Mia Resort in Nah Trang Vietnam

Ons reisverhaal Vietnam

Een reis door een land met veel gezichten

Stel je eigen rondreis samen

Dagboek van onze reis naar Vietnam

Dag 1: vliegen naar Hanoi

Eindelijk is het zo ver. Na bijna twee jaar gaan we terug naar Azië. Belachelijk natuurlijk maar het is er gewoon niet van gekomen. We waren te druk met andere plekken op de aardbol. Vietnam is een weloverwogen keuze want na het zien van de Top Gear special enige jaren geleden prijkt Vietnam op onze wensenlijst! Via Bangkok bereiken we Hanoi. Daar had ik op zich niet echt een beeld bij maar als we in de namiddag door de oude stad lopen nadat we zijn ingecheckt in ons heerlijke hotelletje begin ik echt blij te worden. Heerlijke temperatuur en ongelooflijk gezellig op straat! We strijken neer bij een kleinschalig restaurantje waar we onze eerste taste of Asia krijgen, heerlijk! Dan struinen we nog een poosje over de markt en kijken uit naar morgen.

Dag 2: Hanoi

Ons programma voor deze reis is bijna overvol! Maakt niet uit, we hebben er zin in en de genietknop staat vol open... Als eerste vanmorgen bezoeken we het onderkomen van Uncle Hu zoals Ho Chi Minh liefkozend wordt genoemd. Dan door de oude Franse wijk en het valt ons op hoe elegant deze stad echt is. Neem gerust een dag of twee om alles te verkennen. Lieflijke meertjes met mooie pagodes nodigen uit tot een kopje thee met iets lekkers. Dat laatste is door de Franse invloeden in overvloed te verkrijgen! In de middag bezoeken we nog het waterpoppen theater en slenteren we nog wat door de oude wijk. Als we Hanoi bekeken hebben nemen we rond 22.00 uur de nachttrein naar Lao Chai.

Dag 3 & 4: Sapa

Dit wordt voor mij het hoogtepunt van deze reis. Alle etnische stammen die daar leven zijn zelfs voor mensen die niet fotograferen geweldig. We reizen op een luxe manier, want we hebben een overnachting geboekt in het Victoria hotel in Sapa, dat houdt dan meestal automatisch in dat je met de Victoria Express reist, al is de trein opgebouwd uit diverse wagons en in allemaal kun je min of meer slapen al hobbel de bobbelt de trein heel behoorlijk bij tijd en wijle.

Bij aankomst in ons hotel in de bergen van Noord Vietnam is de kamer nog niet beschikbaar, dus besluiten we om heerlijk op ons gemak naar beneden te lopen. Onderweg genieten we van het prachtige uitzicht en de terrasbebouwing. Ook zien we allerlei schitterende fotogenieke mensen. Van beneden naar boven is een ander verhaal, maar er rijden veel Vietnamese jongens op brommertjes, die je voor een paar dong weer naar het hotel brengen. Omdat het hotel hoog ligt en het er erg fris is, genieten we `s avonds van kaasfondue en glühwein!

De volgende dag hebben we via het hotel een excursie geboekt in de dorpen in de omgeving. Er is altijd wel ergens een lokale markt te bezoeken. Ook dit is weer adembenemend mooi, al heeft het ook zijn schaduwkanten, wel eens gebakken hond op een rooster boven het vuur zien liggen? We willen ook nog graag een authentiek dorpje bezoeken en vragen de gids rijst groenten en fruit te kopen om dit onder de bewoners te verdelen. We maken er bij de lunch allemaal eerlijke porties van. Nou, dat is een succes, wat je tegen komt zijn allemaal kinderen, de oudsten (misschien 6) passen op de broertjes en zusjes en ze waren heel blij met onze gaven. Vader en moeder werken op het land. Gelukkig hebben we ook nog wat ballonnen bij ons en als tip noem ik hier wat kleurtjes en boekjes meenemen dan hebben zowel de witneuzen als de kinderen een geweldige dag. S`Avonds is deze trip helaas voorbij en nemen we de Victoria Express terug naar Hanoi, daar komt de trein om 5.30 aan, maar je mag nog uitslapen tot 7 uur!

Dag 5: Ninh Binh

En zo rollen we dan uit de trein direct de auto in... Voor onze klanten gaan we dit denk ik ietsjes anders inkleden want een dagje bijkomen in Hanoi is niet eens zo´n gek idee. Ach, voor ons is het geen probleem, we zijn jong van geest en we zetten koers naar Halong Bay op het land; Ninh Binh.

Het weer wil vandaag niet erg en dat drukt de pret een beetje maar ik ben nog steeds op zoek naar woorden om deze plek te omschrijven. Het landschap is écht wonderschoon en verdient absoluut een bezoek. Het is alleen jammer dat je met hordes kleine bootjes hetzelfde traject aflegt. Wij zijn hier ook op een feestdag en heel Hanoi hangt hier rond maar toch. De bootjes worden gepeddeld door een kundige bootsman of vrouw die een rivier volgt die een aantal grotten doorkruist. Heel mooi en zeker qua begroeiing en sfeer de moeite waard. Ik blijf persoonlijk zitten met een soort van Efteling gevoel en weet niet goed wat ik er mee moet.

Ninh Binh ligt op een kleine 3 uur rijden van Hanoi maar kan wel als pleisterplaats dienen onderweg naar Halong Bay. Wij rijden echter weer terug naar nog wat mooie oude pagodes te hebben bezocht. We eten met onze agent en deze man (een schatje overigens) weet ons elke avond iets voor te zetten waar we eerst de wenkbrauwen voor fronsen. Vanavond is het een soort van brandewijn die gemaakt wordt van veel alcohol en slangen... ja, lieve lezer, slangen! In Vietnam hebben we murene´s (de grote zeevis die wat op een slang lijkt), zeeëgels en slakken gegeten om maar eens wat te noemen. De fijnproever kan prima voor hond terecht in Hanoi, wij sloegen beleefd even over... Mocht je iets meer "geluk" hebben dan wij dan eet je heerlijk in restaurants waar ze zich iets meer hebben aangepast aan onze Europese smaak. Als je een "die hard" bent dan hebben wij adresjes genoeg!

Dag 6 & 7: Halong Bay

Tijd voor het ruime sop. Een rit van opnieuw een uur of 3 brengt ons in Halong, een stad die het niet moet hebben van schoonheid. De locatie is natuurlijk waar het om draait en wij gaan aan boord van een prachtige houten jonk die ons vandaag en morgen gaat rondvaren in Halong Bay.

Het karstlandschap is vanaf de kant al goed te zien maar er door heen varen is wel echt een fantastische ervaring! We genieten op het dek van het uitzicht en krijgen een heerlijke lunch voorgezet (toeristisch en onze agent schudt mismoedig het hoofd :) waar we maar eens een flesje wijn bij aan laten rukken. De middag gebruiken we om een enorme grot te bezoeken. Heel erg mooi! Het enige dat jammer is, en dat geldt voor de hele baai, er is maar een bepaald deel open voor toerisme. Dat zorgt voor een overbevolkte vaarroute en de bezienswaardigheden zijn ook nogal druk, dat is jammer... Niettemin genieten van in de middag van een dipje en het avondeten. We zien apen die op één van de eilanden wonen. We laten ons in slaap wiegen door de zee en de volgende morgen mogen we na een zalig ontbijt de baai in met een kano. We vinden een kleine grot die uitkomt in een oude vulkaankrater en we genieten van de stilte en de fluitende vogels. Een kort maar zeer magisch moment. Dan zetten we koers terug naar Halong en begint het helaas te hozen van de regen. We kunnen geen kant op dan binnen blijven zitten...

Terug in Halong rijden we weer naar Hanoi (zowel heen als terug stop je bij een enorm centrum waar souvenirs worden verkocht maar waar je schoon kunt plassen) waarvandaan wij dan gelijk doorkarren naar de luchthaven om in de vooravond naar Danang te vliegen. Daar aangekomen staan we op het punt om iets bijzonders mee te maken maar we hebben nog geen idee. De agent neemt ons mee naar een "lokale" eetgelegenheid. Wij zijn enigszins bezorgd over onze magen maar hebben weinig keus. We rijden een half uur om dan te stoppen voor een luifel waar een hoop Vietnamezen zitten te eten. Al wat ze niet opeten ligt echter op de grond samen met een enorme hoeveelheid bierblikjes en de geur van zeevoedsel met schraal bier dendert onze neusgaten binnen. We kijken elkaar aan maar volgen toch maar onze lokale vriend. We gaan zitten op lage krukjes en zonder de spanning nog verder op te voeren durf ik hier namens mijzelf en Tonia te zeggen dat wij nog nooit en nooit meer zulk heerlijk vers zeevoedsel zullen eten. Enorme krabben en kreeften. Zalige garnalen en schelpen in diverse soorten en maten passeren onze monden. Het geheel wordt afgemaakt met zalige inktvis en anderhalf uur later kunnen we echt geen boe of bah meer zeggen, geweldig! We rijden daarna door naar Hoi An om rond middernacht totaal voldaan in ons bedje te zakken.

Dag 8: Hoi An

We worden iets te laat wakker en moeten ons haasten voor het ontbijt. Vandaag zijn er weer twee programma´s in één dag... dat krijg je als je snel een heel land wilt zien! Vanmorgen gaat de rit eerst naar My Tho. Dat wordt verkocht als de Vietnamese Angkor Wat maar daar heb je dan wel de nodige fantasie voor nodig en moet je vooral nog niet in Angkor zijn geweest Dat gezegd hebbende, het complex ligt prachtig en is zeer zeker een bezoekje waard. Dit complex is rond de 12de eeuw gebouwd door mensen die India moesten ontvluchten en dus staat dit complex vol met oude hindoe beelden. Het gehele bezoek kost je ongeveer een uurtje maar is de rit vanaf Hoi An in mijn ogen zeker waard.

Na een lekkere lunch gebruiken wij de middag om een bezoek aan Hoi An te brengen. Deze plek voelt aan als een openluchtmuseum maar is niet zo stijf dat je echt het museum gevoel krijgt. Erg mooi en zeker een plek waar je een dag of 2 jezelf prima kunt vermaken. Natuurlijk moet je even de Japanse brug gaan bekijken maar over het algemeen is het leuker om in Hoi An lekker de sfeer op te zuigen. Je kunt slapen op de rand van het historische deel maar aan het strand is ook mogelijk. Het strand van Hoi An/Danang (loopt in elkaar over) is prima en zeer geschikt om te zwemmen. Hoi An old style kun je dan prima per fiets of met een goedkope taxi bereiken. In de avond wordt Hoi An trouwens verlicht door middel van lampions en is het er zeer sfeervol!

Dag 9: Saigon

Een vlucht van een uur brengt ons in alle vroegte in Saigon en wederom een hele volle dag! We zijn nog niet koud geland of we zijn al onderweg naar de Cu Chi tunnels. Noch Tonia, noch ik zijn van plan om veel dingen gerelateerd aan de oorlog te bezoeken. In Hanoi is daar op zich ook prima onder uit te komen. In Saigon is dat moeilijker... De tunnels zijn bijzonder en op zich voor mensen die "iets" hebben met de Vietnam oorlog denk ik wel een must maar daar mag het dan ook bij ophouden. Er is nog een groot museum in Saigon waar de meest indringende foto´s worden getoond... Afijn, terug naar de tunnels. Bijzonder om te zien maar het feit dat er nu ook een schietbaan is waar de toerist eens kan schieten met een kalashnikov gaat mij wat te ver.

Dan is een bezoek aan de enorme en prachtige Cao Dai tempel misschien een beter idee. Kleurrijk en diversiteit en verdraagzaamheid maakt aanhangers van deze stroming in onze ogen uniek! De tempel en zijn diensten zijn zeer de moeite van het bezoeken waard. Het is al bijna weer donker voordat we Saigon binnen rijden. We bezoeken nog even de markt die dicht bij ons hotel ligt en nemen dan een motor taxi terug naar ons hotel. Mag je ook echt niet missen als je in Saigon bent. Met een motor tussen het verkeer door dat veelal aan een mierenhoop doet denken, een geweldige belevenis! Onze agent woont in Saigon en hij slaapt vanavond thuis. Dat maakt het voor ons mogelijk om heerlijk Frans uit eten te gaan en we nemen het er dan ook van... Veel te laat maar zeer voldaan rollen we uiteindelijk ons bedje in!

Dag 10: naar Cantho

Via het, door Eiffel ontworpen, prachtige postkantoor en de kathedraal reizen we vanmorgen naar de Mekong Delta. Wij hebben weer het genoegen om twee programma´s in één te doen vandaag. Dat begint met de tocht die klanten normaal gesproken gaan maken die maar één dag de Mekong Delta in gaan. We gaan lekker varen en dat is heerlijk. Daarna komen we echter op een eiland waar werkelijk alle authenticiteit uit is geslagen en je als klapvee langs de kraampjes wordt gejaagd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! We genieten er wel van een overheerlijke lunch maar rijden daarna een uur verder om daar op een andere boot te stappen. Het is waar, het is 2 uur meer rijden op de dag dat je deze excursie maakt vanuit Saigon maar de beleving is zoveel leuker en authentieker! We komen bij de mensen thuis en krijgen echt het gevoel dat je wat te zien krijgt en interactie hebt met de mensen die hier wonen. We bezoeken hier ook een homestay, een plek waar onze klanten straks bij de mensen thuis kunnen slapen, erg leuk!

We worden uiteindelijk een uurtje van Cantho gedropt met de boot en rijden er op ons gemak heen. Cantho ligt aan één van de armen van de Mekong (het is hier echt al een delta) en heeft een gezellige sfeer in het centrum. De stad is verder niet echt interessant maar wel een prima pleisterplaats in de delta om een nacht te verblijven, al dan niet in combinatie van een homestay. Wij zijn enthousiast! Helemaal als we een schattig boutique hotel vinden met maar 9 kamers maar helemaal in de Dagboek stijl en filosofie. De Mekong delta is zeker een bezoek waard al is het volgens ons wel van belang dat het geen regentijd is.

Dag 11: Cantho

Vandaag hebben we een soort van rustdag maar gaan we wel eerst voor dag en dauw een bezoek brengen aan de drijvende markt van Cai Rang. Het is een wirwar van bootjes als we aankomen en we kijken onze ogen uit. Er wordt werkelijk van alles verkocht en wie wat verkoopt zie je door wat er in de mast hangt. De rest van de dag gebruiken we om heerlijk te relaxen en onze ledematen eens heerlijk te laten kneden. We nemen wel vaker snel even een massage maar vanmiddag verheffen we het tot kunst!

Dag 11 & 12: Phu Quoc

Toen we ons begonnen voor te bereiden op deze reis kwam dit eiland eigenlijk een beetje uit het niets naar boven. Zou het de moeite waard zijn? Googlen hielp niet echt want veel nuttige informatie was helaas niet te vinden. Dan maar proefondervindelijk vaststellen! We vliegen vanaf Cantho en de agent (ja, weer aangehaakt op de dag dat we naar Cantho vertrokken) gaat met ons naar de luchthaven. Onze chauffeur kan het echter niet vinden. Het is ook echt te gek maar het vliegveld staat nergens aangegeven! Bijna te laat komen we aan op de luchthaven maar alles verloopt vlot en voor we het weten zijn we weer airborn om na 40 minuten te landen op paradijselijk Phu Quoc.

Het ziet er ontzettend groen uit en dat geeft de burger moed! We komen na een korte rit aan bij ons hotel, leuke bungalows, zo aan het strand. We gaan de zee in. Deze trekt wel fors maar verder helemaal niets mis mee. In de avond gaan we het dorpje in en bezoeken we de night market. Ook hier weer een keur aan schaal- en schelpdieren, net als verse vis. Maar ja, naar Danang zal het nooit meer hetzelfde zijn... Niettemin eten we lekker en genieten we met volle teugen van het eiland. We boeken op een straathoek een snorkeltour voor morgen en zijn benieuwd wat de volgende dag gaat brengen. Om strak 9 uur worden we opgehaald en naar de haven gebracht. Daar kopen we voor een euro (zelfs onze Vietnamese agent kan zijn ogen niet geloven!) een volle tas met kakelverse inktvis! Die zijn voor de lunch. Dan varen we uit en stoppen we na even varen bij een soort van drijvend huis waar ook nog eens heerlijke garnalen en zeeëgels worden ingekocht. Moeten we wel zelf betalen maar verser kan niet! De lunch is een feestje, daar kan ik verder kort over zijn! We varen een uur of twee totdat de kapitein ons het sein geeft dat we hier overboord kunnen om lekker te snorkelen.

Hij heeft niets te veel gezegd. Mooi koraal en vrij veel vis. Het zicht is nog oké want de vloed is nog opkomend. Na een uurtje is het tijd voor de eerder besproken lunch waarna we op de terugweg nog eens even gaan vissen. We vangen allemaal de nodige vis. Nou ja, ik één maar dat is voor mijn doen al heel wat! Terug in de haven rijden we via het nationale park terug naar ons hotel. We wilden dolgraag hier gaan wandelen maar dat past gewoon allemaal niet in één dag. We kunnen ons echter voorstellen dat wandelen hier de moeite waard is! Zoals ik het nu beschrijf, zo is Phu Quoc ook. Het is nog behoorlijk basisch met grote stranden met niets. Gezien alle lopende projecten schatten we in dat dit nog een jaar, max twee jaar zo zal zijn maar het is slecht te voorspellen. Voor nu is het leuk al denken wij dat Nha Trang qua snorkelen en duiken beter is.

Dag 13: Chau Doc

Onze laatste dag in Vietnam. Per boot (ja, dat kan ook), gaan we naar Ha Tien op het vaste land van Vietnam. Daar staat onze chauffeur te wachten en rijden we langs de vele rijstvelden naar Chau Doc. Deze grensplaats met Cambodja is belangrijk als je naar Phnom Penh wilt per boot al kun je dit ook per cruise doen vanaf Cantho. Wij genieten er in elk geval van een fantastische maaltijd in het prachtig historische Victoria Hotel. Deze keten zit tevens in Sapa en nog een paar andere steden en een nacht hier is onvergetelijk! Je kunt dit echter combineren met wat andere mooie hotels in de steden waar ze niet zitten tot een memorabele vijf sterren reis maar hoe dan ook is er veel leuke accommodatie in Vietnam! Goed, terug naar Chau Doc. Na het eten gaan we afscheid nemen van onze agent en dat doen we met een onvervalste karaoke party in Chau Doc. Ik vermoed dat onze namen nog lang in dit etablissement zullen blijven galmen!

Dag 14: Phnom Penh

Onze reis zit er bijna op maar vandaag reizen we met de Blue Cruiser in een uur of 6 van Chau Doc naar Phnom Penh. Een heerlijke tocht waar je op dek kunt zitten en je kunt vergapen aan het plattelandsleven in de Mekong. We komen ook nog wat cruise boten tegen die als hotel fungeren en dan helemaal naar Cantho reizen. Ook leuk maar voor een volgende keer! Net rond de lunch komen we in Phnom Penh aan en de rest van de dag gebruiken we voor het uitzoeken van leuke hotelletjes en een bezoek aan de Russische markt waar je uitstekend op souvenir jacht kunt gaan. We slapen een laatste nacht aan de Mekong rivier en genieten nog even van de warmte terwijl het bij ons, eind maart, nog steeds bitter koud is!

Dag 15: naar huis

Via Bangkok vliegen we vandaag naar huis. Vietnam is een ontzettend divers land dat je, indien je 3 weken de tijd hebt, uitstekend kan combineren met Cambodja. Het is zelfs mogelijk om er nog een strandvakantie in Thailand bij te plakken maar dat zou ik alleen maar doen indien je van Vietnam terugreist naar Thailand. In het andere geval kun je prima beginnen in Cambodja en dan eindigen op één van de stranden van Vietnam. Welke kant je opreist is weersafhankelijk en het is erg belangrijk om hier de juiste keuze in te maken. Bij Dagboek Reizen zijn we weer een prachtige bestemming rijker en Tonia en ik helpen jullie graag met het samenstellen van een prachtige reis naar deze wonderschone landen!

Kaart van Vietnam

Dagboek flow

Onze onderzoeksreizen doen wij eigenlijk altijd in een versneld programma. Voor het beste resultaat en om echt van de reis te kunnen genieten adviseren wij je om meer tijd te nemen. Ben je geïnspireerd geraakt door het lezen van ons dagboek en wil je ook zo'n reis maken? Voor deze reis adviseren wij je op de volgende punten te letten;

  • Hanoi is zeker één van de meeste knusse steden in Azië. Het is een enorm gekrieoel van mensen maar zeker in oud Hanoi voegt dat alleen maar toe aan de sfeer.
  • Ninh Binh en Halong Bay zijn geografisch vergelijkbare gebieden want beide zijn karstgebergten. Ninh Binh is echter veel minder bezocht en op land terwijl Halong in zee ligt. Het is echt leuk om beide te combineren want het komt ook zeker het reistempo ten goede.
  • Phu Quoc is het tropische eiland van Vietnam maar ik moet eerlijk zeggen dat de backpack sfeer wel aan het verdwijnen is. Niettemin is de sfeer nog zeer laid back, net als in Mui Ne waar je ook prima aan het strand kunt toeven.

Wij schrijven graag een gepersonaliseerde offerte die bij jouw wensen past. Denk er aan dat je je nooit over de kop reist, dat is zonde en kun je niet optimaal genieten. Voor iedereen is het tempo anders net zoals de reishoogtepunten voor iedereen anders zullen zijn. We gaan altijd uit van 2 tot 3 weken maar met meer of minder is er natuurlijk ook van alles mogelijk.

Bekijk onze voorbeeldreis door Vietnam, of de combinatie reis Vietnam en Cambodja.

Ervaringen van anderen

Beste Hans, 

Het is veel te koud hier! We willen terug! Thuis aangekomen weer lekker druk met alles en nog wat. We vonden de reis erg leuk en zijn ook lekker tot rust gekomen, hadden we beide wel nodig.

Enige puntje was dat sommige vluchten niet lekker aansloten waardoor we tijd verloren en dat op het vliegveld moesten volmaken. 

Al met al mooie reis! Nogmaals dank voor het samenstellen van de reis! En dank aan Mr. Phong contactpersoon in Vietnam, hij was erg behulpzaam met alles!

Wie weet tot weer in de toekomst... voor een ander mooie reis.

 

Lin

Rondreis Vietnam & Cambodja

Goedemiddag Hans,

Ja we zijn weer terug (helaas), na een onwaarschijnlijk mooie, fantastisch georganiseerde en indrukwekkende reis. Het was perfect geregeld door jullie en voor herhaling vatbaar. wel weer wat geleerd : keuzes maken. Sommige plekken waren zo mooi, leuk , interessant,  maar waren we veel te kort... Nog maar een keer terug. 

Weinig tot geen struggles. Een kamikaze rijtocht van Sapa terug naar Hanoi. Chauffeur reed als een dolle, vond t nodig om een paar keer te stoppen om aan een bong te hangen en stopte midden op de snelweg in het donker om er vervolgens een vriend in te laten stappen die ook even in Hanoi werd afgezet...

Jasje  niet meer terug gekregen (vergeten Halong Bay) : wel direct actie door agent Vietnam en onze gids. Super! 

Helaas pieste het van de regen  op Koh Rong Saloem, ingewikkeld met aankomst: verkeerde pier afgezet ... 1,,5 uur lopen over strand in stromende regen... uiteindelijk geregeld ., ander bootje paar dollar vriendelijk blijven lachen hahah . Het  resort zelf en zeker eigenaar en personeel maakten alles goed. Terug was wel een uitdaging daar Agent Cambodja per se wilde dat we de vroege boot naar vaste land terug namen om zeker op tijd te zijn in Phnom Penh. Per saldo betekende dat om 815 vertrek, boot 845 , terugreis PP aankomst vliegveld ca 1430/1500 . Vertrek 23.35h .  en dus nog terug Duesseldorf via via via ...Best wel lang , maar we hebben alles overleefd. :-)

Reis om nooit te vergeten en zeker bij een vervolgbestemming ergens ter de wereld kom ik graag bij jullie terug

Dank!!!

met vriendelijke groet/with kind regards,

 

Karen

Rondreis Vietnam & Cambodja

Beste Hans en Tonia,

Hartelijk dank! Wat is Vietnam een bijzonder mooi land; lieve, vriendelijke en behulpzame mensen, een prachtige natuur, veel cultuur en niet geheel onbelangrijk ontzettend lekker eten!

Onze reis is voorspoedig verlopen en we hebben echt genoten! De trekking in Sapa, Halong Bay – met een strak blauwe lucht en niet veel bootjes om ons heen ivm laagseizoen – en Hoi An waren voor ons toch wel de hoogtepunten van de reis en natuurlijk het eten… In Sapa zelf waren ze zo’n beetje de hele doorgaande weg aan het repareren dus dat leverde vooral veel graafmachines en modder in de straten op. Iedereen die je op je reis tegenkwam had het erover, Sapa zelf nee, maar de natuur ja! De Bac Ha markt vonden we erg bijzonder en met name de levende dieren die verkocht werden.

Alle hotels waren fijn, lekker kleinschalig en een goede service. Sapa hotel was eigenlijk het minst omdat we de badkamer niet heel schoon vonden, althans dat kwam zo op ons over. Overnachting op de boot, Phong Nha Lake Resort en Victoria Beach waren de toppers!

We danken jullie heel hartelijk voor het samenstellen van deze mooie reis waar wij in ieder geval hele fijne herinneringen aan over hebben gehouden!

We missen het eten nu al…

Hartelijke groet,

Marcel & Esther

Reis Vietnam

Beste Hans,  

Save back home! Het was een unieke belevenis, we hebben enorm genoten, behoorlijk intensief en ook qua indrukken was het intens. Enorm vriendelijke mensen, prachtige natuur, interessante cultuur en historie en ook nog eens lekker eten/drinken. Een aanrader! Een goed programma en goed geregeld, waarvoor onze dank. Inderdaad, misschien jammer van het niet meemaken van Ha Long bay, al weten we niet wat we missen en door alle andere activiteiten hebben we het ook niet heel erg gemist, een mooie reden nog eens terug te gaan. Nu weten we wat we intensiever voor het een, minder voor het ander en sommige dingen niet, andere juist wel willen zien en beleven.

Onderweg veel contact gehad met mr. Phong om de details vernemen, dus dat was vooral in het begin spannend omdat belangrijke details niet op het reisplan stonden en we niet precies wisten hoe we die gingen vernemen nadat de receptie van het eerste hotel niets wist van een uitgewerkt plan. 

Hij was heel hulpvaardig en ook jullie waren goed bereikbaar voor vragen/overleg. 

Dus een volgende keer zou ik zo weer een beroep op je doen en het aan eenieder aanraden.Door zo'n reis komen er altijd direct plannen voor nog een reis, al wil eenieder naar een ander gebied.

We hebben nog even..... zeker met alle herinneringen en nog te verwerken foto's en films + verhalen.

Hartelijk dank en mocht je nog meer willen vernemen, of specifiek details kan dat, hoor het graag.

Vriendelijke groeten

Erik

Reis Vietnam

Hallo Hans en Tonia, 

Wij hebben een prachtige reis gehad en er echt van genoten met de jongens en zoveel indrukken en ervaringen meegemaakt, teveel om op te noemen !  :)

De drukte in HCMC tegenover de rust op het water in de Mekong delta.  Een relatief rustig Hanoi en een prachtig Sapa met trekking door de rijstvelden.

Overal was er veel zorgzaamheid van de mensen ( en de gidsen ! ) .Vooral de gidsen Luang en mr. Ling in hun organisatietalent en specifiek mr Ling (in Hoi An ) met zijn kennis. Hij gaf ook Chris nog een verjaardag cadeau, heel attent !

Halong Bay was een verademing op zich en bijzonder aangenaam voor ons.

In Hoi An zijn we ook ook nog naar een kledingzaak geweest en een heren suite, een pantalon en dames blouse op maat laten aanmeten, geweldig gelukt !

We hebben een ochtend gefietst, als tripje georganiseerd door het Resort. ook heel interessant en leuk geweest.

We hebben op de laatste dag nog een tripje per speedboat naar de Cham eilanden gemaakt en lekker gesnorkeld en gezwommen, absoluut  een aanrader ( ook geregeld door mr. Ling. ) 

We zijn bijzonder tevreden over de organisatie vanuit Dagboek reizen in combinatie met jullie lokale gidsen, overal waren de transfers goed geregeld en waren de mensen op tijd (met duidelijk bordje Party Heijink ).

Ook de accommodaties en het lokale eten waren allemaal erg geslaagd, ook heel afwisselend in stijl, en paste goed bij ons. Vooral de zwembaden en de WIFI FREE  bij de hotels is met kinderen heel aangenaam.

Complimenten hiervoor !

Rondreis Vietnam
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Cookies - Sitemap