Taj Mahal in India

Incredible India

Individuele rondreis Noord India
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Noord India

India is een land waarvan vaak wordt gezegd dat je het lief hebt of haat. Deels is dat waar maar vergeet niet dat het land een continent op zich is en dat je er zoveel mogelijkheden hebt!

In het noorden kun je gaan genieten van paleizen, niet alleen om te bekijken maar ook om er onder de wol te kruipen. Maar ook als je wil proeven van het pure platteland of op zoek wil gaan naar tijgers kun je in deze contreien uit de voeten... Het land van tegenstellingen blijft verbazen, prikkelen, het uiterste van je zintuigen vragen! En net zoveel als er verandert is, is hetzelfde gebleven, incredible India.

Kijk naar onze voorbeeldreis door Noord India of bekijk onze prachtige natuurreis door India.

Deze kun je vanaf € 1395 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Noord-India
Ons Dagboek
India & Nepal: twee landen, twee werelden
Dag 1 - Vliegen naar Delhi Ik heb heel veel zin in mijn reis naar Noord India en Nepal, ben erg benieuwd, vooral naar de verschillen van deze 2 landen.. De vlucht loopt helaas wat vertraging op...
Lees verder
Huwelijk onderweg in Noord India
Dag 1 - vliegen naar Delhi De KLM heeft een aantal routes die je vanwege hun entertaiment keuze (of liever gezegd het gebrek er aan) liever niet kiest maar direct vliegen blijft direct vliegen....
Lees verder
Tijger in Bhandavgarh in India
dag 1 t/m 4 - geen delhi belly maar delhi longen Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik een dagboek heb geschreven. Na al onze reizen de afgelopen vijf jaar hadden we even een reis...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Gebedsstenen in Nepal
  Aankomen in Kathmandu heeft iets weg van een reis in een tijdsmachine. Als je in het oude centrum van Kathmandu aankomt heb je het idee dat je een paar honderd jaar in de tijd bent...
Lees verder
Bhaktapur in Nepal
Ga bij de grens van Nepal staan en je zult zien hoe mensen bijna de grond soms kussen als ze India verlaten! Nee, India is prachtig, maar je kunt het soms maar zo lang aan… Wij nemen je mee...
Lees verder
Mamallapuram Zuid India
Het is gek dat India voor veel mensen een grote bestemming is terwijl er nog steeds maar weinig mensen de moeite nemen om het prachtige zuiden van dit subcontinent te ontdekken. Gelukkig komt daar...
Lees verder
Voorbeeldreis

Noord India; waan je een maharadja of een maharani

Geniet van India en het leven tijdens deze onvergetelijke 17 daagse rondreis. Alle hoogtepunten van Noord India zitten er in zonder dat de reis te vermoeiend wordt. Je begint de reis in het immer hectische Delhi maar het hotel waar je verblijft brengt uitkomst. Dan draai je Rajasthan in en bezoek je de woestijnstad Jaisalmer, de James Bond stad Udaipur en de roze hoofdstad van Rajasthan Jaipur. Agra met zijn Taj Mahal mag dan natuurlijk ook niet ontbreken. Een zeer kleurrijk bezoek aan één van de meest intense landen ter wereld zal je deel zijn!

dag tot dag programma india

Dag 1 en 2 ;bij aankomst in Delhi staan we jullie op te wachten en de volgende dag nemen we je na het ontbijt mee om deze wereldstad te ontdekken. Een bezoek aan het oude deel mag niet ontbreken maar ook de prachtige moderne Bahai tempel in de vorm van een lotusbloem staat op het programma.

Dag 3 en 4: Tijd om het traditionele India te ontdekken en we nemen je mee naar Mandawa waar je de volgende dag heerlijk kunt wandelen en je kunt vergapen aan de haveli’s. Prachtige koopmanshuizen van zandsteen die zijn bewerkt tot de kleinste details.

Dag 5: Bikaner zelf is geen hele bijzondere plek maar de rattentempel in zijn nabije omgeving is dat wel en daar kunnen jullie vandaag dan ook rondkijken. De rat is het rijdier van de immens populaire god Ganesha en dus tot heilig dier verklaard.

Dag 6 en 7: De woestijnstad Jaisalmer is de komende dagen jullie thuis. Op dag 7 nemen we jullie maar naar de zandduinen die in de nabijheid van de stad liggen en ook hier zijn de oude huizen het aanzien meer dan waard. Onderweg is het bovendien goed mogelijk dat je tegen de Indische antilopen tegen het lijf loopt.

Dag 8: de blauwe stad Jodhpur is de volgede halte. Men zegt dat de blauwe huizen de muskieten wegjagen maar in mijn ogen is dat toch een fabeltje. Kleurrijk is het wel!

Dag 9-11: Udaipur is de stad uit stad uit de James Bond film en in mijn ogen precies zoals wij India in ons geestesoog hebben. Prachtige paleizen aan een wonderschoon meer en bergen in de omgeving. Ga de komende dag van al dit moois genieten. Mocht je nog iets anders willen doen ga dan naar Deogarh om je luxe te laten pamperen in de spa daar!

Dag 12: Pushkar is leuk om een middag rond te kijken. Het meertje is een bedevaartsoord en hier zijn altijd veel mensen bezig met allerlei rituelen. Bovenop de berg ligt een Brahmaanse tempel en daar zijn er in India niet veel van. 

Dag 13 en 14 Jaipur is prachtig en wordt ook wel de Pink City genoemd. Dag 14 is een volle dag om de stad te ontdekken maar we nemen je ook mee naar het Amber fort en de bronnen van Galta. Deze laatste zijn bijzonder omdat ze niet vaak worden bezocht en een prachtig inkijkje geven in het religieuze leven van vele Indiërs.

Dag 15 en 16: Een bezoek aan de Taj Mahal is een echte must. Het gebouw is van een werkelijk ongekende schoonheid en is iets dat je gezien móet hebben. Verder is ook een bezoek aan het Rode Fort een haast niet te missen highlight. Op dag 15 kom je in Agra met een rit die eerst nog stopt in de oude verlaten keizerstad Fatehpur Sikri.

Dag 17: Einde van dag 16 rijd je terug naar Delhi en dan volgt meestal in de late avond of vroege ochtend vlucht terug naar huis.

 

 

Prijs: vanaf € 1395 per persoon bij 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Delhi: The Royal Plaza
 • Mandawa: Desert Resort
 • Bikaner: The Lallgarh Palace
 • Jaisalmer: Fort Rajwada
 • Jodhpur: Ranbanka Palace
 • Udaipur: Trident
 • Pushkar: Pushkar Resort
 • Jaipur: Mandawa Haveli
 • Agra: Mansingh

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport met privé vervoer met airconditioning en Engels sprekende chauffeur
 • Lokale Engels sprekende gids in de steden bij bezienswaardigheden
 • Duinen tocht bij Sams sand dunes in Jaisalmer
 • Rit per riksja door oud Delhi
 • Accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Bootocht op het meer van Udaipur (wel afhankelijk van waterniveau in het meer)
 • Bezoek aan het Ambert fort en Galta tijdens verblijf in Jaipur

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes etc.
 • Fooien
 • Boekingskosten € 25,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige entreegelden
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Internationale vlucht Delhi v.v., luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

 

 

Natuurreis India: op zoek naar Shera Khan

We hebben een prachtige natuurreis bedacht die je meeneemt naar de beste plekken om op zoek te gaan naar de grootste kat van Azië, de tijger! Maar het zou de rest van de prachtige natuur te kort doen als dit het enige doel van de reis zou zijn. We hebben er derhalve een mix van gemaakt met ook nog de nodige culturele hoogtepunten om er een zeer complete reis van te maken.

Dag tot dag programma india

Dag 1 ;bij aankomst in Delhi staan we jullie op te wachten en brengen we je naar je hotel om lekker bij te komen van de vermoeienissen van de vlucht. Morgen gaat het feest dan echt beginnen!

Dag 2 en 3:  Jaipur is prachtig en wordt ook wel de Pink City genoemd. Dag 3 is een volle dag om de stad te ontdekken maar we nemen je ook mee naar het Amber fort en de bronnen van Galta. Deze laatste zijn bijzonder omdat ze niet vaak worden bezocht en een prachtig inkijkje geven in het religieuze leven van vele Indiërs.

Dag 4 en 5:We nemen je mee naar Ranthambore. Een oud jachtgebied van de rijke Maharadja’s dat de laatste jaren is uitgegroeid tot één van de beste plekken om tijgers te spotten. De omgeving hier is heel anders dan de andere parken in de reis. Het is hier zeer droog en de meertjes zorgen voor het broodnodige water. Behalve tijgers zijn er in de gebied ook veel luipaarden dus met wat geluk tik je de twee belangrijkste katten hier al af. Bedenk je wel dat een natuurreis naar India alleen maar zin heeft van oktober tot mei. Daarna gaan veel parken dicht.

Dag 6 en 7: Een bezoek aan de Taj Mahal is een echte must. Het gebouw is van een werkelijk ongekende schoonheid en is iets dat je gezien móet hebben. Verder is ook een bezoek aan het Rode Fort een haast niet te missen highlight. Op dag 6 kom je in Agra met een rit die eerst nog stopt in de oude verlaten keizerstad Fatehpur Sikri.

Dag 8: Vandaag brengen we je naar het treinstation en gaan je in de comfortabele 2de klasse met AC naar Orccha. Daar staan wij klaar om je in een paar uurtjes naar Khajuraho te brengen. Je bent nu in Madhya Pradesh, de staat met de belangrijkste natuurparken en morgen ga je ze ontdekken!

Dag 9 en 10: En die ontdekkingsreis begint in Bhandavgarh, het park met de allebeste sightings waar het gaat om tijgers. De zaken zijn hier tegenwoordig streng gereguleerd en dat is belangrijk om het een goede beleving te laten zijn. Er zijn 3 sectoren en zeker in sector 1 en 2 zijn top waar het gaat om dieren kijken. Er mogen hier echter maar een beperkt aantal jeeps in en dus is het belangrijk hier ruim van te voren te boeken want op de dag zelf dit vastleggen is geen optie. Je maakt 3 jeep safari’s tijdens de dagen dat je hier bent.

Dag 11 – 13: Een rit van een uur of 5 brengt je in Kannha. Qua park is dit echt een Walhalla want de vegetatie is zeer gevarieerd met natuurlijk dan ook een flora en fauna met eenzelfde variatie tot gevolg. De komende dagen ga je ook hier per jeep op ontdekkingstocht in de verschillende sectoren van het park. Ook hier kun je zelf niet kiezen waar je rijdt, het parkbeheer doet dit…..

Dag 14 en 15 : Vandaag rijd je naar de luchthaven van Nagpur en vlieg je terug nar Delhi waar wij zorgen voor een dagkamer en in de avond brengen we je naar de luchthaven voor de vlucht terug in de vroege ochtend van dag 15.

 

Prijs vanaf € 1995 per persoon bij 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens deze reis:

 • Delhi: Africa Avenue GK
 • Jaipur: Hotel Mandawa Haveli
 • Ranthambore: Treehouse Anuraga Resort
 • Agra: Hotel Orange
 • Khajuraho: Ramada Khajuraho
 • Bhandavgarh: Infinity Resorts Bandhavgarh
 • Kannha: Infinity Resorts Kanha

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport met privé vervoer met airconditioning en Engels sprekende chauffeur
 • Lokale Engels sprekende gids in de steden bij bezienswaardigheden
 • 3 safari’s in Ranthambore (canter, een soort van open grote vrachtwagen)  met Engels sprekende gids
 • 3 safari’s in Bhandavgarh (jeep) met Engels sprekende gids
 • 4 safari’s in Kannha (jeep) met Engels sprekends gids
 • Treinreis in 2de klasse AC naar Orccha
 • Stadstour in Agra en Jaipur met Engels sprekende gids
 • Accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Bezoek aan het Ambert fort en Galta tijdens verblijf in Jaipur
 • Vlucht van Nagpur naar Delhi
 • Entreegelden voor de nationale parken in de offerte, de Taj Mahal en het Rode Fort in Agra en het paleis der winden in Jaipur

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes etc.
 • Fooien
 • Boekingskosten € 20,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige entreegelden
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Internationale vlucht Delhi v.v., luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Noord India
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Jaisalmer

De woestijnstad lijkt als je aankomt bijna te zweven boven de Thar woestijn. De prachtig bewerkte haveli's (oude koopmanshuizen) zijn werkelijk een lust voor het oog.

Udaipur

Eén van de meest romantische plekken in India. We kunnen je slechts aanraden om te eten op het dak van het Lake Palace en dan te genieten van alle lichtjes maar eigenlijk zou het verplicht moeten zijn, dit mag je niet missen!

Jodhpur

De blauwe stad die zeker vanaf het fort dat erbij ligt een plaatje is om te zien.

Pushkar

Eén van de weinige Brahma tempels vind je in Pushkar dat ook nog eens elk jaar een waanzinnige kamelenmarkt herbergt.

Mandawa

Om de mooie oude koopmanshuizen te bewonderen is een bezoek aan deze regio wel een must

Delhi

Een kakafonie van riksja's, taxi's, koeien en alles wat beweegt maken Delhi tot een schouwspel. Voor sommigen is het het hoogst haalbare en voor anderen is het Dantes hel.... De keus is aan jou. Hoe dan ook Oud Delhi mag je absoluut niet missen

Jaipur

Ook wel de roze stad genaamd. Heeft in de Hawa Mahal en de Jantar Mantar een paar mooie dingen binnen zijn stadsmuren maar een bezoek aan het Amber fort mag ook zeker niet ontbreken.

Ranthambore National Park

Het beroemdste nationale park van Noord India en met reden. De kans om tijgers te zien is eigenlijk nergen zo groot. Behalve dat is het park een soort van levend „jungle boek " en zul je je meer dan eens een soort van Mowgli voelen.

Agra

Is als stad niet erg goed geslaagd maar je moet er naar toe want je kunt niet naar India gaan en dan de Taj Mahal niet zien! Ze is echt zo mooi als iedereen zegt maar ga het met eigen ogen aanschouwen.

Khajuraho

De tempels met de afbeeldingen uit de Kama Sutra zijn natuurlijk wereldberoemd maar dit is niet het enige waarom een bezoek aan Khajuraho niet mag ontbreken. Het Panna National Park met zijn tijgers is net zo'n hoogtepunt.

Varanasi

Sterven hoort bij het leven en dé plek om dit te ervaren is Varanasi. Nee, het is niet vulgair en geen voyeurisme. Het is het kijken naar het leven van alledag. Dit te doen vanaf een boot op de heilige Ganges rivier is een ervaring rijker.

Goa

Dé strandbestemming in India en een prima optie om te eindigen na een reis door Zuid- of Noord India. Hou er wel rekening mee dat vliegen vanaf Bombay dan een must is en je er goed aan doet om hier ook een dag te pakken om hier de highlights ook gelijk te bekijken.

Mumbai

Ook wel bekend als Bombay. De meest logische weg om na Goa naar huis te vliegen. Bezoek de Gateway to India of de kleine eilanden voor de kust. We zorgen voor een vroege vlucht vanaf Bombay indien gewenst zodat je hier een dag rond kunt kijken.

Zuid India

Wil je India helemaal opzuigen plak dan een bezoek aan Zuid India aan je reis. Bezoek de tempelsteden van Tamil Nadu en ga daarna lekker ontspannen op een house boat en de mooie stranden van Kerala.

Bhandavgarh

Een prachtig nationaal park dat er vooral bekend om staat dat tijgers kijken een eitje is. Dat is vooral zo in de droge tijd van pak hem beet januari tot juni. Niettemin is het park sowieso de moeite waard!

Kanha

Het mooie van dit nationale park is dat je er ook in aanraking komt met de nog tribaal levende bevolking van India. Het park zelf is verbluffend mooi. Ons advies is wel om eerst Kanha te doen om dan daarna een bezoek aan Bhandavgarh te brengen.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - India
  Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - India
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - India
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - India
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - India
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - India
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - India
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - India
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - India
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hallo, 

Hartelijk dank voor de mooie reis we hebben ervan genoten van het begin tot het einde. We zullen de site zeker aanbevelen aan mensen die ook naar India willen waarschijnlijk hoor je nog van ons als we nog een andere reis in Azie willen maken.

Vele groeten uit België

Jan en Sabine

Rondreis India

Beste Hans en Tonia,

Inmiddels weer bijna een weekje op Nederlandse bodem na een prachtige reis door Zuid India, heerlijke  uitrustdagen in het zonovergoten Goa en als afsluiting 2 dagen in het hectische Mumbai.

We willen jullie bedanken voor het organiseren van deze super prachtige reis. Het was schitterend en alles was tot in de puntjes geregeld, we zijn nergens tegenaan gelopen. Voor de eerste keer met onze eigen chauffeur, best spannend! Maar wat hebben we genoten en wat heeft hij ons prachtige plekken laten zien. Voor ons alle vier was al snel duidelijk "nooit meer met de bus".

Een van de hoogtepunten was wel de house boat, wat een rust. Nog wel leuk om te vertellen is dat we wel om 10 uur naar bed moesten omdat de bemanning wilde gaan slapen, die sliepen op het dek. Nou zijn wij ook niet de beroerdste dus gingen we na een jacht op een kakkerlak netjes ons bed in.

De tempel hielde we wel even voor gezien, pfffff 36 graden met een hoge luchtvochtigheid was wel erg afmattend en wij zijn iets meer geïnteresseerd in natuur en de lokale bevolking.

Al met al hebben we ontzettend genoten en kijken terug op een prachtige reis.

Nogmaals bedankt voor de perfecte organisatie van deze onwijs gave reis!

(We zullen dit ook bij de recensies schrijven)

 

Vriendelijke groetjes,

Rita, Jos, Betsy en Anton.

Rondreis Zuid-India

Beste, Tonia, Hans,

We zouden onze bevindingen van onze geweldige reis naar India en Nepal nog even mailen.Vooruit daar gaan we dan.

De route is geweldig en alle indrukwekkende items die je verwacht zie je ook zeker. De plaatselijke agenten en gidsen zijn uitstekend, altijd op tijd en altijd behulpzaam.

De chauffeurs zijn uitstekend. In India heel hard rijdend, zelfs door dorpskernen heen, in Nepal heel rustig rijdend. Maar allemaal save rijdend. De afstanden zijn soms lang en van GPS of navigatiesystemen hebben ze nog niet gehoord. Regelmatig dat er verkeerd werd gereden en dat we ze op de juiste weg moesten helpen. Geen probleem overigens, maar wel opvallend.

Groeten Jerry en Astrid

 

Hallo Hans,

Dank voor je mailtje, wij hebben ENORM genoten. Het was een waanzinnige reis en een super ervaring voor ons. Nepal was nog leuker, mooier, indrukwekkender dan we hadden verwacht. En ik moet zeggen dat dat ook zeker komt door het programma, de samenwerking met Royal Mountain en de accomodaties die jullie voor ons hadden samengesteld/uitgezocht.

Royal Mountain heeft ons zeer professioneel en goed georganiseerd begeleid deze reis. De gids in Kathmandu en Bhaktapur (Kalpana) was een zeer leuke dame die veel wist en ons ook een mooi inkijkje heeft gegeven in het leven in Nepal en al haar gewoonten.

De reis van Nagarkot naar Chitwan per auto was wel even een ‘dingetje’. Eerst al een uur over hobbelige weg om in Kathmandu te komen, dan tussen de 1,5/2 uur om door Kathmandu te komen en dan nog een aantal uur naar Chitwan over een erg slechte weg. Tocht duurde 2 uur langer dan ze hadden gezegd dus dat viel wel tegen en daardoor hebben we ook eerste middag excursie gemist. Dat werd overigens wel weer helemaal goedgemaakt door de entourage, sfeer en het programma van Tiger Tops. Wat een fantastische omgeving is dat en wat een mooi, rustgevend team dat daar de boel runt en begeleid. Heerlijk gegeten en de meeste grote beesten gezien (Rhino’s, wilde olifanten, krokodillen, apen, bizons en allerlei vogels. De tijgers waren ons steeds net te snel af , veel sporen gezien maar niet ‘the real thing’).

De rit naar Pokhara (waar we wel tegenop zagen) viel toen weer mee, we waren al om 13 uur in Pokhara in Temple Tree. Daar kwam de gids (Yaman Mahji) ’s avonds al langs voor een briefing over de trekking en om de tas te brengen waar we onze spullen in konden doen.

De trekking zelf was ook onvergetelijk. Op de eerste dag kwamen we een andere toeriste uit Australie tegen die ook met gids en drager van Royal Mountain onderweg was en uiteindelijk hebben met z’n allen de trekking gedaan. Super mooi, fysiek toch nog wel uitdagend maar heel bijzonder. Ook erg leuk om met 4 nepaleze mannen/jongens op te trekken en te horen hoe hun leven er uit ziet.  Heel vrolijk, regelmatig zingend hielpen ze ons door de zware momenten heen.

De laatste dagen in Pokhara waren heerlijk, Temple tree is een fijn hotel alhoewel ze op 1 middag ook andere toeristen bij het zwembad toelieten waardoor het nogal druk werd. Wij hebben er verder geen last van gehad maar vonden het wel beetje raar.

Onze vluchten waren nog wel een ander verhaal: al op de heenweg hadden we in Londen vertraging waardoor we onze aansluitende vlucht in Oman niet konden halen. Daarom was alternatief traject geregeld waarbij we eerst naar New Delhi moesten en van daaruit naar Kathmandu. We kwamen daardoor pas rond middernacht aan, maar gelukkig hebben de mensen van Royal Mountain ons goed opgevangen. (tijdens het wachten hebben we meteen een claim ingediend via vluchtvertraagd.nl, het lijkt erop dat we 600 euro pp terug kunnen krijgen dus dat is dan nog meevallertje)

Ook terug hadden we vertraging, toen in Oman waardoor we onze aansluitende vlucht vanuit Munchen naar Amsterdam misten. Ook toen was iets geregeld en hebben we een nacht in hotel in munchen geslapen om vervolgens zaterdagochtend vroeg alsnog laatste stukje naar huis te doen. (ik moet nog uitzoeken of we daar ook nog vergoeding voor kunnen aanvragen ).

 

Al met al, zeker voor herhaling vatbaar! Heel erg bedankt voor jullie adviezen en begeleiding.

 

Hartelijke groeten,

René en Astrid

Rondreis Nepal

Dag Hans,

Op de eerste plaats wil ik zeggen dat het contact met Inam heel erg goed is en we hebben via whatsapp vrijwel dagelijks nog even contact. 

Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik hem heb ontmoet en zijn gastvrijheid en die van zijn gezin. Ook heb ik een beetje zicht gekregen  in de zorgen die Iman heeft over zijn kleinzoon. Ik heb met hem hierover gesproken en ik zal hier hem zodra ik definitief terug ben in Nederland verder een stukje “ ondersteunen”. Heb het met hem hier concreet over gehad.

De reis door India is een bijzondere en intense ervaring geweest. 

Om een totaal beeld te geven: van A tot Z was alles tot in de puntjes geregeld.

De hotels van goede kwaliteit. Het vervoer, inclusief oppikken en brengen naar vliegveld, treinstations prima geregeld. De lokale gidsen over het algemeen goed. Ik kom daar later nog op terug.

De opbouw van het reisprogramma heb ik als uitstekend ervaren. Een goede mix van “ bezichtiging” en mogelijkheden tot eigen invulling. De twee dagen in Ranthambore waren een goede brake tussen de hectiek van de drukke steden.

Ook de start in Delhi en vervolgens de reis naar de andere plaatsen met tot slot Varanasi was prima. Ik kon zo  “ wennen” aan de toch andere cultuur.

Het vervoer met auto: alle chauffeurs waren vriendelijk, stipt op tijd en ik heb bewondering hoe dat zij hun auto door het verkeer kunnen laveren. De chauffeur welke van Delhi tot Agra me gedurende een week heeft meegenomen was een heel vriendelijke man met veel zorg en aandacht.

De nachttrein was een aparte ervaring en beslist de moeite waard om mee te maken.

De lokale gidsen hebben over het algemeen veel informatie gegeven en me goed begeleid. De gids in Orchha was duidelijk minder. Hij was al een stuk ouder, minder goed ter been en moest duidelijk zijn werk doen vanwege inkomsten.

De gids in Ranthambore heeft mij die 1e middag los van het geplande programm meegenomen naar het gelijknamige fort en heel goede rondleiding verzorgd.

De gids in Kahjuraho, Babalou  Singh heeft mij naast het vaste programma een middag meegenomen het platteland op, achter op zijn brommer. Ook een ongelooflijke ervaring om zo kennis te maken met het leven van mensen op het platteland.

De gids in Varanasi is een topper, hij heet Anup Kumar. Hij heeft mij veel verteld over het Hindoeïsme en de levenswijze die voor veel Indiërs hieruit voortvloeit en heeft me goed rondgeleid in Varanasi. 

Jaipur en Varanasi zijn voor mij de twee steden die mij het meest aangesproken hebben.

New Delhi had als voordeel dat ik me buiten het programma om makkelijk met de metro kon verplaatsen zodat ik in de vrij uurtjes nog andere delen van de stad heb kunnen bezoeken. 

De geplande onderdelen in het vooraf opgestelde programma om te bezoeken zijn zonder uitzondering de moeite waard geweest om naar toe te gaan. Op elke locatie werd was meer dan voldoende tijd om rond te kijken.

In Agra is het vaste programma omgezet: de Taj Mahal heb ik op de middag van mijn aankomst bezocht en het Agrafort de volgende ochtend. Dit omdat het bezoek aan de Taj Mahal meer tijd vergt dan het bezoek aan het fort. I.v.m. het tijdstip vertrek trein is deze wijziging in goed overleg toegepast.

Ik heb begrepen dat een deel van mijn reis door Hi tours verzorgd is geworden. Ik kan niet anders zeggen dan lof voor hun organisatie.

Ter plekke is het programma goed doorgesproken en er was tijd om eventuele vragen nog door te spreken.

Tot slot, hoewel ik daar  eerder al over iets zou willen zeggen, heb ik de mensen in India die ik ontmoet heb waar dan ook, als erg  vriendelijk heb ervaren. 

Mijn ervaring is dat mensen hier veel meer vanuit hun hart ( innerlijk) leven dan wij in het westen. Het uiterlijke leven is dan al anders dan wij gewend zijn , hun innerlijke belevingswereld verschilt nog meer. De zorg en gerichtheid naar de ander in het leven heb ik als het meest bijzondere ervaren in de tijd dat ik in dit land was. 

Veel armoe heb ik gezien, veel troep, veel chaos, veel gelatenheid echter ook veel

stralende ogen en gezichten , veel nieuwsgierigheid en dankbaarheid.

De problemen in dit land zijn enorm en de politieke situatie, welke ook in gesprekken aan bod is gekomen, is niet stabiel te noemen. Echter ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Begreep dat de onveiligheid een van de oorzaken is van het verminderd toerisme naar dit land.

India was en is voor mij een intense en mooie ervaring geweest die mijn kijk op dit land, de mensen en ook de kijk  op mijzelf veranderd heeft.

Dankjewel voor jullie voorbereiding en begeleiding van mijn reis.

Tijdens de voorbereiding heb ik het meest contact gehad met Mark en Tonia.

Bedank hen ook voor hun inzet, advies en bijsturing van mijn wensen.

 

Chris

Reis Noord India

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022

Van 4 t/m 28 maart waren wij ‘georganiseerd via Dagboek Reizen’, in India op vakantie.

De reis was goed uitgebalanceerd; met elke bestemming werd het drukker en hectischer, en dit alles konden we afsluiten aan het strand in Goa.

India is voor de ervaren reiziger, die al het nodige gezien heeft van de wereld.
Wat wij er fantastisch aan vinden, is voor velen ook een gruwel. De chaos, de mensenmassa’s, het lawaai (en ook de armoede en de vervuiling).

Overal waar we waren, werden we opgehaald en ‘thuis’gebracht door chauffeurs en gidsen. Het grote voordeel is dat zij niet alleen kennis hebben van de bezochte locaties/bezienswaardigheden, maar dat zij als local natuurlijk al onze vragen konden beantwoorden. Zo zijn we heel veel wijzer geworden van het leven in India. Over de godsdienst, de koeien, het uithuwelijken, de positie van de vrouwen, de (het ontbreken van) sociale voorzieningen etc. etc. Al met al een indrukwekkende en leerzame reis met als hoogtepunten: de Taj Mahal, Varanisi en de safari, waar we tijgers zagen in het wild. Ook werden we verrast door het Holy festival dat precies in onze reis viel; een vrolijk feest, waarbij iedereen bij elkaar verf op het gezicht smeert. Een dolle boel.

Last, maar zeker niet least, maakten de excursies waarbij wij ook werden uitgenodigd bij gidsen thuis, veel indruk.

India maart 2023
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies