdekken. Je reist via een mooie drijvende markt naar Can Tho waar je de volgende de markt van Cai Rang gaat bezoeken. Dat wordt een feestje voor het fototoestel.

Dag 17 – 19 Lekker uitbollen aan de strand in Zuid Vietnam. We brengen je naar Mui Ne met zijn imposante zandduinen. Lekker een paar dagen relaxen en genieten.

Dag 20 brengen we je naar de luchthaven in Saigon en vlieg je terug naar huis.

 

 

Prijs: vanaf € 1995 per persoon o.b.v. 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Hanoi: Golden Lotus hotel
 • Halong Bay: Oriental Junk
 • Hue: Mondial Hotel
 • Phong Nha: Phong Nha Lake House
 • Hoi An: River Beach Resort
 • Saigon: Bong Sen hotel
 • Can Tho: Nam Bo Hotel
 • Sapa:  Sunny Mountain Hotel
 • Mui Ne: Coconut Beach Resort

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport met privé vervoer met airconditioning en chauffeur behalve van en naar Halong Bay, dat zal met meerdere toeristen zijn en de bus terug uit Sapa
 • Binnenlandse vluchten volgens programma (Hanoi – Dong Hoi en Danang – Saigon)
 • Accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Verblijf Halong Bay op basis van vol pension en activiteiten inbegrepen
 • Nachttrein naar Sapa
 • Bezoek markt en wandeltocht tijdens verblijf in Sapa met Engels sprekende gids
 • Bezoek drijvende markt van Cai Rang
 • Stadstour in Saigon
 • Entreegelden en boottocht met Engels sprekende gids in Phong Nha
 • Boottocht op de Parfum rivier en de Verboden Stad in Hue met Engels sprekende gids
 • Verrassingslunch in Hue

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes etc.
 • Fooien
 • Boekingskosten € 25 ,-
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Internationale vlucht en luchthavenbelastingen
 • Visum
 • Verzekeringen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Vietnam
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Nha Trang

Mocht je heel graag willen snorkelen en duiken dan is deze plaats aan het einde van de reis het overwegen waard. Voor de kust liggen diverse eilanden waarop je op sommige ook kunt slapen. Deze zijn vaak minder druk en een prima afsluiting van de reis. Nha Trang kun je per vliegtuig vanuit Hanoi of Saigon bereiken.

Cantho

Gelegen diep in de Mekong Delta is dit de meest logische plek om te overnachten bij een bezoek aan de Mekong Delta. Het is ook mogelijk om een nacht bij de mensen thuis te slapen bij een bezoek aan de Mekong Delta. In Cantho hebben we een heerlijk boutique hotel gevonden en eigenlijk alleen daarom moet je er al heen!

Phu Quoc

Dit eiland is snel aan het veranderen maar voor nu een bezoek nog meer dan waard! Je kunt er heerlijk slenteren over de night market, snorkelen aan de zuidpunt van het eiland of het nationale park bezoeken. Naar Phu Quoc kun je per boot of vliegen vanuit diverse steden.

Chau Doc

Gelegen aan de grens met Cambodja en daarom het vermelden waard... nou ja, ook het Victoria hotel dat majestueus over de Mekong uitkijkt en waar je lekker kunt eten mag ook niet onvermeld blijven. Verder is het hier een kwestie van karaoke zingen en/of slapen...

Mekong Delta

Mocht je het eens anders aan willen pakken dan is het erg leuk om een nacht bij een lokale familie te slapen! Lekker varen door de kleine stroompjes en genieten van het leven van alledag...

Phong Nha

Natuur bezoeken in Vietnam is een kunst op zich en de grotten van dit gebied zijn een uitgelezen mogelijkheid. Voeg hierbij een geweldige accommodatie aan een meer waar het heerlijk toeven is en je weet genoeg.

Da Lat

Een mooie stop in de hooglanden tussen Nha Trang en Saigon. Een prettig klimaat zorgt er voor dat het enorm geliefd is bij de Vietnamese bevolking maarr het aantal highlights is beperkt.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Hanoi

Eén van de mooiste steden in Azië met een werkelijk prachtig oud centrum. Geen hoogbouw maar kleine meertjes en knusse straten. Puur genieten!!

Ninh Binh

Ook wel Halong Bay op het land genoemd. Een karstgebergte waar je op verschillende plaatsjes door kunt varen met bootjes. Een haast Efteling achtige ervaring...

Sapa

In onze ogen een must bij een bezoek aan Vietnam. De bergvolkeren in het noorden hebben nog maar weinig van hun oorspronkelijke charme verloren en het gebied is werkelijk fantastisch qua natuur. Gaat dat zien, gaat dat zien!

Halong Bay

Laat je verwennen tijdens een 2 daagse cruise door één van de mooiste en grilligste landschappen ter wereld. Bezoek enorme grotten en ga zwemmen in één van de baaitjes, ook een must see op elke reis waar Vietnam in zit...

Hue

De oude keizerstad Hue is in onze ogen één van de meest authentieke plekken in Vietnam en verdient dan ook een warm plekje in onze harten. Laat je betoveren door alle oude kunst die hier te vinden is.

Hoi An

Samen met Hue vormt Hoi An een groots levend openlucht museum en we zijn er zeker van dat je hier zult genieten. Het dorp zelf is prachtig en vooral in de avond bijna sprookjesachtig. Dan ligt het ook nog eens vlak aan zee en zijn de stranden hier heerlijk. Tot slot is er nog My Tho dat je zou kunnen vergelijken (enige fantasie is wel nodig) met Angkor Wat in Cambodja

Saigon

Veel mensen vinden het een hel, voornamelijk vanwege het verkeer en de warmte. Wij vinden het een heerlijke stad waar je zeker even rond moet kijken. Leuke markten, hippe wijken en natuurlijk de Cu Chi tunnels binnen bereik.

Mui Ne

Op ongeveer twee uur rijden van Saigon eigenlijk één van de beste strandoptie's in Vietnam. Mooie stranden en een heerlijke zee om in te zwemmen.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Vietnam
  Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Vietnam
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hallo Hans en Tonia, 

Wij hebben een prachtige reis gehad en er echt van genoten met de jongens en zoveel indrukken en ervaringen meegemaakt, teveel om op te noemen !  :)

De drukte in HCMC tegenover de rust op het water in de Mekong delta.  Een relatief rustig Hanoi en een prachtig Sapa met trekking door de rijstvelden.

Overal was er veel zorgzaamheid van de mensen ( en de gidsen ! ) .Vooral de gidsen Luang en mr. Ling in hun organisatietalent en specifiek mr Ling (in Hoi An ) met zijn kennis. Hij gaf ook Chris nog een verjaardag cadeau, heel attent !

Halong Bay was een verademing op zich en bijzonder aangenaam voor ons.

In Hoi An zijn we ook ook nog naar een kledingzaak geweest en een heren suite, een pantalon en dames blouse op maat laten aanmeten, geweldig gelukt !

We hebben een ochtend gefietst, als tripje georganiseerd door het Resort. ook heel interessant en leuk geweest.

We hebben op de laatste dag nog een tripje per speedboat naar de Cham eilanden gemaakt en lekker gesnorkeld en gezwommen, absoluut  een aanrader ( ook geregeld door mr. Ling. ) 

We zijn bijzonder tevreden over de organisatie vanuit Dagboek reizen in combinatie met jullie lokale gidsen, overal waren de transfers goed geregeld en waren de mensen op tijd (met duidelijk bordje Party Heijink ).

Ook de accommodaties en het lokale eten waren allemaal erg geslaagd, ook heel afwisselend in stijl, en paste goed bij ons. Vooral de zwembaden en de WIFI FREE  bij de hotels is met kinderen heel aangenaam.

Complimenten hiervoor !

Rondreis Vietnam

Beste Hans, 

Het is veel te koud hier! We willen terug! Thuis aangekomen weer lekker druk met alles en nog wat. We vonden de reis erg leuk en zijn ook lekker tot rust gekomen, hadden we beide wel nodig.

Enige puntje was dat sommige vluchten niet lekker aansloten waardoor we tijd verloren en dat op het vliegveld moesten volmaken. 

Al met al mooie reis! Nogmaals dank voor het samenstellen van de reis! En dank aan Mr. Phong contactpersoon in Vietnam, hij was erg behulpzaam met alles!

Wie weet tot weer in de toekomst... voor een ander mooie reis.

 

Lin

Rondreis Vietnam & Cambodja

Goedemiddag Hans,

Ja we zijn weer terug (helaas), na een onwaarschijnlijk mooie, fantastisch georganiseerde en indrukwekkende reis. Het was perfect geregeld door jullie en voor herhaling vatbaar. wel weer wat geleerd : keuzes maken. Sommige plekken waren zo mooi, leuk , interessant,  maar waren we veel te kort... Nog maar een keer terug. 

Weinig tot geen struggles. Een kamikaze rijtocht van Sapa terug naar Hanoi. Chauffeur reed als een dolle, vond t nodig om een paar keer te stoppen om aan een bong te hangen en stopte midden op de snelweg in het donker om er vervolgens een vriend in te laten stappen die ook even in Hanoi werd afgezet...

Jasje  niet meer terug gekregen (vergeten Halong Bay) : wel direct actie door agent Vietnam en onze gids. Super! 

Helaas pieste het van de regen  op Koh Rong Saloem, ingewikkeld met aankomst: verkeerde pier afgezet ... 1,,5 uur lopen over strand in stromende regen... uiteindelijk geregeld ., ander bootje paar dollar vriendelijk blijven lachen hahah . Het  resort zelf en zeker eigenaar en personeel maakten alles goed. Terug was wel een uitdaging daar Agent Cambodja per se wilde dat we de vroege boot naar vaste land terug namen om zeker op tijd te zijn in Phnom Penh. Per saldo betekende dat om 815 vertrek, boot 845 , terugreis PP aankomst vliegveld ca 1430/1500 . Vertrek 23.35h .  en dus nog terug Duesseldorf via via via ...Best wel lang , maar we hebben alles overleefd. :-)

Reis om nooit te vergeten en zeker bij een vervolgbestemming ergens ter de wereld kom ik graag bij jullie terug

Dank!!!

met vriendelijke groet/with kind regards,

 

Karen

Rondreis Vietnam & Cambodja

Beste Hans en Tonia,

Hartelijk dank! Wat is Vietnam een bijzonder mooi land; lieve, vriendelijke en behulpzame mensen, een prachtige natuur, veel cultuur en niet geheel onbelangrijk ontzettend lekker eten!

Onze reis is voorspoedig verlopen en we hebben echt genoten! De trekking in Sapa, Halong Bay – met een strak blauwe lucht en niet veel bootjes om ons heen ivm laagseizoen – en Hoi An waren voor ons toch wel de hoogtepunten van de reis en natuurlijk het eten… In Sapa zelf waren ze zo’n beetje de hele doorgaande weg aan het repareren dus dat leverde vooral veel graafmachines en modder in de straten op. Iedereen die je op je reis tegenkwam had het erover, Sapa zelf nee, maar de natuur ja! De Bac Ha markt vonden we erg bijzonder en met name de levende dieren die verkocht werden.

Alle hotels waren fijn, lekker kleinschalig en een goede service. Sapa hotel was eigenlijk het minst omdat we de badkamer niet heel schoon vonden, althans dat kwam zo op ons over. Overnachting op de boot, Phong Nha Lake Resort en Victoria Beach waren de toppers!

We danken jullie heel hartelijk voor het samenstellen van deze mooie reis waar wij in ieder geval hele fijne herinneringen aan over hebben gehouden!

We missen het eten nu al…

Hartelijke groet,

Marcel & Esther

Reis Vietnam

Beste Hans,  

Save back home! Het was een unieke belevenis, we hebben enorm genoten, behoorlijk intensief en ook qua indrukken was het intens. Enorm vriendelijke mensen, prachtige natuur, interessante cultuur en historie en ook nog eens lekker eten/drinken. Een aanrader! Een goed programma en goed geregeld, waarvoor onze dank. Inderdaad, misschien jammer van het niet meemaken van Ha Long bay, al weten we niet wat we missen en door alle andere activiteiten hebben we het ook niet heel erg gemist, een mooie reden nog eens terug te gaan. Nu weten we wat we intensiever voor het een, minder voor het ander en sommige dingen niet, andere juist wel willen zien en beleven.

Onderweg veel contact gehad met mr. Phong om de details vernemen, dus dat was vooral in het begin spannend omdat belangrijke details niet op het reisplan stonden en we niet precies wisten hoe we die gingen vernemen nadat de receptie van het eerste hotel niets wist van een uitgewerkt plan. 

Hij was heel hulpvaardig en ook jullie waren goed bereikbaar voor vragen/overleg. 

Dus een volgende keer zou ik zo weer een beroep op je doen en het aan eenieder aanraden.Door zo'n reis komen er altijd direct plannen voor nog een reis, al wil eenieder naar een ander gebied.

We hebben nog even..... zeker met alle herinneringen en nog te verwerken foto's en films + verhalen.

Hartelijk dank en mocht je nog meer willen vernemen, of specifiek details kan dat, hoor het graag.

Vriendelijke groeten

Erik

Reis Vietnam
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies