Rieten boten Titicaca meer in Peru

Land van verloren culturen, de Andes en de Amazone

Individuele rondreis Peru
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Peru

Peru is een land waar alle medewerkers van Dagboek Reizen zijn geweest.  Ga met ons mee naar de Amazone en ontdek Manu of loop als de oude Inca´s naar Macchu Pichu.....

In Peru ligt Manu, een nationaal park dat beroemd is vanwege de ara's die klei komen eten maar wees niet verbaasd als je ook oog in oog komt te staan met reuzenotters en tapirs. Verder moet je natuurlijk Machu Picchu bekijken en een bezoek brengen aan de Nazca lijnen. Als toetje is er bijvoorbeeld de Colca Canyon waar je de condors kunt zien vliegen maar tegenwoordig bieden we je ook de mogelijkheid om een paar dagen aan het strand te eindigen in het noordelijk gelegen Mancora. 

Kijk naar onze voorbeeldreis door Peru.

Deze kun je vanaf € 1895 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Peru
Ons Dagboek
Machu Picchu in Peru
Dag 1; we hebben ons verwend en vliegen op stoel 1a en 1b naar Lima. Wat een zegen! Peru is een coole 12 ½ uur vliegen en dat is voorin aanzienlijk relaxter. De KLM vliegt lekker...
Lees verder
Rainbow Mountain Peru
Dag 1 vliegen naar Lima Zo, na een keer of 5 de koffer te hebben in- en uitgepakt heb ik nog steeds het gevoel dat ik iets  vergeten ben in te pakken, maar geen idee wat. Het zal wel goed...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Chinborazo vulkaan in Ecuador
Ecuador is fenomenaal. Het heeft zo ongeloofelijk veel te bieden. De vulkanen met hun witte toppen, de condors die je bij Otavalo over je hoofd kunt zien scheren en natuurlijk het ongerepte...
Lees verder
Voorbeeldreis

Peru: land van de Inca’s

Een reis door Peru is doorspekt van oude beschavingen die hun stempel hebben gedrukt op dit o zo bijzondere land. Onze voorbeeldreis begint bijvoorbeeld, na een bezoek aan de dierrijke Ballestas eilanden, aan Nazca, met zijn mysterieuze lijnen. Daarna wen je in Arequipa aan de hoogte om via de canyons waar condors heer en meester zijn naar het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicaca meer. Dan reis je naar “de navel van de aarde” Cuzco vanwaar je natuurlijk Machu Picchu gaat bezoeken.

Dag tot dag programma:

dag 1: bij aankomst in Lima staan we voor jullie klaar om jullie naar jullie hotel te brengen in de gezellige wijk Miraflores.

Dag 2: via de Ballestas eilanden waar jullie met een leuke boottocht kennis maken met de lokale flora en fauna komen jullie aan het einde van de dag per bus aan in Nazca. We gebruiken overigens enkel zeer goede 1e klas bussen.

Dag 3: een volle dag om Nazca te ontdekken met zijn gezellige markt en natuurlijk mag ook een vlucht over de Nazca lijnen niet ontbreken.

Dag 4 en 5: Een lange busrit brengt jullie langzaam op hoogte en in Arequipa dat jullie de volgende dag op het gemak kunnen gaan ontdekken.

Dag 6 en 7: Jullie krijgen een transfer met meerdere toeristen naar Chivay waar jullie morgen de beroemde Colca canyon gaan ontdekken en natuurlijk brengen jullie een bezoek aan de Cruz de Condors in de hoop deze majestueuze vogels te zien cirkelen.

dag 8 en 9: Een weg over hoge passen met hopelijk prachtig blauwe meertjes en flamingo’s komen jullie aan in Puno waar jullie de volgende dag een boottocht gaan maken op het Titicaca meer.

dag 10 en 11: Een mooie busrit in een speciale bus met toeristen komen jullie aan in Cuzco.  Op dag 11 maken jullie de prachtige excursie naar de Sacred Valley. Ook deze tocht maken jullie met een Engels sprekende gids in een groep van internationale toeristen.

Dag 12 en 13: We brengen jullie in de ochtend naar de trein en dan reizen jullie naar Aguas Calientes waar je vannacht slaapt. De volgende morgen vroeg gaan jullie dan per bus omhoog met jullie Engels sprekende gids en breng je een bezoek aan Machu Picchu. In de namiddag reizen jullie per trein en transfer weer terug naar Cuzco.

Dag 14 en 15: Eindelijk de tijd om Cuzco zelf nog eens even te ontdekken. Een werkelijk wonderschone stad. De volgende dag vlieg je terug naar Lima en vlieg je terug naar Europa.

 

 

Prijs: vanaf €1895 per persoon bij 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de individuele rondreis Peru:

 • Lima: Britania Miraflores
 • Nazca: Casa Andina
 • Arequipa: Casa Andina
 • Chivay: Casa Andina
 • Puno: La Hacienda Plaza de Armas
 • Aguas Calientes: Inti Punku
 • Cuzco: Munya Wasi 

Inbegrepen in de reissom:

 • alle transfers van en naar luchthavens, busstations, treinstations op privé basis
 • gedeelde transfers met internationale toeristen van Chivay naar Puno en van Arequipa naar Chivay
 • excursie van 2 dagen, 1 nacht naar de Colca canyon inclusief entreegelden en engelssprekende gids
 • busreis van Puno naar Cuzco inclusief de gemaakte stops onderweg
 • busreis van Lima naar Nazca incl. een stop om een boottocht te maken naar de Ballestas eilanden en deze is ook inbegrepen
 • vliegen over de Nazca lijnen
 • volle dag excursie naar de "Sacred Valley" met engelssprekende gids vanuit Cuzco 
 • bezoek aan Machu Picchu inclusief treinreis de busreis van Aguas Calientes naar Machu Picchu en een engelssprekende gids ter plaatse
 • binnenlandse vlucht Cuzco-Lima
 • accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen in de reissom:

 • overige entreegelden
 • overige maaltijden
 • fooien
 • boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • calamiteitenfonds € 2,50
 • overige excursies
 • internationale vlucht, luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Peru
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Lima

De hoofdstad van Peru. Vooral de wijk Miraflores is het ontdekken meer dan waard met zijn talloze leuke winkeltjes en restaurantjes.

Nazca

Niemand weet precies wat de functie van de mysterieuze Nazca lijnen was. Neemt niet weg dat een rondvlucht boven de lijnen een fantastische ervaring is! De markt in Nazca zelf is eigentijdser maar ook een bezoek meer dan waard.

Arequipa

Prachtig klooster en een ideale tussenstop voordat je echt de hoge Andes in trekt.

Chivay

De condor is één van de meest tot de verbeelding sprekende vogels. Hier in Chivay kun je er oog in oog mee komen te staan als ze de thermiek gebruiken in de Colca Canyon.

Puno

Bezoek de Uros indianen die wonen op hun eilanden van riet in het Titicaca meer. Het meer is enorm en het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

Cuzco

De oude hoofdstad van de Inca's. Een absoluut cultureel hoogtepunt met zijn prachtige kerken en pleinen. De kerken zijn vaak gebouwd op oude resten van Inca tempels wat heeft geleid tot een bijzondere mix.

Ollatatambo

Een zeer belangrijke plek voor de Inca's omdat deze vallei zo vruchtbaar bleek te zijn dat er meer oogsten dan normaal mogelijk waren. Nu zijn er veel resten te zien maar ook de markt van Pisac is een bezoek meer dan waard net als het dorpje zelf.

Machu Picchu

Machu Picchu is één van de meest magische plekken op aarde. Deze stad van de Inca's werd nooit door de Spanjaarden ontdekt. Je komt er via of een fantastische treinreis dan wel te voet.

Manu National Park

Een plek om van te houden. De meest bijzondere ervaringen zullen een bezoek aan de „clay licks" zijn waar je oog in oog komt te staan met tapirs, ara's en honderden andere papagaaien.

Mancora

Mancora is sinds kort een bestemming die mensen kiezen om een paar dagen lekker aan het strand te luieren. Er zijn palmen en de sfeer is zeer gemoedelijk! Mancora zelf is een surfers dorpje en zuidelijk daarvan vindt je allemaal leuke strandhotels, van comfortabel tot zeer luxe.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Peru
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Peru
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Peru
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Peru
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Peru
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Peru
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Peru
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Peru
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Peru
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Twintig jaren geleden las ik mijn kinderen voor uit een boek dat verhaalde over een jongetje dat leefde op een eiland op het Titicaca meer. Toen al nam ik me voor er ooit eens te gaan kijken. Nu twee jaar gelden werd het voornemen langzaam werkelijkheid. Ik had veel informatie verzameld over de landen rondom het Titicaca meer en steeds meer werd me duidelijk dat het minimaal 4 landen zouden worden n.l. Peru, Chili, Bolivia en Equador.

De route had ik inmiddels al ontwikkeld en samengesteld vanuit de basisgedachte "Reis als het kan met de zon in je rug, dan zie je meer" en de reis zoveel mogelijk over land te doen, om echt in het land te zijn.W at volgde was het samenstellen van een "gelegenheidsreisgezelschap". Na rond vraag onder onze reisvrienden, waren snel twee paren gevonden die het wel aandurfden. Natuurlijk kenden we elkaar ook al van reizen naar Patagonie en Moskou.

De uitdaging was nu een provider te vinden die aan onze wensen wilde voldoen en bereid was een eventuele "standaardreis" aan te passen.

Oorspronkelijk gingen we er vanuit dat we zelf, met gehuurde campers, de reis zouden maken.

Met ons programma van wensen en eisen waren snel, wereldwijd, aanbieders gevonden, maar de meesten hadden een zeer afstandelijke benadering ten aanzien van ons reisschema, zo van waarom zou je iets anders willen dan de standaard- programma's die we al ontwikkeld hebben.

Begin van het jaar bezochten we de vakantiebeurs en ieder paar trok er op los om nog aanvullende informatie en offertes te krijgen. Bijna aan het einde van onze rondtour kwam wij zelf in contact met de medewerkers van Reislust. Op onze vraag of ze nog iemand kenden die trek had onze reis te organiseren, reageerden ze enthousiast met "Ja hoor, dan moet je bij Hans zijn van Dagboekreizen". We zullen jullie wensen en eisen wel even doorsturen en dan neemt hij wel contact met jullie op.

Vanaf dat moment liep het. Snel werd duidelijk dat onze droomreis ingevuld zou worden. Aanvullende punten werden onder gebracht in onze reis, met name begin op laag niveau en maak de route zo dat je langzaam maar zeker went aan de hoogte en vooral rijdt niet zelf, maar laat je vervoeren met een comfortabel voertuig zoals een Mercedes Sprinter.

Het was een verademing snel, maar vooral wederzijds betrokken, te kunnen reageren. We hadden het gevoel dat we iemand gevonden hadden die net zo dol is op reizen als wij het zijn. En dat gevoel werd steeds verder uitgebreid en ingevuld. Nadat we de definitieve offerte hadden gekregen, wisten we het zeker, met Dagboekreizen gaan we het doen.

We hebben een fantastische reis gehad en zijn Hans en zijn team nog steeds dankbaar dat we het allemaal hebben kunnen doen. Natuurlijk ging ter plaatse ook wel eens iets goed fout, maar een sms'jes naar Hans en je kon erop wachten dat binnen een half uur noodzakelijk aanpassingen plaats vonden.

Oh ja, waar waren we allemaal. De start was in Lima

 • Lima - Een prachtige stad waar het nooit regent.
 • Ica - Overnachten in een oase met zandbergen om je heen is zeer speciaal.
 • Nazca - Natuurlijk de lijnen, je ziet er zoveel dat 's avond in je bed liggend nog alle lijnen door elkaar lopen.
 • Cuzco - Een stad om te bezoeken met een mooie kathedraal, soms is er een opstand en moet je een nachtje binnen blijven.
 • Machu Picchu - Prachtig om te zien. Hoe bedenk je je het om zo hoog te gaan wonen. Ollatatambo vond ik indrukwekkende.
 • Amazone oerwoud - Om het eens te ervaren in een slaapkamer met drie wanden, de vierde is het oerwoud. Fantastisch.
 • Titicaca meer - De drijvende Uros eilanden zijn op zich een bezienswaardigheid, maar een nachtje op het eiland Amantani brengt je terug naar de basics van het leven.
 • Colca Canyon - Het toetje van een canyon en als je geluk hebt zie je de Condors.
 • Arequipa - Een gezellige stad met veel bekijks.
 • Arica - En dan ben je in Chili, in de belasting vrije zone. Heerlijk aan zee en het beginpunt van de trip naar het schitterende Lauca meer.
 • San Pedro de Actacama - Het begin van een barre maar imponerende tocht naar en over de Salar.
 • Salar de Uyuni - Voor mij het hoogte punt van de reis, zo ver, zo wit, zo indrukwekkend.
 • Potosi - Daar waar vroeger de zilvervloot mee beladen werd. Nog steeds wordt onder erbarmelijke omstandigheden getracht zilver uit de berg te halen.
 • Sucre en Santa Cruz - Twee steden die de gezelligheid en rijkdom van Potosi naar zich toe haalden. Samaipata - De Inca burcht op een grote steen. Schitterend om te zien.
 • La Paz - Als je van steden houdt is La Paz een echte aanrader. Vanaf uitzichtpunten rond de stad kun je de steile afdalingen in de stad goed bekijken.
 • Trujjilo en  Chiclayo - Het bezoeken van opgravingen en het mooie museum is alle moeite waard. 
 • Cuenca - Het begin van Equador het land van de vulkanen en leuke en gezellige plaatsen zoals Banos en Riobamba.  
 • Cotopaxi vulkaan - Fantastisch om te beklimmen tot 5000 m hoogte. 
 • Papallacta - Met zijn heet water bronnen een verademing. 
 • Quito - De hoofdstad die moet je gezien hebben en natuurlijk een uitstapje naar de markt van Otavalo en de evenaar. 
 • Bellavista nevelwoud - Prachtig om te zijn, met zijn vele kolibries. 
 • San Lorenzo - Het droogwoud en de vissers aan de kust van dit kleine plaatsje laten je weer tot rust komen voor de grote terugreis. Het was fantastisch om al die plaatsen en omgevingen te kunnen bezoeken in de wetenschap dat het goed georganiseerd was en dat indien nodig back-up gegarandeerd was.

Een schitterende reis, een kleine 10.000 km, drie verschillende oerwouden en een hoogte van 0 tot 5000 meter. Een voor eeuwig onvergetelijke reis in latijns-Amerika

Kort en goed, wil je een uitdagende reis, met eigen wensen, dan boek je je reis bij Hans van Dagboek reizen.

Elso Tieman.

Een reis van 1000 mijl begint met een enkele stap... (Loa Tzu)

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies