Strand van Caye Caulker in Belize

Ons reisverhaal Belize:

Fantastische eilanden en wonderschone jungle

Stel je eigen rondreis samen

Belize: fantastische eilanden en wonderschone jungle

Dag 1 - naar Playa del Carmen

Het is weer zo ver! We mogen op pad… We hebben maanden geleden bij één van de vele KLM tickets toegeslagen en zo zitten we vanmorgen op stoel 5 en dat is zalig! Het is pure luxe en het eten vandaag is uitstekend. We vliegen via Panama Stad waar het bij aankomst al regent en als wij 6 uur later met de nodige vertraging weer vertrekken is het niet droog geweest. Of de zondvloed is begonnen.

De vlucht met Copa Airlines is stukken minder comfortabel en de businessclass doet een beetje denken aan de KLM op Europese vluchten maar dan met slecht eten. Nou ja, je komt er vanzelf. Eindelijk zijn we dan in Cancun en als we eindelijk in ons hotel zijn ben ik precies 24 uur in touw. In slaap vallen is dan ook geen kunst, morgen verder.

Dag 2 - Laguna Bacalar

We gaan op pad. Eerst werken we een zeer smakelijk en uitgebreid ontbijt naar binnen. De zon schijnt en dat voelt je lijf meteen. Wakker worden ging niet van harte al ben je toch vroeg wakker vanwege het tijdsverschil. Na een koffie met de agent zetten we koers naar Laguna Bacalar waar we vanmiddag genieten van de Mexicaanse zon. November was nog nooit zo leuk! Het is heerlijk blauw en een graad of 28. De lunch smaakt enorm goed aan de rand van de enorme lagune die Bacalar is.

We willen eigenlijk vanmiddag met de kayak op pad maar we zijn best moe en besluiten dat tot morgenochtend te bewaren. Met onze benen bungelend over de kade genieten we van zon, water en een fantastisch uitzicht! Na een zalige maaltijd vallen we om half 8 gewoon in slaap…

Dag 3 - naar Caye Caulker

En dan ben je weer vroeg wakker. In ons geval rond 6 uur. We moeten nog even wachten maar kwart voor 7 wordt het licht en gaan we naar de pier om de zonsopgang mee te maken. Het is zo vredig en puur… wow!

Dan gaan we de kayak in en anderhalf uur lang genieten we van ochtendlicht en prachtige vogels. De ijsvogels en een papagaaiensoort zijn vooral het vermelden waard maar vervelen doen we ons geen minuut. Bij terugkomst duiken we eerst de lagune in om daarna aan te vallen op een heerlijk ontbijt.

Om 11 uur worden we opgehaald en gaan we het dorp bekijken en de nabijgelegen Cenote Azul. Vooral deze laatste is een bezoek meer dan waard mocht je lekker willen zwemmen. Het dorp is behalve het fort dat er te vinden is, niet heel bijzonder. Daarna gaan we naar Chetumal waar we een kaartje kopen voor de boot naar Caye Caulker.

Een heerlijke lunch volgt (op het dak van hetzelfde gebouw waar je kaartjes koopt) en rond half 4 varen we dan weg. Het is 2 uur varen naar Ambergris Caye waar je door de douane gaat. We moeten vertrektax betalen in Mexico en aankomst taks in Belize… je wordt er niet goed van maar mopperen heeft geen zin…

In Belize is het een uur vroeger bij aankomst, maar het weer zit niet mee en dus is het om 6 uur gewoon donker. We vinden na aankomst snel ons hotel en besluiten dan downtown Caye Caulker te gaan verkennen. Sfeervol en knus zijn de woorden die bij me opkomen maar op een slechte dag zou rommelig ook mee doen. Ik eet vanavond kreeft en die is kakelvers en niet te versmaden! Ik ga er morgen weer met een glimlach tegenaan.

Dag 4 - Caye Caulker, excursie naar Hol Chan

Als we wakker worden heeft het bijna de hele nacht gegoten. Orkaan Otto houdt huis in Nicaragua en Costa Rica maar wij zitten in de periferie en dat geeft de nodige regen. Dat hoort niet in deze tijd van het jaar maar goed, wat stellen klimaat tabellen vandaag de dag nog voor…

We gaan op pad en lopen naar Raggamuffin tours om eens te vragen of het doorgaat. Natuurlijk, is het antwoord en in de verte gloort, behalve hoop, ook ineens een beetje zon! Een kwartier later is het weer volledig omgeslagen en schijnt de zon en is Caye Caulker in topvorm. Gezellige pastelkleuren, rastamannen en een kabbelende oceaan, wat wil een mens nog meer… Nog een ontbijt dus strijken we neer bij Ice ’n Beans dat zo uit een Caraibische wervingsfolder is gelopen. De helft werkt niet maar dat maakt niets uit, het is geweldig sfeervol en mijn bananen en pindakaas bagel maakt alles goed… jummie!

Dan gaan we naar de boot en genieten we met volle teugen van Shark Alley (alleen ongevaarlijke verpleegsterhaaien en roggen) en het Hol Chan Marine reserve met prachtig koraal en de wonderlijkste vissen. Je stopt drie keer om te snorkelen en wordt ondertussen heerlijk verzorgd met een hapje en een drankje en heel veel reggae muziek… live the dream!

Na al het harde werk in het water is er aan het einde een welverdiende rum punch en komen we in een jolige staat terug aan land. Daar besluiten we om te gaan eten bij Il Pellicano Italiano en ook dat mag je niet missen… la mama kookt en la papa is de typische trendy Italiaan, geweldig! Rond half 10 trekken mijn ogen het niet meer… Morgen gaan we het rustig aan doen. Deze dag verdient een 11!

Dag 5 - Caye Caulker in da rain mon...

Tijd om aan ons pidgeon Engels te werken want meer is er deze dag niet te doen. We ontbijten nog droog en dan gaan we op het eiland alle hotels verkennen. Net als we aan het einde hier van zijn, begint het echt te hozen! We staan zelf dan net op de Split, het einde van het eiland… Dat is niet handig.We schuilen bij de Lazy Lizard, maar dronkemansgelal doet ons vluchten. 

Terug bij de Seaside Cabanas laten we ons in onze jacuzzi zakken en liggen dan te bubbelen in de regen, heerlijk! De rest van de dag is verloren totdat we bij Habaneros gaan eten. Dat heeft echt veel sfeer maar valt qua eten helaas behoorlijk tegen, jammer... morgen beter.

Dag 6 - naar San Ignacio

We staan om 5 uur weer naast ons bed. Om half 7 gaat de boot naar het vasteland. Spullen pakken, douchen en Tonia haalt nog even twee heerlijke bagels bij Ice ’n Beans. De boot heeft enige vertraging maar om 5 voor 8 staan we echt in Belize Stad. De lucht is nog steeds zwaar maar het is wel weer droog.

Onze chauffeur van de dag is keurig op tijd en we zetten koers naar San Igancio. Na een half uur kondigt hij aan dat hij een toilet stop wil maken en laat dat nou precies bij de Belize Zoo zijn! Hebben we over gelezen en wij nemen een uur om heerlijk rond te kijken om alles te bekijken. Prachtig plekje voor dieren die moesten worden gered om verschillende redenen. Alle dieren komen in Belize voor. Ik zie voor het eerst een harpij en kippenvel is mijn deel. Wat een prachtige vogels zijn dat.

Na ruim een uur rijden we verder. Tijd genoeg vandaag. Vanaf Belize Stad naar San Ignacio is maar een goede 2 uur rijden. Onze volgende stop is Xunantunich, een Maya complex dicht bij San Ignacio. Het is niet zo mooi als Tikal maar nog steeds best de moeite waard en ook leuk omdat je met de auto op een piepklein pontje over moet. Altijd leuk dat soort dingen.

We beklimmen de grote tempel en hebben dan een prachtig uitzicht over de omgeving. We spotten nog een grote leguaan en een groep brulapen en weten dan ook gelijk dat we lekker in de jungle zitten. De rest van de middag lummelen we bij ons hotel, het Ka’ana Boutique Resort. Werkelijk prachtig en heerlijk eten. Even een middag ontspannen want de komende dagen staat er weer genoeg aan activiteiten op ons te wachten!

Dag 7 - naar Caves Branch

Vandaag hadden we aan onze avontuurlijke excursies moeten beginnen met een bezoek aan Barton Creek. Jammer genoeg heeft het gisterenmiddag gegoten en heeft orkaan Otto er de dagen ervoor ook geen goed aan gedaan. Alle excursies in de grotten die we hebben gepland gaan helaas niet door. Dat is jammer…

Wij genieten van het ontbijt en rijden dan naar Caves Branch waar we slapen bij Ian Anderson. Bij aankomst weten we het gelijk, dit is één van die plekken om nooit te vergeten. Vanaf de aankomst lopen we door een gigantische botanische tuin naar de rand van de rivier waar het restaurant staat. Daar worden we begroet en horen we dat ze zelf maar liefst 13 soorten kaas maken en daar nemen we het de komende dag goed van… Dan brengen ze ons naar onze kamer. Wij hebben het voorrecht om de komende 2 nachten in één van hun treehouses te slapen. Mijn God, wat een weelde! Niet dat de kamers extreem luxe zijn maar dat uitzicht, WOW! Alle comfort is er natuurlijk, maar het leukste vind ik de buitendouche waar het water gewoon door een ijzeren emmer komt.

Na ons geluk niet op te kunnen, lopen we euforisch terug naar het restaurant en na een snelle hap wandelen we naar het Blue Hole National Park dat net aan de overkant ligt van de ingang van onze lodge. Daar is het deze middag goed toeven. We zwemmen lekker en vergapen ons aan de prachtige natuur.

In de namiddag hobbelen we terug en nadat we net naast onze kamer vergapen aan een kinkajou (een nachtaapje) krijgen we een groot buffet voorgeschoteld. We hebben behoorlijke trek maar er is echt eten voor een weeshuis.

Telme, de gids staat ons daarna op te wachten om ons op een nachtwandeling mee te nemen. We zien 2 slangen en een behoorlijk aantal vogelspinnen. Leuk altijd, dit soort tripjes! Moe maar voldaan zoeken we onze kamer op waar we met de geluiden van de nacht in slaap vallen. Deze dag liep helemaal niet als gepland maar als je flexibel bent kom je vaak een heel eind!

Dag 8 - Barton Creek

Vandaag zouden we de ATM excursie doen. Dit is een hele populaire waar je zwemt loopt en klautert door een grot. Probleem van het water is echter nog niet verholpen en na het ontbijt hebben we eigenlijk geen idee wat te doen. Dan blijkt Barton Creek als enige wel open en bedenken we ons geen moment en helpt de lodge ons met het opzetten.

Om 10 uur zitten we te hobbelen op een slechte weg en komen we rond 12 uur aan op onze bestemming. Barton Creek is een grot met veel Maya overblijfselen waar je doorheen kanoot in een tocht van ongeveer anderhalf uur. Er zijn prachtige stalagtieten en stalagmieten en dan zijn er de nodige opgravingen om te bewonderen. Dit alles doe je met een gids en een hoofdlamp. Echt een prachtige excursie. In de middag komen we weer rond een uur of 5 terug bij onze lodge en hebben we een topdag gehad! Benieuwd wat morgen nu weer zal brengen.

Dag 9 - Cave tuben en naar Maya Center

Vandaag is de ATM excursie open maar we bedenken ons want de lodge biedt ook een excursie aan die cave tuben heet. Hierbij ga je met een rubber band met gidsen door 5 grotten en wandel je her en der door wat prachtige jungle. We genieten! Het is slecht uit te leggen maar dit is een excursie die aan iedereen is aan te raden. Geweldige ervaring en ik ken geen plek op aarde waar je dat ook kunt doen.

We zien aan het einde de nodige ijsvogels en dan eindelijk de keelbilled toekan! Dit is de nationale vogels maar deze is niet makkelijk te zien. Vers fruit en een heerlijke lunch zijn wel aan onze knorrende buiken besteed na deze activiteit worden we teruggebracht naar onze lodge waar we iedereen helaas gedag moeten zeggen……Wat een plek is dit!

Voor ons staat Gregorio en hij gaat ons naar Maya Center brengen waar we de komende 2 nachten slapen. Dit is heel andere koek. Gregorio woont hier met een aantal Maya families en ons onderkomen voor de komende 2 nachten is min of meer bij de mensen thuis. Dat is simpel maar ook heel erg leuk. Bovendien is Gregorio samen met zijn 2 broers een wandelende encyclopedie qua kennis van Cockscomb Nature Reserve en zijn inwoners…

We eten vroeg om dan weer voor een nachtwandeling klaar te staan. We zien behalve een slang niet veel bijzonders maar de wandeling is ontzettend aangenaam en de trails die we lopen zijn prachtig. Dat beloofd veel voor morgen.

Dag 10 Cockscomb

Vanmorgen om 6 uur zitten we alweer aan het ontbijt. Tijd om Cockscomb bij daglicht te ontdekken. Gregorio neemt ons mee op een 9 kilometer lange hike. Heerlijk! Wat een ontzettend mooi gebied is dit. Een dichte jungle met de nodige kreken en riviertjes waar je soms doorheen moet waden.

We zien brulapen en een enorme variatie aan vogels. We horen een enorme kudde peccari’s maar zien doen we ze (gelukkig) niet. Gregorio wijst ons op verschillende plekken op jaguar footprints maar lopend deze dieren zien zou echt een lot uit de loterij zijn. Je moet je verwachtingspatroon gewoon thuislaten en je door de prachtige jungle hier laten verrassen, dat is de truc.

Dag 11 - via Placencia naar Ambergris Caye

Om 6 uur gaat de wekker weer en staan we gelijk weer paraat. We moeten een hoop doen vandaag. In anderhalf uur rijden we naar Placencia. Snoezig dorpje met veel sfeer en prachtige stranden dus zeker een plek om te overwegen. Helemaal als je bedenkt dat wij op een bootje stappen van Tuca, de eigenaar van Joy Tours en in een half uurtje naar Laughing Bird Caye varen waar het geweldig snorkelen is! Het eilandje zelf is ook nog eens snoezig met paden aangelegd met grote schelpen. Kortom kan niet mislukken.

Wij hebben een eigen boot geregeld en Gregorio meegenomen vanuit de jungle… Hij geniet ook met volle teugen. Kan ook niet anders het is prachtig weer en de zee is zo glad als een spiegel! Vergeet ik haast nog te vertellen dat we tijdens de boottocht naar Laughing Bird Caye 6 dolfijnen tegenkomen die het heel leuk vinden om in de golven van onze boot te spelen… Moet ik nog meer zeggen?

Rond 1 uur zijn we terug in Placencia en brengt Gregorio ons naar de luchthaven. We vliegen naar onze laatste stop, Ambergris Caye. We moeten overstappen in Belize Stad maar zijn toch met 2 uurtjes op Ambergris. Net als Caye Caulker is de sfeer ontspannen maar het is hier wel drukker en golfkarretjes rijden af en aan. Wij worden naar ons hotel gebracht en dit is een plaatje dus dat wordt nog even heerlijk genieten. Als avondeten heb ik kreeft en neemt Tonia de vis van de dag… Daarna kruipen we moe maar voldaan onder de dekens...

Dag 12 Ambergris

Vandaag begint Tonia met een yoga sessie en duik ik eens even het krachthonk in. Hoef ik dadelijk thuis niet helemaal op 0 te beginnen. Dan pakken we de fiets en duiken we San Pedro in. Echt een leuk dorp en we vermaken ons prima. We willen even de bootkaartjes kopen voor overmorgen als we naar Mexico gaan met de boot. Daar hebben we onze paspoorten voor nodig… oeps, even terug. Nou dat doen we later wel.

Eerst rijden we met de fiets van het zuidelijk deel van het eiland met een brug naar de noordelijke kant. Daar genieten we van een zalige lunch bij de Dive Bar met uitzicht op de azuurblauwe zee, heerlijk! Dan peddelen we terug en pakken we snel de paspoorten om dat met een golfkarretje dat we huren nog een keer de trip te maken. Superleuk om te doen!

We blijven nadat de kaartjes zijn geregeld nog weer even hangen en kopen een uit hout gesneden kolibrie, echt prachtig! Daarna gaan we heerlijk uit eten bij The Hidden Treasure en genieten van zalig zeevoedsel. Wat is het toch een rotleven dat we mogen leiden…

Dag 13 - Ambergris

Vandaag wilden we eigengelijk een dag niets doen want morgen moeten we Belize, Belize it or not, dit heerlijke land weer achter ons laten…

Ik loop langs de duikshop en besluit spontaan toch even onder water te gaan kijken. Mijn duik brengt me naar Paradise Canyon en wat ben ik blij dat ik die nog even maak! Het is voor mij de icing op een toch al zeer rijk gevulde taart! We nemen ons plechtig voor hier snel weer terug te komen want als vakantiebestemming is het, zeker voor gezinnen met wat oudere kinderen (ja ja, we groeien met onze doelgroep mee J), zeer geschikt!

Dagboek flow

Onze onderzoeksreizen doen wij eigenlijk altijd in een versneld programma. Voor het beste resultaat en om echt van de reis te kunnen genieten adviseren wij je om meer tijd te nemen. Ben je geïnspireerd geraakt door het lezen van ons dagboek en wil je ook zo'n reis maken? Voor deze reis adviseren wij je op de volgende punten te letten;

  • Caves Branch is een relatief dure accommodatie maar wat je er voor terug krijgt is wel zeer de moeite waard. De accommodatie zelf is een paradijs voor iedere natuurliefhebber en de excursies die worden aangeboden zijn allemaal zeer de moeite waard. Onze persoonlijke favoriet is het cave tuben waar je in een band door een rivier drijft waar je ook door prachtige grotten gaat.
  • Cockscomb is vooral geweldig als je van jungle en wandelen houdt. Als je echt denkt een jaguar te gaan zien kom je zeer waarschijnlijk bedrogen uit maar het is de trip meer dan waard. We hebben een uitstekende gids die het gebied op zijn duimpje kent.
  • Er zijn 2 eilanden voor de kust van Belize die de moeite waard zijn en die je eenvoudig kunt bereiken. Caye Caulker heeft een enorme laid back sfeer en Bob Marley wordt er aanbeden. Dan is er ook Ambergris dat een wat mondainere sfeer heeft en het is ook een stuk groter zodat je er ook prima kunt fietsen. Beide zijn heerlijk al heeft Ambergris strand, iets wat Caye Caulker grotendeels ontbeert.

Wij schrijven graag een gepersonaliseerde offerte die bij jouw wensen past. Denk er aan dat je je nooit over de kop reist, dat is zonde en kun je niet optimaal genieten. Voor iedereen is het tempo anders net zoals de reishoogtepunten voor iedereen anders zullen zijn. We gaan altijd uit van 2 tot 3 weken maar met meer of minder is er natuurlijk ook van alles mogelijk.

Bekijk ook onze voorbeeldreis.

Ervaringen van anderen

Beste Hans,

Wezijn weer gezond en zeer tevreden thuis. Ik heb vaak gedacht om jullie tussentijds een mail te sturen. we hebben vaak tegen elkaar gezegd dat de reis echt fantastisch was en dat alles zo goed geregeld en op elkaar afgestemd was. 

Maw: we hebben echt een geweldige tijd gehad.

Het eerste hotel in playa del Carmen was helemaal goed. We konden heerlijk bijkomen en genieten van de Mexicaanse dynamiek op het strand.

Daarna naar Tulum waar we met open mond dit paradijsje aanschouwden. We hebben er zo genoten! En ook nog een zeeschildpad op t strand gezien s avonds die eieren ging leggen. Bijzonder schouwspel, de kinderen vonden het fascinerend.

Laguna Bacalar was ook een prachtige plek, waar we relaxten in hangmatten, bubbelbad en zwembad. De kanotocht was erg leuk en goed georganiseerd. Leuke Duitsers die veel vertelden onderweg over het meer en de vogels (al hebben we de foto's en filmpjes nog niet ontvangen).

Palenque waren de tempels indrukwekkend. Het hotel viel wat tegen. 

In de jungle hadden we minder mooi weer. Wel was de omgeving fascinerend, de achtergrondnuziek van brulapen en krekels waren bijzonder. Jammer dat de mensen soms harde muziek opzetten, dat verstoorde de junhlesfeer wel. De activiteiten vielen ook wat tegen qua organisatie, we moesten overal om vragen en alles werd wat sober aangeboden. Wellicht beter om hier vooraf een soort programma te regelen. 

San Christobal vonden vooral Pieter en ik zo geweldig. Het bergklimaat, de markt, de straatjes, de sfeer... Ik had er nog veel langer willen blijven. De tocht naar deMayadorpen en de kerk bracht ons in een andere wereld, we keken onze ogen uit. Toen we hoorden dat de burgermeester de week ervoor door het volk vermoord was, waren we nog meer onder de indruk van de dynamiek in een Mayadorp. 

Ook Merida was een leuke stad, waar we volop genoten hebben. We hebben in de menigte meegedanst, door de straten geslenterd, heerlijk gegeten en geborreld. Het was ook een prachtig hotel, ongelofelijk klantvriendelijk en prachtige koloniale sfeer. De tocht naar de grotten en kleine dorpen in de buurt was ook prachtig en indrukwekkend. 

Chitzen itza was ook een onvergetelijk. Het hotel was adembenemend. We keken onze ogen uit en hebben maximaal genoten van de prachtige voorzieningen. We zijn om zes uur 's ochtends naar de tempel gegaan, een fascinerend schouwspel waarbij in absolute stilte de mist optrok en de zon opkwam. Het grote tempelcomplex was zo indrukwekkend. 

De laatste plek op Holbox was qua voorzieningen wel een stapje terug. Maar de bijzondere omgeving met zandwegen, groenblauwe zee, hangmatten, gezellig dorp en de rondscharrelende leguanen de huisjes maakte veel goed. De walviashaaientocht was een van de hoogtepunten en een onvergetelijke ervaring (ondanks de zeeziekte). Ook het snorkelen, vissen vangen en daarna de vis opeten met elkaar was zo bijzonder. Alleen het hotel bij Holbox was niet zo'n succes. Het personeel snapte weinig, we hebben het vliegtuig terug ternauwernood gehaald mede dankzij onattent personeel. We hebben drie keer gezegd dat we een rekening van het eten moesten betalen, maar men wist niet hoe het zat. We zijn toen maar met alle bagage op een truck vertrokken (de taxi's reden niet vanwege de regen) omdat we veel stress hadden om de boot te halen. Uiteindelijk ging alles net goed.

Terugkijkend was de reis geweldig. Het programma was goed uitgebalanceerd, bijna alle locaties verrassend mooi en aangenaam, de georganiseerde trips waren allemaal leuk en goed. De dame van Solana tours was ook attent. We zijn er blij dat we bij jullie geboekt hebben en willen jullie enorm bedanken voor de goede en attente organisatie. 

Groetjes Marjan

Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

hallo Hans

we hebben heerlijke reis gehad! De kinderen ook erg enthousiast! 

De landen zijn wel veel drukker geworden ivm mijn eerdere reis in 1990, maar ja, dat gaat overal zo. Ik vond bv Chichicastenango tegenvallen nu, veel te druk. Maar Tikal blijft onvergetelijk! 

Qua hotels: ik vond het hotel in Bacalar echt het allerbeste, hele goede service, vriendelijk personeel. Ook Jungle Lodge vond ik erg aangenaam.

Hotel in San Ignacio vond ik erg druk, er zaten steeds grote groepen Amerikaanse jongeren, ontbijt werd afgeraffeld. Maar San Ignacio zelf was wel weer leuk.

Fijn dat het item over het transport wordt opgepakt, de rest van de transporten ging prima hoor, maar dit transport was ver onder de maat inderdaad. 

Nog een kleine tip misschien over transport vanuit Caye Caulker naar laguna Bacalar: wij zijn met de watertaxi gegaan (om 7 u s ochtends, kosten 55 Amerikaanse dollar pp, toen nog kosten douane Belize 20 Amerikaanse dollar , plus bij mexicaanse grens nog 550 pesos (ongeveer 33 amerikaanse dollar pp). Dus ongeveer 88 Amerikaanse dollar pp exclusief de douanekosten voor Belize. 

De andere familie kon geen watertaxi meer boeken, zijn met watertaxi teruggereisd naar Belize stad en met privé vervoer naar Chetumal gegaan. Hun kosten volgens mij: 18 Belizan dollar voor watertaxi, 80 amerikaanse dollar voor privé vervoer, 20 Amerikaanse dollar om Belize uit te komen, GEEN kosten voor mexicaanse grens! Kosten dus ongeveer 29 Amerikaanse dollar pp exclusief douanekosten Belize.  Ze waren een uur eerder in Bacalar dan wij (zelfde tijd vertrokken). Dus veel goedkoper en sneller! Misschien handig om dit gewoon te regelen in de reis, scheelt gedoe en is goedkoper 

De walvishaaientocht hebben alleen mijn man en zoon gedaan omdat ik ziek was, andere zoon erg gevoelig voor zeeziekte, van de andere familie hoorden we slechte verhalen. Ze hebben prachtige walvishaaien gezien, echter ook deze firma kan beter denk ik. Ze hadden zonder overleg onze tocht een dag later gepland, de geplande dag zat al vol. De gidsen spraken geen Engels, probeerden nog extra geld af te troggelen voor de lunch, men moest nog vissen vangen terwijl aantal mensen kotsend in de boot zaten… 

Al met al een hele mooie afwisselende reis, iha prima tempo, op eind wat rustiger en dat was prima zo

hartelijke groeten

Carin 

Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Hoi Hans,

Geweldige reis gehad, met Tikal als hoogtepunt!!! Bijna alles was perfect geregeld. Antigua was top in alle opzichten, Tikal sprong er voor mij persoonlijk uit. De jungle, de dieren, de historie, de mystiek en ook de lodge was top!

San ignacio een heel leuk stadje om te overbruggen, lekker relakst sfeertje, prima hotel ook.

Placencia geweldige vibe. Seaspray was ook te gek, ligging was top!

Echter in Tutznilah was er even een vergissing met de kamer. We kregen een kamer met 1 (relatief klein) bed. Ondanks we de voucher hebben laten zien (1 twin en 2 camas), hebben we bijbetaald voor een upgrade naar een kamer met 2 bedden. Ondanks er verder geen gasten aanwezig waren ????. 

De laatste week in San Pedro was genieten geblazen, even bijkomen van de trip. Mooie combi van strand en op stap gaan en lekker uiteten.

Al met al mn beste vakantie ooit gehad!

Groeten,

Jetse

 

 

 

Reis Guatemala en Belize

Hi Hans

Dank voor je bericht, heel attent ! We hebben een top vakantie gehad. Vooral Guatemala en Belize hadden onze voorkeur, hoewel het hier ook toeristisch is, is het toch meer laid back (zeker in vergelijking met Playa del Carmen).
De service van Solana was perfect. We hebben nog een paar keer via whatsapp contact met ze gehad. Alle transfers waren er op de afgesproken tijden (soms zelfs te vroeg).
 
Wat ons betreft waren de hoogtepunten Antigua, Semuc Champey, Tikal, Laguna Bacalar en Caye Caulker.
De markt in Chichi vonden we alle 4 te druk, maar dit bezoek was toch op doorreis naar Panajachel, dus prima combi.
We vonden het ook leuk om in Guatemala in een collectivo te rijden. We hebben daar ook andere Nederlanders ontmoet (jonge backpackers) dus dat was voor onze kids ook leuk om te zien.
 
Tikal was fascinerend en de jungle lodge was prachtig! We hebben de sunrise tour gedaan met de gids Tony van het hotel, niet goedkoop, maar erg de moeite waard. In het restaurant hadden we de avond van tevoren nog een tarantula zien lopen. Het personeel werd en niet koud of warm van (no pericoloso) maar dat vonden wij toch wel eng, zeker toen hij onder ons tafeltje doorliep!
 
Onze gids naar Semuc Champey (Manuel) was echt fantastisch ! We hebben een hele leuke dag met hem gehad.
 
Ook niets dan lof voor Maya Walk tours, die de ATM tour in San Ignacio aanbieden. Heel professioneel en ook hier was onze gids (Hector) erg informatief.
 
Als we de snorkeltochten vergelijken (Raggamuffin op Caye Caulker en de whaleshark tour op Isla Holbox) heeft die van Caye Caulker onze voorkeur: het was heel ontspannen aan boord en erg goed georganiseerd. We kregen ruim de tijd om te snorkelen en onze gidsen lieten ons fantastische dingen zien. Wat ons aan de whaleshark tour een beetje tegenviel was de lange reis per boot naar de plek waar de vissen zwemmen (2 uur) en we maakten met de boot telkens enorme klappen op het water, waardoor onze jongste een beetje misselijk werd. Eenmaal aangekomen mochten we allemaal maar een minuutje het water in met de gids, maar wat ons nog het meeste tegenstond was de massaliteit: er lagen wel 20-30 bootjes met toeristen die allemaal het zelfde deden, dus vonden we het een beetje zielig voor de dieren. Daarom hebben we meer genoten van de snorkeltocht op Caye Caulker die veel meer ontspannen was.
 
Omdat het windseizoen over was, was 4 dagen op Isla Holbox wellicht te lang. We hadden aanvankelijk nog gekeken naar lessen voor kitesurfen maar het seizoen loopt van november tot mei dus er waren geen instructeurs op het eiland. Maar Isla Holbox is een leuk charmant eiland, erg relaxed, zeker in vergelijking met de hectiek van PdC! Het was heerlijk om af te sluiten in het Magic Blue hotel, heerlijk zwembad en lekkere kamers (en super centraal gelegen).
 
Hoewel het hotel in Isla Holbox (Xaloc resort) ook prima was, leek het erop dat het personeel het werk niet altijd aankon: op zaterdagavond (onze eerste dag) was er een groot feest op het strand bij het hotel en de resten lege flessen e.d stonden er maandag nog. Ook zagen we mensen een bord spaghetti eten in het zwembad, erg vreemd, en we hebben niet gezien dat het zwembad werd schoongemaakt. 
 
Het hotel aan Laguna Bacalar was ook fantastisch! 
 
Het hotel in San Ignacio (Cahal Pech) was iets gedateerd maar verder prima. We hebben overigens heerlijk gegeten in het centrum van San ignacio! 
 
Het hotel op Caye Caulker was ook fijn, lekker centraal gelegen. Wel een beetje inspiratieloos ontbijt (zeker in vergelijking met de andere hotels) : self service bij het zwembad, maar verder prima. Heel attent van het hotel dat ze voor de dag van ons vertrek (al om 06.30 u) de avond vantevoren een koffieapparaatje en wat andere spullen goor het ontbijt hadden klaargezet.
 
De hotels in Guatemala waren ook prima. Fantastisch ontbijt bij Los Bucaros in Antigua in een mooie koloniale ontbijtzaal. 
Los Mundos in Panajachel was ook prima (fijne kamers en badkamer en centraal gelegen) 
Ook vonden we het leuk om in Coban te overnachten: duidelijk niet heel toeristisch, dus leuk om het normale leven van Guatemala mee te krijgen.
 
Tot zover mijn feedback, laat maar weten als je nog meer wilt weten!
 
Met vriendelijke groet
 
Chantal 
Reis Mexico, Guatemala en Belize

Goede middag allemaal,

Bedankt voor jullie mailtje.
Wij hebben een prachtige reis achter de rug. Het was wat we ervan verwachte en zoveel meer??.

Onze persoonlijke hoogtepunten:
- 2-daagse hike Acatenango: Bleek toch zwaarder te zijn dan gedacht, ondanks onze goede voorbereidingen. Toch heel blij dat we dit gedaan hebben. Goede organisatie door Tropicana.
-ATM-cave: Waw, een echte must-do! Wij begrijpen dus waarom jullie dit standaard opnemen in jullie programma
-snorkelen met zeilboot in Caye Caulker: prachtige dag! Ook leuke Caraïbische vibes dankzij de bemanning, een aanrader!
-in Placencia hebben wij de Monkey river tour gedaan. Tip voor natuur- en dierenliefhebbers. Van apen, krokodillen, tarantula tot een heel assortiment aan vogels, mooie dag!
-Tikal: overnachting in het park zelf. De brulapen ‘s nachts gaan we niet missen maar wel onvergetelijke ervaring.

Wat de samenwerking met Solano tours betreft, ook dat verliep vlot, goed bereikbaar en snelle contactname.
Bv Ons programma is ter plaatste moeten aangepast worden, nl de Ferry naar Belize hebben we 1 dag eerder genomen aangezien de agent, van de boottocht tss Rio Dulce en Livingston, ons tijdens die tocht liet weten dat er op zaterdag (en zondag) geen Ferry was. Wij hebben Solano tours gecontacteerd en zij hebben onmiddellijk het nodige gedaan wat betreft ons verblijf (hotel) en vervoer.
(Persoonlijk kwam ons dat niet slecht uit aangezien wij een volledige dag in Livingston achteraf gezien niet nodig vonden)

Kortom, wij hebben 3 prachtige weken achter de rug mede dankzij de goede organisatie van jullie en Solana tours, waarvoor dank!

Binnenkort komen we terug bij jullie op antenne want we kijken al volop uit naar een volgende bestemming volgend jaar, nl Zuid-India.??

Fijne zondag nog en tot binnenkort.
Groetjes Ginny en Werner

Mexico, Guatemala en Belize 2023

Goedenavond

Onze reis zit er helaas weer op.
Deze is omgevlogen.in één woord onvergetelijk.
Wij reizen nu inmiddels al een jaar of 38.
Hebben ook al erg veel van de wereld gezien.Gaan naar iedere bestemming maar 1 keer, dus misschien kun je je voorstellen hoeveel landen we bezocht hebben.
Laat staan met hoeveel reisorganisaties we te maken hebben gehad.
Zo ook met jullie.
We zullen jullie eerlijk zeggen.We hebben het nog nooit zo top geregeld gehad als nu.
Als we jullie een cijfer mogen geven van 1 tot 10 (10 =uitmuntend)dan krijgen jullie een dikke vette 10
Super,super.Overal waar we kwamen stond chauffeur keurig te wachten.Deze waren vaak half uur voor tijd aanwezig.Hotels top geregeld en zijn zeker aan te bevelen. Excursies idem dito. Ook de travel key was
super handig.
Kortom we zouden niet één minpunt kunnen bedenken. Van jullie organisatie kunnen de anderen nog heel veel leren en een voorbeeld aan nemen. Als we weer besluiten een reis te boeken zijn jullie degene die dit mogen organiseren.
Ga zo door.Dikke vette complimenten.
Bedankt voor deze onvergetelijke reis.
Wim & Elma

costa rica rondreis januari 2024
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies