Avila met zijn middeleeuwse stadsmuren

bezoek het middeleeuwse ávila

Stel je eigen rondreis samen

ontdek ávila

Dag 1   aankomst in Madrid en door naar Ávila

Je vliegt vandaag naar Madrid waarvandaan je onderweg gaat naar Ávila, de best bewaarde middeleeuwse stad van Europa. We gaan er van uit dat jullie deze trip maken met een huurauto maar het is geen enkel probleem om privé transfers te regelen. De meerprijs hiervoor heb ik los vermeld.

Jullie hotel ligt dicht bij één van de hoofdingangen van de ommuurde stad. Vandaag heb je de tijd om al even lekker te genieten en een eerste wandeling te maken als de tijd het toelaat.

Indien jullie het leuk vinden om deze trip een gastronomische toptrip te maken dan hebben we een aantal optie’s voor jullie die je onderaan bij de prijzen vindt.

Dag 2   Ávila: Stadstour & Tapas experience

Vanmorgen worden jullie opgehaald door jullie gids om een uur of 9 voor een stadswandeling. Mocht je de tijd willen aanpassen dan is dat natuurlijk geen punt. We zorgen dat jullie alle benodigde telefoonnummers hebben om contact op te nemen. De gids zal je uitleggen over de meest bijzondere plekken van de stad die teruggaat tot Romeinse tijden. De stad voelt nog steeds aan als een plek van vervlogen tijden en ik weet zeker dat jullie zullen genieten. Toeristen vind je nog nauwelijks in Ávila en dat maakt het nog specialer.

Behalve mooie lokale oude paleizen zijn er natuurlijk ook de nodige kerken om te bezichtigen met de kerk van Santa Terese de Ávila als hoogtepunt. De beschermheilige van de stad komt natuurlijk uitgebreid aan bod.

 Avila uitzicht

Na al dat geslenter is het zeker tijd om de inwendige mens wat te versterken. De gids neemt jullie mee naar de beste lokale plekjes! Je moet hem zeker even herinneren aan een portie “patatas revolconas” (aardappels  met lokale bacon en paprika).

Na de lunch staan er nog de nodige highlights op het programma zoals de kerk van San Vincente die ook op de Unesco Werelderfgoederenlijst prijkt. De kerk is gebouwd in Gotische stijl in roze steen en is echt wonderschoon. Aan het einde van de middag (eten duurt een poos in Spanje) ga je naar de noordkant van de stadsmuur omdat je van hier de mooiste uitzichten hebt, vooral in de avond.

Dag 3   Ávila - Gredos: een lekkere wandeldag in de bergen

Na een vroeg ontbijt stappen jullie in de auto en rijden jullie in een uurtje naar Gredos. Dit reservaat ligt in de bergen rondom Ávila en bij aankomst staat jullie berggids klaar voor een wandeling naar de Laguna Grande. Een prachtige wandeling waarbij je bent omringd door bergen en waar je op zoek gaat naar steenbokken die je hier verbazingwekkend vaak kunt zien!

De wandeling is voor iedereen met een normale conditie prima te doen. Reken op een tocht van een uur of 4. Vanuit jullie hotel hebben jullie vanmorgen een lekkere lunch meegekregen en die peuzel je op een mooi plekje op je gemak op. Mocht je geen gebruik willen maken van de gids dan kan dat want de tocht is goed bewegwijzerd. Je mist dan wel veel informatie en de gids kent het gebied op zijn duimpje!

San Martin del Pimpollar is een zeer traditioneel dorp. Hier slapen jullie bij een lokale familie. Je hebt natuurlijk wel je eigen kamer maar zij zullen je mooi kunnen vertellen over het landelijke leven dat hier nog gewoon het leven van alledag is. Je moet niet gek staan te kijken als je de lokale herders met hun kuddes tegenkomt. Hier is de tijd gewoon een beetje stil blijven staan. Jullie verblijven hier op basis van vol pension en een smakelijk 3 gangen diner wordt jullie vanavond voorgeschoteld. Bon provecho!!!

 wandelen buiten Avila

Mocht je in de avond nog puf hebben dan heb ik nog een tip. Op een kleine 500 meter van de accommodatie is een prima plek om naar de sterren te kijken. Deze regio hoort bij de Starlight Network of Dark Skies en de sterrenhemel is immens.

Dag 4   Gredos – Ávila 

Na het ontbijt rijden jullie op het gemak terug naar Ávila. Daar vul je de dag naar eigen inzicht in. Wij raden jullie een bezoek aan het klooster van Santo Tomás aan. Ze hebben hier een geweldige collectie Japanse en Chinese kunst. 

In de middag strijk je gewoon ergens neer voor een heerlijk portie tapas die vaak gratis zijn als je wat te drinken besteld. Niets leuker dan om in een lokale bar een voetbalwedstrijd te kijken met tapas.

Day 5   Ávila – naar huis 

Jullie rijden terug naar de luchthaven van Madrid, droppen de auto en vliegen terug of blijven op eigen gelegenheid nog een dag of wat in Madrid. Mocht je het leuk vinden dat wij ook dit stukje regelen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem!

Contact over deze reis

Om te beginnen bij de restaurants die we persoonlijk kennen en van harte aanbevelen:

https://www.la-bruja.es/?lang=es

http://restaurantebococo.eu/

http://www.sofragapalacio.com/es/restaurante

Accomodatie tijdens de reis:

Ávila city

3* hotel           Hotel Las Leyendas

4* hotel           Hotel Palacio de Valderrábanos of Hotel Palacio de los Velada

5* hotel           Casa del Presidente

 

Gredos gebied

Homestay       Hostal Rural Las 4 Calles (Guesthouse)

4* hotel           El Milano Real

5* Heritage:    Parador Nacional de Gredos

Prijsoverzicht

De prijs van bovenstaande reis bedraagt  (Hotel Las Leyendas + Hostal Rural las 4 calles)

€ 575  per persoon bij 2 personen op een tweepersoonskamer

 

4* optie (Palacio de Valderrábanos + El Milano Real)

€ 595  per persoon bij 2 personen op een tweepersoonskamer

 

5* optie (Casa del Presidente + Parador Nacional de Gredos)

€ 895  per persoon bij 2 personen op een tweepersoonskamer

Inbegrepen in de reis:

 • Een huurauto tijdens de reis. Een Toyota CHR of vergelijkbaar incl. basis verzekering
 • Accommodatie op basis van logies en ontbijt tijdens de reis in genoemde hotels. Tijdens de nacht in Gredos op basis van vol pension
 • Gredos Regional park fee 
 • Boekingskosten
 • Volle dag stadstour Ávila met lokale Engels sprekende gids 
 • Wandeltocht naar de Laguna de Gredos met een Engels sprekende gids

Niet inbegrepen in de reis: 

 • Overige maaltijden. De tapas tijdens de stadstour in Ávila betaal je ter plaatse maar je zult zien dat de prijzen hier nog heel anders zijn dan bij ons
 • Optionele activiteiten
 • Entreegelden in Ávila
 • Overige uitgaven

Contact over deze reis

Waarom op reis met Dagboek?

 • Zeer persoonlijke benadering
 • Unieke ervaringen
 • Diepgaande kennis van bestemmingen
 • Klein en intiem
 • Snel en effectief

Ook bij Dagboek Reizen:

 • Altijd met volledige en actuele kennis van de bestemming
 • Altijd inspirerend en een unieke ervaring
 • Prachtige combinaties met andere bestemmingen

                                                 Travelife Partner logo

Dagboek Reizen committeert zich aan duurzaamheid    

bij Dagboek Reizen zijn wij ons bewust van de belangrijke rol die wij en onze klanten spelen in het beschermen en behouden van de vaak kwetsbare natuurgebieden op onze bestemmingen. Het is mede in onze verantwoording dat de lokale bevolking, de dieren en de natuur met respect behandeld worden.

Sinds de zomer van 2021 zijn wij trotse
Travelife Partner.

Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies