Taj Mahal in India

Incredible India

Individuele rondreis Noord India
Stel je eigen rondreis samen

Individuele rondreis Noord India

Het is gek maar ik verheug me er op. Het is meer dan 10 jaar geleden dat ik reisleider was in India. Toen was het zwaar en sliepen we in eenvoudige hotels. Nu hebben we besloten om een reis te maken in luxe met als uitgangspunt om de hotels een deel van de reis te laten zijn in plaats van een plek om te slapen.

We gaan genieten van paleizen, niet alleen om te bekijken maar ook om er onder de wol te kruipen. Ik vraag me af of India veel veranderd is en of mijn haat liefde verhouding naar een kant door zal slaan... Het land van tegenstellingen blijft verbazen, prikkelen, het uiterste van je zintuigen vragen! En net zoveel als er verandert is, is hetzelfde gebleven, incredible India.

Kijk naar onze voorbeeldreis door Noord India.

Kaart van Noord-India
Ons Dagboek
Huwelijk onderweg in Noord India
Dag 1 - vliegen naar Delhi De KLM heeft een aantal routes die je vanwege hun entertaiment keuze (of liever gezegd het gebrek er aan) liever niet kiest maar direct vliegen blijft direct vliegen....
Lees verder
India & Nepal: twee landen, twee werelden
Dag 1 - Vliegen naar Delhi Ik heb heel veel zin in mijn reis naar Noord India en Nepal, ben erg benieuwd, vooral naar de verschillen van deze 2 landen.. De vlucht loopt helaas wat vertraging op...
Lees verder
Tijger in Bhandavgarh in India
dag 1 t/m 4 - geen delhi belly maar delhi longen Het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik een dagboek heb geschreven. Na al onze reizen de afgelopen vijf jaar hadden we even een reis...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Bhaktapur in Nepal
Ga bij de grens van Nepal staan en je zult zien hoe mensen bijna de grond soms kussen als ze India verlaten! Nee, India is prachtig, maar je kunt het soms maar zo lang aan… Wij nemen je mee...
Lees verder
Mamallapuram Zuid India
Het is bijna niet te geloven dat wij nog steeds niet in het zuiden van India zijn geweest. Nou ja, ik was er in 1998 maar dat is zo lang geleden dat ik het niet meer mee kan tellen. Gelukkig komt...
Lees verder
Gebedsstenen in Nepal
  Aankomen in Kathmandu heeft iets weg van een reis in een tijdsmachine. Als je in het oude centrum van Kathmandu aankomt heb je het idee dat je een paar honderd jaar in de tijd bent...
Lees verder
Voorbeeldreis

Noord India; waan je een maharadja of een maharani

Geniet van India en het leven tijdens deze onvergetelijke 17 daagse rondreis. Alle hoogtepunten van Noord India zitten er in zonder dat de reis te vermoeiend wordt. Je begint de reis in het immer hectische Delhi maar het hotel waar je verblijft brengt uitkomst. Dan draai je Rajasthan in en bezoek je de woestijnstad Jaisalmer, de James Bond stad Udaipur en de roze hoofdstad van Rajasthan Jaipur. Agra met zijn Taj Mahal mag dan natuurlijk ook niet ontbreken. Een zeer kleurrijk bezoek aan één van de meest intense landen ter wereld zal je deel zijn!

dag tot dag programma india

Dag 1 en 2 ;bij aankomst in Delhi staan we jullie op te wachten en de volgende dag nemen we je na het ontbijt mee om deze wereldstad te ontdekken. Een bezoek aan het oude deel mag niet ontbreken maar ook de prachtige moderne Bahai tempel in de vorm van een lotusbloem staat op het programma.

Dag 3 en 4: Tijd om het traditionele India te ontdekken en we nemen je mee naar Mandawa waar je de volgende dag heerlijk kunt wandelen en je kunt vergapen aan de haveli’s. Prachtige koopmanshuizen van zandsteen die zijn bewerkt tot de kleinste details.

Dag 5: Bikaner zelf is geen hele bijzondere plek maar de rattentempel in zijn nabije omgeving is dat wel en daar kunnen jullie vandaag dan ook rondkijken. De rat is het rijdier van de immens populaire god Ganesha en dus tot heilig dier verklaard.

Dag 6 en 7: De woestijnstad Jaisalmer is de komende dagen jullie thuis. Op dag 7 nemen we jullie maar naar de zandduinen die in de nabijheid van de stad liggen en ook hier zijn de oude huizen het aanzien meer dan waard. Onderweg is het bovendien goed mogelijk dat je tegen de Indische antilopen tegen het lijf loopt.

Dag 8: de blauwe stad Jodhpur is de volgede halte. Men zegt dat de blauwe huizen de muskieten wegjagen maar in mijn ogen is dat toch een fabeltje. Kleurrijk is het wel!

Dag 9-11: Udaipur is de stad uit stad uit de James Bond film en in mijn ogen precies zoals wij India in ons geestesoog hebben. Prachtige paleizen aan een wonderschoon meer en bergen in de omgeving. Ga de komende dag van al dit moois genieten. Mocht je nog iets anders willen doen ga dan naar Deogarh om je luxe te laten pamperen in de spa daar!

Dag 12: Pushkar is leuk om een middag rond te kijken. Het meertje is een bedevaartsoord en hier zijn altijd veel mensen bezig met allerlei rituelen. Bovenop de berg ligt een Brahmaanse tempel en daar zijn er in India niet veel van. 

Dag 13 en 14 Jaipur is prachtig en wordt ook wel de Pink City genoemd. Dag 14 is een volle dag om de stad te ontdekken maar we nemen je ook mee naar het Amber fort en de bronnen van Galta. Deze laatste zijn bijzonder omdat ze niet vaak worden bezocht en een prachtig inkijkje geven in het religieuze leven van vele Indiërs.

Dag 15 en 16: Een bezoek aan de Taj Mahal is een echte must. Het gebouw is van een werkelijk ongekende schoonheid en is iets dat je gezien móet hebben. Verder is ook een bezoek aan het Rode Fort een haast niet te missen highlight. Op dag 15 kom je in Agra met een rit die eerst nog stopt in de oude verlaten keizerstad Fatehpur Sikri.

Dag 17: Einde van dag 16 rijd je terug naar Delhi en dan volgt meestal in de late avond of vroege ochtend vlucht terug naar huis.

 

 

Prijs: vanaf € 995 per persoon bij 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Delhi: The Royal Plaza
 • Mandawa: Desert Resort
 • Bikaner: The Lallgarh Palace
 • Jaisalmer: Fort Rajwada
 • Jodhpur: Ranbanka Palace
 • Udaipur: Trident
 • Pushkar: Pushkar Resort
 • Jaipur: Mandawa Haveli
 • Agra: Mansingh

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport met privé vervoer met airconditioning en Engels sprekende chauffeur
 • Lokale Engels sprekende gids in de steden bij bezienswaardigheden
 • Duinen tocht bij Sams sand dunes in Jaisalmer
 • Rit per riksja door oud Delhi
 • Accommodatie in voornoemde hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Bootocht op het meer van Udaipur (wel afhankelijk van waterniveau in het meer)
 • Bezoek aan het Ambert fort en Galta tijdens verblijf in Jaipur

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden
 • Drankjes etc.
 • Fooien
 • Boekingskosten € 20,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige entreegelden
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Internationale vlucht Delhi v.v., luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Noord India
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Jaisalmer

De woestijnstad lijkt als je aankomt bijna te zweven boven de Thar woestijn. De prachtig bewerkte haveli's (oude koopmanshuizen) zijn werkelijk een lust voor het oog.

Udaipur

Eén van de meest romantische plekken in India. We kunnen je slechts aanraden om te eten op het dak van het Lake Palace en dan te genieten van alle lichtjes maar eigenlijk zou het verplicht moeten zijn, dit mag je niet missen!

Jodhpur

De blauwe stad die zeker vanaf het fort dat erbij ligt een plaatje is om te zien.

Pushkar

Eén van de weinige Brahma tempels vind je in Pushkar dat ook nog eens elk jaar een waanzinnige kamelenmarkt herbergt.

Mandawa

Om de mooie oude koopmanshuizen te bewonderen is een bezoek aan deze regio wel een must

Delhi

Een kakafonie van riksja's, taxi's, koeien en alles wat beweegt maken Delhi tot een schouwspel. Voor sommigen is het het hoogst haalbare en voor anderen is het Dantes hel.... De keus is aan jou. Hoe dan ook Oud Delhi mag je absoluut niet missen

Jaipur

Ook wel de roze stad genaamd. Heeft in de Hawa Mahal en de Jantar Mantar een paar mooie dingen binnen zijn stadsmuren maar een bezoek aan het Amber fort mag ook zeker niet ontbreken.

Ranthambore National Park

Het beroemdste nationale park van Noord India en met reden. De kans om tijgers te zien is eigenlijk nergen zo groot. Behalve dat is het park een soort van levend „jungle boek " en zul je je meer dan eens een soort van Mowgli voelen.

Agra

Is als stad niet erg goed geslaagd maar je moet er naar toe want je kunt niet naar India gaan en dan de Taj Mahal niet zien! Ze is echt zo mooi als iedereen zegt maar ga het met eigen ogen aanschouwen.

Khajuraho

De tempels met de afbeeldingen uit de Kama Sutra zijn natuurlijk wereldberoemd maar dit is niet het enige waarom een bezoek aan Khajuraho niet mag ontbreken. Het Panna National Park met zijn tijgers is net zo'n hoogtepunt.

Varanasi

Sterven hoort bij het leven en dé plek om dit te ervaren is Varanasi. Nee, het is niet vulgair en geen voyeurisme. Het is het kijken naar het leven van alledag. Dit te doen vanaf een boot op de heilige Ganges rivier is een ervaring rijker.

Goa

Dé strandbestemming in India en een prima optie om te eindigen na een reis door Zuid- of Noord India. Hou er wel rekening mee dat vliegen vanaf Bombay dan een must is en je er goed aan doet om hier ook een dag te pakken om hier de highlights ook gelijk te bekijken.

Mumbai

Ook wel bekend als Bombay. De meest logische weg om na Goa naar huis te vliegen. Bezoek de Gateway to India of de kleine eilanden voor de kust. We zorgen voor een vroege vlucht vanaf Bombay indien gewenst zodat je hier een dag rond kunt kijken.

Zuid India

Wil je India helemaal opzuigen plak dan een bezoek aan Zuid India aan je reis. Bezoek de tempelsteden van Tamil Nadu en ga daarna lekker ontspannen op een house boat en de mooie stranden van Kerala.

Bhandavgarh

Een prachtig nationaal park dat er vooral bekend om staat dat tijgers kijken een eitje is. Dat is vooral zo in de droge tijd van pak hem beet januari tot juni. Niettemin is het park sowieso de moeite waard!

Kanha

Het mooie van dit nationale park is dat je er ook in aanraking komt met de nog tribaal levende bevolking van India. Het park zelf is verbluffend mooi. Ons advies is wel om eerst Kanha te doen om dan daarna een bezoek aan Bhandavgarh te brengen.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Excursies en entreegelden - Noord-India Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - India Bekijk Sluit
 • Vervoer - India Bekijk Sluit
 • Geldzaken - India Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - India Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - India Bekijk Sluit
 • Klimaat - Noord-India Bekijk Sluit
 • Veiligheid - India Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten... - India Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - India Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hallo, 

Hartelijk dank voor de mooie reis we hebben ervan genoten van het begin tot het einde. We zullen de site zeker aanbevelen aan mensen die ook naar India willen waarschijnlijk hoor je nog van ons als we nog een andere reis in Azie willen maken.

Vele groeten uit België

Jan en Sabine

Rondreis India

Beste Hans en Tonia,

Inmiddels weer bijna een weekje op Nederlandse bodem na een prachtige reis door Zuid India, heerlijke  uitrustdagen in het zonovergoten Goa en als afsluiting 2 dagen in het hectische Mumbai.

We willen jullie bedanken voor het organiseren van deze super prachtige reis. Het was schitterend en alles was tot in de puntjes geregeld, we zijn nergens tegenaan gelopen. Voor de eerste keer met onze eigen chauffeur, best spannend! Maar wat hebben we genoten en wat heeft hij ons prachtige plekken laten zien. Voor ons alle vier was al snel duidelijk "nooit meer met de bus".

Een van de hoogtepunten was wel de house boat, wat een rust. Nog wel leuk om te vertellen is dat we wel om 10 uur naar bed moesten omdat de bemanning wilde gaan slapen, die sliepen op het dek. Nou zijn wij ook niet de beroerdste dus gingen we na een jacht op een kakkerlak netjes ons bed in.

De tempel hielde we wel even voor gezien, pfffff 36 graden met een hoge luchtvochtigheid was wel erg afmattend en wij zijn iets meer geïnteresseerd in natuur en de lokale bevolking.

Al met al hebben we ontzettend genoten en kijken terug op een prachtige reis.

Nogmaals bedankt voor de perfecte organisatie van deze onwijs gave reis!

(We zullen dit ook bij de recensies schrijven)

 

Vriendelijke groetjes,

Rita, Jos, Betsy en Anton.

Rondreis Zuid-India

Beste, Tonia, Hans,

We zouden onze bevindingen van onze geweldige reis naar India en Nepal nog even mailen.Vooruit daar gaan we dan.

De route is geweldig en alle indrukwekkende items die je verwacht zie je ook zeker. De plaatselijke agenten en gidsen zijn uitstekend, altijd op tijd en altijd behulpzaam.

De chauffeurs zijn uitstekend. In India heel hard rijdend, zelfs door dorpskernen heen, in Nepal heel rustig rijdend. Maar allemaal save rijdend. De afstanden zijn soms lang en van GPS of navigatiesystemen hebben ze nog niet gehoord. Regelmatig dat er verkeerd werd gereden en dat we ze op de juiste weg moesten helpen. Geen probleem overigens, maar wel opvallend.

Groeten Jerry en Astrid

 

Hallo Hans,

Dank voor je mailtje, wij hebben ENORM genoten. Het was een waanzinnige reis en een super ervaring voor ons. Nepal was nog leuker, mooier, indrukwekkender dan we hadden verwacht. En ik moet zeggen dat dat ook zeker komt door het programma, de samenwerking met Royal Mountain en de accomodaties die jullie voor ons hadden samengesteld/uitgezocht.

Royal Mountain heeft ons zeer professioneel en goed georganiseerd begeleid deze reis. De gids in Kathmandu en Bhaktapur (Kalpana) was een zeer leuke dame die veel wist en ons ook een mooi inkijkje heeft gegeven in het leven in Nepal en al haar gewoonten.

De reis van Nagarkot naar Chitwan per auto was wel even een ‘dingetje’. Eerst al een uur over hobbelige weg om in Kathmandu te komen, dan tussen de 1,5/2 uur om door Kathmandu te komen en dan nog een aantal uur naar Chitwan over een erg slechte weg. Tocht duurde 2 uur langer dan ze hadden gezegd dus dat viel wel tegen en daardoor hebben we ook eerste middag excursie gemist. Dat werd overigens wel weer helemaal goedgemaakt door de entourage, sfeer en het programma van Tiger Tops. Wat een fantastische omgeving is dat en wat een mooi, rustgevend team dat daar de boel runt en begeleid. Heerlijk gegeten en de meeste grote beesten gezien (Rhino’s, wilde olifanten, krokodillen, apen, bizons en allerlei vogels. De tijgers waren ons steeds net te snel af , veel sporen gezien maar niet ‘the real thing’).

De rit naar Pokhara (waar we wel tegenop zagen) viel toen weer mee, we waren al om 13 uur in Pokhara in Temple Tree. Daar kwam de gids (Yaman Mahji) ’s avonds al langs voor een briefing over de trekking en om de tas te brengen waar we onze spullen in konden doen.

De trekking zelf was ook onvergetelijk. Op de eerste dag kwamen we een andere toeriste uit Australie tegen die ook met gids en drager van Royal Mountain onderweg was en uiteindelijk hebben met z’n allen de trekking gedaan. Super mooi, fysiek toch nog wel uitdagend maar heel bijzonder. Ook erg leuk om met 4 nepaleze mannen/jongens op te trekken en te horen hoe hun leven er uit ziet.  Heel vrolijk, regelmatig zingend hielpen ze ons door de zware momenten heen.

De laatste dagen in Pokhara waren heerlijk, Temple tree is een fijn hotel alhoewel ze op 1 middag ook andere toeristen bij het zwembad toelieten waardoor het nogal druk werd. Wij hebben er verder geen last van gehad maar vonden het wel beetje raar.

Onze vluchten waren nog wel een ander verhaal: al op de heenweg hadden we in Londen vertraging waardoor we onze aansluitende vlucht in Oman niet konden halen. Daarom was alternatief traject geregeld waarbij we eerst naar New Delhi moesten en van daaruit naar Kathmandu. We kwamen daardoor pas rond middernacht aan, maar gelukkig hebben de mensen van Royal Mountain ons goed opgevangen. (tijdens het wachten hebben we meteen een claim ingediend via vluchtvertraagd.nl, het lijkt erop dat we 600 euro pp terug kunnen krijgen dus dat is dan nog meevallertje)

Ook terug hadden we vertraging, toen in Oman waardoor we onze aansluitende vlucht vanuit Munchen naar Amsterdam misten. Ook toen was iets geregeld en hebben we een nacht in hotel in munchen geslapen om vervolgens zaterdagochtend vroeg alsnog laatste stukje naar huis te doen. (ik moet nog uitzoeken of we daar ook nog vergoeding voor kunnen aanvragen ).

 

Al met al, zeker voor herhaling vatbaar! Heel erg bedankt voor jullie adviezen en begeleiding.

 

Hartelijke groeten,

René en Astrid

Rondreis Nepal
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies om je zo goed mogelijk te helpen. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent.