Tanzania

En de wereld was volmaakt

Individuele Rondreis Tanzania en Zanzibar
Stel je eigen rondreis samen

Individuele Rondreis Tanzania en Zanzibar

Er zijn veel manieren om door Afrika te reizen maar de meest comfortabele is toch wel om je rond te laten rijden in je eigen 4WD landrover. Dit is niet alleen de beste manier om te vervoeren, het heeft als bijkomend voordeel dat je dan gelijk een ontzettend kundige gids en chauffeur hebt die vaak van verbluffende afstanden in staat is om dieren te spotten!

Safari Wijzer

Natuurlijk heeft een reis naar het noorden van het land een bezoek aan de Serengeti en de Ngorongoro krater in zich.  Lake Natron, een alkalisch meer dat een ontzettend desolate indruk kan maken maar toch hele bijzondere groene plekken heeft moet je ook echt bezoeken en  ook de Hadzabe, een kleine stam in het gebied van Lake Eyasi, zijn een bezoek meer dan waard. 

Mocht je de avonturier verder in je willen ontwikkelen dan is een bezoek aan Selous of één van de parken in het zuiden een warme aanbeveling en natuurlijk mag een bezoek aan kruideneiland Zanzibar niet ontbreken.

Kijk naar onze voorbeeldreis door Tanzania en Zanzibar of naar de voorbeeldreis waarin we Tanzania combineren met Kenia.

De combinatiereis Tanzania en Zanzibar kun je vanaf € 3695 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

De combinatiereis Tanzania en Kenia kun je vanaf € 4795 per persoon boeken, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vluchten.

Kaart van Tanzania en Zanzibar
Ons Dagboek
Serengeti in Tanzania
Dag 1: aankomst Nairobi Na gisteren een comfortabele dagvlucht met de KLM te hebben genoten en aan te zijn gekomen op mijn thuis in Nairobi (zo voelt deze campsite met kamers ondertussen...
Lees verder
Safari in Selous in het zuiden van Tanzania
Het is alweer even geleden dat we in Oost Afrika waren.Voor een reis naar Zuid Soedan die we vanwege de lokale omstandigheden niet kunnen maken zetten we koers naar Tanzania. Allereerst...
Lees verder
jachtluipaard in Kenia
Dag 1: Nairobi Nadat we gisteren met de dagvlucht van de KLM relaxed naar Nairobi zijn gevlogen om daarna te worden opgepikt om naar ons „eigen plekje", Indaba Camp op Muiri Lane te...
Lees verder
Combinatie Reizen

Combinatie reizen

We willen individueel maatwerk bieden met een persoonlijke touch. Je kunt bijna 1 op 1 een reis herbeleven zoals wij hem hebben gedaan (al zal hij nooit hetzelfde zijn!). Je kunt ook combinaties maken of bestemmingen op je eigen wijze aan elkaar knopen. Dit zijn mogelijke bestemmingen om deze reis mee te combineren.

Hells Gate in Kenia
Wij houden van Afrika, echt HOUDEN van, maar dat kan ook haast niet anders als we, elke keer dat we er komen, verwend worden met de mooiste zonsondergangen, de liefste mensen, de mooiste dieren en...
Lees verder
Rwenzori Mountains in Oeganda
Een reis naar Oeganda. Voor ons is het niet alleen het bezoek aan de berggorilla's al staan die natuurlijk wel vaak op het menu. Nee, Oeganda is anders dan de rest van Oost Afrika. Het is nog rijk...
Lees verder
Voorbeeldreis

Tanzania en Zanzibar; Van wuivende grasvlaktes tot wuivende palmen

Een reis naar Tanzania is een reis maken is als een documentaire. De ruimte en het besef van tijd zijn anders en de eindeloze vlaktes van de Serengeti zijn echt een Hof van Eden. Wel is het belangrijk om hier en daar wat af te wisselen want na 4 dagen safari heb je toch de behoefte aan een ander “tv kanaal”. Daarom wisselen wij de reis af met een mooie fietstocht bij Mto Wa Mbu en een bezoek aan het onbeschrijfelijk mooie gebied rondom Lake Natron. Via de beroemde Ngorongoro krater zet je dan koers naar Zanzibar waar de zee azuurblauw is en Stone Town met zijn kleine kruip door sluip door straatjes ook een bezoek meer dan waard is.

Dag tot dag programma

Dag 1 staan we je bij aankomst natuurlijk op te wachten en brengen we je naar je hotel. Arusha ligt onder de enorme Mount Meru en het uitzicht de volgende morgen zal dan ook niet mis zijn.

Om ontspannen te beginnen rijd je op dag naar Mto Wa Mbu waar het Manyara NP te vinden is. Dat laten we voor vandaag links liggen en we maken vanmiddag een fietstocht met een lokale gids om te ontdekken hoe de Masai en Datoq leven. De volgende dag (dag 3) ga je het park met zijn boomklimmende leeuwen dan ontdekken!

Dag 4 en 5; het Natron meer is van een woeste schoonheid. Het meer zelf is alkalisch en behalve flamongo’s die er broeden leeft er niets in het meer. Het is vaak roodachtig van kleur en door de omgeving bijna buitenaards om te zien. In de kloven rondom het meer zijn echter watervallen met tropische begroeiing te vinden en de flamingo’s trekken op hun buurt weer roofdieren aan. Gaat dat zien!

Dag 6 – 8: de Serengeti is enorm en dat ga je de komende dagen ervaren. We slapen altijd 1 of 2 nachten in een migratie kampement. Deze tenten staan er niet het hele jaar en volgen de migratieroute van de gnoe’s en zebra’s naar de Mara. De andere nachten slaap je in het Seronera gebied, van oudsher het wildrijkste gebied van de Serengeti.

Als je op dag 9 op de rand van de Ngorongoro krater staat kun je niets anders bedenken dan dat het paradijs er zo uit zou moeten zien. In de perfect ronde krater zie je namelijk gewoon de dieren lopen en voel je je een rijk mens. Natuurlijk ga je de krater ook in en maak je er een safari. Daarna rijd je door naar Karatu waar je slaapt maar mocht je liever op de kraterrand slapen dan kan dat ook……wel “ietsje” duurder.

Dag 10 en 11; Tijd om te gaan ontspannen en je vliegt vandaag van Arusha naar Stone Town. Door de Arabische invloeden is dit stadje echt een labyrint van kruip door en sluip door straatjes en dat ga je op dag 11 dan ook doen samen met een Engels sprekende gids die dan ook gelijk de soms wat opdringerige verkopers op afstand houdt.

Dag 12 - 14; Nadat je nog een bezoek hebt gebracht aan het Jozani woud om een glimp op te vangen van de prachtige Rode Colobus aap rijden jullie naar het strand in Nungwi om een paar dagen lekker na te mijmeren over de reis. Als kers op de taart is een boottocht naar het Mnemba atol om daar heerlijk te gaan snorkelen opgenomen in de reis.

Dag 15 brengen we je naar de luchthaven in Zanzibar en komt deze fantastische reis ten einde.

 

 

Prijs: vanaf € 3695 per persoon bij 2 reizende personen  

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels/ tented camps tijdens reis:

 • Arusha: Planet lodge
 • Mto Wa Mbu: Burudika Lodge
 • Lake Natron: Lake Natron Tented Camp
 • Ngorngoro: Rhotia Valley
 • Camp Serengeti: Acacia Tented Camp
 • Stone Town: Dhow Palace
 • Nungwi: Kendwa Rocks

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport per privé Landcruiser met chauffeur/gids
 • Vlucht van Arusha naar Zanzibar
 • Accommodatie in voornoemde hotels en lodges o.b.v. vol pension in de Serengeti, Lake Natron, Mto Wa Mbu, Karatu.  Logies en ontbijt in Arusha en Zanzibar.
 • Entreegelden voor Lake Natron, Lake Mayara, Ngorongoro, Serengeti
 • Jeep safari in de Ngorongoro krater
 • Bezoek aan het Jozani Forest op Zanzibar
 • Snorkel- en boottocht naar het Mnemba atol
 • Halve dag gids voor wandeling door Stone Town
 • Vervoer van luchthaven naar Stone Town en van Stone Town naar Nungwi  

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige excursies
 • Internationale vlucht, luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

 

 

Kenia & Tanzania; Laat Oost Afrika je hart veroveren en ga mee naar de plek waar tijd een andere betekenis heeft!

Het is natuurlijk een combinatie die tot de verbeelding spreekt. Het allerbeste van wat Oost Afrika te bieden heeft. Deze reis neemt je mee naar de Masai Mara en de Serengeti zodat de kans dat je (een deel van) de migratie ziet wel erg groot wordt. Verder hebben we een keur aan bijzondere plekken opgenomen en is er aan het einde van de reis ook echt nog tijd om tot jezelf te komen op de hagelwitte stranden van Zanzibar.

Dag tot dag programma

Dag 1 bij aankomst in Nairobi staan we klaar om te beginnen aan deze fantastische reis. 

Dag 2 en 3 De afstand naar het Naivasha meer is maar een uur of twee maar als je Nairobi uitrijdt word je gelijk overvallen door de ruimte van Afrika. Vanmiddag maak je een prachtige boottocht over het meer en de volgende dag staat er een fiets of wandeltocht op het programma in het Hells Gate National Park dat je op eigen gelegenheid kunt ontdekken en waar je zeker oog in oog komt te staan met de eerste wilde dieren als zabra’s en giraffes. 

Dag 4 – 6 Je rijdt in een uur of 5 naar de Masai Mara, eigenlijk het Keniaanse verlengstuk van de Serengeti maar zeker in de maandag juni tot september zit het hier tjokvol dieren omdat de migratie van gnoe’s en zebra’s dan hier te vinden is. De wuivende graslanden zijn wonderschoon en met alle dieren voelt het zeker als het Hof van Eden.

Dag 7 rijd je weer terug naar Nairobi om hier een nacht te slapen. Ga vanavond even lekker eten bij de Carnivore, een Afrikaanse churrasceria waar de nodige exotische vleessoorten op het menu staan.

Dag 8 brengt je per bus naar Tanzania. Jeeps uit beide landen mogen niet rijden in het andere land en dus is dit de meest logische manier om van land te wisselen. Bij het busstation in Arusha staan we je natuurlijk op te wachten.

Om er wat variatie in te houden rijden we op dag 9 naar Mto Wa Mbu waar het Manyara NP te vinden is. Dat laten we, tenzij je zelf graag wilt, links liggen en we maken vanmiddag een fietstocht met een lokale gids om te ontdekken hoe de Masai en Datoq leven.

Dag 10 en 11; het Natron meer is van een woeste schoonheid. Het meer zelf is alkalisch en behalve flamongo’s die er broeden leeft er niets in het meer. Het is vaak roodachtig van kleur en door de omgeving bijna buitenaards om te zien. In de kloven rondom het meer zijn echter watervallen met tropische begroeiing te vinden en de flamingo’s trekken op hun buurt weer roofdieren aan. Gaat dat zien!

Dag 12 – 14: de Serengeti is enorm en dat ga je de komende dagen ervaren. We slapen altijd 1 of 2 nachten in een migratie kampement. Deze tenten staan er niet het hele jaar en volgen de migratieroute van de gnoe’s en zebra’s naar de Mara. De andere nachten slaap je in het Seronera gebied, van oudsher het wildrijkste gebied van de Serengeti.

Als je op dag 15 op de rand van de Ngorongoro krater staat kun je niets anders bedenken dan dat het paradijs er zo uit zou moeten zien. In de perfect ronde krater zie je namelijk gewoon de dieren lopen en voel je je een rijk mens. Natuurlijk ga je de krater ook in en maak je er een safari. Daarna rijd je door naar Karatu waar je slaapt maar mocht je liever op de kraterrand slapen dan kan dat ook……wel “ietsje” duurder.

Dag 16 en 17; Tijd om te gaan ontspannen en je vliegt vandaag van Arusha naar Stone Town. Door de Arabische invloeden is dit stadje echt een labyrint van kruip door en sluip door straatjes en dat ga je op dag 17 dan ook doen samen met een Engels sprekende gids die dan ook gelijk de soms wat opdringerige verkopers op afstand houdt.

Dag 18 -20; Nadat je nog een bezoek hebt gebracht aan het Jozani woud om een glimp op te vangen van de prachtige Rode Colobus aap rijden jullie naar het strand in Nungwi om een paar dagen lekker na te mijmeren over de reis. Als kers op de taart is een boottocht naar het Mnemba atol om daar heerlijk te gaan snorkelen opgenomen in de reis.

Dag 21 brengen we je naar de luchthaven in Zanzibar en komt deze fantastische reis ten einde.

 

 

Prijs: vanaf € 4795 per persoon bij 2 reizende personen

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

 

Gebruikte hotels tijdens de reis:

 • Nairobo: Tamarind Tree
 • Naivasha: Lake Naivasha Sopa
 • Masai Mara: Sopa Lodge
 • Arusha:  Planet Lodge
 • Mto Wa Mbu: Burudika Lodge
 • Lake Natron: Lake Natron Tented Camp
 • Ngorngoro: Rhotia Valley
 • Camp Serengeti: Acacia Tented Camp
 • Stone Town: Dhow Palace
 • Nungwi: Kendwa Rocks

Inbegrepen in de reissom:

 • Alle transport per privé Landcruiser met chauffeur/gids in Kenia en in Tanzania
 • Vlucht van Arusha naar Zanzibar
 • Bus van Nairobi naar Arusha
 • Accommodatie in voornoemde hotels en lodges o.b.v. vol pension tijdens de gehele reis. Enkel ontbijt in Nairobi en Arusha en op Zanzibar.
 • Entreegelden voor alle nationale parken tijdens de reis
 • Fietstocht bij Hells Gate
 • Jeep safari in de Ngorongoro krater
 • Bezoek aan het Jozani Forest op Zanzibar
 • Snorkel- en boottocht naar het Mnemba atol
 • Halve dag gids voor wandeling door Stone Town
 • Vervoer van luchthaven naar Stone Town en van Stone Town naar Nungwi  

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Boekingskosten € 50,-
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50
 • Overige excursies
 • Internationale vlucht, luchthavenbelasting

Ben je geïnteresseerd in deze reis?

>> Stuur ons een aanvraag voor de voorbeeldreis.

Kaart van Tanzania en Zanzibar
Hoogtepunten

In een notendop

Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben we de hoogtepunten even onder elkaar gezet met een korte omschrijving. Dit betekent overigens niet dat dit de enige plekken zijn die wij kennen of door jou als klant kunnen worden aangevraagd. We hebben simpelweg een selectie gemaakt van de "highlights" in combinatie met de meest bijzondere plekken die wij kennen. Mocht je hiervan willen afwijken dan kun je dat uiteraard aangeven in het "stel je eigen reis samen" formulier.

Stone Town

Zanzibar is een tropisch genot. Stone Town is één groot labyrinth van kleine kruip door, sluip door straatjes en zodra je van de hoofdstraat af bent zul je overvallen worden door de rust en de lokale kunstnijverheid die vooral tot uitdrukking komt in de prachtige deuren.

Nungwi

Met afstand het mooiste strand van Zanzibar. Geniet van een relaxte atmosfeer en geniet elke avond weer met een wit wijntje van de zonsondergang in Cholos bar!

Selous

Dit is het grootste wildpark van Afrika en nog lang niet zo ontdekt als het noorden. Dit park wordt gedomineerd door grote rivieren waarvanaf je met boten op zoek kunt gaan naar wild. Natuurlijk vind je hier de Big 5 maar ook wilde honden komen nog in redelijke aantallen voor. We bieden dit momenteel aan als een luxe kampeersafari vanaf Dar es Salaam. Mogelijkheden van 5 tot 9 dagen.

Tarangire

Mooie galerijbossen vormen een zeer welkome afwisseling in het zeer wildrijke noorden van Tanzania

Arusha

De safari hoofdstad van Tanzania. Toch is het niet dat alleen. Een bezoek aan het wonderschone Arusha National Park mag bijvoorbeeld absoluut niet ontbreken.

Manyara (Mto Wa Bu)

Het meer van Manyara kleurt soms roze van de flamingo's en dat maakt het tot één van de absolute hoogtepunten van een reis door Tanzania. De boomklimmende leeuwen zijn de andere grote attractie van het park.

Lake Natron

Eén van de meest desolate plekken op aarde. Maar ook één van onverwachte schoonheid. Zo kun je bijvoorbeeld door één van de kloven lopen en op een tropische waterval stuiten!

Serengeti

De grote broer van de Masai Mara. Eindeloze vergezichten, grote kuddes olifanten en een groot aantal roofdieren maken een verblijf hier onvergetelijk.

Ngorongoro

Eén van de natuurwonderen van de wereld. Een oude vulkaankrater boordevol dieren. De zwarte neushoorns zijn de grootste trekpleister maar het zicht van de kraterrand is er één die je je leven lang niet meer vergeet.

Lake Eaysi

Het Eyasi meer is dé plek om een ontmoeting te hebben met één van de meest bijzondere stammen van Oost Afrika; de Hadzabe. Ze spreken net als de San in Namibië een soort van klik taal en leven nomadisch.

Ik dacht zelf aan iets anders…

Heb je een bestemming op het oog die hier niet tussen staat? Of heb je al eigen plannen en wil je een rondreis daaromheen plannen? Wij denken graag met je mee! In de laatste stap van ons aanvraagformulier volgt een tekstveld voor opmerkingen waar je de wensen nader kan toelichten. Of geef aan wanneer wij je mogen bellen om je plannen te bespreken.

Reistips

Reistips

We staan meer dan voor je klaar met al onze reiskennis om je eigen dagboek aan reizen te gaan vullen! Ook met praktische informatie, weetjes en tips.

 •   Bekijk Allemaal Sluit Allemaal
 • Accommodatie Bekijk Sluit
 • Reisdocumenten - Tanzania
  Bekijk Sluit
 • Algemene informatie - Tanzania
  Bekijk Sluit
 • Verzekeringen
  Bekijk Sluit
 • Vaccinaties - Tanzania
  Bekijk Sluit
 • Internationale vluchten
  Bekijk Sluit
 • Waar je op moet letten - Tanzania
  Bekijk Sluit
 • Geldzaken - Tanzania
  Bekijk Sluit
 • Veiligheid - Tanzania
  Bekijk Sluit
 • Klimaat - Tanzania
  Bekijk Sluit
 • Internet en telefonie - Tanzania
  Bekijk Sluit
 • Vervoer - Tanzania
  Bekijk Sluit
 • Goede doelen op je bestemming
  Bekijk Sluit
 • Thuisblijvers mee laten genieten?
  Bekijk Sluit
Kiekjes
Ervaringen
Ervaringen van anderen

Hallo Hans

We zijn weer heelhuids thuis gekomen.

Wat hebben we een fantastische reis gehad. De game-drives waren allemaal ongelooflijk mooi. Wat hebben we veel gezien en zelfs in Ngoro Ngoro de neushoorn die vlak voor onze auto de weg overstak. Geweldig in 1 woord.

De eerste overnachting in de Serengeti kwam te vervallen omdat de migratie nog niet zo ver was en hebben we 3 nachten in Acacialodge geslapen. Wat een prachtige omgeving met  's ochtends de huilende hyena's en blaffende jakhalzen om je heen. Zelfs een zwijn heeft bij onze tent geprobeerd een gat te graven.

Onze gids Mozes was dan ook erg verrast toen we de eerste dag in Serengeti al duizenden gnoe's en zebra's zagen die toch al aan de migratie begonnen waren. Wij hebben onze ogen uit gekeken wat een aantallen zie je daar.

Masai Giraffe Eco Lodge is ons erg slecht bevallen. Ontvangst en bediening was erg onprofessioneel. We waren gewend geraakt aan een ontvangst met warm handdoekje en koel drankje maar hier moesten we zelf de koffie of thee pakken. Niet dat dat erg is maar het personeel stond maar een beetje te kijken. Een wijntje was er niet. Een keer was er 1 fles gehaald en toen was het weer op.  Het zwembad zag er niet erg aantrekkelijk uit. Vies en groen.

De stoelen voor de bungalow waren slecht en je kon er niet goed in zitten. Lokale gids was opdringerig wat we niet gewend waren. Op Tripavisor zie ik alleen maar goede berichten maar wij kunnen me daar niet in vinden. De Belgische eigenaresse was er niet dus misschien dat daarom het personeel ondeskundig was?

Ons advies zou zijn deze niet meer aan te bieden.

Nog een tip van ons aan je klanten : Neem een stekkerdoos mee met minstens 3 ingangen. Er zijn nl erg weinig stopcontacten in de meeste accommodaties.

En nog 1 tip. We hebben heel erg veel last van Tseetsee vliegen gehad. Ze steken dwars door kleding heen. Pijnlijk en lastig want het jeukt enorm. En het kan ook nog gevaarlijk zijn voor de slaapziekte.

Spray tegen tseetseevlieg

Tegenwoordig is er een natural spray op de markt die beschermt tegen de Tseetsee vlieg. Deze Anti Insect Natural spray van Care Plus is een insectwerend middel op natuurlijke basis. Het bevat citronella en lemon-eucalyptusextracten. Het middel bevat geen DEET of andere chemicalieen en is dus geschikt voor mensen die geen DEET kunnen of mogen verdragen. Dus ook ideaal voor kleine kinderen (vanaf 3 maand) en zwangere vrouwen. Care Plus geeft aan de deze spray 3 uur lang bescherming biedt tegen de Tseetseevlieg.

Gebruik tegen de TseeTseevlieg geen DEET spray.

Verder hebben we enorm genoten en hebben we alles gezien wat er maar te zien valt.

Heel erg bedankt daarvoor.

Groeten Harmien

Rondreis Tanzania

Ha Hans en Tonia, 

Och we hebben echt weer een fantastische reis achter de rug! Wel echt de meest relaxte tot nu toe, aangezien we door de gids vanaf AirPort tot aan Zanzibar werden vervoerd. Je wordt er bijna lui van . Hoogtepunten voor ons waren de serengeti (ik heb 3 andere safari’s meegemaakt......maar dit! Dat uitgestrekte is ongelooflijk). Ook het mobiele tentenkamp.....Wow! (Heel vreemd, maar de ‘vaste’ lodge van acacia viel ons een beetje tegen). Gids Azaria was trouwens ook super! De Packed lunches midden in de natuur, je voelt je nederig en een gelukkig mens. En hij reed wat kilometers voor ons af! En zoveel gnoe’s en al die andere dieren, wat een belevenis. We hadden graag nog 1-2 dagen langer daar gebleven als ons budget dat had toegelaten haha. Lake natron (en de reis ernaartoe) hadden we ook niet willen missen! We hebben ook een mooie wandeling gemaakt daar. Al hadden we daar denken we met twee dagen ook wel voldoende gehad hoor. Maar goede keus om die er voor ons tussen de fietsen Hans. Trouwens, het fietsen in Manyara ‘tussen’ de antilopen en bananenvelden was ook leuk. 

En we hebben heerlijk gerelaxed op het strand van Zanzibar, paradijselijk! Volgens ons hadden we het mooiste strand van omgeving Nungwi te pakken. En overal waar we kwamen, de bevolking is erg vriendelijk, ook al hebben ze zelf weinig om van te leven.  

Het wandelen in de Ngorogoro is helaas niet meer gelukt. Ivm laagseizoen was er een vlucht geschrapt en moesten we eerder weg. Nu hadden we daar toch niet veel gezien, maar we hadden graag naast jeep nog ergens een wandeling gedaan. Helaas zijn er te weinig rangers om dit te organiseren hoorden we, maar wellicht iets voor de toekomst...

Nou kortom; we hebben het echt heerlijk gehad en gaan vanavond de foto’s uitzoeken. Dank jullie wel !!!!!

Heel veel plezier in Mexico!

 

Liefs Arjan en Marin

Rondreis Tanzania

Hoi Hans,

 

Eindelijk hebben we even tijd om te reageren. Direct aan het werk, je kent het wel.....

Overall was de reis fantastisch! Even puntsgewijs een resumé.

 • In Kaapstad, Hermanus en Stellenbosch waren de accomodaties zeer goed. Men was ook zeer vriendelijk en behulpzaam. In Stellenbosch mochten we de kamer zelfs langer gebruiken.
 • De auto was wat aan de kleine en lichte kant. 
 • Helaas was het weer in Zuid Afrika iets minder en daardoor hebben we Robben eiland en duiken met haaien gemist. Niets aan te doen! Overigens waren de dagen kort door de winterperiode en werd geadviseerd om voor het donker binnen te zijn. Minder tijd dus!
 • Vlucht naar Tanzania was prima. 
 • De safari was echt geweldig! Veel gezien. Onze gids (Mozes) was top. Super! Ook de ballonvaart is voor herhaling vatbaar. De accomodaties (tenten, kampen, hotels etc.) waren goed. Evenals het eten.
 • De vlucht naar Zanzibar gaf bij ons wat commotie m.b.t. de bagage. Is uiteindelijk prima geregeld doordat we een vlucht eerder kregen en de koffers er “gewoon” in konden. Overigens wel een paar “losse dollars” betaald, voor het extra gewicht.
 • Het eiland Zanzibar vonden we vies en minder gezellig. 
 • Het hotel, Langi Langi viel zeer tegen! Onze wens is lekker uitblazen in een wat betere accommodatie aan het strand. Volgende reis willen we een beter niveau.

Tot slot. Top hoe bereikbaar jullie zijn voor vragen. Ga zo door, want dit verdient een pluim . 

 

Groeten,

Van ons allemaal

Rondreis Tanzania en Zuid Afrika

Hallo Hans,

Wij hebben een fantastische vakantie gehad.

Tanzania is een prachtig land met heel veel mooie dieren en lieve mensen.

De gids van Gosheni was fantastisch, hij had heel veel kennis van flora, fauna en cultuur en sprak hier met veel plezier over.

Wellicht het enige puntje van verbetering was de laatste dag in Tarangire. Onze gids informeerde ons gelukkig enkele dagen van te voren al dat het in Tarangire een 24 uurs ticket betreft, waarbij je het park verlaten moet hebben voor het tijdstip dat je de dag ervoor binnen gekomen bent. En na het verlaten van het park zat onze vakantie er op en zouden we rechtstreeks naar de luchthaven gebracht worden. Dus als we de dag voor vertrek al om 10 uur het park in waren gegaan hadden we de dag erna heel vroeg er uit gemoeten en waren we 3 uurtjes later al op het vliegveld geweest, wat zou betekenen dat we daar 7/8 uur zouden moeten wachten.

Zoals al vermeld had onze gids ons gelukkig geïnformeerd hierover en hebben we een goed compromis kunnen sluiten, waardoor we niet uren op de luchthaven zaten.

Bedankt voor het regelen van de mooiste vakantie die we ooit gehad hebben.

Groetjes,

Roel & Anjo

Reis Tanzania

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022

Goedemiddag Hans (en iedereen bij Dagboek reizen)

Vandaag zijn we thuisgekomen van onze reis naar Tanzania. Het is onze gewoonte om na de reis altijd even te laten weten hoe het is geweest. De pluspunten, maar ook de verbeterpunten. Niet om te zeuren of te klagen, maar zodat jullie dit eventueel kunnen gebruiken voor toekomstige reizen.

Allereerst wil ik zeggen dat we het best spannend vonden om deze reis via jullie te boeken. We kenden jullie natuurlijk nog niet. We hebben al vele reizen gemaakt, altijd via onze vaste reisadviseuse bij D-reizen. Zij wist precies wat we leuk vonden en dat was dus altijd erg vertrouwd. Nadat zij failliet gingen, was het voor ons een beetje zoeken.
Dit was natuurlijk best een dure reis en dat maakte het voor ons wel spannend om te boeken bij een voor ons nog onbekende organisatie. Zeker omdat het in het regenseizoen was. We hebben behoorlijk getwijfeld, maar zijn zo blij dat we de gok genomen hebben! Zoals ik eerder al aangaf hebben we al vele mooie reizen mogen maken, maar al na enkele dagen wisten we zeker dat deze reis alles ging overtreffen!
Het was echt een droomreis! Alles was tot in de puntjes geregeld. En voor wat betreft het regenseizoen: jullie gaven aan dat we hier niet bang voor hoefden te zijn en daar was geen woord van gelogen. Sterker nog: we hebben er vooral heel veel voordeel van gehad.
We hebben in 7 dagen safari misschien in totaal een kwartier regen gehad (overdag)
Daarentegen was het overal wel super rustig. We kwamen soms 2 tot 3 uur lang geen enkele andere auto tegen. We werden direct geüpgraded naar een luxere accommodatie in de Serengeti: Seronera Luxery Camp. In Tarangire Luxery camp waren we zelfs de enige gasten en kregen we de Honeymoonsuite aangeboden!
We hebben zelfs heel veel meegemaakt van de great migration, wat we nooit hadden verwacht van tevoren.
Alle accommodaties waren heel erg goed, het eten was heerlijk en we hadden de beste gids die we ons konden wensen! We hebben iedere dag gamedrives gemaakt van 7:30 tot 18:30 en het verveelde geen moment.
We hebben echt geen enkel negatief punt over het safari gedeelte. Wel nog een kleine tip: er wordt verwacht dat je de gids een flinke fooi geeft. Zo'n 20 tot 40 dollar per persoon per dag. (Wat ie ook dubbel dwars waard is!!) Dat kan oplopen tot een behoorlijk bedrag en dat is misschien wel handig om van tevoren aan te geven.

Na de safari gingen we naar Zanzibar om nog een paar dagen bij te komen. De dag na aankomst hadden we een privétour door Stonetown, waar we eerlijk gezegd niet zoveel zin in hadden. Maar we hadden een goede gids en we vonden het toch erg leuk!
De accommodatie in Nungwi was prima, maar vanaf donderdag werd het restaurant overdag gesloten in verband met de Ramadan. Je kon er dus niet lunchen, maar je kon ook niets te drinken bestellen. Voor ons niet zo'n probleem, omdat we donderdag een snorkeltour hadden, vrijdags naar huis gingen en sowieso de voorkeur gaven aan een ander restaurant. Maar misschien wel handig om te weten voor toekomstige reizigers.
Ook was het niet mogelijk om met creditcard te betalen. Er zit een pinautomaat vlakbij het hotel, alleen deed deze het niet altijd en kan je maar kleine bedragen pinnen en betaal je zo'n 6 euro per transactie.
Het uitzicht vanaf het hotel was wel prachtig en we hebben hier nog heerlijk een paar dagen kunnen bijkomen van onze fantastische reis.

Wij zullen een volgende keer zeker weer via jullie boeken. Jammer dat jullie niet alles aanbieden wat nog op ons verlanglijstje staat!
Tijdens de vakantie heb ik met enige regelmaat foto's op social media geplaatst en ik kreeg meteen al de vraag via welke reisorganisatie we hadden geboekt. Hopelijk hebben jullie er binnenkort dus weer wat nieuwe klanten bij!
We willen jullie heel erg bedanken voor alles. Het contact voorafgaand aan de reis heb ik als heel prettig ervaren en de reis was zelf was echt perfect geregeld!

Met vriendelijke groet,

John en Lieke

Tanzania en Zanzibar 2023

Beste team Dagboekreizen,

Wij hebben een hele fijne, bijzondere en spectaculaire vakantie gehad.
Onze vluchten zijn bijna allemaal vlekkeloos gegaan. De chauffeurs waren netjes en waren goed georganiseerd. De hoeveelheid dieren die wij hebben gezien waren overweldigend maar niet voor alleen voor ons was het genieten.
Ook onze chauffeur Edwin die wij de langste periode bij ons was heeft erg genoten van de reis.
Dat komt voor namelijk door de bijzondere dieren die wij mede dankzij zijn kennis en geduld konden zien. Waaronder de wilde honden die hij 5 jaar lang niet heeft gezien. De neushoorns die wij een aantal keer mochten zien. De cheeta moeder met haar 4 jongen. De martial eagle met zijn net gevangen prooi. De geboorte van een thomson gazelle. Zo blijft de lijst van bijzondere ontmoetingen maar doorgaan. Wij weten dankzij hem ook dat wij het heel erg getroffen hebben en al ons geduld werd dus ook rijkelijk beloont. Edwin's woord voor deze reis was 'excellent' en dit hoort bij de top 3 van alle tours die hij heeft gedaan. Ook Zanzibar is heel fijn geweest lekker bijkomen en luieren. Even alle tijd om de vele indrukken te gaan verwerken. Met alle indrukken verwerken zijn wij nog steeds bezig want het is niet te bevatten wat ons allemaal overkomen is.
Wij willen jullie bedanken voor het regelen van de fantastische vakantie. Wij hopen dat jullie nog veel mensen mogen helpen met het regelen van een goede vakantie. En wij gaan in de toekomst zeker nog een keer terug naar Afrika om nog meer te kunnen ontdekken.

Hartelijk bedankt.

Groetjes Danny en Annet.

Tanzania en Zanzibar september 2023
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies