Sphinx in Cairo

Ons reisverhaal Egypte:

Het verre verleden gecombineerd met snorkelen

Stel je eigen rondreis samen

Egypte:het verre verleden gecombineerd met snorkelen

Dag 1:

Iemand zou de KLM eens uit moeten leggen dat het niet lekker is om zo laat naar Cairo te vliegen maar het alternatief is of qua prijs of het feit dat je over moet stappen niet aanlokkelijk. Ach, als je de volgende ochtend wakker wordt en de zon straalt aan de hemel ben je dat ook zo weer vergeten. We slapen in een luxe hotel aan de rand van Cairo met uitzicht (enige fantasie vereist) op de piramides. Een uitgebreid ontbijtbuffet verder begeven we ons in de zon en je voelt je lichaam blij worden. We zoeken een taxi en onderhandelen uitgebreid over wat we willen en wat het mag kosten. Ik ben een dierentuinfreak en de zoo van Cairo is een happening! Er valt van alles te voeren en te aaien (ja, zelfs baby leeuwen) en zo dicht bij de lokale bevolking zonder schreeuwende kooplui kom je nergens in Cairo. Een oase in de hectiek die Cairo heet. Het is heerlijk om je daarna naar 1 van de veel te veel sterren hotels te laten brengen aan de oever van de Nijl en daar dan een heerlijke cocktail te nuttigen en vervolgens de maaltijd te gebruiken. Neem geen koffie of thee toe want die neem je in Khan el Khalilli, de martkwijk van Cairo. Je kijkt er je ogen uit en in de avond is het er heerlijk toeven. Dan moe maar voldaan de taxi in en lekker zo je bedje in.

Dag 2:

Het is vandaag de dag om het verleden van Egypte te bezoeken. We zetten koers naar het Egyptisch museum en bewonderen achtereenvolgens de Rosetta steen (deze steen bleek de sleutel tot het ontcijferen van het hierogliefen schrift) om vervolgens de schatten van Tut Ankh Amun te bekijken. Werkelijk wonderschoon.......Als toetje besluiten we om de mummies te gaan bekijken, en al blijft het een wat macabere belevenis, het is indrukwekkend om de oude farao's te bewonderen. Na een verkoelend drankje lopen we per ongeluk tegen een taxi chauffeur aan die druk gesticulerend ons een krantenartikel over hemzelf laat zien. Het blijkt een schat van een chauffeur te zijn en voor een meer dan redelijke prijs rijdt hij ons naar de trappyramide van Djoser en neemt hij ons mee naar Sakkara, een stad van het oude Egypte. We popelen om ook een pyramide van binnen te bekijken. Hij beveelt ons aan om de Rode Pyramide te nemen aangezien het er lang niet zo druk is als de pyramides van Gizeh. En hij krijgt gelijk. Het is heerlijk rustig en koel (en dat is mooi meegenomen!). Tot slot gaan we terug naar Gizeh zelf en bekijken met open mond de pyramides van Cheops en Chefren. Je krijgt van deze aanblik nooit genoeg......Zorg er voor dat je met je gezicht naar de woestijn staat anders kijk je tevens uit op de Kentucky Fried Chicken en dat doet de beleving geen goed. Na nog een wandeling langs de sfinx te hebben gemaakt worden we bij ons hotel afgeleverd en we houden het voor gezien voor vandaag. Vanavond laat vertrekken we naar Sharm el Sheikh om optimaal te kunnen genieten van de paar dagen strand!

Dag 3:

In de vroege, zeer vroege uren zijn we aangekomen in Na'ama Bay. Ik hou van deze plek. Geen idee waarom eigenlijk want het heeft veel weg van eeen gemiddeld Spaans vakantie oord. Veel lichten, veel verkopers, van alles te veel. Toch heeft het iets. Ik ben sowieso iemand die zich door lichtjes kan laten betoveren. Maar er is meer. De Rode Zee, de kleine gezellige restaurantjes op het strand waar je nog altijd zeer romantisch kan dineren. Het heerlijke zeevoedsel. Vandaag doen we het lekker rustig aan. Dat moet ook wel want er staat nauwelijks wind en het is kokend heet. We overnachten in een luxe hotel dat zijn eigen privé strand heeft. Het is heerlijk om naar de golven te luisteren en dan naar een klein tentje te slenteren en een duikbril en flippers te huren om vervolgens een stuk van het strand weg te zwemmen en de prachtig gekleurde vissen te bekijken. Wat later op de dag stappen we ook nog even een uurtje op een boot met een glazen  bodem. Voor de duikliefhebbers is er een schier oneindige keus van lokaties maar aangezien ik alleen kan duiken besluit ik het voor deze keer te laten voor wat het is. Snorkelen kan net zo belonend zijn, zeker in de Rode Zee.

Dag 4:

We komen lekker in de flow van niets doen. Dat heeft een mens gewoon nodig soms. Het is heerlijk om op het laatste nippertje aan te sluiten voor het immense ontbijtbuffet en dan met je spulletjes op je dooie akkertje naar de zee te slenteren. Er zijn veel mensen die niet heel blij worden van Arabieren. Ik ben daar zeker een uitzondering op. Ik vind ze altijd gezellig en enthousiast. Toegegeven, ze dringen zich soms wel wat op maar ze niet aankijken als je geen zin hebt doet wonderen. Wij hebben er vandaag wel zin in en dat leidt altijd wel tot een kopje thee drinken ergens. Dat kan gewoon in een winkel zijn maar als ze je aardig vinden dan is dat gewoon de plek waar je kletst maar niet een plek waar je iets koopt. In Na'ama Bay is van alles te koop. Vooral veel foute souvenirs, nep merkkleding en andere dingen die je totaal niet nodig hebt. Gek genoeg kopen wij altijd iets.........In de middag willen we weer op de boot met de glazen bodem maar bij gebrek aan animo vaart ie niet. Geen probleem, we wandelen (nou, kruipen want je wordt gekookt!) naar een taxi en zetten koers naar het Swissotel. Dat ligt aan de westkant van het dorp als je met je gezicht naar zee  staat. Het rif is hier nog erg mooi en je loopt als witte toerist eenvoudigweg het hotel binnen en huurt zo nodig je snorkel spullen. Heerlijk, we zien prachtige pijlstaartroggen en zelfs een baracuda! In de avond zoeken we iets gezelligs aan het strand en maken het laat omdat we op de terugweg nog even het casino binnenpiepen.

Dag 5:

Onze laatste dag. We besluiten hem dan ook goed te gebruiken. Vroeg uit de veren en op naar het strand. Spullen reeds gepakt en lopen sjacheren om de kamer de hele dag te mogen houden. Dat lukt eigenlijk altijd behalve met de Kerst. De hele dag zwemmen we en lijken we nog meer als zonnenbloemen naar de zon te buigen om alle stralen op te zuigen. Het is heerlijk. Na een laatste diner is het dan tijd om van Na'ama Bay afscheid te nemen. De transfer is zoals altijd prima op tijd en de vlucht verloopt voorspoedig. In Cairo worden we weer opgewacht om vervolgens ingecheckt te worden voor de nachtvlucht van de KLM terug naar Amsterdam. Het was kort maar heerlijk om er tussenuit te zijn en we kunnen er qua vitamine K weer even tegen.......

Kaart van Egypte

Dagboek flow

Onze onderzoeksreizen doen wij eigenlijk altijd in een versneld programma. Voor het beste resultaat en om echt van de reis te kunnen genieten adviseren wij je om meer tijd te nemen. Ben je geïnspireerd geraakt door het lezen van ons dagboek en wil je ook zo'n reis maken? Voor deze reis adviseren wij je op de volgende punten te letten;

  • Egypte is een beetje ten onrechte het kind van de rekening geworden. Tijd om dat te veranderen! Je kunt in een week prima Cairo, Luxor en een paar dagen strand doen en prijzen zijn uitermate vriendelijk zowel ter plaatse als de reis zelf.
  • Er zijn veel vluchten tussen Cairo en Luxor en die zijn zeer goedkoop. Tussen Luxor en Hurgahda ga je in konvooi maar ook dat is prima. 
  • Duiken in de Rode Zee is en blijft bijzonder. Relatief dicht bij huis en de koraaltuinen en het zicht zijn uitstekend.

Wij schrijven graag een gepersonaliseerde offerte die bij jouw wensen past. Denk er aan dat je je nooit over de kop reist, dat is zonde en kun je niet optimaal genieten. Voor iedereen is het tempo anders net zoals de reishoogtepunten voor iedereen anders zullen zijn. We gaan altijd uit van 2 tot 3 weken maar met meer of minder is er natuurlijk ook van alles mogelijk.

Bekijk ook onze voorbeeldreis.

Ervaringen van anderen

Hi Hans. Je bent me voor! Het was super!!! We hebben enorm genoten. Nergens last van gehad en iedereen meer dan aardig. Ik ga nog eens terug! Groet! Ghada. 

Ps. Zodra ik wat foto's heb stuur ik je er een. Tis nu een chaos...

Rondreis Marokko

Beste Hans,

We hebben een geweldige reis gehad, heerlijk en indrukwekkend.Vooral Jerash, Danah en Petra sprongen eruit. Overigens waren ook Madaba en Mount Nebo meer dan de moeite waard. Wat tegenviel was eigenlijk alleen de reistijd de 1e reisdag, die was te lang. En dan hebben we nog niet eens het kasteel in Kerak bezocht. We waren pas om 8 uur in Danah en hebben dus dik 2 uur in het donker gereden. Ik denk dat we dit wat onderschat hebben. De Kings Highway gaat gewoon niet snel en zeker voor Jerash heb je tijd nodig.

Leerpuntje voor de volgende keer.

Wadi Rum vonden we de rondrit heel erg imposant, mooier dan bijv. de woestijnrit in Marokko, zeker anders. Wat we jammer vonden was dat er in ons kamp veel omgevingslicht was en je hierdoor (en door het zand)vrijwel geen sterrenhemel kon zien.

Verder vonden we de verscheidenheid aan hotels verrassend, de eenvoud maar warmte in Danah en luxe in Petra.

Kortom, Buiten het kamp in Wadi Rum, vooral door het vele licht, alles prima bevallen.We komen voor de kerst nog een keer langs om over een volgende vakantie te praten.

 

Groeten, ook aan Tonia,

Dick en Tiny

Rondreis Jordanië

Beste Tonia,

 

Bij dezen wil ik u en iedereen van Dagboek Reizen, namens mezelf en mijn reisgenoten, bedanken voor een onvergetelijke vakantie.

Alles was tot in de puntjes geregeld en is uitstekend verlopen. We hebben een hele fijne tijd gehad en in een prachtig land met erg aardige mensen.

Als u het op prijs stelt ben ik bereid om een uitgebreider verslag te schrijven over onze bevindingen, op- en/of aanmerkingen en tips over Dagboek Reizen en onze reis in het algemeen.

Met vriendelijke groeten,

Bram

 

Reis Egypte

Hallo Hans, 

Dank je wel voor je bericht, leuk!

Wij hebben zeker genoten! Alles was goed georganiseerd, overal stonden de gidsen en chauffeurs voor ons klaar. Ook om ons te brengen naar het door ons zelf geboekte hotel in Safaga. Crew Travel is een prima organisatie. Top! Onderstaand onze bevindingen en wat tips.

De gidsen vertelden per bezienswaardigheid een aantal highlights al dan niet aan de hand van fotomateriaal en daarna konden we zelf de bezienswaardigheid bekijken.

De hotels waren goed. In het hotel in Caïro hebben wij de kamer omgewisseld, hierdoor kregen we een kamer met tegels, zicht op het zwembad en piramides, top (zijn kamers op de begane grond, aanrader). Het hotel in Luxor is luxe, maar ook onhandig ingedeeld, wat vergane glorie en alleen gratis wifi in de lobby. Ligging nabij het centrum is leuk, zeker als je langer verblijft. Voor 1 nachtje zou een ander hotel ook goed zijn. 

Hotel in Aswan, het verblijf was zeer kort, maar aangenaam!

De Nijlcruise was ook goed, ruime cabin, niet druk, dus alle ruimte aan boord op het zonnedek. Het was uiteindelijk de Jaz Crown Prince. Ook het programma is anders verlopen dan verwacht. We vertrokken pas donderdagmiddag in plaats van woensdagavond. Hierdoor bezochten we Kom Ombo aan het eind van de donderdag en Edfu vrijdagmorgen vroeg. Dat was prima. Op vrijdag aan het einde van de dag kwamen we in Luxor aan. Hierdoor stonden voor zaterdag de volgende bezienswaardigheden op het programma: Vallei of de Koningen, Hatsjepsoet, Tempel van Karnak en Luxor tempel. Gelukkig hebben we een deel 's morgens gedaan en een deel 's middags, maar het was zeer intensief. Blijkbaar is het heel lastig of wellicht zelfs niet mogelijk om ruim van te voren het juiste programma te weten, veel hangt af van stroming, welke boot en wie het dan ook verder beslist.

Het enige wat we echt anders zouden willen is het reizen naar Abu Simbel. Reizigers die deze trip ook zouden willen doen, zouden we adviseren om vanaf Aswan te vliegen naar Abu Simbel, dit te bezichtigen en dan terug vliegen naar Aswan. Scheelt een keer zeer vroeg opstaan en niet twee keer dezelfde 3 uur durende rit door de woestijn. Bijkomen in het Movepick hotel is dan heerlijk. 

Nogmaals bedankt voor het organiseren van onze reis. Jullie staan op ons lijstje als we naar een van de andere bestemmingen die jullie aanbieden willen.

Mochten jullie nog vragen hebben, vernemen we dat graag.

Hartelijke groet, Astrid en Willem

Reis Egypte

Hoi Hans.

We zijn er weer.

Het was super, Caïro en ons Nederlands sprekende gids waren een mooi begin.Wat was het een chaos met auto s en mensen.

Het was heel fijn om onze gids Sahr te ontmoeten, door de taal ook veel informatie gekregen.

We waren erg tevreden hoe het allemaal geregeld was, niks kwamen we te kort.

Gidsen, taxi die klaar stond allemaal perfect en even aardig, ook al het personeel op de cruise, hebben ook echt leuk contact gehad.

Super fijn dat we niet met grote groep waren maar met zn 2 en.

We zijn erg tevreden met jullie en crew tours.

Wie weet tot een volgende keer.

Groet Brigitte en Erik

Reis Egypte
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van