Magische plekken bij Ta Phrom - rondreis Cambodja en Thailand

Ons reisverhaal Thailand en Cambodja:

Magische plekken, boomkikkers en paradise on the beach

Stel je eigen rondreis samen

Thailand en Cambodja: magische plekken, boomkikkers en paradise on the beach

Dag 1:

Bangkok, je houdt er van of je haat het zeggen ze altijd. Hoe meer we er komen hoe meer ik het ga haten. Nou, ik moet eerlijk zijn. Ik hou niet van al dat gedoe. Het is gewoon te toeristisch. Als we dan op de fiets stappen en heerlijk China Town binnen rijden en daarna de randen van Bangkok al fietsend ontdekken krijg je toch weer dat heerlijke gevoel van beleven. Bangkok is veelzijdig maar wordt vaak door het massatoerisme afgestompt. Het is een heerlijke stad als je een goede gids hebt of van te voren hebt bedacht wat je wilt zien. Wij hobbelen in de middag naar Wat Pra Keo, ook weer zoiets dat je gezien moet hebben. Ik hou van kitsch en dus kom ik volledig aan mijn trekken! Dan nog iets over de inwendige mens. Dat hebben ze in Thailand goed begrepen. Op elke hoek vaak erg lekker eten en op de andere hoek een massage parlour,het leven kan zoet zijn!

Dag 2:

Het is vandaag een vroeg uit de veren dag want we moeten een vliegtuig halen. Bangkok is enorm en het duurt wel even voordat je van A naar B bent. We komen aan op Dong Muang airport en checken relaxed in voor onze vlucht naar Siem Reap. Daar aangekomen gaat ook alles voorspoedig en rond een uur of twee zitten we in ons hotel aan het zwembad. We besluiten later om nog even Siem Reap zelf in te gaan. Er is nog niet zo veel veranderd. Het is nog steeds een klein, slaperig dorp met kleine leuke restaurants en een ludieke nacht markt. Het zal wel veranderen want er worden veel hotels de grond uitgestampt. Aangezien we morgen erg vroeg Angkor willen bezoeken besluiten we op tijd ons mandje in te kruipen.

Dag 3:

De dag begint bij zonsopkomst en onze Cambodiaanse gids staat al te trappelen. Het is tempeldag.....nou, we moeten hem wat teleurstellen. Zeker, we willen best een aantal tempels zien maar niet wat elke steen links of rechts betekent. Tempels zijn over het algemeen voor ons ook prima te genieten zonder een enorme uitleg. We komen aan bij de ingang van Angkor en kopen ons kaartje en dan zetten we koers naar onze eerste tempel. We komen bij een poort waar prachtig bewerkte gezichten te zien zijn. Deze zijn kenmerkend voor  Angkor. De stijl waarin Angkor is gebouwd spreekt bij eenieder met een gevoel voor avontuur enorm tot de verbeelding. Behalve dat zijn ze ook echt wonderschoon en dan liggen ze ook nog midden in de jungle. De „Jungle Temple" is de tempel waar we echt als een blok voor vallen. Deze tempel is maar ten dele van de jungle ontdaan en je waant je waarlijk een Indiana  Jones of een Lara Croft (de tempel komt voor in een van de Tomb Raider films). Later op de dag gaan we na een korte pauze bij het hotel naar Angkor Wat, de hoofdtempel. Ik vind hem mooi en indrukwekkend maar het haalt het in mijn ogen niet bij de ochtendsessie. We kiezen er er dan voor om een nabijgelegen heuvel te beklimmen om zo de zon onder te zien gaan over Angkor. Het is een beetje bewolkt maar de zon zet de wolken in brand en prachtige gevlamde kleuren zorgen voor een schitterend schouwspel. Een heerlijk diner in Siem Reap sluit een nooit meer te vergeten dag af. De Taj Mahal vind ik mooi en de mens heeft veel indrukwekkende dingen gebouwd. Angkor is echter meer dan dat, het is een magische plek!

Dag 4:

We moeten Angkor alweer verlaten vandaag. We reizen naar het lokale vliegveld en beginnen aan het proces om in te checken. Dat duurt wel even maar geeft niets, het is toch een reisdag. Via Bangkok waar we van vliegveld A naar vliegveld B moeten komen we uiteindelijk aan in Surat Thani waar we worden opgewacht om naar het Kao Sok National Park te worden gebracht. Het is al donker als we er aankomen maar je hoort aan de omgeving dat je midden in de natuur zit. De lodge waar we slapen is erg eenvoudig en als we uiteindelijk liggen blijkt mijn reisgenote erg gevoelig voor kwakende boomkikkers........ik vermoed dat de boomkikker zelf ook nog aan het bijkomen is.........

Dag 5:

We zitten om vijf uur aan de koffie en de thee om het oerwoud wakker te horen worden. Dat is in Azië altijd een geweldig geluid en ik ken ook eigenlijk maar weinig plekken waar de natuur zoveel decibellen kan produceren. We horen gibbons gillen in de bomen en zien nog andere apen. De lodge waar we hebben geslapen ligt niet in het park. Het park zelf doen we aan per longspeedboat. Het is een heerlijke tocht! We komen uiteindelijk op een eilandje in het midden van een meer uit en vanaf hier kun je de jungle inlopen om de mooiste vlinders te bekijken en met geluk herten of apen te spotten waarna je zo het meer in kunt duiken. Het eten is simpel maar heerlijk bereidt (ik hou erg van de Thaise keuken). De karstbergen en het oerwoud en alle geluiden die je hoort maken het welhaast tot een magische ervaring. Je kunt ook midden op het meer in een klein hutje slapen en we besluiten meteen dit in het programma voor onze reizigers op te nemen. Het is behoorlijk rudimentair maar voor een nacht geeft dat niets. Aan het einde van de middag stappen we op de ferry naar Koh Samui. De tocht duurt anderhalf uur en we genieten van muziek en de uitzichten.

Dag 6:

We worden wakker in een prachtig hotel met een zalig zwembad. Na het ontbijt en een heerlijke zwempartij zetten we koers naar het strand en verbazen ons hoe druk het er is, hoe sommige terrasjes er erg uitnodigend uitzien en hoe ze alle winkeltjes zo dicht op het strand hebben kunnen zetten. Het is al snel duidelijk dat dit een shopping paradijs is maar op je gemak van het strand genieten kan ook. Je moet er alleen wat verder voor de stad uit maar dan is het geen probleem. Het eiland kent vele stranden en er zijn scooters te huur zodat je alles op je gemak kunt ontdekken. Het eten op het eiland is geweldig. Er zijn zeker 6 tot 8 restaurants die heerlijk eten serveren met een lichte nadruk op seafood. Er zijn ook verscheidene trendy bars maar ik denk dan altijd: „seen one, seen them all". Laat in de avond keren we terug naar ons hotel waar we ons nog even in het water laten zakken.Morgen gaan we alweer naar huis. Gek, zo'n korte trip. Wel erg lekker. We zijn het erover eens dat 1 nacht meer in het Nationale park een must is. Verder zou je een nacht meer aan het strand kunnen doen en als je Angkor helemaal te gek vindt kun je ook hier nog een nacht toevoegen. We hebben echt genoten! Angkor heeft diepe diepe indruk op me gemaakt en ook de natuur in Zuid Thailand vond ik fantastisch. Wellicht ben ik toch meer een Azië mens dan ik toe wens te geven.......

Kaart van Cambodja en Thailand

Dagboek flow

Onze onderzoeksreizen doen wij eigenlijk altijd in een versneld programma. Voor het beste resultaat en om echt van de reis te kunnen genieten adviseren wij je om meer tijd te nemen. Ben je geïnspireerd geraakt door het lezen van ons dagboek en wil je ook zo'n reis maken? Voor deze reis adviseren wij je op de volgende punten te letten;

  • Angkor Wat is een plek waar spiritualiteit bijna uit de grond omhoog borrelt. Mocht je er in de buurt komen dan is een bezoek echt een must.
  • Kao Sok is een prachtig nationaal park. Je zult de gibbon er meer horen dan zien en groot wild spotten is puur geluk maar dat maakt het niet minder de moeite waard. Karstgebergte met veel groen en water is een zeer gelukkige combinatie.
  • Vliegen in Thailand is goedkoop. Naar Siem Reap is vaak ook prima betaalbaar en dit houdt je reis qua reistijd vaak een stuk vriendelijker.

Wij schrijven graag een gepersonaliseerde offerte die bij jouw wensen past. Denk er aan dat je je nooit over de kop reist, dat is zonde en kun je niet optimaal genieten. Voor iedereen is het tempo anders net zoals de reishoogtepunten voor iedereen anders zullen zijn. We gaan altijd uit van 2 tot 3 weken maar met meer of minder is er natuurlijk ook van alles mogelijk.

Bekijk ook onze voorbeeldreis.

Ervaringen van anderen

Beste Hans, 

Het is veel te koud hier! We willen terug! Thuis aangekomen weer lekker druk met alles en nog wat. We vonden de reis erg leuk en zijn ook lekker tot rust gekomen, hadden we beide wel nodig.

Enige puntje was dat sommige vluchten niet lekker aansloten waardoor we tijd verloren en dat op het vliegveld moesten volmaken. 

Al met al mooie reis! Nogmaals dank voor het samenstellen van de reis! En dank aan Mr. Phong contactpersoon in Vietnam, hij was erg behulpzaam met alles!

Wie weet tot weer in de toekomst... voor een ander mooie reis.

 

Lin

Rondreis Vietnam & Cambodja

Goedemiddag Hans,

Ja we zijn weer terug (helaas), na een onwaarschijnlijk mooie, fantastisch georganiseerde en indrukwekkende reis. Het was perfect geregeld door jullie en voor herhaling vatbaar. wel weer wat geleerd : keuzes maken. Sommige plekken waren zo mooi, leuk , interessant,  maar waren we veel te kort... Nog maar een keer terug. 

Weinig tot geen struggles. Een kamikaze rijtocht van Sapa terug naar Hanoi. Chauffeur reed als een dolle, vond t nodig om een paar keer te stoppen om aan een bong te hangen en stopte midden op de snelweg in het donker om er vervolgens een vriend in te laten stappen die ook even in Hanoi werd afgezet...

Jasje  niet meer terug gekregen (vergeten Halong Bay) : wel direct actie door agent Vietnam en onze gids. Super! 

Helaas pieste het van de regen  op Koh Rong Saloem, ingewikkeld met aankomst: verkeerde pier afgezet ... 1,,5 uur lopen over strand in stromende regen... uiteindelijk geregeld ., ander bootje paar dollar vriendelijk blijven lachen hahah . Het  resort zelf en zeker eigenaar en personeel maakten alles goed. Terug was wel een uitdaging daar Agent Cambodja per se wilde dat we de vroege boot naar vaste land terug namen om zeker op tijd te zijn in Phnom Penh. Per saldo betekende dat om 815 vertrek, boot 845 , terugreis PP aankomst vliegveld ca 1430/1500 . Vertrek 23.35h .  en dus nog terug Duesseldorf via via via ...Best wel lang , maar we hebben alles overleefd. :-)

Reis om nooit te vergeten en zeker bij een vervolgbestemming ergens ter de wereld kom ik graag bij jullie terug

Dank!!!

met vriendelijke groet/with kind regards,

 

Karen

Rondreis Vietnam & Cambodja

Beste Hans en Tonia,

 

Wij hebben een geweldige vakantie in Thailand en Cambodja gehad.

Hij was perfect geregeld, wij werden op tijd gehaald en gebracht. Je hoefde je nergens druk om te maken, echt een onbezorgde vakantie . Brazilië was al door jullie geweldig georganiseerd , ook Thailand deed er niet voor onder. Ik hoop, dat Australië ook een keer in jullie reizen komt, want dat zouden wij ook graag door jullie georganiseerd willen worden.

 

Hotels :

De hotels in Bangkok (Riva Surya en Riva  Arun) waren geweldig (een aanrader).

Het hotel in Siem Reap :  was prima .

In Kanchanaburi : River Kwai Jungle Rafts, een geweldige ervaring

De nachttrein (1ste klas) was modern en dus super (lekker geslapen)

In Chiang Mai : Yaang Come Village was een geweldig hotel 

In Khao Sok : Arts Riverview Lodge : geen aanrader, gaten in de handdoeken. De eerste keer zat de Lodge niet aan de rivier (volgens mij wel geboekt), de tweede keer wel aan de rivier , maar vlakbij een ontmoetingsplaats, waar een feest werd gegeven, met muziek, schreeuwen,etc. tot 03:00 uur in de ochtend . Ik heb mijn beklag bij de receptie gedaan, waar ik te horen heb gekregen, dat zij ook geklaagd hebben en dat zij 24:00 uur zouden stoppen. Dus niet.

Slapen op het meer was een avontuur. Inderdaad een aanrader. Wij hebben inderdaad de gibbons horen roepen. Een belevenis.

Daarna uitrusten op Koh Samui in Fair House Villas & Spa, een geweldig hotel. Wel weinig tot geen strand, maar dat vonden wij heerlijk, omdat geen mensen voor je paraderen. Dus rust.

Bangkok is een geweldige, indrukwekkende stad. De fietstocht was geweldig. De tempels prachtig. Het uitje met de longtailboot stelde niet veel voor, met de fietstocht zaten wij ook al af en toe in een longtailboot wat veel indrukwekkender was.

De floating market was een teleurstelling , want op die dag was het heel toeristisch en misten wij de bootjes, die waar aan de man brachten . Wat wel mooi en schitterend was, was de markt, waar de trein doorheen rijdt . Ongelooflijk en schoon.

Kanchanaburi is ook interessant (tempel en Dutch Village), het eten in het hotel, waar wij waren voor wij de trein instapten, was heel slecht.

Chiang Mai is een geweldige stad met z’n vele tempels, het hotel ligt vlakbij de night market, waar veel backpackers komen en waar je goedkoop eten kan en heerlijk naar muziek kan luisteren.

Ook zijn we naar een Elephant Sanctuary geweest, waar niet opgereden wordt, alleen maar gevoed en gewassen wordt. Een hele belevenis. Ook het recyclen van de olifantenmest (papier) was heel interessant .

Veel succes met het organiseren.

 

Groetjes

Bas en Martina 

Reis Thailand en Camboda

Hallo Hans en Tonia, 

Wij hebben een prachtige reis gehad en er echt van genoten met de jongens en zoveel indrukken en ervaringen meegemaakt, teveel om op te noemen !  :)

De drukte in HCMC tegenover de rust op het water in de Mekong delta.  Een relatief rustig Hanoi en een prachtig Sapa met trekking door de rijstvelden.

Overal was er veel zorgzaamheid van de mensen ( en de gidsen ! ) .Vooral de gidsen Luang en mr. Ling in hun organisatietalent en specifiek mr Ling (in Hoi An ) met zijn kennis. Hij gaf ook Chris nog een verjaardag cadeau, heel attent !

Halong Bay was een verademing op zich en bijzonder aangenaam voor ons.

In Hoi An zijn we ook ook nog naar een kledingzaak geweest en een heren suite, een pantalon en dames blouse op maat laten aanmeten, geweldig gelukt !

We hebben een ochtend gefietst, als tripje georganiseerd door het Resort. ook heel interessant en leuk geweest.

We hebben op de laatste dag nog een tripje per speedboat naar de Cham eilanden gemaakt en lekker gesnorkeld en gezwommen, absoluut  een aanrader ( ook geregeld door mr. Ling. ) 

We zijn bijzonder tevreden over de organisatie vanuit Dagboek reizen in combinatie met jullie lokale gidsen, overal waren de transfers goed geregeld en waren de mensen op tijd (met duidelijk bordje Party Heijink ).

Ook de accommodaties en het lokale eten waren allemaal erg geslaagd, ook heel afwisselend in stijl, en paste goed bij ons. Vooral de zwembaden en de WIFI FREE  bij de hotels is met kinderen heel aangenaam.

Complimenten hiervoor !

Rondreis Vietnam
Kunnen wij je helpen?

Reizen,

        Mensen ontmoeten,

                                      Ontdekken

Op de thee bij Dagboek Reizen? >>
SGR
ANVR
Calamiteitenfonds
KLM
Tripadvisor
© Dagboekreizen Reis- en Boekingsvoorwaarden - Disclaimer - Copyright - Privacy - Cookies - Sitemap