heerlijk eten in Mexico

ontdek de schatten van Yucatan

Stel je eigen rondreis samen

Roadtrip over het Yucatan schiereiland

Ik ben de winter goed zat en dus ben ik blij dat we het vliegtuig inklimmen op weg naar een heerlijk warme bestemming. In februari is Mexico al lekker opgewarmd maar nog niet zo dat je de hele dag loopt te puffen. Bij aankomst staat onze chauffeur klaar en karren we snel naar Playa del Carmen waar we de eerste 2 nachten even bijkomen van de reis. De Quinta, zoals de beroemde en beruchte hoofdstraat heet, is natuurlijk een va et vien van mensen die gezien willen worden en een kakafonie aan geluid, kleuren en lichten. Toch kun je er heerlijk over paraderen en zijn er genoeg lekkere plekjes om te eten. Wij zijn vooral sushi fans en eten ons buikje lekker vol bij Sushi Roll, de naam luistert nauw want er zijn er maar genoeg maar deze is een feestje…

Dag 1; van Playa naar Tulum

Vandaag klimmen we in de huurauto die we snel even bij Hertz zijn gaan ophalen en rijden we in een goed uur naar Tulum. Tulum was, net als Playa een gehucht gelegen naast één van de weinige Maya complexen aan zee. Nu is het dorp fors gegroeid en valt het eigenlijk in 3 stukken uiteen. Het leukste stuk is het strandstuk waar hotels een groot lint vormen zonder dat er monsters van betonblokken tussen zitten. Vooral het stukje vlak voor de ingang van het Sian Ka’an reservaat is tegenwoordig bohemien chique… Tonia en ik weten niet wat we er van moeten vinden. Het is allemaal prachtig vormgegeven en zeer smaakvol maar een simpel jurkje van 900 US dollar vinden we dan wel een beetje te bont. Niettemin hebben we een heerlijke dag en in de avond gaan we lekker trendy eten bij Taboo. Een soort van beachclub met bovengemiddeld eten. We genieten enorm. Niet alleen van het lekkere eten maar ook van een live violiste met dansers die het alles een Buddha Bar achtige vibe geeft… life can be sweet!

Dag 2; via Mahahual naar Xpujil

Ons verblijf in Tulum is maar kort en na een nachtje luisteren naar de golven zetten we de volgende dag koers naar het binnenland. We lunchen eerst in Mahahual, een klein vissersplaatsje dat doet denken aan de tijden van weleer toen dit stuk vooral een hippie bestemming was. Schijn kan echter bedriegen want 3x per week ligt er een cruise boot en met het zeewier waar de Riviera Maya mee kampt kan het er hier denk ik ook heel anders uit zien. Niettemin vinden wij het zeer charmant! Daarna rijden we door naar Xpujil waar we vannacht slapen. Het is al met al een rit van rond de 7 uur en dus is het echt laat in de middag als we aankomen in Chicanna waar we vannacht slapen. We beklimmen de natuurtoren die bij ons hotel zit en we spotten dieren waarvan we allebei niet zeker zijn wat het is… wel spannend en een goed begin! Morgen gaan we naar Calakmul. Dit deel van Mexico is echt nog behoorlijk authentiek. Hele slaperige dorpjes waar je doorheen rijdt en ook de natuur lijkt een steeds groter deel voor zich op te eisen, heerlijk!

Dag 3; de prachtige ruines van Calakmul

De volgende morgen beginnen we met een bezoek aan Bécan. In deze omgeving ligt een keur aan oude Maya complexen en de meeste zijn echt nauwelijks bezocht. Bécan is prachtig en er is helemaal niemand… we beklimmen her en der wat gebouwen en genieten van de schoonheid en de rust. Dan rijden we door naar ons hotel van vannacht dat bij de ingang van Calakmul ligt. We laden onze spullen uit en zetten dan koers naar Calakmul zelf. Het is een kleine 60 kilometer over een klein weggetje dwars door de jungle. Er zijn onderweg ook wandelpaden maar wij gaan dit morgen pas doen met een lokale gids die we gelijk hebben geboekt bij aankomst in het hotel. Calakmul is de Mexicaanse evenknie van Tikal in Guatemala en een bezoek echt meer dan waard! Sta je op de grote pyramide heb je echt een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Het gebied is ook echt een ontzettend groot nationaal park dus kijk niet raar op als je prachtige vogels, apen of andere bijzondere zaken tegenkomt! Reken er op dat je met Calakmul echt wel het grootste deel van de dag bezig bent. Wij komen laat in de middag terug maar zijn dan nog net op tijd om bij een enorme vleermuisgrot langs te gaan die op een kleine 10 minuten van ons hotel blijkt te liggen. Duizenden en nog een duizenden vleermuizen kiezen elke avond het luchtruim en dat is spectaculair om te zien.

Dag 4; naar Campeche

De volgende morgen om half 6 staat onze gids al te trappelen en gaan we een wandeling in het bioreservaat Calakmul maken. Onze gids is erg gezellig en we stappen in onze auto want je moet het reservaat weer in. We spotten een opossum en hopen op meer. Poema’s, jaguars, van alles is hier mogelijk… onze gids heeft de foto’s als bewijs. Denk wel dat je een fors portie geluk moet hebben maar het zit er zeker. Tijdens onze wandeling spotten we apen en een keur aan prachtige vogels en meer dan tevreden komen we terug bij ons hotel. Daar wacht een groep brulapen ons op en maakt de ochtend compleet.

Wij moeten helaas verder en vandaag rijden we naar Campeche. We willen echter onderweg nog een bezoek brengen aan het Maya complex van Edzna. Om daar te komen lijkt er een prima weg te lopen die in kilometers een stuk sneller is dan de autoweg die je ook kunt volgen. We trekken de stoute schoenen aan en gaan op weg. De afslag had onze eerste hint moeten zijn, de weg is bijna onvindbaar en we rijden door een prachtige omgeving op een asfaltweg die van tijd tot tijd meer gat dan weg is. We krijgen er steeds meer lol in en hopen maar dat het niet ergens te gek wordt. Dat blijkt gelukkig niet zo te zijn en 3 uur later komen we licht shaken én stirred aan in Edzna. Een prachtige plek met ook hier maar weinig bezoekers. Na een uurtje houden we het voor gezien en rijden we naar Campeche waar we onze intrek nemen in een prachtig oud hotel. Voor het zwembad hebben we geen tijd, voor een late lunch wel. Dan hobbelen we lekker een paar uur door de oude stad, beklimmen de stadsmuren en zien de zon spectaculair in de zee zinken. Voor de avond heb ik een heerlijk restaurant op het oog. We eten ronduit spectaculair voor de totale prijs van 20 euro incl. drank… bizar! In elke offerte die ik schrijf zal ik deze hotspot natuurlijk onthullen, wow!

Dag 5; via Uxmal naar Merida

De volgende dag is het weer de auto in want Merida roept. Dat is een rit van een uur of 4 maar dat komt tevens omdat we eerst een stop maken in Uxmal. Ook dit complex is zeer de moeite waard. Vooral de Tempel van de Tovenaar is zeer bijzonder! Ineens zijn er wel veel meer toeristen, maar goed, dat is ook logisch. Na een snelle lunch rijden we door naar Merida en nemen we onze intrek in ons boutique hotel. Leuke plek met maar 7 kamers maar internet en een goede douche ontbreken en dat is toch wel een dingetje vinden wij. In de avond heb ik gereserveerd bij restaurant Kuuk. Zij claimen dat ze haute cuisine koken maar dan met Maya ingrediënten. We gaan er eens goed voor zitten… Het is een prachtig restaurant in een mooi oud koloniaal gebouw, de bediening is fantastisch, het eten ziet er ook geweldig uit maar het eten is van tijd tot tijd een uitdaging. Het ziet er allemaal prachtig uit maar het smaakt soms zeer bijzonder. Bij het dessert zit bijvoorbeeld een drankje dat Tonia en mij vooral leek op vroeger. Dat je met je vrienden een toverdrankje ging maken en er dan van alles (zand, tandpasta, etc etc) in deed. Het is echt werken om het beneden te krijgen. Zou ik er ooit nog eens gaan eten? Denk het niet. Zou ik het aanraden? Zeker! Het is toch wel echt heel bijzonder en we hebben smaken geproefd die voor ons zeker niet alledaags zijn. De wijnen zijn voortreffelijk.

Dag 6; zwemmen in de cenotes

De volgende morgen worden we opgehaald voor een tocht naar de verborgen cenotes in het achterland. Ach, eigenlijk ligt het hele schiereiland er vol mee dus verkeerd kiezen kun je niet maar deze tour neemt ons mee naar 2 pareltjes. Bij de ene zijn we geheel privé en dat is altijd een bijzonder moment. Kraakhelder water met wat meervallen om tussen te zwemmen maakt het af. Bij de andere cenote (een gat in de kalkbodem vaak gevuld met water en een biotoopje op zich) is het drukker en hebben we het snel gezien. We krijgen een heerlijke lunch bij een Maya familie thuis en vooral ook uitleg over het dagelijkse leven. Erg leuk en als totaal excursie echt wel een aanrader. Bij terugkomst in Merida hobbelen we nog een pak hotels af waar we graag mee willen samenwerken vooraleer we moe maar voldaan in ons bedje rollen.

Dag 7; Izamal en Rio Lagartos

Vandaag zit onze rondreis er al weer op maar voordat we terug rijden naar Playa hebben we vanmorgen nog een paar stops te doen. We beginnen in Izamal. Een leuk, geel gekleurd stadje dat echt heel geschikt is om een leuke stop te maken. Het oude klooster en de kerk zijn prachtig om te zien en het lokale pleintje snoezig genoeg om even lekker koffie te gaan drinken. Daarna rijden we naar Rio Lagartos en stappen we na een lekker lunch met zeevruchten op een boot om op zoek te gaan naar alligators en flamingo’s en beide vinden we prompt. Heerlijke tocht en niets mis mee! Dan is het toch echt tijd om terug te rijden naar Playa del Carmen, de auto in te leveren en nog een paar dagen lekker te niksen. Wat is Mexico toch mooi en divers! Wij hebben dit rondje in 7 dagen gedaan maar je kan hier makkelijk twee weken vullen als je lekker de tijd hebt. Zeker Calakmul heeft ons allebei echt in zeer positieve zin ontroerd. Gaat dat zien, gaat dat zien…

landenkaart Mexico

Dagboek flow

Onze onderzoeksreizen doen wij eigenlijk altijd in een versneld programma. Voor het beste resultaat en om echt van de reis te kunnen genieten adviseren wij je om meer tijd te nemen. Ben je geïnspireerd geraakt door het lezen van ons dagboek en wil je ook zo'n reis maken? Voor deze reis adviseren wij je op de volgende punten te letten;

  • Met je eigen huurauto reizen is geweldig; je deelt je dag zelf in, je kiest de plekken waar je wil stoppen onderweg en mocht je ergens komen waar je blij van wordt stop je gewoon. Het is dan echter wel belangrijk dat je een team achter je hebt staan die gouden tips kan geven en die je ook weet te vertellen welke route je beter niet kan nemen. Onze lokale agent en wij zelf staan voor je klaar!
  • Bezoek de mooiste maya complexen, vooral ook die off the beaten track. Calakmul was voor ons zeker de grootste onontdekte verrassing want het maakt de Indiana Jones in je wakker! Naast prachtige tempels is ook de flora en fauna hier meer dan de moeite waard met zelfs de kans op een jaguar al is de kans op kleurrijke toekans natuurlijk vele malen groter. 
  • Aan heerlijk eten en drinken hoeft het op deze reis ook niet te ontbreken. Als liefhebbers weten wij dan ook een aantal bijzonder leuke plekjes; of je nou chic wil gaan eten bij Ha of bij een lokale famile thuis, de echte Maya keuken wil proeven of liever voor de beste sushi gaat. Van gebakken watermeloen tot exotische margarithas; wij kennen de weg...

Wij schrijven graag een gepersonaliseerde offerte die bij jouw wensen past. Denk er aan dat je je nooit over de kop reist, dat is zonde en kun je niet optimaal genieten. Voor iedereen is het tempo anders net zoals de reishoogtepunten voor iedereen anders zullen zijn. We gaan altijd uit van 2 tot 3 weken maar met meer of minder is er natuurlijk ook van alles mogelijk.

Bekijk ook onze voorbeeldreis.

Ervaringen van anderen

Hi Hans,

Het was een geweldige reis. Heel veel wisselingen en veel bijzonder dingen meegemaakt. Van mooie reizen met stadjes en dorpen, Jungle en een bijzonder carnavalsdag in San Juan Chamula (jammer maar begrijpelijk dat daar beslist niet gefotografeerde mocht worden ) boot tochten en hele mooie stranden en meer.... En alles heel goed georganiseerd. We maken reclame voor jullie hoor

Rondreis Mexico

Beste Hans,

Wezijn weer gezond en zeer tevreden thuis. Ik heb vaak gedacht om jullie tussentijds een mail te sturen. we hebben vaak tegen elkaar gezegd dat de reis echt fantastisch was en dat alles zo goed geregeld en op elkaar afgestemd was. 

Maw: we hebben echt een geweldige tijd gehad.

Het eerste hotel in playa del Carmen was helemaal goed. We konden heerlijk bijkomen en genieten van de Mexicaanse dynamiek op het strand.

Daarna naar Tulum waar we met open mond dit paradijsje aanschouwden. We hebben er zo genoten! En ook nog een zeeschildpad op t strand gezien s avonds die eieren ging leggen. Bijzonder schouwspel, de kinderen vonden het fascinerend.

Laguna Bacalar was ook een prachtige plek, waar we relaxten in hangmatten, bubbelbad en zwembad. De kanotocht was erg leuk en goed georganiseerd. Leuke Duitsers die veel vertelden onderweg over het meer en de vogels (al hebben we de foto's en filmpjes nog niet ontvangen).

Palenque waren de tempels indrukwekkend. Het hotel viel wat tegen. 

In de jungle hadden we minder mooi weer. Wel was de omgeving fascinerend, de achtergrondnuziek van brulapen en krekels waren bijzonder. Jammer dat de mensen soms harde muziek opzetten, dat verstoorde de junhlesfeer wel. De activiteiten vielen ook wat tegen qua organisatie, we moesten overal om vragen en alles werd wat sober aangeboden. Wellicht beter om hier vooraf een soort programma te regelen. 

San Christobal vonden vooral Pieter en ik zo geweldig. Het bergklimaat, de markt, de straatjes, de sfeer... Ik had er nog veel langer willen blijven. De tocht naar deMayadorpen en de kerk bracht ons in een andere wereld, we keken onze ogen uit. Toen we hoorden dat de burgermeester de week ervoor door het volk vermoord was, waren we nog meer onder de indruk van de dynamiek in een Mayadorp. 

Ook Merida was een leuke stad, waar we volop genoten hebben. We hebben in de menigte meegedanst, door de straten geslenterd, heerlijk gegeten en geborreld. Het was ook een prachtig hotel, ongelofelijk klantvriendelijk en prachtige koloniale sfeer. De tocht naar de grotten en kleine dorpen in de buurt was ook prachtig en indrukwekkend. 

Chitzen itza was ook een onvergetelijk. Het hotel was adembenemend. We keken onze ogen uit en hebben maximaal genoten van de prachtige voorzieningen. We zijn om zes uur 's ochtends naar de tempel gegaan, een fascinerend schouwspel waarbij in absolute stilte de mist optrok en de zon opkwam. Het grote tempelcomplex was zo indrukwekkend. 

De laatste plek op Holbox was qua voorzieningen wel een stapje terug. Maar de bijzondere omgeving met zandwegen, groenblauwe zee, hangmatten, gezellig dorp en de rondscharrelende leguanen de huisjes maakte veel goed. De walviashaaientocht was een van de hoogtepunten en een onvergetelijke ervaring (ondanks de zeeziekte). Ook het snorkelen, vissen vangen en daarna de vis opeten met elkaar was zo bijzonder. Alleen het hotel bij Holbox was niet zo'n succes. Het personeel snapte weinig, we hebben het vliegtuig terug ternauwernood gehaald mede dankzij onattent personeel. We hebben drie keer gezegd dat we een rekening van het eten moesten betalen, maar men wist niet hoe het zat. We zijn toen maar met alle bagage op een truck vertrokken (de taxi's reden niet vanwege de regen) omdat we veel stress hadden om de boot te halen. Uiteindelijk ging alles net goed.

Terugkijkend was de reis geweldig. Het programma was goed uitgebalanceerd, bijna alle locaties verrassend mooi en aangenaam, de georganiseerde trips waren allemaal leuk en goed. De dame van Solana tours was ook attent. We zijn er blij dat we bij jullie geboekt hebben en willen jullie enorm bedanken voor de goede en attente organisatie. 

Groetjes Marjan

Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Dag Hans,

We zijn inderdaad terug van op reis! Intussen zijn we allebei weer aan het werk en hebben we ons weer aangepast aan het dagelijkse leven.

We hebben een mooie en diverse reis achter de rug! We waren verrast hoe vlot het ging om met de auto door Mexico te rijden. De wegen zijn mooi onderhouden (zeker de tolwegen) en de mexicanen zijn over het algemeen rustige chauffeurs. We hadden gedacht minstens 1 keer tegen gehouden te worden bij een wegblokkade door een politieagent die wat extra geld wou verdienen, maar ze lieten ons allemaal passeren, het waren vooral de mexicanen zelf die ondervraagd werden.

We hebben het meest genoten van San Cristobal en Isla Holbox. Op beide plaatsten hangt zo’n gemoedelijke sfeer dat je je direct op je gemak voelt en de dagen er zo voorbij vliegen. Voor ons mocht er gerust nog een dagje extra isla Holbox bij, daar hadden we de minder evidentie verplaatsing van isla holbox naar de luchthaven wel voor over gehad ;-) Van Playa del carmen waren we minder fan, het is er erg druk, duur, vol met wereldmerken zoals Victoria Secrets en Haagen Dasz zodat er niets meer authentiek over schiet.

De hotels waren over het algemeen goed. Er was 1 minpunt aan onze reis: we waren behoorlijk teleurgesteld door het hotel ‘villasbacalar’ aan laguna bacalar. Ik herinner me dat we daar voor twee dagen 350 euro bij betaald hadden, dus ik verwachte in een luxueus hotel terecht te komen. Dat was jammer genoeg niet zo. De kamers waren wel groot, maar ook best ouderwets. Het voelde wat aan als vergane glorie. We hebben er ook het traagste hotelpersoneel van onze reis ontmoet, ze deden maar liefst 50 minuten over het serveren van het ontbijt terwijl er naast ons twee andere tafeltjes bezet waren.

We hebben dan veel meer genoten van ons hotel in chichen itza, waarbij de locatie, kamer, bediening en het eten echt top was. Het viel ons daar wel op dat de kamers daar aan 130 euro per nacht stonden. Een stuk goedkoper dus dan wat wij in het hotel laguna bacalar betaald hebben. Dat slaat eigenlijk nergens op, want het hotel in chichen itza was voortreffelijk terwijl het hotel in laguna bacalar verouderd was. Het was toen dat het ons ook te binnen schoot dat die 175 euro pp gevraagd werd voor het hotel Encantado, maar dat je ons daarna liet weten dat dit volboekt was en je toen villas bacalar hebt gekozen. Hierbij is er geen prijsverandering gecommuniceerd, en we vroegen ons af of er hier niet iets is mis gelopen? Het zou in ieder geval verklaren waarom het hotel zo onder onze verwachtingen scoorde.

De informatie die we krijgen via het lokale reisbureau was uitgebreid en handel georganiseerd per locatie. We hebben er steeds goed gebruik van kunnen maken.  Het valt ons wel op dat mexicaanse gidsen niet erg geneigd zijn om veel uitleg te geven over het verloop van de tour (bv bij het bezoek van de indiaanse stammen of de cenotes niet vertellen hoe lang het rijden is) dus het zou wel handig zijn mocht er nog wat extra informatie gegeven worden via het reisbureau over het verloop van de dag. Mocht ik bij het zwemmen met de walvissenhaaien op voorhand geweten hebben dat het 2,5u heen en dan nog eens 2,5u terug varen op zee was, zou ik pilletjes tegen zeeziekte kunnen innemen hebben (nu helaas moeten overgeven tijdens de excursie), iets wat ik bv niet doe bij maar 1 uurtje heen en terug varen omdat ik dit af en toe eens doe en dan weinig last ervaar.

Met vriendelijke groeten,

Cedric en Lisa

Rondreis Mexico

hallo Hans

we hebben heerlijke reis gehad! De kinderen ook erg enthousiast! 

De landen zijn wel veel drukker geworden ivm mijn eerdere reis in 1990, maar ja, dat gaat overal zo. Ik vond bv Chichicastenango tegenvallen nu, veel te druk. Maar Tikal blijft onvergetelijk! 

Qua hotels: ik vond het hotel in Bacalar echt het allerbeste, hele goede service, vriendelijk personeel. Ook Jungle Lodge vond ik erg aangenaam.

Hotel in San Ignacio vond ik erg druk, er zaten steeds grote groepen Amerikaanse jongeren, ontbijt werd afgeraffeld. Maar San Ignacio zelf was wel weer leuk.

Fijn dat het item over het transport wordt opgepakt, de rest van de transporten ging prima hoor, maar dit transport was ver onder de maat inderdaad. 

Nog een kleine tip misschien over transport vanuit Caye Caulker naar laguna Bacalar: wij zijn met de watertaxi gegaan (om 7 u s ochtends, kosten 55 Amerikaanse dollar pp, toen nog kosten douane Belize 20 Amerikaanse dollar , plus bij mexicaanse grens nog 550 pesos (ongeveer 33 amerikaanse dollar pp). Dus ongeveer 88 Amerikaanse dollar pp exclusief de douanekosten voor Belize. 

De andere familie kon geen watertaxi meer boeken, zijn met watertaxi teruggereisd naar Belize stad en met privé vervoer naar Chetumal gegaan. Hun kosten volgens mij: 18 Belizan dollar voor watertaxi, 80 amerikaanse dollar voor privé vervoer, 20 Amerikaanse dollar om Belize uit te komen, GEEN kosten voor mexicaanse grens! Kosten dus ongeveer 29 Amerikaanse dollar pp exclusief douanekosten Belize.  Ze waren een uur eerder in Bacalar dan wij (zelfde tijd vertrokken). Dus veel goedkoper en sneller! Misschien handig om dit gewoon te regelen in de reis, scheelt gedoe en is goedkoper 

De walvishaaientocht hebben alleen mijn man en zoon gedaan omdat ik ziek was, andere zoon erg gevoelig voor zeeziekte, van de andere familie hoorden we slechte verhalen. Ze hebben prachtige walvishaaien gezien, echter ook deze firma kan beter denk ik. Ze hadden zonder overleg onze tocht een dag later gepland, de geplande dag zat al vol. De gidsen spraken geen Engels, probeerden nog extra geld af te troggelen voor de lunch, men moest nog vissen vangen terwijl aantal mensen kotsend in de boot zaten… 

Al met al een hele mooie afwisselende reis, iha prima tempo, op eind wat rustiger en dat was prima zo

hartelijke groeten

Carin 

Rondreis Mexico, Guatemala en Belize

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022

Goedemorgen,

Wij hebben ontzettend genoten van onze vakantie in Mexico! Alle plaatsjes waren zo leuk en we hebben zoveel gezien en gedaan! Om 5 uur sochtends door de jungle opzoek naar dieren, aapjes die even in het park voor ons huisje kwamen kijken, baby schilspadjes die uitkomen , tempels beklimmen met geweldig uitzicht! En dan de laatste paar dagen op een prachtig eiland in een mooi hotel met prachtig uitzicht! Het was heerlijk! Bedankt voor het zo goed regelen van onze vakantie!! Jullie zullen ons vast nog is horen als we een verre reis willen gaan maken!

Vriendelijke groet,
Gaby kasten

Mexico september 2022
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies