Sri Lanka en Malediven met kinderen

Ons reisverhaal Sri Lanka en de Malediven

een onvergetelijke familiereis

Stel je eigen rondreis samen

Sri Lanka en de Malediven met kinderen

Dag 1 vertrek naar Sri Lanka

Je kent dat wel. Dat gevoel dat het hele huis zoemt. Hebben wij ook last van. Iedereen heeft het de laatste maand heel druk gehad met school en werk en nu mogen we op reis! De koffers zijn gepakt en we stappen in de auto. We vliegen met Emirates maar die zijn over het algemeen veel goedkoper vanaf Düsseldorf dus karren we daar heen. Ook prima en ook het parkeren is uitstekend en goedkoper dan op Schiphol. Dan stappen we in een heel, heel groot vliegtuig om er in Dubai weer uit te rollen. In de nacht overstappen is geen feestje maar een mens moet wat.

Dag 2 naar Wilpattu

Bij aankomst in Sri Lanka wapperen we met ons visum en hebben we al snel onze bagage. Onze chauffeur staat ons met een big smile op te wachten. We zijn VIP, oh boy, dat hoeft niet zo nodig… Gewoon een mooie reis is voldoende. We rijden naar het noorden. We hebben besloten om de westkust nu met rust te laten. In deze tijd van het jaar (onze zomer) is hier zwemmen niet echt een optie. Zeer sterke stroming en ook qua weer kan het van alles zijn. We nemen onze intrek in een prachtige lodge in de nabije omgeving van het Wilpattu NP. Dit park wordt veel minder bezocht dan Yala. De begroeiing is ook heel anders. Maar vanmiddag nog niets van dat alles. Wij moeten even bekomen van de lange reis en dus dippen we onze teentjes in het zwembad en fietsen we een rondje over de lodge. Ja ja, zo groot dat je er een fiets bij krijgt. Na een zalig diner vallen we uitgeput in slaap.

Dag 3 Dieren kijken

Tijd om op safari te gaan. Met kleine oogjes zitten we in de jeep maar die worden al snel groot als schoteltjes als we een beer spotten…Wat? Jazeker, er wonen beren op Sri Lanka! Het enthousiasme is groot en de hele trip zien we van alles. Echt een wonderschoon gebied. Veel vennetjes met open stukken afgewisseld met bos. Wij vinden het een aanrader. In de middag besluiten we tot nog een fietstocht. Nu niet op het terrein maar in de directe omgeving er van. Het is niet bepaald koud maar de omgeving is betoverend mooi. Veel rijstvelden en dat zorgt voor enorm veel kleuren groen.

Dag 4 Dambulla

Ik ken Sri Lanka natuurlijk al even. Mijn eerste bezoek dateert van 1996. Eén van de highlights is in mijn ogen Dambulla waar een aantal grotten zijn voorzien van talrijke Boeddha’s. Ik wil het graag de dames laten zien en zij zijn beleefd genoeg om net te doen of het leuk is. Tot we er zijn… Dan blijken ze ineens écht geïnteresseerd en lopen ze met open mond door de grotten en merk ik dat ze ouder en wijzer worden. Enorm trots en zelfs een beetje geëmotioneerd komen Tonia en ik in de middag weer terug bij onze accommodatie. Reizen is verrijkend maar kan op dit soort momenten ook enorm diepe indruk maken.

Dag 4 via Sigiriya naar zee

Een familiereis wordt leuk als je met iedereen rekening houdt. Onze dames zijn vooral geïnteresseerd in luieren, genieten, lekker eten, beetje zwemmen en dan mag er op zijn tijd zeker een activiteit zijn maar dat moeten we niet overdrijven. Bovendien moet je er ook altijd aan denken of ze het allemaal aankunnen. Zowel fysiek als mentaal. Doe je te veel, zeker in een heet klimaat als deze, dan worden ze ziek en dat is zo zonde. Tara heeft last van hoogtevrees maar heeft toch besloten de rots van Sigiriya te beklimmen. Ze doet er anderhalf uur over maar bereikt onder lokaal applaus de top. Geweldig als ze zichzelf ook nog overwinnen… deze reis kan nu al niet meer stuk! Maar denk er wel aan om echt vroeg te gaan want het kan hier enorm heet worden! Na de culturele uitspattingen wordt het hoog tijd om de zee op te zoeken dus rijden we naar Trincomalee waar we rond de lunch aankomen. Dit heerlijke hotel heb ik 4 jaar geleden ontdekt en er is nauwelijks iets veranderd. Uitstekende plek met zalig eten met een fantastisch strand en ditto zwembad. Dat wordt genieten de komende dagen.

Dag 5 en 6 Trincomalee/ Pigeon Island

De komende dagen gaan we lekker duiken en snorkelen in dit gebied. Bij Pigeon Island, waar we met de boot naar toe gaan, zien we grote rifhaaien die extra smaak geven aan ons snorkel avontuur. De vissen zijn prachtig en iedereen geniet met volle teugen. De kwaliteit van het koraal staat hier wel enorm onder druk. De andere dag ga ik met Tara duiken pal onder de rotspunt waar een Hindoe tempel staat. De duik levert bijzondere momenten op want er liggen eeuwenoude beelden in zee. De duikschool is prima hier en je zou er, bij een langer verblijf, ook prima je diploma kunnen halen. De laatste middag gaan alle dames paddle boarden en relax ik lekker in een hangmat… Ik hou van Sri Lanka.

Dag 7 en 8 Nuwara Eliya

Toen ik de reis samen met Tonia samenstelde hadden we allebei het gevoel dat stoppen in Kandy niet nodig was. We wilden echter wel de bergen in en dus kozen we voor Nuwara Eliya. Hier slapen we de komende nachten in een oude theefabriek. De dag vanaf Trincomalee hier naar toe wordt lang omdat de dames wel even willen stoppen bij een edelstenen fabriek waar je het hele proces van verwerking kunt zien. Natuurlijk hebben ze er ook zalen vol mooie glinsters en een uur later ben ik armer maar zij van alles rijker. Bij Matale stoppen we voor een bezoek aan een echte Hindoe tempel en ook nu zijn de dames weer een en al oor. Een stop bij een kruidentuin is eigenlijk ook een must omdat de kinderen echt veel uitleg krijgen over de specerijen en je ziet hoe ze groeien. Echt diep in de avond komen we uiteindelijk aan. We wilden onderweg nog raften maar dat blijkt geen haalbare kaart. Jammer, maar we moeten keuzes maken.

De volgende morgen vroeg staat onze chauffeur (die de hele reis tot onze beschikking staat, behalve aan het strand) klaar om ons naar de Horton Plains te brengen. Nou ja, hij brengt ons naar de jeep die ons naar de Horton Plains brengt. Dan hobbelen we langzaam hoger en hoger tot we bij de ingang van het park zijn. Nog een half uur later stappen we uit en gaan we aan de wandel. Een prachtige route die je in een uur of 3 kunt lopen. Vlak en niet moeilijk maar ontzettend de moeite waard. Je komt bij Worlds End waarvandaan je bij heldere dagen de zee kunt zien liggen. Zelf vind ik dit mooier dan Ella, een ander gebied, maar smaken kunnen verschillen. De middag kunnen we dan weer eens even relaxen en in de avond eten we in een treinwagon die achter het hotel staat. Je moet deze op voorhand reserveren en ik kan het enkel iedereen aanraden! Ik verklap verder niet maar sla dit niet over…

Dag 9 en 10 naar Yala en Kateragama

We rijden de hooglanden uit en komen rond de lunch in Tissamaharama waar we vlak bij de ingang van Yala onze intrek nemen in een nieuw tented camp dat nog maar een paar maanden open is. Wat een plek! Onze agent heeft hier wat voor geregeld en ik kan het iedereen aanraden maar bereidt je er op voor dat dit een hele dure accommodatie is. Daarvoor krijg je dan ook wel een geweldige beleving. Zij verzorgen ook onze game drives in Yala en tijdens 2 safari’s zien we in totaal 4 luipaarden. Ons hoor je niet klagen. Wel vind ik het soms te druk in het park. Er schijnen nieuwe regels te komen en dat kan geen kwaad. Zonde om soms met zoveel jeeps tegelijk naar een beest te staat te kijken. Deze dagen genieten we enorm. Ieder doet dat op zijn eigen manier. Tonia en ik zitten elke game drive in de auto maar Tara slaat er gewoon 2 over en geniet op haar eigen manier van de plek. Dunya gaat 1 extra safari mee en spot 2 luipaarden heel dichtbij en neemt het in de middag ook op haar gemakje. Heerlijk als ieder zijn eigen tempo kan bepalen. In de avond rijden we naar Kateragama waar het net de laatste avond van de Perahera is. Die Perahera is vooral beroemd in Kandy maar vindt op zich op veel meer plekken plaats. Het is een avond om nooit te vergeten en de dames kijken echt hun ogen uit. Geweldig!! Jaren op school geen interesse en nu weten ze meer over het Boeddhisme dan menigeen.

Dag 11 Unawatuna en Galle

Vandaag onze laatste dag in Sri Lanka. Morgen vliegen we naar de Malediven. We hebben besloten om de laatste nacht in Unawatuna te blijven. Heel leuk plekje aan de zuidkust maar net vanmiddag is het er vreselijk weer. Er komt een enorme bui aandrijven net als we aankomen en we kijken er met bewondering en respect naar. Dan komt er toch een bak met water naar beneden…wow! In de avond is het gelukkig even wat beter en gaan we Galle nog even met een bezoek vereren. De dames willen graag een mooie Boeddha beeld aanschaffen en op de markt in Kateragama is het er niet van gekomen vanwege de Perahera. 2 uur later is iedereen helemaal tevreden en rijden we terug naar het hotel waar onze agent ook is aangekomen en waar we met zijn allen een heerlijk laatste maal genieten.

Dag 12 – 15 Malediven

We hebben ontzettend lang zitten puzzelen op waar te verblijven op de Malediven. Wij wilden geen watervilla maar we wilden wel een plek waar we als gezin met zijn allen konden genieten. Het werd uiteindelijk Nika. Wat een fantastische plek. Het is in de middag als we in Male het watervliegtuig instappen. De meiden hebben overigens hun Boeddha beelden achter moeten laten op de luchthaven want die mogen het land niet in, net als alcohol! Geen punt, als je weer gaat krijg je ze weer mee…tenminste in ons geval wel. Het watervliegtuig is een super speciale manier van transport en we zitten allemaal met onze neus tegen het raampje gedrukt. Geweldig! We moeten door een bui en Tara vindt het allemaal even minder leuk maar nar 50 minuten landen we keurig voor de deur op het water bij Nika.

De komende dagen ontspannen we heerlijk en eten we nog lekkerder. Om in beweging te blijven gaan we allemaal duiken. Tara en ik zelfs een keer op open zee. Dat is een geweldige ervaring want er zitten enorm veel grote vissen en het zicht is briljant. Onderweg naar de duik zwemmen de dolfijnen met ons mee, dat gaan we nooit meer vergeten! Verder snorkelen we elke dag een keer rond het eiland om fit te blijven en weer de eetlust op te wekken maar is er ook heel veel tijd voor massages, niets doen en de batterij opladen. HEERLIJK! De reden dat we geen watervilla namen is dat je dan de hele dag geklots van water hoort en niet iedereen vindt dat relaxed. Veel mensen moeten dan enorm vaak plassen.

Dag 16 naar huis

Het is jammer maar vanmorgen vroeg moeten we terugvliegen naar Male waar Emirates weer op ons wacht. Een hele lange dag verder staan we weer in Dusseldorf en rijden we net voor middernacht Berkel weer binnen. Wat een reis… benieuwd wat we volgend jaar gaan ondernemen!

kaart van Sri Lanka

Dagboek flow

Onze onderzoeksreizen doen wij eigenlijk altijd in een versneld programma. Voor het beste resultaat en om echt van de reis te kunnen genieten adviseren wij je om meer tijd te nemen. Ben je geïnspireerd geraakt door het lezen van ons dagboek en wil je ook zo'n reis maken? Voor deze reis adviseren wij je op de volgende punten te letten;

 • Een duiksafari op de Malediven is wel een hele aparte manier om kennis te maken met de eilandengroep maar we kennen ook echt veel eilandjes die kunnen passen bij verschillende budgetten.
 • De grottempels van Dambulla zijn echt schitterend en in onze ogen een bezoek meer dan waard.
 • Het rostfort van Sigiriya is een forse klim maar ben je eenmaal boven dan word je beloond met een fantastisch uitzicht. Niet voor mensen met hoogtevrees!

Wij schrijven graag een gepersonaliseerde offerte die bij jouw wensen past. Denk er aan dat je je nooit over de kop reist, dat is zonde en kun je niet optimaal genieten. Voor iedereen is het tempo anders net zoals de reishoogtepunten voor iedereen anders zullen zijn. We gaan altijd uit van 2 tot 3 weken maar met meer of minder is er natuurlijk ook van alles mogelijk.

Bekijk ook onze voorbeeldreis.

Ervaringen van anderen

Beste Hans,

maar meteen in de 'pen' geklommen voor een verslag/evaluatie.

Mogelijk heb je hier nog wat aan voor anderen.

Maar laat ik beginnen met jou enorm te bedanken voor de belangrijke bijdrage de jij hebt geleverd aan onze fantastische Sri Lanka ervaring! Want een ervaring, en daar was het mij om te doen, dat was het zeker. 4 kinderen en partner hebben voor het eerst Azie ervaren. Ze waren vaak positief verrast en blij. Voor mij was het een gevoel van thuiskomen. Na 1 1/2 jaar Azie in '91/'92 ervaarde ik op 'klein' Sri Lanka veel van natuur en cultuur van verschillende Aziatische streken. En ik denk dat dat Sri Lanka uniek maakt, en zeer geschikt als eerste Azie-ontmoeting.

Dank dus!

 

 • Na een lange vlucht op het vliegveld van Colombo  opgewacht door Nishanta, onze chauffeur. Een zeer vriendelijke en behulpzame man, die ons vaak heeft geholpen. Goede chauffeur ook.
 • Unawatuna. Coco Bay Resort bleek een heerlijk hotel, erg goed om daar te starten. Hoogtepunten daar waren het bezoek aan Yatagala tempel en klooster. Fijne plek. Goede rondleiding door plaatselijke gids. Ook Cinnamon Island en de boottocht was erg gaaf. Bezoek aan de Turtle Hatchery was indrukwekkend, vooral ook door de gedreven bioloog die ons daar rondleidde. Galle was niet onze plek. Doods en voor de 'toeristen'. 
 •  Weddagale. De wisseling van Boulder Garden naar Rainforest Edge Hotel had (hoe triest voor Boulder ook) niet beter kunnen uitpakken: een heerlijke rustige plek, met prachtige natuurlijk overkomende kamers en een fijn restaurant met enorm goed eten (mogelijk het beste eten van de hele reis).  Je waant je daar midden in de natuur. De trekking door Sinharadja was gaaf. Zo'n 5 uur gelopen. Piekje beklommen, met magnifiek ver uitzicht. Veel natuur beleefd, vooral flora. En vlinders. En natuurlijk bloedzuigers, zo'n 100 de man! Schoenen vol bloed. Eerste schrik werd later een spel om ze te verwijderen. Na de wandeling in een rivier gebadderd. Heerlijk. Elephant Orphanage Udawalawe was erg leuk (vooral om daarna in Yala de wilde olifanten te ontmoeten).
 •  Kataragama. Big Game Camp was een hele fijne rustige plek. Zeer vriendelijk personeel. Goede tenten. Goed eten. Kataragama was gaaf, vooral het grote hindoe complex. Mystieke plek, vol geheimzinnigheden. Ganesha ritueel bijgewoond, bij toeval dansen gezien. Mensen gesproken daar. Had daar wel graag een goede gids gehad. Safari in Yala was prima. 10 olifanten, buffels, zwijnen, herten, krokodil, vogels, etc. Behalve ik was niemand nog op safari geweest, dus voor hun was het nog indrukwekkender.
 •  Buduruwagala. Prachtige plek. Ondanks de hitte. Erg goede gids geregeld, via Nishanta. Verder bijna niemand aanwezig. Zijn verhaal en de serene sfeer daar maakten het een topervaring op cultureel gebied.
 • Ella. Ella zelf was leuk, hoewel de drukke stinkende hoofdweg door het stadje het genieten wel temperde. Gelukkig lag het hotel wat van de weg af. Ella Lizzie Villa had een nieuw gebouw, waar wij werden gehuisvest. Erg clean, onpersoonlijk en enorm gehorig. We hebben veel chinees gehoord. Ik zou daar geen gasten meer naar toe sturen. Een goed alternatief lijkt mij bijvoorbeeld het Sky Green Hotel. Of de Bamboo Cabine (slechts voor 2 personen). De aktiviteiten bij Ella waren erg leuk: Ella's Peak beklommen, met gids. Voor de meesten van ons een van de piekervaringen op Sri Lanka. Kookles gehad bij Lizzie. Erg leuk. En massage ondergaan. Fijn.
 • Nuwara Eliya. Gave treinreis. De Heritance Tea Factory was bijzonder om te zijn. De kinderen genoten van de luxe. Thee geplukt, met theeproeverij. Leerzaam.
 • Kitulgala. Onderweg nog een dam-project bezocht en watervallen gezien. De Rafters Retreat is te gek. Open houten hutjes op palen, aan de rivier. Simpel, en echt natuurbeleven.  Veel dieren ervaren, zowel buiten als in de hutjes... Gaaf geraft. Canyoning was wat simpel. Trekking ook, zeker vergeleken met Sinharadja. De kids hebben ook nog over de rivier getokkeld. De tropische hoosbui waar ze in zaten maakte het alleen maar spectaculairder. Best prijzige aktiviteiten, maar als je daar toch bent... Overigens bedreigt de dam die ze stroomopwaarts aan het bouwen zijn het raften. De beheerder denkt dat raften over een paar jaar niet meer kan in Kitulgala. Zonde.
 • Kandy. Je begrijpt waarschijnlijk dat Kandy na Kitulgala een schok was. Een mooie maar vervuilde drukke stad, vol met stilstaand verkeer. The Secret Kandy Hotel was op zich goed, maar gelegen in een drukke bocht waar dag en nacht werd getoeterd. Fijn zwembadje, matig eten. Ik had liever een rustiger hotel wat buiten Kandy gehad. De Tempel van de tand was mooi. De botanische tuin was onverwacht prachtig. Met een golfkarretje met chauffeur/bioloog door de tuin rondgeleid. Aanrader. De dansvoorstelling in de avond was een toeristische must, maar wel kwalitatief erg goed. Dambulla was erg fraai. Gelukkig weer een goede gids geregeld.
 • Galkadawala. Geen Srilankaan die weet waar het ligt. Een gehucht in de droge bossen net ten westen van Habarana. Lastig weggetje er naar toe. Maar wat een plek! De Galkadawala Forest Lodge is een complex met een paar prachtige, door een Singhalese architect neergezette gebouwtjes, van hout, leem en baksteen. Zo fraai en met de omgeving kloppend. En sfeervol. En toch ook wel luxe. En midden in de natuur. Echt super. Eea wordt gerund door Mauli, een wat oudere vrouw, die gepassioneerd kan vertellen over Sri Lanka en de omgeving. De rust die het uitstraalde was weldadig. Mooie oase en rustpunt in de enerverende reis. Ook de kinderen vonden het heerlijk. Erg goed eten ook. Vandaaruit naar Polonnaruwa gegaan. Interessant, maar in vergelijking met de eerder bezochte sites voor de kinderen wat statisch. Misschien ook vanwege de warmte. Sigirya de volgende dag sprak meer tot de verbeelding. Zelfs ondanks de horde toeristen. Wat een prachtige plek! Minniriya niet meer kunnen bezoeken, maar toen we er langs reden zagen we van dicht bij een grote groep olifanten richting de tank gaan. Tof!
 • Trincomalee. Cinnamon Blu was bij aankomst slikken (ik dus, niet de kinderen), maar al snel voelden we ons in de watten gelegd op de compound. Sri Lanka leek even ver weg, maar we hebben er enorm genoten. En we zijn een paar keer ontsnapt langs het strand, richting Backpackplekken en naar Trincomalee zelf. 3 volle dagen daar was ruim genoeg om alle aktiviteiten uit te buiten: matineus dolfijnen spotten (gaaf, veel dolfijnen gezien, maar wel samen met 15 bootjes met soms opdringerige neurotische stuurmannen), snorkelen bij Pigeon eiland. En zelfs met z'n zessen gedoken! Onze eerste keer. En zeker niet de laatste. En verder genoten van rust, vissers, zwemmen en het fantastische buffet.
 • Wilpattu. Met een nieuwe chauffeur (prima man) naar het Big Game Camp in Wilpattu. Droger dan Yala, maar weer fraai. Gelukkig tenten wat kunnen upgraden. Safari aan einde dag leek weinig op te leveren: oogst na 1 1/2 uur waren slechts een paar pauwen en een arend... Op de terugweg kregen we echter weer een prachtig kado van Sri Lanka: 2 luipaarden! Een mannetje hangend op een tak en iets verder een vrouwtje liggend en daarna sluipend door het gras om te gaan drinken. Beide van zo'n 25 meter afstand. Zo gaaf! En weinig auto's in vgl met Yala. Topervaring.
 • Negombo. Eigenlijk ervaarden we dat onze Sri Lanka reis na Wilpattu en de luipaarden  nu wel voorbij was. Negombo en de laatste helft van de rit daarnaartoe hadden (behalve verse cashewnoten) weinig meer toe te voegen. Het Goldi Sands Hotel was goed, maar werd meer een wachtkamer voor ons vertrek. Zo voelde het. Liever had ik nog een nacht op een rustiger plek in de natuur doorgebracht, maar geen idee of dat op 1 uur rijafstand van het vliegveld mogelijk is. De terugvlucht, met overnachting in Marriot hotel Heathrow verliep goed.

Acme travels ervaarden we als een erg goede agent. Alles was prima geregeld. Ze zorgden er zelfs voor dat onze vergeten aankoop in Udawawale werd opgestuurd naar Negombo.

En nu weer thuis. Vol met prachtige herinneringen. Mooiste vakantie ooit, vinden de kinderen. En dat was mijn doel: om ze een ervaring te geven die ze altijd bijblijft. En ook mijn vrouw en ik hebben enorm genoten en veel ervaren. 

Super Hans! Erg veel dank. En we weten je te vinden voor eventueel een nieuwe ervaring elders.

Met warme groet, 

Michael

Rondreis Sri Lanka

Hoi Hans,

Helaas is de reis voorbij, maar we hebben genoten!!

Alles is eigenlijk prima gegaan. 

We hadden een vriendelijke gids en chauffeur (de chauffeur sprak helaas geen woord Engels en daarom konden we met hem niet echt communiceren). De gids (Gamini) heeft ons veel over het land (cultuur/boeddhisme/gebruiken etc.) verteld, heeft ons allerlei soorten fruit laten proeven (wat ontzettend lekker allemaal!) en heeft echt zijn best gedaan om te zorgen dat alles goed verliep. Acme travels heeft verschillende keren gebeld om te vragen hoe de reis verliep.

We vonden dat de reis voor ons goed opgebouwd was wat activiteiten en vrije tijd betreft (alhoewel de kinderen 1 bezoek aan Anaradhapura hebben overgeslagen om te kunnen zwemmen).

De ceremonie in Kandy was zeer de moeite waard, wat een bijzondere sfeer hangt daar. 

De treinreis was schitterend, echt een goed onderdeel van de reis.

De bezoeken aan de natuurparken waren leuk, in NP Yala hebben we ook de luipaard en de lippenbeer gezien.

Eigenlijk is er niets waarvan ik heb gedacht dat dat achteraf niet de moeite waard was.

Een kleine opmerking, het was misschien wel prettig geweest als we van te voren hadden geweten dat (en wanneer) we zouden stoppen bij een juwelier, batikfabriekje, houtbewerking bedrijfje en kruidentuin. We waren niet verplicht om iets te kopen, maar je voelt je daar dan toch een beetje ongemakkelijk bij.

Alle hotels waren prima. 

In Chandika hotel in Tissamaharama hadden we het geluk (ik denk vanwege een hele grote groep scholieren) dat we een upgrade van de kamer kregen, we hadden echt luxe kamers. Sowieso een erg mooi resort dit.

In Ella dachten we eigenlijk dat we volgens de reisbeschrijving in het 9ach hotel in Ella zelf zouden zitten, maar we zaten in een plaatsje een half uurtje rijden verder door. Dit was een klein, heel gezellig hotel met erg goed avondeten, maar de plaats zelf (Banderawela) was niet echt interessant. Ik denk dat het veel leuker was geweest als we in Ella zelf zouden zitten.

Het Glenfall reach hotel was het minst bijzondere hotel, de kamers waren erg koud (door tochten) en enorm vochtig.

Wat de Malediven betreft, dit was pure ontspanning. We hebben heerlijk gesnorkeld, schitterende vissen, haaien, roggen en schildpadden gezien, en dat allemaal vlak voor het huisje. Een mooi einde van een heel bijzondere reis. De kamers waren prima, volgens mij recentelijk gerestyled, alles zag er netjes uit (op wat gehorigheid na, maar dat had ik al van te voren gelezen, en was geen probleem).

En nu, nog nagenieten van alle opgedane indrukken, en stiekem al een beetje denken aan de volgende vakantie

We willen graag een keer afspreken om te kijken welke reis/welke bestemming voor ons interessant is. Maar eerst nog maar even nagenieten van deze reis…

 

Dank je wel voor het samenstellen van deze goede reis!

Groetjes,Helen

Rondreis Sri Lanka & de Malediven

Hoi Hans,

Wij hebben genoten van de vakantie, het is veel te snel voorbij gegaan. En wat was de Malediven een prachtige afsluiter!

Nog een speciale dank aan onze gids Kingsley. Hij was echt een perfecte gids wij hebben van hem genoten. Zou fijn zijn als dit nog bij hem terecht komt :)

Met vriendelijke groet,

Maaike

Rondreis Sri Lanka & de Malediven

Klaas en ondertekende zijn na een lange reis weer gezond terug. 

Even een korte terugblik op onze reis:

Wij vonden het programma uitstekend. Prima te doen op deze manier. De chauffeur en auto waren prima in orde.
Hij was heel vriendelijk, flexibel. Luisterde  naar onze wensen en was een veilige rijder. 

We zijn drie keer door de organisatie gebeld of het naar wens verliep.  Dat stelde we erg op prijs.
De hotels waren over het algemeen uitstekend. Uitzondering daarop vonden wij Miragekings
Eten slecht. Was geen optie voor a la Carte. Viel niet over te praten. Het zou een a anderhalf uur duren om iets anders klaar te maken.
We hebben daarover ter plekke geklaagd. Door de chef zou het aan de keuken worden doorgegeven. We hoorden van andere gasten het zelfde geluid. Ook onze chauffeur vertelde dat de chauffeurs hadden geklaagd. Wij adviseren jullie dit hotel uit de aangeboden opties eruit te halen. Het enige mooie was de tuin. 

Wij vonden Ella de topper met natuur en prachtige ligging van het hotel en vriendelijke mensen  De volgende keer zouden wij daar drie dagen gaan verblijven. Ook de sfeer in het dorp was heel gezellig. Het deed ons denken aan Ubud op Bali. 

De safari was eveneens een hele mooie ervaring. Veel gezien. 

Voor de rest hebben wij een fantastische vakantie gehad. 

Mocht je verder nog iets willen weten let us know. 

Met vriendelijke groet,

Cor

Reis Sri Lanka

Dag Hans

Inderdaad zijn wij weer terug van een prachtige reis. Namens ons alle 4 compliment voor Dagboekreizen dat alles perfect geregeld en uitgevoerd werd ter plekke. Alle hotels ook prima in orde , zeer afwisselend en met ieder een eigen charme.

We hebben zoals vooraf bedacht met name erg genoten van de prachtige natuur van Sri Lanka en het bezoek aan de verschillende parken was zeker een succes met als klap op de vuurpijl 2 luipaarden gezien in Wilpatti. Kijk dat kon jij dan niet regelen ????maar die mazzel hadden we. 

Nog extra compliment voor onze goede  chauffeur  Nishanti , zeer vriendelijk en zorgzaam . Iedere dag weer opgewekt aan de start en dacht overal bij mee en regelde van alles. 

Kortom wij zijn absoluut tevreden reizigers, dus namens ons alle vier dank en mogelijk tot ziens!

Groet Els

Reis Sri Lanka

Hoi Hans en Tonia,

Bij gebrek aan Facebook even langs deze weg een review.

Voor de pandemie stond er een rondreis door Brazilië gepland. Dit werd een voucher, toen een rondreis door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, vervolgens weer een voucher en uiteindelijk een refund.
Alleen al om de wijze waarop dit hele proces werd aangepakt zou ik DagboekReizen meer dan aanbevelen.
Het is een organisatie gerund door integere oprechte en positieve mensen voor wie hun werk hun passie is en het kan niet anders dan dat dit doorsijpelt in de wijze waarop ze hun reizen organiseren en in hun keuze voor de lokale organisaties met wie zij werken.
Wij hebben als gezin het geluk gehad in ons jaar reizen, tweemaal een deel met DagboekReizen te kunnen doen.
Een maand Colombia en een week in een relatief onbekend maar adembenemend mooi gebied in Brazilië, de Jalapao.
Beide reizen waren afwisselend, uitstekend georganiseerd en met veel oog voor onze behoeften als gezin samengesteld.
Hans en Tonia hebben het talent accomodaties te vinden met een charme die wij erg waarderen en waar we ons direct thuis voelden.
De maand Colombia heeft ons een fantastisch inkijkje gegeven in dit prachtige land met eindeloos veel natuur waar we ons zoveel in hebben mogen vermaken. De plaatsen en steden die we bezochten waren met alle muurschilderingen een lust voor het oog en door de gidsen die we troffen en tours die we kregen altijd informatief en boeiend.
Het fijne aan onze reis door Colombia was ook de ruimte die er was gelaten om zelf een invulling te kiezen en te organiseren ter plaatse, wat ons een prettig gevoel van autonoom zijn gaf, iets wat soms onder gesneeuwd kan raken tijdens overvolle georganiseerde trips.
In de Jalapao in Brazilië waren we enkel met lokale toeristen en een fantastische gids in een bijzonder gebied met de fervedouros als absoluut hoogtepunt.
Wij zijn ervan overtuigd dat je met DagboekReizen kiest voor een organisatie die ook de minder bekende juweeltjes van een land aandoet en je een complete ervaring biedt die veel verder gaat dan de foto’s van een gemiddelde reisbrochure.
Dank Hans en Tonia voor 5 geweldige weken en het daarnaast ook volkomen belangeloos geven van tips en aanbevelingen gedurende onze reis van afgelopen jaar. We hebben er talloze opgevolgd en het heeft ons op schitterende plekken gebracht.
Mede dankzij jullie is ons jaar de wereld over een onvergetelijke ervaring geworden.

Nou dit is hem dan.
Ik word er bijna emotioneel van.
Maar dat ben ik snel:-) en over tweeenhalve week gaan we weer naar huis dus ik moet sowieso afscheid nemen van ons jaar en dat valt niet mee.
En vooral;
We zijn jullie gewoon enorm dankbaar.

Martijn en Didi en Tijmen en Imme

brazilie en colombia 2022

Beste Hans en Neelke,

We zijn alweer een week thuis na onze reis naar Sri Lanka en de Malediven. Graag willen we jullie nog laten weten dat we een fantastische reis hebben gehad, wat hebben we genoten! Het programma dat jullie hadden samengesteld was helemaal top! De gids was tevens fantastisch, in de bijlage de review die ik hem heb gestuurd.

We kunnen Dagboek reizen aan iedereen met 100% overtuiging aanbevelen. Van het gesprek bij jullie op kantoor tot aan de laatste dag het was helemaal top!! Dit is wat je wilt als je een mooie reis gaat maken.

Dank jullie wel.

Familie Steinmeijer

Sri Lanka en de Malediven 2023

Hi Dagboekreizen team,

Helaas gaat de tijd inderdaad snel en zijn we ondertussen bijna een week terug van wederom een onvergetelijke reis.
De vluchten (Qatar) hadden we zelf geboekt en alles hier vlotjes verlopen.
Sri Lanka was een zeer leuke ervaring. Wel lichtjes vermoeiend, maar dat hadden we wel ingeschat, vandaar de laatste dagen Malediven.
In Sri Lanka werden we opgewacht en de chauffeur was zeker een meevaller.
We hebben veel gezien, de ritten waren niet te lang en deden stops wanneer we wit wensten.
Ook de hotels waren zeer aangenaam!

De Malediven worden steeds voorgesteld als het paradijs. De werkelijkheid gaat daar nog verder in.
Wat een bestemming! Een werkelijke droom!
Nu, we hebben bij aankomst ons wel even laten gaan (upgrade naar all in en upgrade naar watervilla op het Romance Eiland, adults only) ???? onder het motto, once in a lifetime zeker? ????
Een super eiland, super resort, wederom een droom.

Aldus weer een vakantie via jullie die meer dan geslaagd was en al onze verwachtingen overtroffen heeft.

Nu eerst op de lotto spelen, winnen en dan op naar de volgende ????

groeten
Rutger en Josip

Sri Lanka en de Malediven 2024
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Sitemap
Dagboek Reizen maakt gebruik van cookies