Jachtluipaarden

Ons reisverhaal Kenia:

Out of Africa: op zoek naar de jachtluipaarden

Stel je eigen rondreis samen

Out of Africa: op zoek naar de jachtluipaarden

Dag 1: Nairobi

Safari WijzerNadat we gisteren met de dagvlucht van de KLM relaxed naar Nairobi zijn gevlogen om daarna te worden opgepikt om naar ons „eigen plekje", Indaba Camp op Muiri Lane te rijden bekroop me al gelijk weer dat heerlijke gevoel van vrijheid. Reizen is vrijheid en leren tegelijk. Voelen en ruiken en vooral beleven. Vandaag gaan we lekker Nairobi in. Nou ja, Nairobi in. Het is een enorm uitgestrekte stad en de meeste dingen die wazungu (Swahili voor witneuzen) willen bezoeken liggen meer in de buitenwijken. Om stipt half elf staat ons busje klaar. Dat moet ook want om stipt elf uur moeten we bij de Sheldrick Foudation zijn. Dan komen de baby olifanten te voorschijn om gevoed te worden en slechts een touw scheidt je van hen.  Je krijgt veel uitleg en het duurt een half uur, net niet te lang. We zetten koers naar het Giraffe Centre om deze langnekken op een platform te voeren. Een hele toffe bezigheid maar als je dat zat bent is het net zo leuk om naar mensen te kijken die het eigenlijk niet goed durven. Wat veel mensen niet weten is dat je aan de overkant van het centre heerlijke wandelingen kunt maken. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Behalve giraffes kun je er duikers en andere kleine antilopensoorten tegenkomen en het vogelleven is uitbundig. Na de lunch gaan we nog naar het huis van Karen Blixen en gelijk zie je „Out of Africa" weer voor je ogen, wat een film! Nairobi wordt echt onderschat, het is niet eng en heeft echt heel veel te bieden.

Dag 2: Nairobi en omgeving

We worden op ons gemak wakker en zetten koers naar de Masaai markt in downtown Nairobi. Het is wonderbaarlijk om te zien hoe de Masaai zich aanpassen aan het heden maar toch geen afstand doen van hun roots. Het is erg grappig om een traditionele Masaai te zien rondlopen met een bling bling horloge en een mobieltje........We kopen wat mooie souvenirs, droppen die op de campsite en zetten dan koers naar restaurant Rangers aan het Nairobi National Park. De lunch is behalve lekker ook voorzien van een prachtig uitzicht. Als we uitgegeten zijn gaan we naar het dieren weeshuis van het park. Met wat steekpenningen links en rechts mogen we in het hok van de cheetahs  en kunnen we ze uigebreid knuffelen en met ze spelen. Ze hebben ergens anders ook nog een jonkie maar daar valt nog niet mee te spelen. Wat een wollebal......Wel is er een leeuwenwelp die we kunnen knuffelen en het fototoestel maakt overuren. Dan is het tijd voor het echte werk en we rijden het park zelf in. Het park is erg onderschat en bijna geen toerist die er komt. Een gemiste kans want er is een grote kans om zwarte neushoorns te zien en in het park zijn verder ook leeuwen, cheetahs, hyeanas etc. etc. te bewonderen. Het park ligt in een corridor en staat in verbinding met Amboseli in het Oosten en de Mara in het westen en dieren kunnen gaan en staan waar ze willen. Aan de kant van Nairobi is het natuurlijk wel van hekken voorzien maar het komt voor dat je een giraffe op de kiek neemt met de skyline van Nairobi op de achtergrond. Moe maar voldaan keren we terug om daarna goddelijk uit eten te gaan in de Rusty Nail, een van Nairobi's best bewaarde geheimen!

Dag 3: Lake Naivasha

We hebben iets ludieks bedacht, we gaan op pad zonder chauffeur en gaan zelf Kenia verkennen. Er zijn veel mensen die je voor niet goed snik houden en gezien de rijstijl van de gemiddelde Keniaan valt daar wel wat voor te zeggen. Toch besluiten we op eigen gelegenheid naar Lake Naivasha te rijden. Het geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid. De weg van Nairobi naar Naivasha is goed en echt verkeerd rijden kun je niet. We nemen het nummer van de campsite mee en als er dan wat mocht zijn kunnen we altijd bellen. De trip verloopt voorspoedig. We stoppen bij de indrukwekkende Rift Valley om te genieten van het wonderschone uitzicht. Dan doemt aan de horizon Lake Naivasha op. We slapen in het oude huis van George en Joy Adamson, Elsamere. Iedereen die het boek "Born Free"  heeft gelezen weet waarover ik het heb. De plek is magisch. Een tuin om van te watertanden met de black and white Colobus apen in de boom en een vogelleven dat je uren bezig kan houden. We maken een tochtje over het meer in de middag en zien de Afrikaanse visarend een vis uit het meer grijpen, genieten van de ijsvogels en gluren naar de nijlpaarden. Na een diner met alle gasten in oud koloniale stijl (niet iets waar ze ons nou echt een plezier mee doen) zakken we zeer tevreden op onze veranda. Plots horen we hoeven en ik stuif , gewapend met een zaklantaarn naar de bosjes. Mijn reisgenote is daar iets minder blij mee want ik vind een paar Afrikaanse buffels. Ik hou van avontuur en mijn hele lijf begint te tintelen. Dit is mijn continent, ik hou van Afrika, intens veel......

Dag 4: Hells Gate National Park

Een volle dag in de omgeving van Lake Naivasha is echt geen overbodige luxe. We worden heerlijk wakker en het onbijt staat klaar. Heerlijk eigen gebakken brood met van alles en nog wat. Een stevig ontbijt is wel handig want het wordt een pittige morgen. We hebben gisterenavond gevraagd of er een auto is die ons naar Hells Gate National Park kan brengen. Ons eigen busje zou kunnen maar hoe krijgen we die dan weer terug........wellicht toch beter een chauffeur mee kunnen nemen, nou ja.......Iets later dan afgesproken (een half uur is in Afrika echt heel acceptabel!) komt er een auto aan die eruit ziet alsof elke bocht zijn laatste kan zijn. Toch krijgt hij ons bij de gate die de meeste mensen niet nemen. Hells Gate is een schitterend park maar neem van ons aan, laat je bij de kloof afzetten en loop dan terug naar de main gate. Bij de ranger post kun je een gids huren die met je door de kloof wandelt. Het gebied wordt gebruikt voor energie winning en dat zie je als je het park inrijdt. Daarna ben je die lelijke masten en stoomblazers echter kwijt en is er een betoverende natuur. De kloof is spectaculair met warmwaterbronnen en warmwater watervallen. Het is best een beetje klimmen en klauteren zo hier en daar. Deze wandeling kun je zo lang maken als je wilt maar neem er minimaal een uur of 2 voor. Dan brengt  de gids je weer bij de ranger post en loop je eigenlijk dan pas het echte park in. Dit nationale park is een van de weinige in Kenia waar je te voet in mag en het is heerlijk om de volle afstand van ranger post naar de main gate te lopen en je daar op te laten halen. Het is een wandeling van 2 tot 2 en een half uur en ongeveer 10 kilometer lang. Neem wel bescherming mee voor je bolletje en genoeg drinken! Je struint door het park op een zandpad terwijl zebra's, Thompson en Grant gazelles je aanstaren. Je ziet ook zeker giraffes en wrattenzwijnen. Het park is verder ook nog rijk aan onder andere eland antilopen en als je even genoeg van de dieren hebt is er een enorm rijk vogelleven te zien. Dit  alles met prachtige vergezichten in een park dat steeds wijder wordt en je het échte Afrika gevoel  zal bezorgen. Mocht je na de lunch nog puf hebben (wij sloegen het deze keer even over en hebben vogels zitten bewonderen in de schitterende tuin van Elsamere) dan is er nog de krater bij Mount Longonot op ongeveer een uur rijden van Elsamere. Ook heel mooi want gelegen aan het Naivasha meer. Zoals gezegd, wij besluiten de dag relaxed uit te zitten en ‘s avonds het diner te ontvluchten. Wij zijn graag op ons zelf en opgedrongen gezelschap zijn we beiden allergisch voor.

Dag 5: terug naar Nairobi

Na het ontbijt is het tijd om terug te keren al zou je er ook voor kunnen keizen om op deze ochtend bij Mount Longonot te gaan wandelen. Ik ben er vaker geweest en het is er echt prachtig.In tegenstelling tot sommige plekken in Kenia is het ook nog toeristenvrij en de entrance fee is minimaal. We zijn ongeveer een uur onderweg als we moeten tanken. Dat gaat opzich prima maar als we dan weer weg willen rijden houdt ons busje er na 300 meter mee op. Gelukkig heeft elk zichzelf repecterend pompstation in Kenia een super monteur. Zo ook hier en na wat op en neer gebel met onze campsite (mijn Swahili is niet goed genoeg om te begrijpen wat er stuk is) wordt de zaak gefixed en rijden we met een uur of 3 vertraging verder naar Nairobi......TIA oftewel this is Africa! De reden om het vandaag wat rustiger aan te doen is het feit dat we de komende dagen op de Mara toch wel aan onze beesten trekken zullen komen. Na een late aankomst op de campsite (home sweet home) en een lekkere douche zijn we klaar voor wat een van de gootste culinaire uitstappen in Afrika moet zijn; Carnivore restaurant. Toen ik er in 1996 voor het eerst kwam hadden ze echt exotisch vlees maar tegenwoordig mag er geen antilopenvlees meer worden geserveerd. Niettemin blijft het een happening. Je mag eten totdat je je vlag strijkt. Dat doen wij veel te laat en onze buiken zijn veel te vol......Vroeger was reizen ook vaak honger lijden vanwege het onbekende en vanuit hygiënisch oogpunt. Tegenwoordig kun je, als je de weg weet, overal ter wereld fantastisch eten. Voor ons voelt dat als een verrijking van reizen.

Dag 6: naar de Masai Mara

Hoera hoera, we reizen af naar de Masai Mara! Tikje vroeg uit de veren maar na een heerlijke koffie en thee zijn we er klaar voor. We worden naar Wilson airport (lokaal vliegveld) gebracht om van daar naar een airstrip in de Mara te vliegen. We hebben een tented camp geboekt in een niet zo bekende area van het park. Het kamp zag er echter geweldig uit en privacy werd gegarandeerd alsmede night drives (safari in het donker). De incheck verloopt vlot maar dan blijkt dat 2 kleine maatschappijen hebben besloten (om wat voor reden blijft overigens totaal onduidelijk) om de vlucht samen te doen. Dat leidt tot de nodige verwarring maar het blijft bij een uurtje vertraging en da's nog te overzien. Bij aankomst worden we keurig opgewacht en naar Karen Blixen Camp (de naam ademt romantiek en hang naar voeger toch?) gebracht. Anderhalf uur hobbelen we door de vlaktes en net als we hebben bedacht dat we iets fout hebben gedaan door dit te boeken, dan zijn we er. Een oase aan de Mara rivier waar een houten dek je een onvergetelijk uitzicht geeft op talloze nijlpaarden en een drinkplaats waar in het eerste uur gelijk al de nodige zebra's, impala's en olifanten te zien zijn. De tenten zijn meer dan puik met een buitendouche. Je voelt je eigen ik onderdompelen in een warm bad en de rest van de wereld is ver ver weg! De nacht safari's blijken helaas niet meer mogelijk. Het zal ons worst zijn, wat een plek! De game drive die we die dag maken staat in het teken van leeuwen, we zien er nogal wat. De vlaktes staan vol met gnoes en we spotten ook veel roofvogels en een verdwaalde hyena. Dan is het tijd voor de dagelijkse gin tonic om vervolgens te genieten van een 3 gangen menu,. Het kon allemaal veel veel rotter........ Het kamp wordt bewaakt door een batterij aan askari's (Dit zijn Masai over het algemeen gewapend met een assegaai maar ook vaak met een lang mes en soms pijl en boog) om zo er voor te zorgen dat we niet worden opgegeten. Ik vind het persoonlijk wat overdreven maar je voelt je absoluut veilig.

Dag 7: Masai Mara

We moeten vanochtend om 4 uur ons bed uit want we gaan ballon varen! Dat doen we bij het in de "buurt" gelegen Little Governors Camp. De ballonvaarten zijn ten hemel schreiend duur maar ik heb er al eens eerder een gemaakt en het gevoel dat je krijgt is fantastisch. De dieren onder je te zien en de vergezichten, gewoonweg adembenemend en soms ronduit ontroerend. Goed, terug naar onderweg naar de ballon, het is nat want het heeft de afgelopen week geregend. We komen een aardwolf tegen en nog meer nachtelijke bewoners totdat we ineens van de weg slippen en onze jeep vast komt te zitten. Dat is midden in de nacht in de Mara nou niet het meest handige om te doen. Als door een wonder komt er ineens uit de duisternis nog een jeep opdoemen. Het blijkt een naburig kamp te zijn en zij zijn ook onderweg. Gelukkig kunnen we mee en al glibberend en glijdend komen we bij de balonnen aan. Olifanten versperren ons aanvankelijk de weg om aan boord te gaan maar net als de zon opkomt hangen we in de lucht. We genieten van het "klein voelen", het zien van alle dieren en van de prachtige kleuren van de hemel. Rond half negen staan we weer aan de grond voor een vorstelijk champagne ontbijt midden in de Mara, een happening! Dan stappen we in de jeep om tot 1 uur in de middag lekker rond te rijden en wild te kijken. Dan is het weer terug hobbelen in onze eigen jeep naar de lodge, hij heeft zich los weten te wurmen. We besluiten om het dan lekker rustig aan te doen en te genieten van het tented camp zelf. Het is gek, het heeft een heerlijk zwembad maar geen hond die er gebruik van maakt.......

 Dag 8: terug naar Nairobi

We moeten naar huis.........we hebben er enorm de pee in. Ach ja, we komen wel weer terug. Nog één keer gaan we op zoek naar luipaarden en andere beesten. We zien veel buffels en olifanten en wat leeuwen maar qua luipaarden hebben we geen geluk. We zijn bijna terug bij het camp als we ineens op twee jachtluipaarden stuiten. Ze hebben net gegeten en zijn baggervet. Dit moet een cadeau van Afrika aan ons zijn. Wat een prachtig einde van een meer dan heerlijk verblijf op de Mara. We vliegen weer terug naar Nairobi waar we nog een paar uur op de campsite doorbrengen. Dan is het tijd om naar de luchthaven te gaan om de nachtvlucht naar Amsterdam te nemen. Kwaheri Kenia!

Kaart van Kenia

Dagboek flow

Onze onderzoeksreizen doen wij eigenlijk altijd in een versneld programma. Voor het beste resultaat en om echt van de reis te kunnen genieten adviseren wij je om meer tijd te nemen. Ben je geïnspireerd geraakt door het lezen van ons dagboek en wil je ook zo'n reis maken? Voor deze reis adviseren wij je op de volgende punten te letten;

 • Fietsen of wandelen in Hells gate is heel leuk om te doen omdat je dan op een hele andere manier dan in een safariwagen je tussen de dieren begeeft.
 • Stranden ten noorden en zuiden van Mombasa zijn echt tropisch en zeker het overwegen waard voor een paar dagen. Om qua budget beter uit te komen zou je er voor kunnen kiezen om 10 dagen op safari te gaan en dan nog een paar dagen strand.
 • Neem voor de Masai Mara minimaal 3 dagen om echt het gevoel te hebben dat je er middenin zit. Er zijn kampementen voor diverse budgetten maar entreegelden zijn tegenwoordig fors. Afrika is gewoon veel duurder dan Azië, daar moet je je op instellen. Enige uitzondering hierop is Zuid Afrika.

Wij schrijven graag een gepersonaliseerde offerte die bij jouw wensen past. Denk er aan dat je je nooit over de kop reist, dat is zonde en kun je niet optimaal genieten. Voor iedereen is het tempo anders net zoals de reishoogtepunten voor iedereen anders zullen zijn. We gaan altijd uit van 2 tot 3 weken maar met meer of minder is er natuurlijk ook van alles mogelijk.

Bekijk onze voorbeeldreis door Kenia of de combinatie reis Kenia en Tanzania.

Ervaringen van anderen

Hallo Hans

We zijn weer heelhuids thuis gekomen.

Wat hebben we een fantastische reis gehad. De game-drives waren allemaal ongelooflijk mooi. Wat hebben we veel gezien en zelfs in Ngoro Ngoro de neushoorn die vlak voor onze auto de weg overstak. Geweldig in 1 woord.

De eerste overnachting in de Serengeti kwam te vervallen omdat de migratie nog niet zo ver was en hebben we 3 nachten in Acacialodge geslapen. Wat een prachtige omgeving met  's ochtends de huilende hyena's en blaffende jakhalzen om je heen. Zelfs een zwijn heeft bij onze tent geprobeerd een gat te graven.

Onze gids Mozes was dan ook erg verrast toen we de eerste dag in Serengeti al duizenden gnoe's en zebra's zagen die toch al aan de migratie begonnen waren. Wij hebben onze ogen uit gekeken wat een aantallen zie je daar.

Masai Giraffe Eco Lodge is ons erg slecht bevallen. Ontvangst en bediening was erg onprofessioneel. We waren gewend geraakt aan een ontvangst met warm handdoekje en koel drankje maar hier moesten we zelf de koffie of thee pakken. Niet dat dat erg is maar het personeel stond maar een beetje te kijken. Een wijntje was er niet. Een keer was er 1 fles gehaald en toen was het weer op.  Het zwembad zag er niet erg aantrekkelijk uit. Vies en groen.

De stoelen voor de bungalow waren slecht en je kon er niet goed in zitten. Lokale gids was opdringerig wat we niet gewend waren. Op Tripavisor zie ik alleen maar goede berichten maar wij kunnen me daar niet in vinden. De Belgische eigenaresse was er niet dus misschien dat daarom het personeel ondeskundig was?

Ons advies zou zijn deze niet meer aan te bieden.

Nog een tip van ons aan je klanten : Neem een stekkerdoos mee met minstens 3 ingangen. Er zijn nl erg weinig stopcontacten in de meeste accommodaties.

En nog 1 tip. We hebben heel erg veel last van Tseetsee vliegen gehad. Ze steken dwars door kleding heen. Pijnlijk en lastig want het jeukt enorm. En het kan ook nog gevaarlijk zijn voor de slaapziekte.

Spray tegen tseetseevlieg

Tegenwoordig is er een natural spray op de markt die beschermt tegen de Tseetsee vlieg. Deze Anti Insect Natural spray van Care Plus is een insectwerend middel op natuurlijke basis. Het bevat citronella en lemon-eucalyptusextracten. Het middel bevat geen DEET of andere chemicalieen en is dus geschikt voor mensen die geen DEET kunnen of mogen verdragen. Dus ook ideaal voor kleine kinderen (vanaf 3 maand) en zwangere vrouwen. Care Plus geeft aan de deze spray 3 uur lang bescherming biedt tegen de Tseetseevlieg.

Gebruik tegen de TseeTseevlieg geen DEET spray.

Verder hebben we enorm genoten en hebben we alles gezien wat er maar te zien valt.

Heel erg bedankt daarvoor.

Groeten Harmien

Rondreis Tanzania

Ha Hans en Tonia, 

Och we hebben echt weer een fantastische reis achter de rug! Wel echt de meest relaxte tot nu toe, aangezien we door de gids vanaf AirPort tot aan Zanzibar werden vervoerd. Je wordt er bijna lui van . Hoogtepunten voor ons waren de serengeti (ik heb 3 andere safari’s meegemaakt......maar dit! Dat uitgestrekte is ongelooflijk). Ook het mobiele tentenkamp.....Wow! (Heel vreemd, maar de ‘vaste’ lodge van acacia viel ons een beetje tegen). Gids Azaria was trouwens ook super! De Packed lunches midden in de natuur, je voelt je nederig en een gelukkig mens. En hij reed wat kilometers voor ons af! En zoveel gnoe’s en al die andere dieren, wat een belevenis. We hadden graag nog 1-2 dagen langer daar gebleven als ons budget dat had toegelaten haha. Lake natron (en de reis ernaartoe) hadden we ook niet willen missen! We hebben ook een mooie wandeling gemaakt daar. Al hadden we daar denken we met twee dagen ook wel voldoende gehad hoor. Maar goede keus om die er voor ons tussen de fietsen Hans. Trouwens, het fietsen in Manyara ‘tussen’ de antilopen en bananenvelden was ook leuk. 

En we hebben heerlijk gerelaxed op het strand van Zanzibar, paradijselijk! Volgens ons hadden we het mooiste strand van omgeving Nungwi te pakken. En overal waar we kwamen, de bevolking is erg vriendelijk, ook al hebben ze zelf weinig om van te leven.  

Het wandelen in de Ngorogoro is helaas niet meer gelukt. Ivm laagseizoen was er een vlucht geschrapt en moesten we eerder weg. Nu hadden we daar toch niet veel gezien, maar we hadden graag naast jeep nog ergens een wandeling gedaan. Helaas zijn er te weinig rangers om dit te organiseren hoorden we, maar wellicht iets voor de toekomst...

Nou kortom; we hebben het echt heerlijk gehad en gaan vanavond de foto’s uitzoeken. Dank jullie wel !!!!!

Heel veel plezier in Mexico!

 

Liefs Arjan en Marin

Rondreis Tanzania

Hoi Hans,

 

Eindelijk hebben we even tijd om te reageren. Direct aan het werk, je kent het wel.....

Overall was de reis fantastisch! Even puntsgewijs een resumé.

 • In Kaapstad, Hermanus en Stellenbosch waren de accomodaties zeer goed. Men was ook zeer vriendelijk en behulpzaam. In Stellenbosch mochten we de kamer zelfs langer gebruiken.
 • De auto was wat aan de kleine en lichte kant. 
 • Helaas was het weer in Zuid Afrika iets minder en daardoor hebben we Robben eiland en duiken met haaien gemist. Niets aan te doen! Overigens waren de dagen kort door de winterperiode en werd geadviseerd om voor het donker binnen te zijn. Minder tijd dus!
 • Vlucht naar Tanzania was prima. 
 • De safari was echt geweldig! Veel gezien. Onze gids (Mozes) was top. Super! Ook de ballonvaart is voor herhaling vatbaar. De accomodaties (tenten, kampen, hotels etc.) waren goed. Evenals het eten.
 • De vlucht naar Zanzibar gaf bij ons wat commotie m.b.t. de bagage. Is uiteindelijk prima geregeld doordat we een vlucht eerder kregen en de koffers er “gewoon” in konden. Overigens wel een paar “losse dollars” betaald, voor het extra gewicht.
 • Het eiland Zanzibar vonden we vies en minder gezellig. 
 • Het hotel, Langi Langi viel zeer tegen! Onze wens is lekker uitblazen in een wat betere accommodatie aan het strand. Volgende reis willen we een beter niveau.

Tot slot. Top hoe bereikbaar jullie zijn voor vragen. Ga zo door, want dit verdient een pluim . 

 

Groeten,

Van ons allemaal

Rondreis Tanzania en Zuid Afrika

Hallo Hans,

Wij hebben een fantastische vakantie gehad.

Tanzania is een prachtig land met heel veel mooie dieren en lieve mensen.

De gids van Gosheni was fantastisch, hij had heel veel kennis van flora, fauna en cultuur en sprak hier met veel plezier over.

Wellicht het enige puntje van verbetering was de laatste dag in Tarangire. Onze gids informeerde ons gelukkig enkele dagen van te voren al dat het in Tarangire een 24 uurs ticket betreft, waarbij je het park verlaten moet hebben voor het tijdstip dat je de dag ervoor binnen gekomen bent. En na het verlaten van het park zat onze vakantie er op en zouden we rechtstreeks naar de luchthaven gebracht worden. Dus als we de dag voor vertrek al om 10 uur het park in waren gegaan hadden we de dag erna heel vroeg er uit gemoeten en waren we 3 uurtjes later al op het vliegveld geweest, wat zou betekenen dat we daar 7/8 uur zouden moeten wachten.

Zoals al vermeld had onze gids ons gelukkig geïnformeerd hierover en hebben we een goed compromis kunnen sluiten, waardoor we niet uren op de luchthaven zaten.

Bedankt voor het regelen van de mooiste vakantie die we ooit gehad hebben.

Groetjes,

Roel & Anjo

Reis Tanzania

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022

Goedemiddag Hans (en iedereen bij Dagboek reizen)

Vandaag zijn we thuisgekomen van onze reis naar Tanzania. Het is onze gewoonte om na de reis altijd even te laten weten hoe het is geweest. De pluspunten, maar ook de verbeterpunten. Niet om te zeuren of te klagen, maar zodat jullie dit eventueel kunnen gebruiken voor toekomstige reizen.

Allereerst wil ik zeggen dat we het best spannend vonden om deze reis via jullie te boeken. We kenden jullie natuurlijk nog niet. We hebben al vele reizen gemaakt, altijd via onze vaste reisadviseuse bij D-reizen. Zij wist precies wat we leuk vonden en dat was dus altijd erg vertrouwd. Nadat zij failliet gingen, was het voor ons een beetje zoeken.
Dit was natuurlijk best een dure reis en dat maakte het voor ons wel spannend om te boeken bij een voor ons nog onbekende organisatie. Zeker omdat het in het regenseizoen was. We hebben behoorlijk getwijfeld, maar zijn zo blij dat we de gok genomen hebben! Zoals ik eerder al aangaf hebben we al vele mooie reizen mogen maken, maar al na enkele dagen wisten we zeker dat deze reis alles ging overtreffen!
Het was echt een droomreis! Alles was tot in de puntjes geregeld. En voor wat betreft het regenseizoen: jullie gaven aan dat we hier niet bang voor hoefden te zijn en daar was geen woord van gelogen. Sterker nog: we hebben er vooral heel veel voordeel van gehad.
We hebben in 7 dagen safari misschien in totaal een kwartier regen gehad (overdag)
Daarentegen was het overal wel super rustig. We kwamen soms 2 tot 3 uur lang geen enkele andere auto tegen. We werden direct geüpgraded naar een luxere accommodatie in de Serengeti: Seronera Luxery Camp. In Tarangire Luxery camp waren we zelfs de enige gasten en kregen we de Honeymoonsuite aangeboden!
We hebben zelfs heel veel meegemaakt van de great migration, wat we nooit hadden verwacht van tevoren.
Alle accommodaties waren heel erg goed, het eten was heerlijk en we hadden de beste gids die we ons konden wensen! We hebben iedere dag gamedrives gemaakt van 7:30 tot 18:30 en het verveelde geen moment.
We hebben echt geen enkel negatief punt over het safari gedeelte. Wel nog een kleine tip: er wordt verwacht dat je de gids een flinke fooi geeft. Zo'n 20 tot 40 dollar per persoon per dag. (Wat ie ook dubbel dwars waard is!!) Dat kan oplopen tot een behoorlijk bedrag en dat is misschien wel handig om van tevoren aan te geven.

Na de safari gingen we naar Zanzibar om nog een paar dagen bij te komen. De dag na aankomst hadden we een privétour door Stonetown, waar we eerlijk gezegd niet zoveel zin in hadden. Maar we hadden een goede gids en we vonden het toch erg leuk!
De accommodatie in Nungwi was prima, maar vanaf donderdag werd het restaurant overdag gesloten in verband met de Ramadan. Je kon er dus niet lunchen, maar je kon ook niets te drinken bestellen. Voor ons niet zo'n probleem, omdat we donderdag een snorkeltour hadden, vrijdags naar huis gingen en sowieso de voorkeur gaven aan een ander restaurant. Maar misschien wel handig om te weten voor toekomstige reizigers.
Ook was het niet mogelijk om met creditcard te betalen. Er zit een pinautomaat vlakbij het hotel, alleen deed deze het niet altijd en kan je maar kleine bedragen pinnen en betaal je zo'n 6 euro per transactie.
Het uitzicht vanaf het hotel was wel prachtig en we hebben hier nog heerlijk een paar dagen kunnen bijkomen van onze fantastische reis.

Wij zullen een volgende keer zeker weer via jullie boeken. Jammer dat jullie niet alles aanbieden wat nog op ons verlanglijstje staat!
Tijdens de vakantie heb ik met enige regelmaat foto's op social media geplaatst en ik kreeg meteen al de vraag via welke reisorganisatie we hadden geboekt. Hopelijk hebben jullie er binnenkort dus weer wat nieuwe klanten bij!
We willen jullie heel erg bedanken voor alles. Het contact voorafgaand aan de reis heb ik als heel prettig ervaren en de reis was zelf was echt perfect geregeld!

Met vriendelijke groet,

John en Lieke

Tanzania en Zanzibar 2023

Beste team Dagboekreizen,

Wij hebben een hele fijne, bijzondere en spectaculaire vakantie gehad.
Onze vluchten zijn bijna allemaal vlekkeloos gegaan. De chauffeurs waren netjes en waren goed georganiseerd. De hoeveelheid dieren die wij hebben gezien waren overweldigend maar niet voor alleen voor ons was het genieten.
Ook onze chauffeur Edwin die wij de langste periode bij ons was heeft erg genoten van de reis.
Dat komt voor namelijk door de bijzondere dieren die wij mede dankzij zijn kennis en geduld konden zien. Waaronder de wilde honden die hij 5 jaar lang niet heeft gezien. De neushoorns die wij een aantal keer mochten zien. De cheeta moeder met haar 4 jongen. De martial eagle met zijn net gevangen prooi. De geboorte van een thomson gazelle. Zo blijft de lijst van bijzondere ontmoetingen maar doorgaan. Wij weten dankzij hem ook dat wij het heel erg getroffen hebben en al ons geduld werd dus ook rijkelijk beloont. Edwin's woord voor deze reis was 'excellent' en dit hoort bij de top 3 van alle tours die hij heeft gedaan. Ook Zanzibar is heel fijn geweest lekker bijkomen en luieren. Even alle tijd om de vele indrukken te gaan verwerken. Met alle indrukken verwerken zijn wij nog steeds bezig want het is niet te bevatten wat ons allemaal overkomen is.
Wij willen jullie bedanken voor het regelen van de fantastische vakantie. Wij hopen dat jullie nog veel mensen mogen helpen met het regelen van een goede vakantie. En wij gaan in de toekomst zeker nog een keer terug naar Afrika om nog meer te kunnen ontdekken.

Hartelijk bedankt.

Groetjes Danny en Annet.

Tanzania en Zanzibar september 2023

och we hebben GENOTEN, ik wil terug!!!!!!!!!!!!

De chauffeurs en koks waren schatjes... zeker de jongens uit Kenia waren zeer proffie en leuk. Eefje & Innocent zijn ook erg leuk! Michael, de chauffeur, heeft nog een ontmoeting met de Keniaanse Cricket Warriors voor ons geregeld... was WAANZINNIG!!!  haha en uiteraard hebben we nog een paar uur langs de weg zitten wachten ivm lekke banden, maar dat heeft natuurlijk zijn charme... 

qua afstanden waren we misschien liever vanaf serengeti naar dar el salaam gevlogen en Mwanza overgeslagen,  maar dat is geen item hoor!

Mensen allemaal even vriendelijk en op het strand in zanzibar hebben de jongens en ik nog gevoetbald met de maasai jongens.

1 minpunt; Simba Campsite (daar hadden ze alleen maar gaten in de vloer.. te ranzig en goor voor woorden) tot grote hilariteit van alle mannen heb ik de chauffeur gevraagd een waterfles kapot te snijden zodat ik daar in kon plassen. 

1 aandachtspunt; Tilapiahotel... incapabel & inflexibel personeel... en ook erg suf, zij hebben daar die URU diamonds haha en ik was in de mood om zeker 5 armbanden te kopen!!!

Maar overall een droomvakantie.

Kan ik foto's voor de chauffeurs en de koks naar jou sturen?

Groetjes, Erna

Rondreis Kenia
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies